Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:36

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 20:43 

El Foxinho wrote:
rok trajanja isfuratora je godina, godina i pol, onda otkrije ecstays i LSD i predbacuje se na techno/house.ljudima u kojima metal izaziva trnce nema roka trajanja, eventualno kad se vjencaju i dobiju 2-3 djece pa se moraju malko smirit.

za sve si upravu osim ovog podvucenog.postoji i rijec za ovo sto si ti rekao, a to je "predrasuda".to je isto ko da ja dodjem i kazem kako svaki metalac ima veze s travom (a pouzdano znam da nema).

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 20:48 

Pa evo... Moj stari je s 22 godine poceo svirat u bendu, i jos uvijek mu je ultimate gušt doć u dnevni boravak, stavit helloween, Maidene, Accept ili nešto drugo, utaknut gitaru u pojačalo i udri! A ima 40 i nešto godina. :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 21:28 

znam dosta ljudi koji su u mladosti slusali metal...imali duge kose, svirali gitare..itd..a onda obicno poslije ili u toku faksa se smire i onda dodje obitelj, djeca, posao i nemaju vremena da razmisljaju o glazbi, ali jos uvijek puste neki svoj stari cd, pa onda zale za starim vremenima.
Mislim da sve ovisi o covjeku , o buducnosti..itd. Kod nekog ce to biti uvijek, al nece uvijek nositi crninu i lance :D , al ce im metal uvijek biti u srcu, dok ce neki to voljeti jednu sezonu i onda..ko zna. O tome ne razmisljam...voljet cu ga i slusati dokle budem mogla..a posije sta bude, neka bude..sudjeno je :D !!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 22:24 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
ne razmisljam o buducnosti,zivim sada.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 23:16 

LEJNA wrote:
Povraća mi se kad čujem:ja ću to isfurati kroz srednju,a na faksu ću se uozbiljiti!Najsmješniji su mi ovi"sezonski metalci" :lol: :lol: :lol: Vidiš ih jedno ljeto ispred akademije,a dogodine su već šminkerčići,koji se stide kako su se"glupo furali"!!!

nažalost, i previše je takvih.
:roll: :? :?

meni se također povraća kadA čujem "kada ćeš konačno postati normalna?" "kada ćeš odrasti?"

normalni i odrasti je rastegljiv pojam

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 03. 2005. 23:21 

ma ti nikad nes ni odrast ni postat normalna,ako cemo po misljenju doticnih osoba :roll:
ja sam tu jos negdje 'normalna' ccc
svakakvih ljudi ima...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 00:21 

ovisi o coviku...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 02:39 

Malkavian kindred wrote:
Šta ćete ljudi,uvijek su sezonci bili poznati po par stvari:

1)Ne postoji ništa drugo i nikakva priča osim metala,metala,metala...
2)Druga faza je pljuvanje po grupama sve do krajne tačke kad "metalac" skonta da pljuje po svim postojećim metal grupama...
3)Dolazi faza kad skonta da se đaba fura jer u stvari to više nije njegov svijet sve do priznanja da to nije nikad nije ni bio njegov svijet...
4)Prelazi u Akvu,City pub ili Central,oblači zgužvane košuljice i lakirane cipelice, tolice na peglu i počne upoznavati novu"kul" raju i kreću žaliti za izgubljenim vremenom...al kasno se jebenom kajat!
5)Dobili su status među novom rajom kreću se rugati "odrpanim čupama" a nekoj staroj raji se pravdaju kao:"Isfuro sam ja to!To je furka za teenagere!" i sl.
6)Turbo-folk im postaje doručak,ručak,večera,majka,brat i još mnogo imenica iz riječnika...u stvari rurala im je uvijek i tekla venama...Roots bloody roots! :wink:

Rok:kratak(uglavnom do godinu i po maksimalno...)

Potpisujem od A do Ž.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 18:48 

Zavisi od kvaliteta proizvoda!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 03. 2005. 23:54 

Metalac je kratko i sažeto osoba koja voli i sluša metal.

E, jesam pametan...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 01:06 

Slusam METAL od svoje 11-te godine a to je nekih 8 god. i slusacu ga cijeli zivot u to sam siguran. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

STAY HEAVY FOREVER !!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 01:07 

ja i sta mi imamo sa tim???
Profulo si care odgovor>nisi skonto pitanje!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 01:33 

Upravu je Me(n)talac. Pravi metalac je onaj ko voli i sluša metal. Nismo svi isti iz kojeg razloga nemožemo baš govoriti o roku trajanja. Ako si pravi metalac to ostaješ vječno. Žao mi je reć da sam znala ljude koji su se zaklinjali u metal, živjeli i umirali za metal a danas to isto rade za sisama Jelene Karleuše. Ja slušam metal 5 godina i to je malo. Ne znam koliko će to još trajati ali se nadam jako dugo. Metal je kao bilo koja druga stvar u životu-ako jednom istinski zavoliš, voljet ćeš do kraja. I nemožemo nekog suditi po znanju, ako fakat nešto voliš naučit ćeš sa godinama. Niko nije rođen naučen. Rok trajanja jednog metalca je vječnost, ali nažalost malo se ljudi rodi koji se ne izgube u ljepoti i kompleksnosti metala pa izgube i smisao u slušanju. Nadam se da neću biti jedna od njih.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 12:57 

Me(n)tALaC wrote:

E, jesam pametan...

ma to ja svima govorim, a neće da slušaju. baš me briga kako se neko oblači, kolika mu je kosa, nosi li 10 pirsinga na ušima, ili eto - baš voli "ružičaste košuljice". slušaš šta ti se sviđa, izlaziš gdje želiš i s kim želiš. naše sektaško društvo pokušava to izmijeniti, ali uvijek će biti pojedinaca koji se neće htjeti podviti stadovskim podjelama.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 13:37 
Eh , ja volim metal i njemu ucestvujem dosta kao muzicar.Sta ce biti zaboli me!!!
Samo cu vjerovatno uvijek slusati ono sto mi se svidja , sta ce to biti za 30 godina ne znam!!!
Mozda Betowen , mozda gusle , mozda Maiden , sta ja znam?

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 15:56 

ako slusha D.R.I. taj je metalac dozivotno :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 21:34 

Ma,sustina je da je u stvari najbitnije koliko je sama muzika bitna u zivotu nekome.Ako nije,onda mu je svejedno.Bice ono sto mu se cefne u datom trenutku.Samo 1%ostaje u igri.Ostali se ni ne interesuju.A tako je i bolje,jer uvijek dolazi do pojave svjezih snaga u populaciji publike sto omogucava dalju prodaju nekih davno izdatih albuma...Zato je Maidenima omoguceno da i dalje postoje...Budimo srecni sto se mnogi odricu metala.Najjaci ostaju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 21:50 

Abigail LaFey wrote:
Me(n)tALaC wrote:

E, jesam pametan...

E svaka cast, onda, "rok trajanja" moze biti i "rok trajanja zivota" doticnog metalca. A i ne mora.

Mephisto wrote:
ja i sta mi imamo sa tim?
Profulo si care odgovor>nisi skonto pitanje!

Mislim da jeste mephisto, skontao je. A dao je sebe kao primjer, slusa metal od 8 god, a slusace ga cijeli zivot. Znaci, u njegovom slucaju, rok je dugovjecan
Ako malo bolje pogledas,on opisuje metalca,odnosno on navodi '' definiciju'' metalca,ne spominje odgovor nit na neki drugi nacin govori o tome sta on misli koliko vremenski jedan metalac ''traje'' :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 21:52 

evo je prava recenica koja najkrace opisuje rok trajanja:

"ljudima u kojima metal izaziva trnce nema roka trajanja, eventualno kad se vjencaju i dobiju 2-3 djece pa se moraju malko smirit."

svaka cast fox

inace sigurno necu prestati da slusam metal, mozda cu se osisati, necu nositi majice, martinke i sl, ali fazon cu furati dokle god mi se bude svidjao.................inace svi ce bar malo "smiriti" sto nije lose samo preci na malo "slabiju" ziku (necete slayer sa 65 slusati - vec neki rok ;) )

moja evolucija je isla od beatlesa do slayera, a moze se samo poceti vracati a ne i prestati

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 03. 2005. 21:59 

pa dobro sa 65 mozda necu slusat slayer,al cu zato sa 66 kad ope tbude u modi :wink:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]