Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 06. 08. 2025. 14:04

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: New School Vs. Metalcore
PostPosted: 16. 10. 2008. 17:27 

Pao je i HC kurcu za uši dok se ovako djeli...cuj new school i metalcore...otkad je to hardcore-to su te MTV zablude za nove naraštaje...ja sranja price.
Nekad je HC bio za svakog respekta,ali danas svaka šuša svira i naziva se korerom i time se kiti.

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 17:30 

TRIP wrote:
Pao je i HC kurcu za uši dok se ovako djeli...cuj new school i metalcore...otkad je to hardcore-to su te MTV zablude za nove naraštaje...ja sranja price.
Nekad je HC bio za svakog respekta,ali danas svaka šuša svira i naziva se korerom i time se kiti.

p otprilike zato sto je hc u svojoj formi prestao da postoji prije nekih 22godine:)

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 17:43 

od skroz dobronamjerne teme, ovo lagano prerasta u losu diskusiju i prepucavanje..

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 18:36 

znas kako to ide na forumu jbg.
ono sto nema veze sa temom prvo upozoris clana foruma da prica off topic,i ako se i dalje nastavi,ti brises postove i to je to.
baci se na posao moderatore:)

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 19:50 

ali niko ne ide u neki konkretni off topic, sve je to povezano koliko-toliko, samo sto ljudi previse kenjaju itd.. ako se nastavi ´vako, tema ide u LOCK..

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 19:52 

ljudi samo govore svoje misljenje...

Profile  

PostPosted: 16. 10. 2008. 22:48 

xChoicex wrote:
TRIP wrote:

p otprilike zato sto je hc u svojoj formi prestao da postoji prije nekih 22godine:)
Ma dobro...svako ima svoje mišljenje i neke stavove i ja to poštujem...forumska demokratija :lol: :mrgreen: ...samo sam rekao šta mislim u vezi ove teme i tih novih pravaca i nadam se da nisam nikoga uvrijedio...možda sam ja zamrznut u vremenu i prostoru,možda sam nazadan i zaostao u ovom novom muzickom trendu (ustvari jesam sigurno :oops: ) ali jedno sam siguran ako ništa...metalcore?? pa to je pederluk za mene,blasfemja i metala i HC...mi smo valls of jericho (njih samo kao primjer uzimam) i dužni ste da nas poštujete,a jebo i to DUŽNI STE NAM DATI SVOJE PARE jer smo mi metalcoreri,nešto najnovije za vaše uši,i nemojte puno pametovati vec pare na sunce pozeri,valja pokriti dugove od onako napucanih spotova koji se vrte u kasnim terminima na svemocnoj MTV.
Pa dužan sam vam dati karinu mušanovu za uho,lopatom bih te preko ledja tatin sine i mamina kcerkice iz Detroita..dodji malo u BiH (zato svaka cast D.R.I. koju su došli u neku urodjenicku Bosnu da sviraju-halal im bila svaka marka od mene :mrgreen: ),provedi par mjeseci u varešu ili brezi,imat ceš materijala za socijalna izdrkavanja za narednih 5 albuma.
Ne može metal i core zajedno ni u imenu,pa cak ni u bezveznom nazivu...ne mogu ni šiiti i suniti zajedno...ne mogu ni jezuiti i evagelisti...pa nece moci ni metal i kor ruku pod ruku....bar za mene.

Profile  

PostPosted: 17. 10. 2008. 15:59 

sta ja znam..ja sam vazda bio za to da ako cemo vec iskreno,hardkor ostavimo bendovima i ideji '80-'86,,i da za to sluzi bas podforum hardkor ali pod naslovom hardkor/pank.
ima podforum pank sto je naravno razumljivo,a pored ova 2 bi uvrstio i 3. koji bi se zvao POST HARDKOR ,znaci sve od '87 pa do dana danasnjeg (sto i jeste tako) (muzika i ideje iz ovog perioda,znaci od '87 pa do danas nemoze da se izbrise ni da se negira) .

tako niko ne bi bio uvrijedjen,totalno bi se znalo koja je koja ideja i koja muzika gdje pripada.

ovako je situacija kakva je,i jebiga,kome se ne svidja,moze da podrzi ideju da napravimo neku preraspodjelu,a koja bi ja mislim bila ok za sve na forumu koji vole sva 3. perioda u sabkulturi,znaci i pank i hardkor/pank i njuskul.

aj

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 28 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]