LazaGN'R wrote:
Ali...
Quote:
ma zaboli me debelo crijevo za cirilicom vala. al' me, ponavljam, dupe zaboli za njom. za koji k**** ti danas treba cirilica, svega ti?...itd...
zar si morala to (i na takav nacin) da naglasavas? Zar nije moglo drugacije?
ja se izvinjavam...ne materi, vec tebi, te onima kojima je iskljucivo moj komentar zaparao oke. moja reakcija je, iako se vec objasnih, iskljucivo na komentar "polupismenosti" i na pridavanje nekog znacaja necemu sto fakticki i nije od neke vaznosti. takodjer rekoh da sam i sama odrasla uz cirilicu i da je poznajem, i da je cirilica lijepo pismo, i da je odlicno ako je neko zna (pri tom misleci i na sebe), i da ne vidim to- sto sam je naucila- kao izgubljeno vrijeme,...ali ne...ja nemam pravo na sve to na kraju (ili u ovom slucaju na pocetku) reci da me za njom zaboli dupe. ne zato jer ne cjenim tebe ili nekoga drugog ko se cirilicom identifikuje (kako je to rekao moj drug Kold) vec zato sto joj ja (moja individua) ne pridajem toliko znacenje da bih nekoga nazvala polupismenim, jer je ne poznaje.
cirilica kao dio kulture, kao samo pismo, je sa moje strane cjenjena taman onoliko koliko i treba da bude- kao neko (u mom zivotu) sekundarno (jer sam je ucila od malih nona-uporedo sa latinicom) pismo...a u sustini (da i nisam sama vezana za nju) je sama od sebe tik neko pismo koje se pise iskljucivo u jednoj narodnoj manjini, kao i japansko, arapsko, ili bilo koje drugo, jeli, pismo.