Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:34

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2005. 23:24 

Ah pa tebi je dobar COB, logicno.. ja samo zelim reci da Janne nije neki klavijaturist koliko ga uzdizu.. brzinu, al uz monotonost skalaza.. to je sve sto ima.. nista da ga digne iz mase..

Last edited by Archangel on 06. 09. 2005. 23:47, edited 1 time in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 09. 2005. 23:26 

Dobro... ako ti tako kazes :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 00:08 

Archangel wrote:
<cut>

Lord jest klasično obrazovan!
Lord jest nenadjebiv!
Nema se što dodati.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 02:39 

Jest klasicno obrazovan..
Nije nenadjebiv..
Sve ostalo je subjektivna percepcija..
Sad se nema sta dodat.. :p

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 03:04 

aksiom(lord, 'nije nadjebiv').

diskusija završena.

Last edited by ShadowLord on 07. 09. 2005. 05:21, edited 2 times in total.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 03:22 

Ah sto volim ove konstruktivne nadasve otvorene rasprave pune argumentiranosti.. :) nazalost Lord je podlozan logickom dokazivanju i osporavanju i kao takav gubi esenciju aksioma.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 14:19 

ShadowLord wrote:
jon lord. pa tu nema daljnje diskusije. njega nitko ne može nadmašiti, bilo rock, bilo metal.

e da je bilo postavljeno rock/metal,lord bi mi bio prvi.nema boljeg stvarno.speed king i njegova sola na klavijaturama.hej ba,nema bolje .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 16:55 

ja bih uz neke vec navedene dodao i Kevina Moorea

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 17:07 

najbolji klavijaturista na svjetu je definitivno Salko.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 17:18 

Northern Horda wrote:
ShadowLord wrote:
jon lord. pa tu nema daljnje diskusije. njega nitko ne može nadmašiti, bilo rock, bilo metal.

e da je bilo postavljeno rock/metal,lord bi mi bio prvi.nema boljeg stvarno.speed king i njegova sola na klavijaturama.hej ba,nema bolje .

Naravno da ima.. Sherinian's Planet X redom.. Liquid Tension - Acid Rain.. vecina Ruddesovih.. Kuprij's VK3 redom.. Andersson na Embrace The Galaxy..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 09. 2005. 21:31 

archangel, samo se sakrij. mogli su oni briljirati tu i tamo, na kojem ušminkanom studijskom uratku, ali tako dugo dok nisi čuo lorda i njegove improvizacije i svirke sa koncerata, možeš biti tiho. sherinian se može sakriti jer nije ni do koljena. a svaki luđak ima i trenutak blještavila stvarnosti.

lord je neneadjebiv u svakoj situaciji, pogotovo live.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:27 

Heh.. Lord jest genijalan, to ne dolazi u pitanje, al reci da je najbolji mozes cisto po svom subjektivnom ukusu, u asksiomnost te cinjenice ces me vec teze uvjeriti.. ne odmaze ni cinjenica da ti je Purple no.1.. Cuo sam ja njega, nije da mu je materijal tesko dostupan i stoji receno no sama cinjenica da je bio u Purple-u ne cini ga automatski najboljim klavijaturistom koji postoji.. improvizacija sama po sebi i ne mora nuzno ispasti dobro, improvizirati znam i ja.. tehnika sama po sebi je cisto stvar vjezbe.. No ovi gore navedeni klavijaturisti i nisu obicni ludjaci niti su ovo izolirani bljeskovi vec sistematski kvalitetan rad, u sto se mozes uvjeriti slusanjem njihovih opusa.. primjeri su tu cisto na racun Speed Kinga.. Sherinian ne odgovara stilu Theatera opcenito sto se mene tice no on je svoje pak dokazao na drugim projektima.. no nebitno.. on nije kljucna figura tu, dapace.. doduse i cisto promatranje samog stila sviranja i uvjet da je Lord svirao ipak malo ranije i sta je svirao cini usporedbu jos malo tezom, no u biti osnovni princip i pristup samom instrumentu stoji s obzirom da su obojica neoklasicari.. kao i Kuprij.. kao i Ruddess.. svi redom, bolji, pogotovo Ruddess.. relativno subjektivno, naravno.. A sad da se ja sakrivam ovdje, necemo ipak.. bez uvrede, al ako se u ista bar sporadicno razumijem i zanimam to bi morale biti klavir/keys i cisto sumnjam da mozes na tom podrucju nesto suvisno reci, osim 'aksioma' Lord je nenadjebiv, ili se pohvaliti nekom pretjeranom naslusanosti raznih klavijaturista kojima je Jon nenadjebiv.. Uci me o kajkavskog narjecju primjerice slobodno, al ne i o ovome jebga..
Zakljucak, Lord e

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:31 

haha h8 war je na pomolu.

Uz sve duzno postovanje, Lord je ipak odsviro jeben moment na ulazu u "Perfect Strangers" i znao se povuc kad je trebo pustit Ritchie-a da budalese.

A Kuprij, Ruddess, Sherinian kod mene izazivaju patolosku mrznju sa ciljem da nekog ubijem :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 02:38 

KoldVoid wrote:
haha h8 war je na pomolu.

Daleko od toga.. :)8)

Quote:
Uz sve duzno postovanje, Lord je ipak odsviro jeben moment na ulazu u "Perfect Strangers" i znao se povuc kad je trebo pustit Ritchie-a da budalese.

Stoji.. nije mi cilj diskreditirati Lorda, jer nemam na osnovu cega, vec cisto pobiti 'aksiom'..
Povlacenje iz Purple-a je dovuklo Aireya, koji ne zaostaje nimalo.. al eto.. cisto hocu da kazem da je drugo doba to.. nazalost vise oprema i kontrola nad istom danas cini generickog sposobnog klavijaturistu.. zato se originalnost, sposobnost kompozicije, neoklasicni afinitet vise cijeni.. Lord to ima.. al je hendikepiran vremenski u odnosu na pojedine koji su izgradjeni da tu tehnologiju koriste kao prednost.. u sustini sve je to k* za kvalitetan piano opus.. al u tome i jes stvar.. treba imati taj osjecaj za emulirati taj zvuk na necemu umjetnom.. nego.. preeevise skrecem s teme koja je preopsirna za jednu ovakvu raspravu..

Quote:
A Kuprij, Ruddess, Sherinian kod mene izazivaju patolosku mrznju sa ciljem da nekog ubijem :D

Problem tu je sto ih ti ne mozes izdvojiti iz maticnih bendova i promatrati tako da nisi meritoran.. :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 03:43 

Martin Powell (dok je bio u Bride-u)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 04:33 

Archangel wrote:
Povlacenje iz Purple-a je dovuklo Aireya, koji ne zaostaje nimalo..

svaka čast Aireyu, volim ga, ali činjenica je da zaostaje mnogo. ne znam koliko si imao prilike uvjeriti se u to i pratiti malo njegove zadnje 2 godine u purpleu, ali činjenica jest da airey zaostaje.

Quote:
al eto.. cisto hocu da kazem da je drugo doba to.. nazalost vise oprema i kontrola nad istom danas cini generickog sposobnog klavijaturistu.. zato se originalnost, sposobnost kompozicije, neoklasicni afinitet vise cijeni.. Lord to ima.. al je hendikepiran vremenski u odnosu na pojedine koji su izgradjeni da tu tehnologiju koriste kao prednost.. u sustini sve je to k* za kvalitetan piano opus.. al u tome i jes stvar.. treba imati taj osjecaj za emulirati taj zvuk na necemu umjetnom..

možda su se bolje snašli u okrilju nove tehnologije, to ih još uvijek ne čini boljim glazbenicima.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 05:09 

ShadowLord wrote:
Archangel wrote:
Povlacenje iz Purple-a je dovuklo Aireya, koji ne zaostaje nimalo..

Quote:
svaka čast Aireyu, volim ga, ali činjenica je da zaostaje mnogo. ne znam koliko si imao prilike uvjeriti se u to i pratiti malo njegove zadnje 2 godine u purpleu, ali činjenica jest da airey zaostaje.

Ha dobro.. zaostaje jer mora zivjeti u sjeni Lordova opusa, al je u biti vrlo kvalitetan.. stvar interpretacije..

Quote:
al eto.. cisto hocu da kazem da je drugo doba to.. nazalost vise oprema i kontrola nad istom danas cini generickog sposobnog klavijaturistu.. zato se originalnost, sposobnost kompozicije, neoklasicni afinitet vise cijeni.. Lord to ima.. al je hendikepiran vremenski u odnosu na pojedine koji su izgradjeni da tu tehnologiju koriste kao prednost.. u sustini sve je to k* za kvalitetan piano opus.. al u tome i jes stvar.. treba imati taj osjecaj za emulirati taj zvuk na necemu umjetnom..

Quote:
možda su se bolje snašli u okrilju nove tehnologije, to ih još uvijek ne čini boljim glazbenicima.

U danasnjem vremenu cini.. tehnika se moze postici, s talentom se rodis, no sistematicno stvaranje muzicara bas za taj tip instrumenta i osuvremenjivanje.. tu tranziciju je vec teze postici..
Chopin je za mene najveci virtuoz na klaviru, definirao instrumentale za jednog i drugog, al da ga je ubaciti u moderno doba i redizajnirati mu kompletno shvacanje instrumenta.. heh.. jes da je razlika u decenijama al poanta je da ne mozes protiv sistematizacije i modernih beneficija.. al et.. opet stvar interpretacije..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 10:29 

Archangel wrote:

Problem tu je sto ih ti ne mozes izdvojiti iz maticnih bendova i promatrati tako da nisi meritoran.. :)

Ne, problem je u tome sto ja inace klavijature prihvatam u svom rokenrolu STRIKTNO kao produkcijsku pozadinu gitari, samo sto likovima kao sto su Lord i Wright mogu neke stvari oprostit iz kompozitorskih razloga.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 10:37 

a ako cemo iskreno najbolji klavijaturista svih vremena je definitivno Trey Azagthoth

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 09. 2005. 14:01 

uzalud ti shvaćanje tehnike kad nemaš dovoljno talenta ni sposobnosti. to me više podsjeća na umjetnost DJ-inga, gdje od DJ-inga prave umjetnost, a u biti tehnika sve radi za njih. tu bih i ja bio virtuoz.

btw. čini mi se da uopće nema smisla s tobom raspravljati kad uopće ne poznaješ dobro područje. i ne shvaćaš pojam same genijalnosti.

aksiom('lord', 'nenadjebiv').

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 135 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]