Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 13. 08. 2025. 21:01

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:00 
Moderator

Niko nije reko da je svako kukavica ko voli da čita bajke i fantasy romane.!Kažem da ima takvih jer ih ima!A o mazohistima je posebna priča.Nemože znaš svako pobjeć kad mu se ćefne i onda iz neke druge zemlje srat onima koji su ovdje ostali!To bi se također moglo nazvati kukavičluk, a ne mazohizam, ili bit sin hapatora!Znaš, skoro svi bi voljeli da kidnu negdje da ih boli kita za BiH i da uživaju negdje, neradeći ništa i sjedeći samo za pcom, i zajebavat se!Ali mora se radit vani da bi se uživalo!znam to dobro po nekim ljudima!Izvinjavam se onima koji su me krivo shvatili, i onima koji ne bježe u lažnu sigurnost, nego duvaju dok im se mozak ne pretvori u spužvu!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:04 

Androphaguze!
Pretpostavljam da slušaš metal(samo pretpostavljam),da li si ti možda masovni, zajebani/serijski ubica ili si možda gospodar sniježnih planina smrti?Koliko "nerealnosti možeš naći u metal muzici,jer metal i fantasy su u uskoj vezi(ima previše grupa svih žanrova da bi ti nabrajo,a bave se fantasy tematikom).Koliko si fantasy knjiga pročitao i likovnih dijela vidio te koliko si upoznat sa tim svijetom prije svega da možeš blatiti fantasy tek tako?
Ukoliko želiš realnost primijetio sam da su tekstovi Sandija i Magazina prilično "realni",zato se ostavi metala a pogotovo ovog topica!
Prijatno... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:06 

Svjet je kurac. Bilo to Tunguzija, Bosna il Amerika, zivot se sastoji od mucnih, repetitivnih i smornih pokreta i poteza od kojih se pobjec nemere. Taka ti nafaka!

eskapizam, tojest bjeg, je neophodan, za ocuvanje umnog zdravlja...za relaksaciju...da nas odvede negdje gdje inace ne mozemo biti...ili nemozemo priustiti...

Ako treba hrabrosti da se coek zadrzi u realnosti, treba puno vise samokontrole da se ta realnost ne ofarba u gusto crvenu boju krvi....tudje krvi....

zmajevi i carobnjaci mene ne furaju ni sekunde, proso sam tu fazu davnih dana, ko nije nek uziva jebiga, meni je to pinkeraj zesca, a nekom zakletva...stas jebga

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:09 

Odoste vi u offtopic...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:13 

Da! :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:14 
Moderator

Malkavian kindred wrote:
Androphaguze!
Pretpostavljam da slušaš metal(samo pretpostavljam),da li si ti možda masovni, zajebani/serijski ubica ili si možda gospodar sniježnih planina smrti?Koliko "nerealnosti možeš naći u metal muzici,jer metal i fantasy su u uskoj vezi(ima previše grupa svih žanrova da bi ti nabrajo,a bave se fantasy tematikom).Koliko si fantasy knjiga pročitao i likovnih dijela vidio te koliko si upoznat sa tim svijetom prije svega da možeš blatiti fantasy tek tako?
Ukoliko želiš realnost primijetio sam da su tekstovi Sandija i Magazina prilično "realni",zato se ostavi metala a pogotovo ovog topica!

Nađi nerealnost u textovima o masovnim ubojicama, ili u textovima kako ovaj svijet ide polako u kurac, ili kako se svakim danom sve više budala rađa koje će se hranit il na mojoj tvojoj ili na nečijoj grbači!Koliko realnosti može neko podnijet je njegova stvar!Ne blatim fantasy, a imam pravo na svoje mišljenje! i to mi nemožeš oduzet, pa koliko se bilo ko trudio!To je realnost.kad vladaš svojim životom i kad ga ti upravljaš a ne neko drugi.Izvini, majke mi moje neću više bljatit FANTAZi, nit ću ga ikad skontat!Filmovi su tu za razonodu i za mali bijeg u drugi svijet!knjige su tu da sebi predočiš svojom maštom neki svijet koji upravo čitaš!Bolje nekad pročitat koju dobru knjigu neg pogledat Spider-womena!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:16 

Coveka koji je izmislio ceo jedan svet jednostavno morate postovati...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:18 
Moderator

Čovjek, a to je valjda Tolkien, je možda bio genije za kojeg sam čuo da je volio popit po koji apsinth!To je dobro za maštu!On je bolji od svih koj-puterskih programera!Njegova konstrukcije je barem stabilan svijet, dok mi ova knata od kompa stalno sere!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:29 

Androphagous wrote:
Malkavian kindred wrote:
Androphaguze!

Nađi nerealnost u textovima o masovnim ubojicama, ili u textovima kako ovaj svijet ide polako u kurac, ili kako se svakim danom sve više budala rađa koje će se hranit il na mojoj tvojoj ili na nečijoj grbači!Koliko realnosti može neko podnijet je njegova stvar!Ne blatim fantasy, a imam pravo na svoje mišljenje! i to mi nemožeš oduzet, pa koliko se bilo ko trudio!To je realnost.kad vladaš svojim životom i kad ga ti upravljaš a ne neko drugi.Izvini, majke mi moje neću više bljatit FANTAZi, nit ću ga ikad skontat!Filmovi su tu za razonodu i za mali bijeg u drugi svijet!knjige su tu da sebi predočiš svojom maštom neki svijet koji upravo čitaš!Bolje nekad pročitat koju dobru knjigu neg pogledat Spider-womena!

Šta ti misliš?Da ja okolo hodam sa sjekirom i oklopom i lijepim vilenjačke uši?Ako ne možeš da napraviš paralelu između fantasy svijeta i bilo koje druge vrste zabave to je tvoj problem.Malo mi te je žao ,jer vidim da si u nekom "doom" raspoloženju.Nikom od nas nije bajno i tvoja"sveta misija" nije da nas održiš u realnosti!Nama je ovo zabava,dok je tebi zabavno pljuvat po ovome i u tome je razlika.Ovo nije topic "Kako je nama teško!Dijaspora nas kupi!" već je tema jedno vrhunsko književno i kinematografsko djelo...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 16:30 

Androphagous wrote:
Čovjek, a to je valjda Tolkien, je možda bio genije za kojeg sam čuo da je volio popit po koji apsinth!To je dobro za maštu!On je bolji od svih koj-puterskih programera!Njegova konstrukcije je barem stabilan svijet, dok mi ova knata od kompa stalno sere!

Jako puno umjetnika pije apsinth, odmah dobiju inspiraciju! Sto li pitam se :lol:

Abaut LOTR: Da nije Goluma film(ovi) bi mi bio bezze, al et, ima ga, sva sreca :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 18:47 

KoldVoid wrote:
El Foxinho wrote:
LOTR mi se zgadio kad sam vidio koliko se namnožilo "fanova" koji su prvo vidjeli film pa citali knjigu. I da, i zato jer se sad valjda moze kupit tariguz sa gandalfovom slikom.

a) procito sam knjigu prije nego sto su poceli snimati film

b) statistika kaze: LOTR je najcitanija knjiga stoljeca ako ne istorije

c) film je vrhunac kinematografije, ma sta ko govorio

d) boli me kurac kolko se namnozilo fanova, bitno da meni valja, i da mogu cejfit, sam, true, nekro, grim, bez pozera :P

bravo ti, ja također. Ali ima MAAAAAAAAAASU... neznam kako da se izrazim... kao sto su Trekkiji za Star Trek e tako samo za LOTR. mozda vec i ime imaju, tko zna.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 19:30 
Moderator

Malkavian kindred wrote:
Androphagous wrote:
Malkavian kindred wrote:
Androphaguze!

Šta ti misliš?Da ja okolo hodam sa sjekirom i oklopom i lijepim vilenjačke uši?Ako ne možeš da napraviš paralelu između fantasy svijeta i bilo koje druge vrste zabave to je tvoj problem.Malo mi te je žao ,jer vidim da si u nekom "doom" raspoloženju.Nikom od nas nije bajno i tvoja"sveta misija" nije da nas održiš u realnosti!Nama je ovo zabava,dok je tebi zabavno pljuvat po ovome i u tome je razlika.Ovo nije topic "Kako je nama teško!Dijaspora nas kupi!" već je tema jedno vrhunsko književno i kinematografsko djelo...

:D :lol: :D

tebi očito godi da se prepucavaš sa mnom , jelde :?: :D
ja od ovog ne dobivam orgazam!Niti sam u nekom doom raspoloženju, niti vodim neki sveti rat, jihad, ili misiju, boli me kurac, nije mi stalo do toga da povlačim paralele između fantsy i realnog svijeta.Nije mi 8 godina!
Nadam se da si se smirio, inače bi mogo fasovat herciku! :twisted:
Keep it kul! 8)
Na sve ovo mogu reći samo [hua-zijev] :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 19:45 
Moderator

Jel to matere ti pišeš doktorat o JRRT?!Ili si samo fanatik? :lol: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 19:56 
Moderator

Ako misliš na to, nisam protivnik djela, dapače, imo sam najeru da ga pročitam, ali nekako mi se nikad nije dalo!Previše okolnih gluposti!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 20:39 

@kold

znas li da je statistika zbir (najcesce) netacnih podataka? :P

u biti, knjiga jeste fenomenalna, al da se bude iskreno vecina ljudi govori da je odlicna zbog toga sto to "svi govore", a upoznala sam samo jednu osobu koja ju je skontala kak treba i ono "sta je pisac htio da kaze"...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 21:22 

mislim da je prije 'lazan zbroj tacnih podataka' :P :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 21:41 

KoldVoid wrote:
El Foxinho wrote:
LOTR mi se zgadio kad sam vidio koliko se namnožilo "fanova" koji su prvo vidjeli film pa citali knjigu. I da, i zato jer se sad valjda moze kupit tariguz sa gandalfovom slikom.

a) procito sam knjigu prije nego sto su poceli snimati film

b) statistika kaze: LOTR je najcitanija knjiga stoljeca ako ne istorije

c) film je vrhunac kinematografije, ma sta ko govorio

d) boli me kurac kolko se namnozilo fanova, bitno da meni valja, i da mogu cejfit, sam, true, nekro, grim, bez pozera :P

Je.. slazem se s koldom.. ista stvar i kod mene..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 00:26 

Procitao sam sve knjige 4 put... Bio sam clan foruma na http://www.lotrplaza.com i clan hrvatske kuce, al na toj stranici su mi se zamrazili lotr fanatici, al ne lotr...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 01:22 
Moderator

pun mi je kurac vise lotra. odlicne knjige (u bolnici procitao 4 komada-jedna je hobbit, koji mi je i najdrazi), filmovi pomalo dosadni i gay. Fantasy world je sjajan, odličan i prefektan, al ne mogus sad srat o tome. lotr je kool.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 01:29 

Gia wrote:
@kold

znas li da je statistika zbir (najcesce) netacnih podataka? :P

u biti, knjiga jeste fenomenalna, al da se bude iskreno vecina ljudi govori da je odlicna zbog toga sto to "svi govore", a upoznala sam samo jednu osobu koja ju je skontala kak treba i ono "sta je pisac htio da kaze"...

a) ne, statistika je TACAN zbir netacnih podataka. Ne brini se, idem ja na faks, s vremena na vrijeme ;) Doduse imo sam 3 iz statistike al nea veze.

b) Poenta je ta da pisac nije htio nista da kaze. Neke bajke nemoraju imat tajno znacenje, ne mora sve bit klishe...

c) Knjiga je fenomenalna zato sto u eri prosera i usera i svakojakih Hemingway-a i kuraca graha, simbolicara i bolesnika, Tolkien izdaje bajku na preko hiljadu strana koju je lakse procitat, svarit i povjerovat neg nekih kompleksnijih dvaes strana

El Foxinho:

LOTR fanatici postoje malo duze od Trekkija, i mislim da ih je vise, i da su bolesniji ;)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 110 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]