Goca wrote:
e ajde reci molim te jesi kad imao kakav kontakt s romima. nije da mrzim njih kao ljude, već njihove osobine, a i svako drugi ko god on bio i da se tak ponaÅ¡a-miÄem se od njega. eto, npr. samnom u osnovnu je iÅ¡ao jedan rom, ponavljao je razred po neznam koji put, ja sam mu Äak i pokuÅ¡ala pomoć oko gradiva da bi me on cijelu tu godinu maltretirao, kao i sve u razredu, a niko mu niÅ¡ nije mogao jer je bio pun kurac stariji. moju baku je ciganka drogirala i opljaÄkala, a to je samo mali dio svega Å¡to rade. Å¡to se posla tiÄe-da doÄ‘eÅ¡ ovdje u njihovu Äetvrt garant bi imo traume za cijeli život. da su oni poÅ¡teni i ne prave probleme i da žele radit ne bi bilo problema i živjeli bi ko i svi drugi. ne kažem ja da su svi cigani takvi, al veliika veÄina je. oni imaju ista prava ko i svi u ovoj državi, možda Äak i veća, jer se država nastoji Å¡to bolje odnosit prema manjinama zbog ulaska u EU. njima je sve omogućeno, a na njima je oće to primit il popljuvat.i nemam niÅ¡ta protiv njih dok me ne diraju, al provokacije i maltretiranje nemogu trpit. takav je njihov mentalitet i to nemoÅ¡ promjenit. usporedi ih npr. s kinezima, koji su i ljubazni i poÅ¡teni i nikom niÅ¡ta ne prigovaraju niti ikog maltretiraju.
tu se neko kao buni protiv vlasti, a jel znate uopće ko upravlja cijelim svijetom kao marionetom? Židovi. i za to im svaka Äast Å¡to su tak domiÅ¡ljati i sposobni, al ja neÄu igrat po njihovim pravilima. hitler je bio porijeklom židov, kao i lenjin, marx i engels su bili židovi. oni su izmislili sve te jebene ideologije koje pod razliÄitim maskama imaju isti cilj-tijelo koje Äe vladat i upravljat (tj. židovi) i obmanjene ovce koje Äe ga slijedit (svi ostali).A to upravo govori da su oni najteži rasisti.
Naravno da sam imao kontakt sa romima.
Inace mi ne bi na pamet palo da pisem ovako o njima
Ali nista na ovom svijetu nije onako kako izgleda.
A ti nastavi gledati svijet samo ocima i ne radi nikada na
svojim predrasudama.
Vidis ti sad ne mrzis sada rome vec njihove osobine.
To je vec mozda trunku bolje.
A mrzis ih zbog toga sto su opljackali tvoju baku.
Oni koji su najveci pljackasi u Hrvatskoj nisu romi, i ne pljackaju
oni samo tvoju baku vec sve redom. Nikad ih neces mrziti
zato sto su hrvati zar ne?
Mog oca je jednom opljacako neki talijan mamicu im talijansku.
Ranije pises otprilike u stilu: mrzim zidove koji su tvorci ideologija.
a poslije pises kako nemas nista protiv nacista, dakle ovaca koji slijede takve ideologije.

??????????????????????????????????????
I ko je tu gori!!?? I gdje si ti tu!?? ili tvoj komsija?? prijatelj??
Kad promjenis svijet u sebi tek onda mozes izaci na ulicu.
Kao sto rekoh necije ideje su mrtve sve dok ovce ne pocnu da se komesaju.
http://www.youtube.com/watch?v=Jz1sBi0- ... ed&search=[/quote]
mislim da sam jasno rekla da nemam niÅ¡ta protiv bilo koga dok me ne poÄme maltretirat. oÄito si me krivo shvatio. al nadam se da smijem imat svoje miÅ¡ljenje. to Å¡to sam rekla ne znaÄi da bi ja sad iÅ¡la mlatit cigane i židove ili im pokuÅ¡ala nekako zagorÄat život. a to da su hrvati veći pljaÄkaÅ¡i, imaÅ¡ pravo. no, kad bolje pogledaÅ¡, Å¡to sam veÄ rekla-Å¡ljama ima svuda, gdje god se okreneÅ¡, kod svih naroda i rasa, negdje viÅ¡e, negdje manje. i joÅ¡ neÅ¡ta. dok svi ti romi i ostali kakvi god da jesu to sad nije bitno, svi se drže zajedno i ne pljuju jedni po drugima, naÅ¡ je problem Å¡to u nebesa dižemo njih a meÄ‘usobno se pljujemo i blatimo. to je valjda tako. sad su i pankeri postali takvi da svako ide na svoju stranu. na neÄiju jednu misao mora se nadodat hrpa uvreda i ponižavanja. Å¡to je najžalosnije.