Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:23

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 411 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 20. 07. 2003. 17:53 

sqo wrote:
ako cemo o metalcima, ja najvise od svega mrzim kada se rade podjele medu metalcima i kada se pocinje stvarati mrznja medu tim podjelima; ak niste znali, u Zg je vec dosta dugo aktualna mrznja i jaz izmedu heavyjanera i blackera. ( :!: :?: ) Mislim, umjesto da se udruze pa da zajedno mrze one ljigave sminkere koji mi tamo na Savi vikendom u 3 ujutro navijaju narodnjake, oni se idu medusobno mrzit i pljuvat. E to mrzim, to mi je napose odvratno i prije svega krajnje primitivno ponasanje.

e baš to. umjesto da su složni, oni se međusobno kolju. pa gdje je tu logika?
U razredu imam nekoliko pankera koji mi svaki dan seru da je metal glupost i da ja nemam pojma o glazbi, a druže se s partijanerima i takvim idiotima. potamaniti to treba!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 07. 2003. 23:31 

Witch wrote:
Ne sad da mrzim ista u vezi sa true metalom, nego me je razocarao jedan koncert koji sam nedavno skinula :cry: . Necu da pominjem ime grupe posto mi je neobicno draga. Uglavnom postovani vokal je totalno bezveze pjevao (vise nabrajao nekom nedefinisanom bojom glasa), a ostali clanovi nisu svirali nimalo ohrabrujuce. Jedino je solo gitara u jednom trenutku MINIMALNO poboljsala situaciju, ali napominjem MINIMALNO. Zato mogu izvest zakljucak da mrzim dobro nepriprenmljene live nastupe (kao i ostali vjerovatno).

Pa normalno da ne moze na koncertu otpjevati Primal Concrete Sledge kad su tekstovi poprilicno zamrseni.
a jedino sto oko metala mrzim jesu ljudi koji samo slusaju jednu grupu i za nju govore da je najbolja :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 22. 07. 2003. 11:29 
Moke Bosancero wrote:
mrzim one metalce koji mijesaju politiku i muziku, a to je uglavnom ubacivanje fasizma u metal...... takve stvari su radili i poneki bandovi kao marduk, type o negative i slayer...... :?

je, pa moraju o necemu pjevat. neki pljuju politiku, drugi crkvu i Boga, treci crnce i zidove, cetvrti velicaju prirodne ljepote, peti mijesaju magiju, sesti samo ubijaju, sedmi prizivaju djavla... jebiga, ima svakakvih sranja, ali sve je to tematika grupe. pa tko voli, nek izvoli...

Lala Anselmo wrote:
a jedino sto oko metala mrzim jesu ljudi koji samo slusaju jednu grupu i za nju govore da je najbolja :evil:

uh da, i to mi isto pojede zivce. najvise sam sretala takve "fanove" od Maidena i Metallice. Metal je Metallica, a jedino je Maiden heavy metal. Ma to je nesto strasno.

Post subject:
PostPosted: 23. 07. 2003. 13:17 

sqo wrote:
Moke Bosancero wrote:
mrzim one metalce koji mijesaju politiku i muziku, a to je uglavnom ubacivanje fasizma u metal...... takve stvari su radili i poneki bandovi kao marduk, type o negative i slayer...... :?

je, pa moraju o necemu pjevat. neki pljuju politiku, drugi crkvu i Boga, treci crnce i zidove, cetvrti velicaju prirodne ljepote, peti mijesaju magiju, sesti samo ubijaju, sedmi prizivaju djavla... jebiga, ima svakakvih sranja, ali sve je to tematika grupe. pa tko voli, nek izvoli...

Lala Anselmo wrote:

uh da, i to mi isto pojede zivce. najvise sam sretala takve "fanove" od Maidena i Metallice. Metal je Metallica, a jedino je Maiden heavy metal. Ma to je nesto strasno.

kod nas imas jednu "me(n)talku" koja ima obicaj da kaze "ja sam ovdje najveca metalka jer slusam samo metallicu".nekima je ocigledno cilj slusati samo jednu grupu sto je zaista apsurd.ima jos mnogo toga sto bi ti trebali poslusat pa onda mozda i promijene misljenje, ali nazivati sebe metalcem i slusat jednu grupu koja svira metal...jadno!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2003. 15:36 

Lala Anselmo wrote:
Pa normalno da ne moze na koncertu otpjevati Primal Concrete Sledge kad su tekstovi poprilicno zamrseni.

Da sam htjela da se zna o kome se radi i rekla bih, al eto ti si to uradio za mene. :evil:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2003. 17:31 

Witch wrote:
Lala Anselmo wrote:

Da sam htjela da se zna o kome se radi i rekla bih, al eto ti si to uradio za mene. :evil:

Pa nek se zna.Ako hoces da vidis dobar koncert ,pogledaj Vulgar Videos :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 07. 2003. 23:26 

To sam vec pregldala i predobar je (u svakom smislu) 8)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2003. 17:02 

Lala Anselmo wrote:
Witch wrote:
Lala Anselmo wrote:

Pa nek se zna.Ako hoces da vidis dobar koncert ,pogledaj Vulgar Videos :twisted:

neki dan sam kupio cowboys from hell video, bio na snizenju :lol:

a dobar je i album, mada mi se vulgar display of power vise svidja

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 07. 2003. 17:13 

Moke Bosancero wrote:
Lala Anselmo wrote:
Witch wrote:
Lala Anselmo wrote:

neki dan sam kupio cowboys from hell video, bio na snizenju :lol:

a dobar je i album, mada mi se vulgar display of power vise svidja

Ma frizura je u Phila smijesna na CFH video :D
a i nema toliko live snimaka kao na VV
niti toliko drogiranja :twisted: :twisted:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 17:32 

Lose stvari u Metalu kod muzicara

1. Visoka doza diletantizma
2. Generalna neozbiljnost
3. Cinjenica da je 90 posto metala cisti proizvod marketinga i A&R kretena
4. Reciklaza
5. Eskapizam
6. Neprosvijecenost
7. Manjak bilo kakvih ideala
8. Potreba da se sa proizvodom zadovolji najnizi faktor ljudske egzistencije tj. Americki Hick koji zivi od socijale u kamp prikolici i misli da je Afganistan u Evropi

Lose stvari kod "metalaca":

1. 90 posto ih je u tome radi furke i "interesantne" odjece i "sablasne" tematike
2. Cinjenica da su konzumeri najgoreg tipa koji brizno prate naloge hierarhije tj. velikih label-a i casopisa
3. Neprosvijecenost
4. Manjak realnog gledanja na svjet
5. Ignorisanje politike, važnih dogadjaja, i svjetskog poretka
6. Ideoloska slijepost
7. Uskoumnost
8. Ono sto oni cesto smatraju "buntom" je ustvari kapitalisticki klise koji sposobnijni "biznismeni" znaju dobro iskoristiti
9. Tracanje, Mahalanje i kenjanje o bendovima, organizatorima, zurnalistima u slobodno vrijeme.
i zadnje: nesposobnost da shvate da je metal kao i svaki drugi muzicki pravac samo muzika, a eventualni "lifestyle" ni u kojem slucaju ne smije biti diktiran od strane poluintelektualaca koji su sveprisutni u tzv. metal sceni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 19:34 

ovim postom si sustinski pokazao da nemas pojma ni o metalu ni o ljudima koji slusaju metal

Ni JEDNA od tih izjava nije tacna.
ali razumljivo je da ljudima misle i pisu takve gluposti kad upravo takvi kao ti o metalu mogu saznati samo sa MTVa ili novina tipa 'teen'. Ovo si sam dokazao tackama 1.3 , 1.8, 2.2. i 2.9.

Da znas ista o metalu bio bi svjestan da je amerika, kako muzicki tako i generalno, odavno postala sinonimom za totalni primitivizam. cast izuzetcima

sve ovo sto si rekao stoji za moderni americki nu-kvazi-metal, ali vjerovatno si i mislio na to. jer ocigledna ne znas za drugo

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 19:51 

vulture_man wrote:
ovim postom si sustinski pokazao da nemas pojma ni o metalu ni o ljudima koji slusaju metal

Ni JEDNA od tih izjava nije tacna.
ali razumljivo je da ljudima misle i pisu takve gluposti kad upravo takvi kao ti o metalu mogu saznati samo sa MTVa ili novina tipa 'teen'. Ovo si sam dokazao tackama 1.3 , 1.8, 2.2. i 2.9.

Da znas ista o metalu bio bi svjestan da je amerika, kako muzicki tako i generalno, odavno postala sinonimom za totalni primitivizam. cast izuzetcima

sve ovo sto si rekao stoji za moderni americki nu-kvazi-metal, ali vjerovatno si i mislio na to. jer ocigledna ne znas za drugo

mislim da nije potrebno nešto nadodati.

btw. gospon broz tito, možda je to onaj hiphoper koji nas jegnjavio prije koji tjedan???

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 20:04 

gospon broz, nakon što sam pročitao i ostale postove od koldvoida, zaključih da vjerojatnost da bude onaj reper i nije suviše velika.

svejedno, slažem se sa njegovim postom samo u granicama mtv-a.

daklem, u potpunosti se slažem sa postom našeg druga tita, koji je opet dokazao da se kuži u stvari.

živio drug Tito!!!!!!!!!!!!!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 20:14 

btw. 95 % dobrih metal bendova NIJE iz amerike.

svaka čast staroj metallici, ali nova isto propada.

a inače, stvarno dobrih bendova ima malo (dream theater, demons & wizards, slayer, iced earth, death, savatage, overkill, zombići, i od pojedinačnih izvođača dio) . to su oni koji mi trenutačno padaju na pamet.

no dobro stvar ukusa. a prokleto puno je tih jebenih numetal bandova. da ne kažemo, žešćih boy bandova.

dok je recimo kvaliteta metala ipak koncentrirana u njemačkoj, skandinaviji, velikoj britaniji, italiji (ima i u ostalim zemljama EU mnogo njih, ali mislim na poznatije prestavnike)

i mnog bendova koji su također kvalitetni a javljaju se u slavenskim zemljama (behemoth, vader), pa čak i na našim prostorima (recimo, castrum se meni izrazito sviđa).

no da zaključim još uvijek skandinaviju smatram obećanom zemljom :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 22:48 

Kitz ShadowLord wrote:
a inače, stvarno dobrih bendova ima malo (dream theater, demons & wizards, slayer, iced earth, death, savatage, overkill, zombići, i od pojedinačnih izvođača dio) . to su oni koji mi trenutačno padaju na pamet.

samo da dodam jos par sjajnih americkih bendova a da nisu nu metal - kamelot, nevermore, queensryche, megadeth, seven witches, jacob's dream, fates warning, symphony x, shadow gallery... znaci ima ih dosta odlicnih pa rasprava oko nekakvog nekvaliteta americke scene nema nikakvu osnovu

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 23:23 

recimo da mi se queensryche i megadeth ne sviđaju. pogotovo megadeth koji su sve lošiji i lpšiji po meni.
dobro symphony x sam izostavio.

ali ako ja počenm neameričke bendove nabrajati, pa 3 sata imam šta pisati. tako bolje da ne ulazimo u raspravu jer si ti sa svojim popisom završio popis američkih, a jat ti 3 puta toliko nabrojim samo švedskih koji su kvalitetni

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 23:35 

Kitz ShadowLord wrote:
recimo da mi se queensryche i megadeth ne sviđaju. pogotovo megadeth koji su sve lošiji i lpšiji po meni.
dobro symphony x sam izostavio.

ali ako ja počenm neameričke bendove nabrajati, pa 3 sata imam šta pisati. tako bolje da ne ulazimo u raspravu jer si ti sa svojim popisom završio popis američkih, a jat ti 3 puta toliko nabrojim samo švedskih koji su kvalitetni

ma naravno da je svedska scena jaca, al to opet nije razlog da se kaze da americki metal ne valja
jos jedna stvar uopste nisam zavrsio sa nabrajanjem vec sam napisao one koji su mi prvi pali na pamet pa eto dodajem jos: enchant, exodus... :mrgreen:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 23:41 

pa nisam ni ja tvrdio da američki ne valja. isto sam samo one spomenuo među poznatijim bendovima. ali ako sad idem nabrajati numetalce, vidjet ćemo da im je porijeklo generalno iz USA: ali očito nisi shvatio bit svega ovoga.

pa ima amerika bendova, dobrih, ali ono što je loše potječe manje više iz USA.

a sad da idemo nabrajati dobre bendove... pa možemo u nedogled, pa do najmanjih bendova i s jedne i s druge strane. ali to nema smisla, jer je bit svega onog što je gore onaj void napisao.

pa da krenemo s nu metalcima ili lošim black ili death metalcima iz USA, pa onda europskim black metalcima kojima su ameri producenti pa se vidi lošija kvaliteta.

ah možemo unedogled.

no uglavnom, činjenica jest da je gore potpisani u svom postu daleko promašio shvaćanje metala koje se kod njega temelji očito na principima nu-metala (koji je, ipak moramo priznati, američki pop-proizvod, a nažalost počeo se širiti i van USA)...

ah, sad sam se raspisao bez reda, nadam se da me netko shvaća. bar približno.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 02. 09. 2003. 23:49 

mrzim u metalu kada neki gitaristi prave brze solaze samo radi brzine a ne radi pjesme.
to rade smo neki gitaristi.ipak ih je i mnogo odlicnih gitarista.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 03. 09. 2003. 00:10 

Quote:
pa ima amerika bendova, dobrih, ali ono što je loše potječe manje više iz USA.

upravo tako. ogromnu vecinu populacije cine im totalni debili, ali na tolku zemlju ipak mora doci i poneki genijalac :)

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 411 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 21  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]