Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 16:25

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject: Re: SKREWDRIVER
PostPosted: 19. 07. 2007. 11:04 

fakat ne kontam sto administrator ne zatvori temu... nisam mogao vjerovati da medju tzv. punkerima i corerima ima toliko nabrijanih naci-seljacina koji paradiraju sa "hate" ispisanim na celu.
sto serete protiv pedera? ne kontam, to je njihovo pravo, ako takvi zele da budu, sto da ne? ili to "mrzim crnce i zidove"... dje to vi doazite u kontakt sa njima na nacin da vama ucine nesto nazao? aj mi molim vas to objasnite?

ma ko vas jebe sve, da bogda se svi jednog dana dobro napusili jedne velike crnacke pederske kurcine....

Profile  

PostPosted: 19. 07. 2007. 11:18 

Upravo tako Punkbeze. Nemoze im nitko zabraniti da se jebu.
Ali neke granice moraju da postoje i za njih.
Sto je previse previse je.
Medutim lako je primjetiti kako se ovde namjerno nagalaba o pederima da bi se pobjeglo od teme.
Najbolje bi bilo da onda otvorite temu o pederima.
Inace ova tema bi na jednom normalnom (sto nekazem da niste) punk/hardcore forumu trebala da bude osudeno bez ikakve dvojbe od sviju, ali je to izgleda previse za ocekivati.
Odmah se vidi koliko diskutanti ovde nisu skloni zdravom rasudivanju, pa im ustvari mrznja prema pederima dode samo kao pokrice za sve njihove mrznje.
Ispadne da ako mrzis pedere onda imas za pravo reci da mrzi i citave narode.
To bi trebao biti absurd ali je to ovde nesto najnormalnije.
Nije mi nikako jasno kako neko moze tek tako reci da mrzi recimo zidove, cigane, kosooke ili citave kontinente.
Sta to vi mrzite koji kurac!! Kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.
I ko vam daje za pravo da ljude nazivate tako pogrdnim imenima.
Kako bi ste se vi osjecali da neko pljuje tako po vasem imenu.
Samo tako ladno reci kako mrzis milione ljudi je van pameti. Mozda vi mrzite nesto drugo.
Mozda se krijete i iza takvih izjava. Mozda mrzite sami sebe i svu tu svoju nemoc.
Ako tako puno mrzite znaci li to da bi ste sutra i ubijali, sto zna biti logicni pogubni rezultat mrznje.
Tako djeluju opako u vasim izjavama. Kako ih drugacije protumaciti??
Ili mislite da ste nadljudi i da mozete da kontroliste sve te vase suprotnosti od kojih vrvi ovde.
Ideologije su postojale oduvijek i zajednice od samo 100 ljudi su stvarale ideologije ili neka vjerovanja koja su im nekada znacila sve.
Uostalom zavirite malo bolje sebe i lako cete primjeti (ako ste iskreni prema sebi) koliko ste svi vi zrtve ideologija. Ali cete po pravilu to negirati.
A glumite neku slobodnoumnost i nazivate se pankerima.
Sto smo to svi mi nesto bolji od drugih. Nismo! Zar neko ima pravo da mrzi nas.
A pogotovo one medu nama koji mrze.
Sta ispadne rezultat svega toga??
Razmislite malo prije nego sto pocnete izlaziti sa takvim izjavama.
Ljudi ne rasuduju, vec misle kako im je servirano, tj. nemisle.
Ako neko nece da radi to je njegov licni izbor a problem prosjacenje po ulici bi trebala drzava da rijesi.
Jer u vecini slucajeva je prosjecenja nuzda. Da nije tako onda bi toga bilo koliko hoces, logicno.
Uostalom kakav je to zivot i sta mogu ti ljudi da isprosjace ako vecina ima takva misljenja o njima. U sto ne sumnjam.
Zamislite sebe da ste u njihovoj kozi. Zamislite da ste odrastali u sasvim drugacijim teskim uvjetima, da nemate obrazovanje, radno iskustvo, socijalne kontakte itd.
Kako onda onda da trazite posao i kako da konkurisete?
Kakve su vam onda sanse da uspijete postici nesto i kako bi ste se tada ponasali??????????????
Ne mislite nikada o tome??? Previse vam je udobno i tako ste fino ululjani u predstave koje su vam utjerali u mozgove.
Problem kod svih ovih jebenih drzava i ljudi u njima je sto nitko ne pokazuje ni trunku dobre volje da pomogne tim (drugim) ljudima i da se jednom rijesi njihov problem i jedan problem drustva ako vec hocete da gledate tako.
Drzavni mocnici obicno tvrde suprotno. Kako oni cine napore da bi promjenili situaciju.
Nista oni ne cine i mozda od toga samo dobijaju neke koristi. Problem je zapravo u drustvu tj. mnogo puta u obicnom svijetu koji u jedinstvu misljenja nalazi jedinu ispravnost, neznajuci koliko pakosti tu ima. Ali tako je najlkase i taj osjecaj pripadnosti
grupi istomisljenika daje sigurnost. No to je samo laz i duhovno siromastvo.
Sve takve grupe su obicno pokazatelj naseg primitivizma kojeg ne zelimo priznati.
Jer ispadne da je mrziti sasvim ok ako i drugi oko tebe tako osjecaju. Ispadne da to i nije neki grijeh.
To evo postaje nesto na sto se navikavamo brzo i prihvatamo bez da imalo razmislimo ili osudimo.
Obicni ljudi rade kako mocnici hoce a drzava je postaje nas bog. A mi ovde kao mislimo da smo nesto drugaciji.

Profile  

PostPosted: 19. 07. 2007. 12:15 
Moderator

Što se tiče skrewdrivera, mogao bi ih komotno slušati kad bi im roknuo Vocal Remove na pjesme, jer me nerviraju tekstovi. Ja jednostavno ne mogu odvojiti muziku od teksta, a tekstovi koji su desni meni itekako idu na živce.

Što se tiče pedera kojih ste se dotakli ne znam kako u cijeloj priči, oni imaju svoj život. Ja ih ne diram, oni mene ne diraju. Kad bi osjetio pokušaj ataka na svoj šupak, priča bi bila drugačija, ovako - svakom svoje. Svoje volim, tuđe poštujem.

A ona bagra iz BeGea što ih je tukla - jadno i tužno, kao i sve gay parade, jer od sebe prave klovnove i cirkus. Jebeš se u šupak, nisi astronaut 1969. godine, pa da paradiraš.

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 08:54 

Goca wrote:
Upravo tako Punkbeze. Nemoze im nitko zabraniti da se jebu.
Ali neke granice moraju da postoje i za njih.
Sto je previse previse je.
Medutim lako je primjetiti kako se ovde namjerno nagalaba o pederima da bi se pobjeglo od teme.
Najbolje bi bilo da onda otvorite temu o pederima.
Inace ova tema bi na jednom normalnom (sto nekazem da niste) punk/hardcore forumu trebala da bude osudeno bez ikakve dvojbe od sviju, ali je to izgleda previse za ocekivati.
Odmah se vidi koliko diskutanti ovde nisu skloni zdravom rasudivanju, pa im ustvari mrznja prema pederima dode samo kao pokrice za sve njihove mrznje.
Ispadne da ako mrzis pedere onda imas za pravo reci da mrzi i citave narode.
To bi trebao biti absurd ali je to ovde nesto najnormalnije.
Nije mi nikako jasno kako neko moze tek tako reci da mrzi recimo zidove, cigane, kosooke ili citave kontinente.
Sta to vi mrzite koji kurac!! Kao da je to najjednostavnija stvar na svijetu.
I ko vam daje za pravo da ljude nazivate tako pogrdnim imenima.
Kako bi ste se vi osjecali da neko pljuje tako po vasem imenu.
Samo tako ladno reci kako mrzis milione ljudi je van pameti. Mozda vi mrzite nesto drugo.
Mozda se krijete i iza takvih izjava. Mozda mrzite sami sebe i svu tu svoju nemoc.
Ako tako puno mrzite znaci li to da bi ste sutra i ubijali, sto zna biti logicni pogubni rezultat mrznje.
Tako djeluju opako u vasim izjavama. Kako ih drugacije protumaciti??
Ili mislite da ste nadljudi i da mozete da kontroliste sve te vase suprotnosti od kojih vrvi ovde.
Ideologije su postojale oduvijek i zajednice od samo 100 ljudi su stvarale ideologije ili neka vjerovanja koja su im nekada znacila sve.
Uostalom zavirite malo bolje sebe i lako cete primjeti (ako ste iskreni prema sebi) koliko ste svi vi zrtve ideologija. Ali cete po pravilu to negirati.
A glumite neku slobodnoumnost i nazivate se pankerima.
Sto smo to svi mi nesto bolji od drugih. Nismo! Zar neko ima pravo da mrzi nas.
A pogotovo one medu nama koji mrze.
Sta ispadne rezultat svega toga??
Razmislite malo prije nego sto pocnete izlaziti sa takvim izjavama.
Ljudi ne rasuduju, vec misle kako im je servirano, tj. nemisle.
Ako neko nece da radi to je njegov licni izbor a problem prosjacenje po ulici bi trebala drzava da rijesi.
Jer u vecini slucajeva je prosjecenja nuzda. Da nije tako onda bi toga bilo koliko hoces, logicno.
Uostalom kakav je to zivot i sta mogu ti ljudi da isprosjace ako vecina ima takva misljenja o njima. U sto ne sumnjam.
Zamislite sebe da ste u njihovoj kozi. Zamislite da ste odrastali u sasvim drugacijim teskim uvjetima, da nemate obrazovanje, radno iskustvo, socijalne kontakte itd.
Kako onda onda da trazite posao i kako da konkurisete?
Kakve su vam onda sanse da uspijete postici nesto i kako bi ste se tada ponasali??????????????
Ne mislite nikada o tome??? Previse vam je udobno i tako ste fino ululjani u predstave koje su vam utjerali u mozgove.
Problem kod svih ovih jebenih drzava i ljudi u njima je sto nitko ne pokazuje ni trunku dobre volje da pomogne tim (drugim) ljudima i da se jednom rijesi njihov problem i jedan problem drustva ako vec hocete da gledate tako.
Drzavni mocnici obicno tvrde suprotno. Kako oni cine napore da bi promjenili situaciju.
Nista oni ne cine i mozda od toga samo dobijaju neke koristi. Problem je zapravo u drustvu tj. mnogo puta u obicnom svijetu koji u jedinstvu misljenja nalazi jedinu ispravnost, neznajuci koliko pakosti tu ima. Ali tako je najlkase i taj osjecaj pripadnosti
grupi istomisljenika daje sigurnost. No to je samo laz i duhovno siromastvo.
Sve takve grupe su obicno pokazatelj naseg primitivizma kojeg ne zelimo priznati.
Jer ispadne da je mrziti sasvim ok ako i drugi oko tebe tako osjecaju. Ispadne da to i nije neki grijeh.
To evo postaje nesto na sto se navikavamo brzo i prihvatamo bez da imalo razmislimo ili osudimo.
Obicni ljudi rade kako mocnici hoce a drzava je postaje nas bog. A mi ovde kao mislimo da smo nesto drugaciji.

e ajde reci molim te jesi kad imao kakav kontakt s romima. nije da mrzim njih kao ljude, već njihove osobine, a i svako drugi ko god on bio i da se tak ponaša-mičem se od njega. eto, npr. samnom u osnovnu je išao jedan rom, ponavljao je razred po neznam koji put, ja sam mu čak i pokušala pomoć oko gradiva da bi me on cijelu tu godinu maltretirao, kao i sve u razredu, a niko mu niš nije mogao jer je bio pun kurac stariji. moju baku je ciganka drogirala i opljačkala, a to je samo mali dio svega što rade. što se posla tiče-da dođeš ovdje u njihovu četvrt garant bi imo traume za cijeli život. da su oni pošteni i ne prave probleme i da žele radit ne bi bilo problema i živjeli bi ko i svi drugi. ne kažem ja da su svi cigani takvi, al veliika večina je. oni imaju ista prava ko i svi u ovoj državi, možda čak i veća, jer se država nastoji što bolje odnosit prema manjinama zbog ulaska u EU. njima je sve omogućeno, a na njima je oće to primit il popljuvat.i nemam ništa protiv njih dok me ne diraju, al provokacije i maltretiranje nemogu trpit. takav je njihov mentalitet i to nemoš promjenit. usporedi ih npr. s kinezima, koji su i ljubazni i pošteni i nikom ništa ne prigovaraju niti ikog maltretiraju.
tu se neko kao buni protiv vlasti, a jel znate uopće ko upravlja cijelim svijetom kao marionetom? Židovi. i za to im svaka čast što su tak domišljati i sposobni, al ja neču igrat po njihovim pravilima. hitler je bio porijeklom židov, kao i lenjin, marx i engels su bili židovi. oni su izmislili sve te jebene ideologije koje pod različitim maskama imaju isti cilj-tijelo koje če vladat i upravljat (tj. židovi) i obmanjene ovce koje če ga slijedit (svi ostali).A to upravo govori da su oni najteži rasisti.

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 09:43 

Al ove price za usvajanje djece... Je l' po vama bolje da djete ostane u sirotistu, da postane delikvent (jer velik postotak djece u sirotistima tako zavrsi), da ima shebano djetinjstvo u sirotistu i ne znam jos kakva piz*arije prozivljava, ili da ga usvoje 2 zene ili 2 muskarca... Uostalom, roditelji djeci ne pruzaju seksualnu sliku (ja nikad svoje nisam vidio da se ljube, vataju, ili ne daj boze ebu u mojem ili sestrinom prisustvu), a pogotovo sto se zna da je seksualna orijentisanost urodjena, a ne stecena osobina. Ma nema veze, nek djete odraste u sirotistu, bolje i to nego...

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 13:05 

betmen wrote:
ma smijesno. i tuzno. na ovom podforumu da se uopste raspravlja.. ja sam za pola vas mrzitelja konto da ste normalni :( :( :(

Tocno ovako ja razmisljam ...

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 13:42 

e ajde reci molim te jesi kad imao kakav kontakt s romima. nije da mrzim njih kao ljude, već njihove osobine, a i svako drugi ko god on bio i da se tak ponaša-mičem se od njega. eto, npr. samnom u osnovnu je išao jedan rom, ponavljao je razred po neznam koji put, ja sam mu čak i pokušala pomoć oko gradiva da bi me on cijelu tu godinu maltretirao, kao i sve u razredu, a niko mu niš nije mogao jer je bio pun kurac stariji. moju baku je ciganka drogirala i opljačkala, a to je samo mali dio svega što rade. što se posla tiče-da dođeš ovdje u njihovu četvrt garant bi imo traume za cijeli život. da su oni pošteni i ne prave probleme i da žele radit ne bi bilo problema i živjeli bi ko i svi drugi. ne kažem ja da su svi cigani takvi, al veliika večina je. oni imaju ista prava ko i svi u ovoj državi, možda čak i veća, jer se država nastoji što bolje odnosit prema manjinama zbog ulaska u EU. njima je sve omogućeno, a na njima je oće to primit il popljuvat.i nemam ništa protiv njih dok me ne diraju, al provokacije i maltretiranje nemogu trpit. takav je njihov mentalitet i to nemoš promjenit. usporedi ih npr. s kinezima, koji su i ljubazni i pošteni i nikom ništa ne prigovaraju niti ikog maltretiraju.
tu se neko kao buni protiv vlasti, a jel znate uopće ko upravlja cijelim svijetom kao marionetom? Židovi. i za to im svaka čast što su tak domišljati i sposobni, al ja neču igrat po njihovim pravilima. hitler je bio porijeklom židov, kao i lenjin, marx i engels su bili židovi. oni su izmislili sve te jebene ideologije koje pod različitim maskama imaju isti cilj-tijelo koje če vladat i upravljat (tj. židovi) i obmanjene ovce koje če ga slijedit (svi ostali).A to upravo govori da su oni najteži rasisti.[/quote]

Naravno da sam imao kontakt sa romima.
Inace mi ne bi na pamet palo da pisem ovako o njima
Ali nista na ovom svijetu nije onako kako izgleda.
A ti nastavi gledati svijet samo ocima i ne radi nikada na
svojim predrasudama.
Vidis ti sad ne mrzis sada rome vec njihove osobine.
To je vec mozda trunku bolje.
A mrzis ih zbog toga sto su opljackali tvoju baku.
Oni koji su najveci pljackasi u Hrvatskoj nisu romi, i ne pljackaju
oni samo tvoju baku vec sve redom. Nikad ih neces mrziti
zato sto su hrvati zar ne?
Mog oca je jednom opljacako neki talijan mamicu im talijansku.
Ranije pises otprilike u stilu: mrzim zidove koji su tvorci ideologija.
a poslije pises kako nemas nista protiv nacista, dakle ovaca koji slijede takve ideologije.
???????????????????????????????????????
I ko je tu gori!!?? I gdje si ti tu!?? ili tvoj komsija?? prijatelj??
Kad promjenis svijet u sebi tek onda mozes izaci na ulicu.
Kao sto rekoh necije ideje su mrtve sve dok ovce ne pocnu da se komesaju.

http://www.youtube.com/watch?v=Jz1sBi0- ... ed&search=

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 13:47 

Uuu Kako COVJEK svira bubnjeve !!!! 8)

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 14:34 

Goca wrote:
tu se neko kao buni protiv vlasti, a jel znate uopće ko upravlja cijelim svijetom kao marionetom? Židovi. i za to im svaka čast što su tak domišljati i sposobni, al ja neču igrat po njihovim pravilima. hitler je bio porijeklom židov, kao i lenjin, marx i engels su bili židovi. oni su izmislili sve te jebene ideologije koje pod različitim maskama imaju isti cilj-tijelo koje če vladat i upravljat (tj. židovi) i obmanjene ovce koje če ga slijedit (svi ostali).A to upravo govori da su oni najteži rasisti.

Naravno da sam imao kontakt sa romima.
Inace mi ne bi na pamet palo da pisem ovako o njima
Ali nista na ovom svijetu nije onako kako izgleda.
A ti nastavi gledati svijet samo ocima i ne radi nikada na
svojim predrasudama.
Vidis ti sad ne mrzis sada rome vec njihove osobine.
To je vec mozda trunku bolje.
A mrzis ih zbog toga sto su opljackali tvoju baku.
Oni koji su najveci pljackasi u Hrvatskoj nisu romi, i ne pljackaju
oni samo tvoju baku vec sve redom. Nikad ih neces mrziti
zato sto su hrvati zar ne?
Mog oca je jednom opljacako neki talijan mamicu im talijansku.
Ranije pises otprilike u stilu: mrzim zidove koji su tvorci ideologija.
a poslije pises kako nemas nista protiv nacista, dakle ovaca koji slijede takve ideologije.
???????????????????????????????????????
I ko je tu gori!!?? I gdje si ti tu!?? ili tvoj komsija?? prijatelj??
Kad promjenis svijet u sebi tek onda mozes izaci na ulicu.
Kao sto rekoh necije ideje su mrtve sve dok ovce ne pocnu da se komesaju.

http://www.youtube.com/watch?v=Jz1sBi0- ... ed&search=[/quote]

mislim da sam jasno rekla da nemam ništa protiv bilo koga dok me ne počme maltretirat. očito si me krivo shvatio. al nadam se da smijem imat svoje mišljenje. to što sam rekla ne znači da bi ja sad išla mlatit cigane i židove ili im pokušala nekako zagorčat život. a to da su hrvati veći pljačkaši, imaš pravo. no, kad bolje pogledaš, što sam več rekla-šljama ima svuda, gdje god se okreneš, kod svih naroda i rasa, negdje više, negdje manje. i još nešta. dok svi ti romi i ostali kakvi god da jesu to sad nije bitno, svi se drže zajedno i ne pljuju jedni po drugima, naš je problem što u nebesa dižemo njih a međusobno se pljujemo i blatimo. to je valjda tako. sad su i pankeri postali takvi da svako ide na svoju stranu. na nečiju jednu misao mora se nadodat hrpa uvreda i ponižavanja. što je najžalosnije.

Profile  

PostPosted: 20. 07. 2007. 20:53 

svi smo mi cigani, a romi su jos najmanji ;)
men taj SKREWDRIVER, posluso koju stvar tu i tam, nije ni muzicki nest, je himnicno al i nekak dosadno, mada im je brija prije nego je ian zabrijo na retardaciju, bila skroz dobra, we don't pose - e to je skin. kolko znam ekipa iz te prve faze se skroz negativno izjasnila o kasnijoj ianovoj briji pod tim imenom, pa bi se mozd moglo govorit o dva SKREWDRIVERA, hmmm.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2007. 14:56 

kktz wrote:
kolko znam ekipa iz te prve faze se skroz negativno izjasnila o kasnijoj ianovoj briji pod tim imenom, pa bi se mozd moglo govorit o dva SKREWDRIVERA, hmmm.

E vidis i ja sam to cuo , pa bi se moglo vjerojatno govorit o dva. Prije zabrijavanja na glupost i poslije.

Profile  

PostPosted: 21. 07. 2007. 18:06 

jebiga Skrudrajver je ostal skrudrajver-iako su mi se poslje 1985 totalno ujebali glazbeno sa onim šugavim baladama-a ko zna ,da ian nije bio nacist možda bi danas bio živ,askrudrajver bi opet prašili dobru staru rokčinu :mrgreen: :wink:

Profile  

PostPosted: 22. 07. 2007. 21:13 

Pozega Panker wrote:
jebiga Skrudrajver je ostal skrudrajver-iako su mi se poslje 1985 totalno ujebali glazbeno sa onim šugavim baladama-a ko zna ,da ian nije bio nacist možda bi danas bio živ,askrudrajver bi opet prašili dobru staru rokčinu :mrgreen: :wink:

a da ga nije bilo...mozda bi bilo manje idiota :wink:

Profile  

PostPosted: 23. 07. 2007. 08:38 

Jedna stvar je sasvim sigurna
Da Ian nije bio nacista, nitko nebi cuo za njega :wink:

Only good facist is a dead one :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2007. 13:24 

ponos zagreba grada je gej parada,sarajeva ce ostati olimpijada

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2007. 13:32 

cuj_forest wrote:

:D

Profile  

PostPosted: 24. 07. 2007. 13:52 

cuj_forest wrote:

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Profile  

PostPosted: 27. 07. 2007. 22:41 
Moderator

Tužno je što pola ljudi koji su se javili na temu veze blage nemaju sa skrewdriverom. Jedva čekam da se libijac javi, onda će se javiti još 10 dupelizaca koji će reći, jeste ovo, jeste ono. :?

Profile  

PostPosted: 24. 08. 2007. 15:03 

punkbeg wrote:
Pozega Panker wrote:
neznam po čemu su oni naci-al dobro...istina je da ih najviše prihvačaju upravo takvi...iako se ian osobno u mnogo intervijua ogradio od poetike nacizma,te je izjavio kako je on samo desničar koji se bori za prava engleske radničke klase i britanije bez crnog smeća i koosookih,te druge"gamadi" koja ima svoju državu-što je inače ok spika,malo preortodoksna ,no da je bilo više takvih ko ian-nebi nam sad pederi hodali po cestama zaštičeni ko lički medvjedi i širili bolesti...

drug ne znam jeli to zajebancija ali si ono ne zelim da te vridedjam tipa debil idiot i slicno. to dole dead fascist zabij sebi u dupe :wink: sta tebe boli briga za crnu gamad? i to u britaniji? da slucajno ne uzima tebi hljeb/kruh u hrvatskoj? sta tebe boli briga za pedere? to je njihov zivot nije tvoj. kontradiktoran si :roll:

...a hoces da kazes da to sto je u britaniji nije i kod nas?? (mislim na bih i hrvatsku)

ako nsita pogledaj kroz prozor

Profile  

PostPosted: 24. 08. 2007. 15:42 

Zasto jedete govna? Vi iz cro/bih odete u njemacku, i radite one socijala poslove i otimate svabama posao, jer radite za nizu satnicu od njih. Hajmo pobiti bosance i hrvate koji su u njemackoj, smece nam otima posao!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 80 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]