nemoguca karta - promijeni sve karte
tko cita knjigu je ista fora kao s prikazivanjem npr. kocke primjenom obrnute perspektive (po Raušenbahu)
ukleti trokut - vec smo raspravili na jednoj temi, trokuti nisu isti
nemogući trokut - stara fora, kao na slici M. C. Eschera kad se vojnici neprestano penju da bi nakraju dosli do mjesta s kojeg su krenuli
poigraj se s mozgom - verbalna i ikoniÄka polovica mozga su u sukobu
prebroji crne toÄke - ima ih 0
iz niÄega - probajte malo otvorit u paintu i "Invert Colors"
koja je veca - desna se cini veca jer su kvadrati kod nje manji, pa se cini veca u odnosu na njih
koliko boja vidis - ista stvar ko s prethodnim - boja postavljena uz tamnu cini se svjetlijom, a postavljena uz svijetlu cini se tamnijom
koji je veci - opet odnos velicina unutarnjeg i vanjskih krugova
spirala - iste boje su kruznice i podloga, pa se na prvi pogled doima ko spirala
koliko lica - ja vidim 13, ne racunajuci konja
pronadji psa -

, odite u paint i na zoom in ako ne vjerujete
Americka zastava - isto odite u paint i "Invert colors"
kolko boja vidis II j isto fol ko s prvim
magicna spirala - mislim da je tu fora da kad mozak vidi 2 slike u jako kratkom roku da ih spoji u 1
spljosteni kvadrat - vidio vec, al neznam uz cemu je fol
ista nijansa - isti fol ko u "kolko boja vidis"
cilindar - ne kuzim foru, meni je na prvi pogled bila duza DC, ali mislim da su htjeli napravit foru s tim da ljudsko oko ima manu da mu se horizontalni predmeti cine vecima od vertikalnih, zbog osnih misica, njihove pokretljivosti itd...
Äudnovati kinez - moguće bez problema, pogledajte neke slike m.c. eschera
koja je duza - fora s odnosom velicina dvaju paralelograma kojima su AB i BC dijagonale
neobicni valjak - isti fol ko s knjigom
ista visina - mislim da je fora s inverznom perspektivom, ali nisam siguran
zec ili patka - isto fol ko s kinezom
ljepotica i zvijer - opet isti fol
mararac -
procitaj ako mozes - probajte gledat izbliza, ali prekrit iznad i ispod retka koji citate s npr. ravnalom ili prstom
kontrastni krugovi - isti fol ko s kolko boja vidis
Eto, to sam ja skuzio, a sad nek neko drugi objasni ostalo