Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 08. 2025. 12:40

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 02:46 

dragi Whatever, veoma je slatka ta priča o tome, neka narod odluči šta hoće i gdje će i to na demokratski način.
ali, ovdje si ti malo u pubertetu izgleda, jer je to apsolutno nemoguće.
kao prvo, sad da se izjasni milion ljudi da hoće da bude dio njemačke, kurac bi dobili.
odnos Hrvatske prema Hrvatima u Bosni također govori svoje, pogotovo sada nakon zadnjih zezancija. Mesić je još za prijašnjeg mandata na otvorenju Starog Mosta govorio o tome kako se ti Hrvati trebaju koncentrisati na svoju domovinu Bosnu i dobro je rekao.

a ono najvažnije: ne može se doći, ratom osvojiti teritorija, izvršiti genocid nad narodom i onda tražiti pravo da se na demokratski način otcijepi dio države, koji je oduvijek bio njen. demokratski se izašlo na referendum drug moj, pa vidi šta nam uradiše. namjerno kažem nam, jer je Srpski narod Bosne također platio ceh i dok god budete tako razmišljali, RS će biti najjadniji dio Balkana.

a što se tiče tradicije Srba i toga koliko je ona prisutna na planeti i da li je starija od Bosanske, o tome se da svađati. ali to nije bitno. ja ću na svoje vjenčanje nositi novu zastavu BiH, naravno, jer je to zastava države koju volim.
imala je BiH i zastavu i grb i simbol koji je isto toliko tradicionalan i star kao vaš, ali se od njega odustalo, jer je nama mir i suživot bitniji od ubleha prošlosti, koju ionako i ovako svako piše kako hoće (iako se tu Srbija može pohvaliti kao šampion svijeta). nije u pitanju nikakav stranac drug moj, nego ljudi koji su bili pod opsadom i nad čijim narodom je izvršen genocid dobro zna kako je to bilo i sve će učiniti da se to ne ponovi, za razliku od nekih, koji su osjetili rat kao brćkanje u plićaku dok je drugdje prošao tsunami.

što se nove zastave tiče, nju nije radio stranac već državljanin Bosne i Hercegovine, stanovnik Sarajeva, Mladen Kolobarić.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 03:04 

jebo vas ova prica. ja bih vas sve na "face to face" kod Senada Hadzifejzovica u Centralni dnevnik pa se dogovorite pred milione gledalaca. a sa strane bih stavio nekog neutralca da slusa i posmatra pa da vidimo kakva ce mu reakcija biti nakon price.

samo pazite da ne bude "dje ja dodjoh u picku materinu"

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 03:09 

to bi bilo sigurno :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 03:11 

hehehehehehe

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 04:21 

Dzemal wrote:
a ono najvažnije: ne može se doći, ratom osvojiti teritorija, izvršiti genocid nad narodom i onda tražiti pravo da se na demokratski način otcijepi dio države, koji je oduvijek bio njen.

Ko je odakle dosao? Srbi u Bosni zive malo duze nego "Bosnjaci" (da ne kazem sad muslimani, iako pojam Bosnjak postoji malte ne od juce), a ako ces reci sad da nisi Bosnjak, nego Bosanac, to ti je, DRUG MOJ, teritorijalna, a ne nacionalna oznaka.

Uostalom, postoje svjetske istorijske arhive, samo se bojim da se ti bojis u njih zagledati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 05:01 

ne bojim se ja ni u sta zagledati. a čisto sumnjam da si ti tamo zavirivao kada se praviš pametan. Muslimani su u okviru Jugoslavije priznati kao nacija, a o današnjim pojmovima ne bi da diskutujem, jer ih smatram glupima. a ako nisi znao, svi pravoslavci na teritoriji BiH, se još od Austro-Ugarske vode kao pravoslavni Bosanci, a ne kao Srbi, tako da je diskutabilno kakve veze uopšte vi imate sa Srbijom (samo mi nemoj sad pričati o nekim rođacima od tamo, jer su i meni rođaci Nijemci, pa ja s tom državom nemam veze).

kada sam rekao da je neko došao i ratom osvajao, onda ja to govorim u kontekstu definisane agresije SCG na BiH, koji su Bosanske Srbe iskoristili u svoju korist (u tom kontekstu se čak može reći da su svi BH Srbi u ovom ratu izginuli uzalud, jer su bili iskorišteni za propalu ideju).

što se tiče Bosanac kao teritorijalna oznaka, mislim da je to nepotrebno diskutovati, ako je najkasnije ZAVNOBIH-om utvrđeno suvereno državljanstvo BiH. što znači da su svi rođeni, bilo koje vjere ili porijekla Bosanci, i to nacionalno!
možeš ti biti Kinez, pa se roditi u Švici, onda si Švicarac. naravno možeš to odbiti pa ostati Kinez, ali si rođeni Švicarac.

ti si dakle Srbin (u nacionalnom smislu) isto ko što sam ja Meksikanac. (pod pretpostavkom da si rođen u BiH)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 09:18 

da sumiramo - nije interfector los bend

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 11:44 

BOMBER wrote:

eh pa da, naravno...

:lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 11:47 

KoldVoid wrote:
Imam samo tri najprostije recenice za vas sviju:

1) RS = HAHAHAHAHA

2) FBIH = HAHAHAHAHAHA

3) BIH = BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Vasi zivoti, vasi snovi, vasa sudbina...samo jeftina scenografija u niskobudzetnoj ultracrnoj tragikomediji o Cyber-Age Janjicarima.

Pa jes, more se iz amerike na sigurnoj udaljenosti svasta pisati. Boli tebe cuna pasha :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 13:54 

Uriel wrote:
BOMBER wrote:

eh pa da, naravno...

:lol:

Hej vas dvojica guzonja, nemoj da ih smirujete...

:lol: ma nevalja ovaj cd nista :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 02. 2005. 15:02 

Samo cu kratko ovaj put, da ne razocaram ove navijace :shock:

Dzemal - u ovom tvom zadnjem postu je upravo razlog proteklog rata.
Znas za muslimane u okviru Jugoslavije, a da li je to najdalje sto ides u istoriji sopstvenog naroda?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2005. 00:20 
Administrator

Whatever wrote:
Samo cu kratko ovaj put, da ne razocaram ove navijace :shock:

Dzemal - u ovom tvom zadnjem postu je upravo razlog proteklog rata.
Znas za muslimane u okviru Jugoslavije, a da li je to najdalje sto ides u istoriji sopstvenog naroda?

Haj ga ti prosvijetli molim te.. haj ti ispricaj svoju verziju Bosnjaka (iako ja sebe smatram Bosancem).
Djaba je pricati o Zavnobihu, i AVNOJ-u koji je potvrdio sve odluke ZAVNOIBIH-a, kad 99% stanovnistva u RS Drazu Mihajlovica smatra prvim gerilcem u Evropi, a Komuniste i Josipa Broza Tita kao zlocince koji su ubijali jadne cetnike koji nista drugo nisu radili nego se borili protiv fasista.
Dok vecina u RS-u ne rascisti da su cetnici bili kvislinzi, da su se borili na strani Nijemaca i da je dzeneral Cica zlocinac.

Vidis spomeno si kako Srbi ne bi imali pravnu zastitu da se ukine RS? Glupo do bola. Pa meni su 3 profesora na fakultetu Srbi i to samo na prvoj godini. Sta to sad znaci? Da ja trebam reci: Ihh on je Srbin on ce mene namjerno oboriti jer sam musliman :?: Mislis da bi tebe u Sarajevo neko drugacije tretiro jer se zoves Jovan ili kako vec :?: :!:

Ponavljam jos jednom: Slijedite Zeljka Kopanju i nek vam je on uzor, ideolog, mama i tata.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2005. 01:50 

i hajmo ponovo..... :roll:

Tko su ustase, tko su cetnici, tko su partizani? :roll: :roll: :roll: :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2005. 03:09 

rock wrote:
Haj ga ti prosvijetli molim te.. haj ti ispricaj svoju verziju Bosnjaka (iako ja sebe smatram Bosancem).

Nemam ti mnogo ja sta da pricam. Ispricali su ti i tvoji (Southern Storm - "Nasa Istina": "Zbog PREDAKA drevnih, mi smo sada u strahu, vise nikada necemo vidjeti istu stranu..."). :roll: :roll: :roll:

Jebe mi se za cetnicima btw.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 02. 2005. 17:36 

Uriel wrote:
KoldVoid wrote:

1) RS = HAHAHAHAHA

2) FBIH = HAHAHAHAHAHA

Vasi zivoti, vasi snovi, vasa sudbina...samo jeftina scenografija u niskobudzetnoj ultracrnoj tragikomediji o Cyber-Age Janjicarima.

Pa jes, more se iz amerike na sigurnoj udaljenosti svasta pisati. Boli tebe cuna pasha :P

Jarane ja svoj stav nisam promjenio ni sekunde od onog dana kad sam vragu grijeh ucinio da se na Butmiru iskrcam.

Ne radim ja za susjednu drzavu za debele pare :P Ja sam siroti student :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2005. 21:09 

KoldVoid wrote:
Uriel wrote:
KoldVoid wrote:

1) RS = HAHAHAHAHA

2) FBIH = HAHAHAHAHAHA

Jarane ja svoj stav nisam promjenio ni sekunde od onog dana kad sam vragu grijeh ucinio da se na Butmiru iskrcam.

Ne radim ja za susjednu drzavu za debele pare :P Ja sam siroti student :P

e sad seres :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 02. 2005. 23:24 

Ne serem jaro, imam 300 dolara (500 kerma odoka) za slijedeca tri mjeseca. Pa ti vid sad ko je zajeb0t :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2005. 00:05 

heh, i placene troskove smjestaja, klope, skolarine... za godinu dana :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2005. 00:35 

BOMBER wrote:

Procita me, e jesi supak :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 02. 2005. 03:57 

KoldVoid wrote:
BOMBER wrote:

Procita me, e jesi supak :D

smetljaru jedan

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 239 posts ]  Go to page Previous  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]