Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 01:48

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 125 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 21:59 

nemoj ekvi, fino si ti celjade... :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 03. 2005. 21:59 
Moderator

Equinox wrote:
Ni u kojem slucaju, sto si veci kreten prema ljudima oni su sve bolji prema tebi. Ovo cu sebi po rukama istetovirat da citam svaki dan, da nebi dobivao po usima od ljudi koje volim...
you

used to be cool!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 00:01 

Ja na srecu neam ljudi koje volim :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 00:57 

Citav zivot sam se nastojala odnosit se fino sa ljudima, davat im diplomatske odgovore, bez obzira na moje misljenje o njima. I svo vrijeme sam JA bila u minusu...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 01:30 

Definitivno ne!

Jaci opstaju....

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 01:41 

Mephisto wrote:
Definitivno ne!

Jaci opstaju....

Ako si fin to ne znaci da si nisi jak :? I obrnuto

Profile  

Post subject: Re: da li se isplati biti fin???
PostPosted: 26. 03. 2005. 01:45 

Aruna wrote:
ljubaznost, dobrota, iskrenost, tolerancija, (uglavnom ono što nas čini FINOM osobom)
:?
BurningWitch wrote:
Ako si fin to ne znaci da si nisi jak I obrnuto
nisam mislio u bukvalnom smislu... :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 01:50 

Ne znam kako se to SI naslo tu,ali je suvisno u svakom slucaju :)
Ma hajd kako god,i bolje da nisi mislio bukavalno jer bi konstantacija bila i vise nego glupa ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 12:42 

Ovo je napisala jedna moja prijateljica...ovo me je i potaklo da otvorim ovu temu

"Romanticni idealisti smatraju kako treba jedni druge da volimo i da ce tako svijet biti ''bogatiji i bolji''. Ma da. Pokusaj jedno. Pokusaj voljeti ljude. Pokusaj im to pokazati. Budi dobar prema njima. Primijeti njihovu ljepotu, vanjsku i unutrasnju. Smijeshi im se, podizi samopouzdanje i s njima takvim, sretnijim, i ti budi sretan.
Vraga.
Izgleda, sto vise volish, sto vise to pokazujesh, sto im vise pomazes da izgrade sebe i sto vise uspijes u tome, sva se tvoja (relativno dobra) djela okrenu protiv tebe. Ako si volio, necesh biti voljen, ako si pomagao zaboravit ce, ako si im podizao samopouzdanje oni ce tvoje nastojati da spuste... Mislim, kuda ide ovaj svijet? Sve je otislo u pm. Gdje je ono ''dobro se dobrom vraca''? Mozda ta izreka nikada nije ni bila istinita? Ili su ljudi jednostavno poludjeli? Ili su ljudi postali bezobrazno beskrupulozni? Ili su, mozda, takvi uvijek i bili negdje u dubini duse? Totalno je smijesno kad vidis neke ljude koji su do neki dan bili nerazvijeni do te mjere da si im morao bukvalno govoriti kako da misle, a danas se prave najpametnijim!??!
Ma ok je sve to, ali je do bola ironicno, i uopce ne ljuti vec boli. Nije to sto ti ljudi sebe smatraju boljim od drugih- zar ne voli svako sebe najvise - vec to sto postaju tako zli, bezocni, besramni, pokvareni i josh misle da su ''cool''?!
Pa stvarno... Dokle je to doslo i dokle ce sve da ide?! Doslo je vrijeme da zivot postane jeftina tragikomedija. Vise stvarno ne mogu razgraniciti smijesno od zalosnog. Mozda zato sto nema zalosnog ili, prije, zato sto nema smijesnog. Nemoguce je razgranici dobro i zlo, jer je tako malo dobrog.
A rjesenje? I nije neki izbor. Mozes da se pridruzis zlikovcima ili da se ne spustis na njihov nivo i postanes bolji nego ikad. Mada ne vidim da bi se iko normalan odlucio za ovo drugo ukoliko bi zelio i dalje biti smatran normalnim. Zasto biti dobar, uljepsavati zivot drugima kad je jednostavnije i 1000 puta zabavnije biti zao i okrutan prema njima?
Izgleda, zlo je kljuc svega."

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 13:01 

tekst je ocito pisala jedna privitivna i neuka, dark, gothic, sta vec, metalka kojoj su svi u kurcu i nista na ovom svijetu nije dobro i smisao zivota je, naravno, umrijeti.
nacin razmisljanja joj je tipicno adolescentski "ja jos uvijek trazim sebe u ovom velikom svijetu" i mislim da nema nimalo smisla.
moj savjet je da izadje na sunceko i udahne malo svjezeg zraka, izadje iz crne odjece i lezi na travi.
bitno je biti dobar jer dobro se zaista dobrim vraca. kad cinis dobro i sam se bolje osjecas a kad volis ljude vole i oni tebe jer se takva pozitivna energija jednostavno osjeca.
kad volis ne moras se razotkrivati u potpunosti. duboko u sebi svatko ima svoje tajne i tako to treba ostati. voljeti se moze i sa tajnama. i na to vam nitko ne moze prigovoriti.
jos jedna stvar, svatko bi sebe i trebao voljeti najvise jer tek kad sebe prihvatis na nekom visem nivou mozes poceti isto i sa drugima. to nije nista egoisticno. to je tako oduvijek i bilo.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 16:04 

Mistress of Pain wrote:
fino direkt u lice reć a ne okolo, i tako budeš načisto :)

Ma nije ti to lako, ima ljudi koje mrzis, al kad mu kazes u facu, onda te i njegovo drustvo mrzi, i to se onda siri ko kuga. Sto se mene tice ja nikad "ne idem naokolo i tracam"

Mistress of Pain wrote:
'oko za oko, zub za zub'....čista pravda

Jest ***** u danasnjem svijetu tako, oko za oko, noz u ledja!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 16:51 

ovaj Nazi, kao što mu i nick kaže, jest jedno ordinarno pseudo-nacističko derište...

slažem se, Sanja, finoća i snaga mogu sasvim lijepo biti združeni (ja 8) )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 17:27 

@ravenlea

grijesis.pogled ove cure je totalno realan i vjeruj mi, koliko god pokusas bit finiji prema nekom on ce ti samo jos lakse okrenut ledja ma koliko to ironicno bilo.
mozda imaju 2-3 osobe, casni izuzeci, za koje se isplati uradit nesto, ali za 95% populacije ne vrijedi uradit apsolutno nista.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 20:21 

ma ja ne volim takva pesimisticna razmisljanja. ja imam hrpu ljudi koji bi napravili sve za mene. imam prave prijatelje. a znas zasto je to tako? jer sam ja bila prema njima dobra... te stvari su tako jednostavne ali ih ljudi imaju naviku komplicirat.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 20:52 

sve je to ok, imam i ja slicne prijatelje, al kao sto vidim sve ih je manje i manje...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 22:46 

Location: tamo gdje gdje u polju,umjesto cvjeca,rastu mine... :P
Ravenlea wrote:
tekst je ocito pisala jedna privitivna i neuka, dark, gothic, sta vec, metalka kojoj su svi u kurcu i nista na ovom svijetu nije dobro i smisao zivota je, naravno, umrijeti.
nacin razmisljanja joj je tipicno adolescentski "ja jos uvijek trazim sebe u ovom velikom svijetu" i mislim da nema nimalo smisla.
s ovim se ne slazem.covjek se uci dok je ziv.covjek se psihicki razvija i saznaje sve vise i vise,svakim danom.samim tims e covjek konstantno mjenja.materija je neunistiva.ona smao mjenja oblik.univerzum nije nastao od jednom(ako cemor ealno,i naucno gledati na stvari),i jos uvijek se u njemu odvijaju razne akcije i reakcije,nastaju nove stvari,novi fenomeni,a mi koji smo u njemu dosta toga jos ne razumijem i nikad necemo.a univerzum je star vec milijarde godina.sada,uporedimo univerzum sa covjekom.neka covjek zauzme njegovo mjesto.sta dobijemo?puno promjena iz dana u dan,i vjecnu mistiku.
Quote:
moj savjet je da izadje na sunceko i udahne malo svjezeg zraka, izadje iz crne odjece i lezi na travi.
bitno je biti dobar jer dobro se zaista dobrim vraca. kad cinis dobro i sam se bolje osjecas a kad volis ljude vole i oni tebe jer se takva pozitivna energija jednostavno osjeca.
kad volis ne moras se razotkrivati u potpunosti. duboko u sebi svatko ima svoje tajne i tako to treba ostati. voljeti se moze i sa tajnama. i na to vam nitko ne moze prigovoriti.
jos jedna stvar, svatko bi sebe i trebao voljeti najvise jer tek kad sebe prihvatis na nekom visem nivou mozes poceti isto i sa drugima. to nije nista egoisticno. to je tako oduvijek i bilo.

s ovim se u postpunosti slazem.ali ponekad je potrebno rascistiti stvari prvo sa sobom,u svojoj sobi,u svome kutku,pa onda tek izaci pod sunce koje grije sve nas podjednako.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 03. 2005. 22:56 

sve je to u redu ali ako ne izadjes van neces puno nauciti o ljudima u kutu svoje sobe. da bi naucio nesto o nekoj situaciji trebas se suociti sa njom.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 00:59 

Slušaj Ravenlea; Da poznaješ osobu koja je napisala taj text, POSTIDILA bi se svojih riječi. Poznajem je 5 godina, i jedna je od najzrelijih i najpozitivnijih osoba koje poznajem.

Mali savjet- NE UPISUJ psihologiju

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 01:24 

stvarno post prsti od pozitivnosti...
i nebi se sramila. stojim iz svojih rijeci. ne brani ju samo zato jer ti je frendica to nije oke..
i ne svadjaj se. molim te.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 03. 2005. 01:50 

Ravenlea wrote:
stvarno post prsti od pozitivnosti...
i nebi se sramila. stojim iz svojih rijeci. ne brani ju samo zato jer ti je frendica to nije oke..
i ne svadjaj se. molim te.

Ne branim je jer mi je prijateljica, branim je jer je POZNAJEM, znam kakva je osoba.
ne svađam se.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 125 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]