[quote="Gia"]utjeha je da se bar nas "par" razumije ovdje

[/quote]
Vas par je ovdje jako mnogo.Dragi moji/moje razumijemo mi vas vrlo dobro,ali vi ne razumijete da ste pasivno u velikoj zabludi.Radi se o tome da agresivnu konotaciju emocija sa razlogom,smatrate krajnje sotonistiÄkim odrediÅ¡tem,Å¡to inhibira dodatno vaÅ¡u logiku da barem mikrosekundić realno promisli.Pitate se kakvi bi to ljudi bili kad bi mi kao ovi neljudi razmiÅ¡ljali.Otvoreniji,bez psihiÄkih blokada pri iznoÅ¡enju stavova,hrabri da prekinu negativno djelovanje naslijeÄ‘a da bi ako niÅ¡ta drugo oslobodili(Äitaj pokuÅ¡ali osloboditi) ovaj napaćen prostor Äukundedinim naslijeÄ‘em atavistiÄkog upiranja prsta u komÅ¡iju,spremni (za dom)da se okrenu i izraze miÅ¡ljenje ne razmiÅ¡ljajući o tome kako masa misli(Äitaj kako joj je nareÄ‘eno da misli na svim tim mozgoispirajućim skupovima)...Analogno skupovima,tako se obrazuju i unije.IstomiÅ¡ljenici. Pa sukob unija.I gdje je tu papa?Centrirao se hadžija i maÅ¡e.Kao saobraćajac u sveÄanoj odori...Kold bi sad dodao neÅ¡to tipa"mahao kurcu",a ja se od toga fino ograÄ‘ujem.
Žaleći tog Äovjeka vi reagujete ljudski.Ja zamjerajući mu mnogo toga reagujem ljudski.Svako po svom iskustvu i nagonima.To nema zajedniÄkog imenioca.Moje neslaganje sa vaÅ¡im miÅ¡ljenjem mi nikad ne bi stajalo na putu da vam poželim dobar dan.To je tolerancija.Da li ste vi tolerantni toliko?
"Volim ljude kao iz vremena prije objave "svetih"knjiga."
Ja to mislim i mogu izgovoriti.To bi rekao papa Rajko. Papa Ivan bi se uguÅ¡io na pola reÄenice.Ali pod ljudima ne mislim na Wickeda.Njemu ide kruh nasuÅ¡eni i nisam baÅ¡ siguran ni u ulogu baglame.ÄŒovjek nije kompatibilan ni izmeÄ‘u drveta i metala.Ali to su Vatikanska vrata.Uvijek bila zatvorena.Onima otvorenoga uma.
POzdrav.
Hail!!!