Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 14:43

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 173 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 20:39 

Avenger wrote:
LEJNA wrote:
Ja studiram na muzičkoj akademiji pjevanje,tako da najviše pjevam klasiku,a mom glasu najbolje leži Nightwish,nebi se usuđivala pjevati ništa žešće,valja čuvati glas ...Uostalom i najteže je opersko pjevanje,tehnika,disanje,dijafragma,uhhhhh,ima toga...Image

ej lejna, koje stvari ti stvari od nightwisha leze ?
po mom misljenju jedna od najpjevljivijih pjesama nightwisha je [i]Dead to the world !

]

Najlakše za pjevati su balade tipa:walking in the air, Sleeping Sun...Što se tiče pjesme Dead To The World(gdje me nađe :D ,zakon stvar,u njoj pjeva više muški vokal :wink: ),meni neke od najdražih njihovih pjesama su Stargazers, Wishmaster,Planet hell , Deep Silent Complete,Dead Boy's Poem,ma ima toga koliko hoćeš :D Uglavnom ni jedna pjesma Nightwisha nije laka za pjevati osobi,koja se pjevanjem ne bavi profesionalno,odnosno treba da studira to :wink: Zadovoljan?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 21:16 

i vise nego satisfy ! odgovor je toliko kompletan da sam i malo zbunjen ali mi je i jasno.
thanks

HAILS

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 21:58 

Vi profici, jeste li ikad razmisljali o pjevanju u bendu ?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 22:54 

Naravno da se razmišljala o tome!!!Čak sam i imala bend,svirali smo nešto kao nightwish,samo smo mi više stremili ka žešćoj verziji.Bend nije dugo potrajao,zbog nemogućnosti da nađemo kvalitetne muzičare,koji bi svirali klasiku sa metalom,a to rijetko ko svira,a i voli...moj kolega sa muzičke akademije je svirao klavijature i bio je jaaaaaaaako dobar,studira muzičku kompoziciju i on je ujedno i pravio stvari.Uvijek je bio najveći problem naći ljude,koji perfektno sviraju,jer za ovakav vid muzike trebaju takvi ljudi,instrumenti pa prostor...Ja sam uvijek za ponovno okupljanje benda,ali ovi navedeni problemi uvijek jebiga prevagnu...jedino me tješi spoznaja da studiram muzičku akademiju i da ne stagniram što se tiče pjevanja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 04. 04. 2005. 23:35 

LEJNA wrote:
Naravno da se razmišljala o tome!!!Čak sam i imala bend,svirali smo nešto kao nightwish,samo smo mi više stremili ka žešćoj verziji.Bend nije dugo potrajao,zbog nemogućnosti da nađemo kvalitetne muzičare,koji bi svirali klasiku sa metalom,a to rijetko ko svira,a i voli...moj kolega sa muzičke akademije je svirao klavijature i bio je jaaaaaaaako dobar,studira muzičku kompoziciju i on je ujedno i pravio stvari.Uvijek je bio najveći problem naći ljude,koji perfektno sviraju,jer za ovakav vid muzike trebaju takvi ljudi,instrumenti pa prostor...Ja sam uvijek za ponovno okupljanje benda,ali ovi navedeni problemi uvijek jebiga prevagnu...jedino me tješi spoznaja da studiram muzičku akademiju i da ne stagniram što se tiče pjevanja.
Paaa...kako vam se bend zvao? :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 01:13 

Jao Lejna, veliš Sleeping Sun :wink: e to ćeš mi morat otpjevat....najljepša balada svih vremena apsolutno, pa onda Deep Silent Complete...I'm overwhelmed :D :D :D :D jel fino kad to mereš otpjevat? A što se tiče ponovnog okupljanja benda, znaš koga tražit za tekstove :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 01:32 

Mephisto wrote:
LEJNA wrote:
Paaa...kako vam se bend zvao? :D

GEMMAImage

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 01:35 

Mistress of Pain wrote:
Jao Lejna, veliš Sleeping Sun :wink: e to ćeš mi morat otpjevat....najljepša balada svih vremena apsolutno, pa onda Deep Silent Complete...I'm overwhelmed :D :D :D :D jel fino kad to mereš otpjevat? A što se tiče ponovnog okupljanja benda, znaš koga tražit za tekstove :wink:

Obavezno!!! :wink: Nego idući put te vodim na čas pjevanja da me čuješ,neće baš biti nightwish ipak ćeš se morati zadovoljiti,Mozartom ili nekim drugim kompozitorom! :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 01:42 

Ti'š se meni jednom upjevat nedje vani kad budemo, ako ne mere na akademiji, pa onda pjevat sleeping pa makar :wink: Mislim kad već ne mogu imat Tarju...you know :D iako neam ništa protiv Mozarta :lol: :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 22:48 

Oce ko da mu ja otpjevam najtvish ???
[nije za one sa slabim srcem ili dobrim sluhom]

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 23:05 

mozes nama na slijedecem dndu^^

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 23:15 
Administrator

ja se cijeli dan derem po kuci i (pokusavam da :)) growlam neke Nileove pjesme..inace zakon bend za takve stvari,tri puta growlanje mijenjas,al ti dusa izadje..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 23:16 

Hanneman wrote:
tri puta growlanje mijenjas,al ti dusa izadje..

know how u feel, ali preludo je... ma lud nacin pjevanja, totalno neki feeling moci, tesko za opisat, pogotovo uz pravu muziku :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 05. 04. 2005. 23:49 

Zeleni.Zub wrote:

Hej neka vam on bude Bard,koji pjeva nightwish u D&D-u!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

Profile  

Post subject: purple
PostPosted: 06. 04. 2005. 06:19 

child in time

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 04. 2005. 17:53 

Ma amon amarth i hypocrisy a nekad i death! Samo vi cuvajte svoje glasice mozda vam zatrebaju! Ma guli dok mozes!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2005. 01:01 

Night Graver wrote:
Ma amon amarth i hypocrisy a nekad i death! Samo vi cuvajte svoje glasice mozda vam zatrebaju! Ma guli dok mozes!

Za pjevanje klasike,baš i nisu potrebni glasići,treba imati glasinu!!!A,ako hoćeš da se tim baviš jako dugo i profesionalno glas moraš njegovati i čuvati,pa čak i za Hipocrisy :wink: :) ,auuuuuu dobar izbor!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2005. 09:57 

LEJNA wrote:
Zeleni.Zub wrote:

Hej neka vam on bude Bard,koji pjeva nightwish u D&D-u!!! :wink: :lol: :lol: :lol:

si looda, umjesto da nam digne moral jos bi nam ga spustio i na kraju bi prvo njega isli zamlatit pa onda te enemye :P

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2005. 12:16 

Zeleni.Zub wrote:
LEJNA wrote:
Zeleni.Zub wrote:

si looda, umjesto da nam digne moral jos bi nam ga spustio i na kraju bi prvo njega isli zamlatit pa onda te enemye :P

:lol: :lol: :lol: Zamisli da zajedno odigramo jednu avanturu,koja bi to smijurija i pokolj bio!!! :P :twisted: Al imamo topic D&D,pa možemo nastaviti tamo o ovome :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 04. 2005. 16:14 

da bilo bi fora, cuj ako ces doc do zadra, mozemo uzet "pribor" pa nabacit dnd tamo(:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 173 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]