Iza mojih pocetaka je pomalo nevjerovatna prica koju cu pokusati skratiti na minimum:
1994. preselio sam u Dobrinju i u stanu sam zatekao kutiju sa kasetama
bivseg gazde. U kutiji sam izmedju raznih Halida, Brena, Shabana, Sinana i juznih vetrova pronasao crnu kasetu na kojoj je pisalo Metallica.
Radilo se o EP-u Jump In The Fire (naravno, tada nisam imao pojma).
Najcudnije je sto bivsi gazda (kum btw.) nije imao nikakve veze sa ovom kasetom, niti je bilo kakvih naznaka da je neko od njegovih (zena ili dvoje male djece) moga ovo slusati
Kaseta mi je bila neslusljiva na pocetku jer je najzesca muzika do tada bila u obliku Divljih Jagoda i Guns n' Roses

. Nakon par slusanja, neke stvari su mi se pocele svidjati sve vise i vise. Onda sam od jarana dobio original kasetu "Metallica" (tj. black album") i to je pocetak.
Nakon toga su posjete pijaci bile ustaljene i uspio sam kupiti citavu diskografiju Metallice. Btw. Maiden nikada nisam volio, nekako mi je premekana muzika bila. Tako je i danas.
1998. jaran se vraca iz Italije nakon par mjeseci i donosi mi
neki cd bez omota, a na njemu pise "Metalium - Millennium Metal"
woow, wtf is this, ovo je odlicno, tu je cak i Smoke on The Water - najbolja obrada koju sam cuo, dupla bass pedala ubi

)
1999. sam cuo prvih par The Aebyss emisija. Tada su izasli novi albumi
Endorama od Kreatora, Ghosts od Ragea, Alive in Athens od Iced Earth-a...itd, te su bili na top listi. Tada sam se zaljubio u Rage (sto se vidi iz naziva cd shopa

). Od tada pratim desavanja na metal sceni i nabavljam nove albume kad god mogu.