Snijeg je ok par dana dok iz tople kuce gledam kak tiho pada i sve je bijelo, ili ak sam na skijanju. Al inace mi ide na zivce jer su ceste zakurac, a dok se topi je sve odvratno blatno.
Inace mrzim hladnocu, mrzim zimu, mrzim mracne hladne zimske noci, mrzim hrpu odjece, mrzim cekati tramvaj po haldnoci, mrzim kisu po zimi.
Isto mrzim rano proljece jer je jos hladno, sve je smedje i blatno, kise su odvratne. Mrzim i kasno proljece jer dani znaju biti jako topli a noci upizdumaterinu hladne pa nikad ne znam kak da se obucem. A i vrijeme zna biti lijepo a ja sedim na faxu i imam ispite. Mrzim vrucinu pod kraj proljeca jer moram sjediti u zagusljivim predavaonama i znojiti se.
Mrzim i ljeto. Mrzim vrucinu jer mi se rasire krvne zile, padne tlak i osjecam se grozno. Mrzim vlagu u zraku po vrucini. Mrzim plaze. Mrzim ljude na plazama. Mrzim voznju do plaze i parkiranje u prenatrpanim morskim selendrama. Mrzim izlezavanje na plazi. Mrzim suncanje. Mrzim setnju po vrucini. Mrzim vruce noci dok nebrem spavati. Mrzim hladne noci jer mi je zima u kratkim hlacama. Mrzim jebene guzve.
Mrzim i odvratnu jesen jer zavrsavaju praznici i pocinje hladno i odvratno vrijeme. Mrzim jesenske kise. Mrzim krepavanje prirode. Mrzim pticurine koje se skupljaju u jatima. Mrzim hladnocu. Mrzim sivo vrijeme. Mrzim hladnocu.
...i sad opet zima ispocetka...