Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 08. 2025. 06:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 02. 2006. 01:11 

SxAxHxC wrote:
Sto se tice komercijale Offspring je na Epitaphu prodao skoro 800.000 albuma Smash. NOFX je na Epitaphu prodao 500.000 albuma. ZA HC je to extra komercijala...Meni je drago kada bendovi koji rade dugo i dobro zarade novac na svom trudu, ali brate mrzim kada vidim MTV klonove kako glume HC...

Smash se rasprodao u 11 milijona primjeraka :!: Znam, cifra izgleda ogromna, ali to su brojke do sad. Imaju negdje podatci na internetu.
Brojka za Punk in Drublic (ako si na to mislio) je ispravna.

Sto se tice biohazarda, mogu iz svog iskustva rec' da su uz SOIA i Agnostic Front bili najutjecajniji 93-95, kad sam kao klinac poceo da slusam to. Svi su ih slusali, ali nije im ta slava dugo trajala. Previes su se bacili na metal, na hip hop, na kurac palac.
Oni su odavno ispali iz HC fazona.

Sto se tice pojma za hc...slozio bi se sa HC Head-om za Age of Quarrel, mada je i to sve vise igra licnog ukusa a ne iz neke proste objektivnosti.

Profile  

Post subject: POJAM"HARDCORE"
PostPosted: 17. 02. 2006. 21:29 

Stvarno ne kontam vas koji zagovarate taj old school,jedan od vas govori o teretanama i tatu salonima :shock:what a fuck,ja kad sam udario Evana po stomaku na koncertu nisam osjeti ni jedan misić već pivski stomak a koji to muzičar danas nije istatoviran??Pjevač AF nije istetoviran od glave do pete :shock: a da ne govorim za gosp.HENRY ROLLINS-a(BLACK FLAG) i njegove mišiće i Schwarzeneger bi odstupio :) a poruka za momka koji bi gađo Evana govnetom bila bi:JARANE MA ON :twisted: BI TEBE ZGAZIO KO GOVNO :cry:!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 02. 2006. 22:48 

samo se vi gađajte govnima, neće ni jedan od vas proć čisti ruku! :P :lol:

Profile  

Post subject: Re: POJAM"HARDCORE"
PostPosted: 18. 02. 2006. 02:12 

shaolyn wrote:
Stvarno ne kontam vas koji zagovarate taj old school,jedan od vas govori o teretanama i tatu salonima :shock:what a fuck,ja kad sam udario Evana po stomaku na koncertu nisam osjeti ni jedan misić već pivski stomak a koji to muzičar danas nije istatoviran??Pjevač AF nije istetoviran od glave do pete :shock: a da ne govorim za gosp.HENRY ROLLINS-a(BLACK FLAG) i njegove mišiće i Schwarzeneger bi odstupio :) a poruka za momka koji bi gađo Evana govnetom bila bi:JARANE MA ON :twisted: BI TEBE ZGAZIO KO GOVNO :cry:!!!

sta ti zapravo hoces da kazes?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 02. 2006. 15:34 

ako nisi shvatio sta sam napisao tu ti stavrno nemogu pomoći :shock: ,sve ljepo piše na bosanskom jeziku :) a šta ti hoceš da kažeš :?:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 02. 2006. 16:17 

jel vi stvarno nema te pametnijeg posla nego raspravljati o ukusima i ko je HC a ko nije,najlakše je davat kritike i biti kritičar a pametnije bi bilo da te svoje kritike uputite onim turbo folkerima sto nam zagađuju okolinu i šire kao kuga:( i da se učini nešto da se ta kuga zaustavi jer ako če mo se mi koji volimo,punk,HC(old school ili new school),metal izmeđuse prepucavati onda nam se nepiše dobro jer če nas turbo folk kuga progutati definitivno:(!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 02. 2006. 19:03 
upravu si...
vec su poceli..ne mozes nigdje uci, cak ni u bezze prodavnicu a da ne "pjevaju" one budale, ili da ne "svira" turbo folk...Ako cemo se mi medusobom svadati, onda nas ubrzo nece ni biti..a nema nas puno

Post subject:
PostPosted: 18. 02. 2006. 20:46 

tema glasi Pojam ''hardcore'', bude li jos oftopicenja brisacu vas sve, nemojte me nervirat ba :P
a fakat shaolyn malo konfuzno si napisao/la onaj prvi post, ne moze se bash razabrat sta hoces da kazes :?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 02. 2006. 16:39 

ÄŒisto malo informacije radi;

OSVRT

Hardcore je nastao u kasnim '70im i ranim '80im u Sjevernoj Americi prvenstveno u i oko L.A. i Washington DCa, ali i u New Yorku, Vancouveru, Bostonu... Steven Blush autor knjige American Hardcore: A Tribal History tvrdio je da je hardcore bio punk rock prilagođen prigradskim klincima. Textovi hardcore bendova često su izražavali ogorčenje socijalnom nepravdom, obično gledane iz lijeve političke perspektive.
Korijeni izraza 'hardcore punk' su neodređeni. Neki kažu da je izraz smislio Bob Sallese - producent i menadžer iz NYa - dok je najavljivao koncert benda The Mob, to je bilo negdje oko 1981. u nekom klubu u Baysideu, Queens. Do tad je uobičajeni naziv za brzi punk u New Yorku bio 'thrash'. Mnogo je veća mogućnost da naziv dolazi po imenu albuma benda D.O.A. (Vancouver) - ''Hardcore '81''.
Osim toga izraz 'hardcore' koristio je Kalifornijski fanzin Flipside, ali ne u smislu da je opisivao neki muzički pravac, već da kao izraz koji je pozitivno opisivao dobre koncerte u Los Angelesu.
Do sirove 1983. izraz 'hardcore' se koristio rijetko, a kad se koristio koristio se kao pridjev, ne kao ime definiranog muzičkog pravca. Američki klinci koji su slušali hardcore govorili su da slušaju 'punk' - suprotno od punk rocka iliti 77 punka, ranijeg, sporijeg stila koji su između ostalih svirali npr. Sex Pistols - hardcore klinci smatrali su punk rock/77 punk beznadno zastarjelim i prošlošću.
'Hardcore' je početno bio naziv unutar skupine koji je značio 'glazba koju rade ljudi poput nas', i uključivao je iznenađujuće širok asortiman zvukova - od hiper brzog punka do prljavog dirge-rocka, i često su se kao hardcore smatrali experimentalni art bendovi kao što su Mission of Burma, The Stickmen i Flipper. Danas se izraz 'hardocre' manje ili više isključivo odnosi na glazbu koja je prije bila poznata kao 'thrash' (i o takvoj ću ja pisat).

'SVETO TROJSTVO'

Michael Azerrad u svojoj knjizi Our Band Could Be Your Life povezuje hardcore sa tri benda; BLACK FLAG (nastali 1976. u L.A.u) - BF naziva kumovima hardcorea, BAD BRAINS (nastali 1977. u Washingtonu) - jer su u punk uveli zapanjujuće brz tempo, MINOR THREAT (nastali 1980 u Washingtonu) - koji naziva konačnim hardcore punk bendom.

BLACK FLAG - nazvan je 'za sve namjere i svrhe, prvim Američkim hardcore punk bendom'. Također se za Black Flag kaže da su 'imali btinu ulogu u razvoju i populizaciji Američkog punka'. Bend je imao ogroman utjecaj na scenu sa svojim komplexnim, sukobnim zvukom i D.I.Y. stajalištem. Također su istaknuti zbo budućeg pjevača Circle Jerks Keith Morrisa i nekadašnjeg pjevača benda State Of Alert Henry Rollinsa.

BAD BRAINS - mladi bend čiji su svi članovi Afro-Amerikanci. Prvo su bili jazz fusion ansambl pod nazivom Mind Power, ali su ubro razvili brz i žestok punk zvuk. Uz to su bili i vičan reagge bend. Njihov prvi album 'Bad Brains' (originalno to je bilo izdanje samo na kazeti koje je izdano za ROIR, 1981.) nazvano je 'svetim gralom' hardcorea. Slično je ocijenjen i singl iz 1980. 'Pay to Cum/Stay Close to Me'.

MINOR THREAT - često spominjan kao konačan hardcore bend MT je nastao iz benda The Teen Idles (koji je postojao samo nekih 14 mjeseci). Članovi MTa koji su bili i u The Teen Idlesima bili su Ian Mackaye i Jeff Nelson koji su osnovali i Dischord Records. Minor Threat su svirali agresivnu, brzu formu punka koja je ranije opisana kao 'hardcore'. MT su bili i inspiracija za straight edge pokret jer su koristili X kao simbol čistog života.

OSTALI RANIJI ZNAÄŒAJNI BENDOVI

'Xerox'/'No Compromise'/'Prolixin Stomp - singl benda RHINO 39 također je zapažen hardcore singl. Album 'GI' bend THE GERMS u osnovi je isto hardcore album, ne zbog brzog tempa već zbog poprilično brzih promjena akorda, dok je prvi album Circle Jerksa iz 1980. sadržavao i jedno i drugo - zaslijepljujuće brze promjene akorda i brz tempo.
Kasnih '70ih nekolicina bendova na području Los Angelesa izdala su albume koji su bili identični onome što je kasnije postalo 'hardcore'. Jedan od najjačih izdanja iz tog razdoblja je EP 'Out of Vogue' benda Middle Class iz 1978.
THE MISFITS '77 punk bend iz sjevernog New Jerseya bio je vezan za klub Max's Kansas City u New Yorku. Njihov ironični horor imidž među publikom ranog hardcorea. 1981. Misfits su snimili nekoliko ultra brzih thrash pjesama koje su dodali u svoj asortiman. HÜSKER DÜosnovani su u Saint Paulu, Minnesota, 1978., kao thrash bend, a svoje prve snimke izdali su 1981. Njihov prvi snimljeni uradak okarakteriziran je kao "Vratolomna sila kao ni jedna druga...nije za one sa slabim srcem". Ali, ubrzo nakon toga bend je počeo svirat indie rock, danas su jedan od najznačajnijih bendova tog muzičkog pravca.
Mimo 1981. i 1982. hardcore bendovi nicali su diljem Sjeverne Amerike, uključujući THE NEONS (Victoria, British Columbia), ZEROPTION (Toronto), THE FIX (Detroit), THE NECROS (Maumee, Ohio), STRIKE UNDER, THE EFFIGIES, NAKED RAYGUN i ARTICLES OF FAITH iz Chicaga, THE DICKS i BIG BOYS iz Austina, Texas.
Važni albumi ovog preioda uključuju prvi album benda The Adolescents, NYC kompilaciju 'The Big Apple Rotten To The Core', kompilaciju sa područja Bostona 'This Is Boston, Not L.A.', longoplejku benda Zero Boys, kompilacijski EP Process of Elimination sa područja Detroita, Negative Approach - 'Negative Approach' EP, The Necros - 'IQ 32', SS Decontrol - 'Kids Will Have Their Say', kompilacijsku kazetu 'The New York Thrash', kompilaciju 'Flex Your Head', kompilaciju 'Not So Quiet On The Western Front' iz područja Sjeverne Kalifornije, kompilaciju sa područja Chicaga 'Busted At OZ' i LP benda Fartz - 'Because This Fuckin’ World Stinks'.

RANA POTPORA

Hardcore je sa punk rockom imao zajedničko to što bendovi iziričito nisu htjeli postati slavne pop zvjezdice. Koncept hit singlova bio je nepostojeć. 7'' ploče rabili su se kao EP ne kao singlovi. Bendovi su bili ili presiromašni ili preravnodušni da bi snimali video spotove za svoje pjesme. Mnogi bendovi se nisu baš previše trudili oko svojih izdanja tako da su izdavali snimke koje su radili na svoju ruku i koje su bile jako slabe produkcije. Iz tog razloga bendovi su dobivali ništa pažnje od komercijalnih radio postaja i MTVa (ko ih uopće treba???). Međutim nezavisne radio stanice i radio stanice na koledžima,svugdje po zemlji, imale su bar jednu osobu koja je gorljivo željela staviti svoj najdraži punk bend na radio, što je vodilo do stvaranja mnogih lokalnih hardcore emisija na radijima.
Jedna od važnijih emisija bila je Rodney on the ROQ na komercijalnoj stanici KROQ iz L.A. DJ Rodney Bingenheimer puštao je puno stilova glazbe i pomogao pri populizaciji glazbe koja je oko '71.-'80. bila poznata pod nazivom 'Beach Punk' - grubi prigradski stil koji su svirali uglavnom tinejdžerski bendovi u i oko Huntington Beacha i u teško konzervativnoj županiji Orange County (Kalifornija).
Na području San Francisca javna stanica KPFA imala je emisiju Maximum Rock ’n’ Roll sa DJima Tim Yohannonom i Jeff Baleom koji su puštali mlađe bendove Sjeverne Kalifornije. Val zineova kao što su npr. Guillotine, Ripper, Flipside i zine sa kraja '81. Maximum RocknRoll (koji su pisali gore navedeni DJi sa istoimene radio emisije) koji je napravljen po uzoru na Ripper, samo što je ovaj imao nacionalnu cirkulaciju i reporte sa scene diljem zemlje, također je pomogao u širenju novog pravca u punku.

NEGATIVNA REPUTACIJA

Hardcore scena je postala često povezivana s nasiljem, velikim dijelom to 'duguje' jednoj epizodi TV drame Quincy, ME u kojoj su punkeri iz L.A. opisani kao da su umješani u neko ubojstvo. Novoiskovani "Quincy Punksi" počeli su se pojavljivati na punk koncertima prvobitno uskih shvaćanja na East Coastu, dok su hardcore koncerti u Los Angelesu sve više postajale nasilne bitke između policije i ljudi koji su došli na koncert. Mnogi klubovi su bili uništeni i na jednoj i na drugoj obali unatoč tome što su zineovi mahnito izvoljevali da se s tučnjavama prestane.

EUROPA I U.K.

Izvan Sjeverne Amerike utjecaj hardcorea je bio manje univerzalan. Nizozemska, Finska, Švedska i Njemačka imale su i imaju osobito aktivne i plodne scene. U Ujedinjenom Kraljevstvu tradicijonalniji bendovi kao što su Exploited, G.B.H., Discharge i Anti-Nowhere League okupirale su određeni kulturni prostor kao što je hardcore napravio drugdje. S vremenom ovi bendovi su pokazali površinsku sličnost sa Američkim hardcoreom, njihov zvuk je često uključivao brzi tempo i promjene akorda, a najčešće su imali sličan politički i socijalni senzibilitet.
Discharge su imali ogroman utjecaj na Švedsku hardcore scenu (npr. Anti Cimex) ali i na druge europske bendove. I danas mnogi bendovi iz te regije (Švedska) navode Discharge i čak Motörhead kao svoje utjecaje, mnogi to smatraju standardnim zvukom švedskog hardcorea.
Anarcho punk bendovi kao što su Crass, Oi Polloi, Icons Of Filth, Flux Of The Pink Indians i Rudimentary Peni imali su malo toga zajedničkog sa američkim hardcoreom osim beskompromisnih textova i abrazivne estetike. Mnogi američki hardcore pankeri slušali su i podržavali mnoge od ovih Britanskih bendova (koncerti bendova kao što je npr. G.B.H. smatrali su se zbilja posebnim događajima u Americi i bili su dobro posjećivani), čak i dok je većina podržavala striktni regionalizam opisivajući britanske bendove kao 'rock zvijezde' i svakoga tko ih je previše volio kao 'pozere' (izražajne fanove utjecajnog UK benda Crass nazivali su 'crassholes').
Američki HC bendovi koji su posjetili UK (kao Black Flag 1981.) suočili su se sa jednako podvojenim stavovima. Ali npr. bendovi iz drugih europskih zemalja kao što su Raw Power i Negazione iz Italije, BGK iz Njemačke uživali su mnogo rasprostranjenu popularnost u Americi.
U isto vrijeme u više underground dijelovima UK scene razvijao se HC zvuk i scena inspirirana kontinentalnim Europskim/Skandinavskim, Japanskim i Američkim bendovima. Začetnici te scene bili su bendovi kao Asylum, Genocide Association i Plasmid...kasnije su se na toj sceni nastali HC bendovi kao Heresy, Ripcord, rani Napalm Death, Hellbastard, Doom, Satanic Malfunctions i Extreme Noise Terror koji su bili inspirirani materijalom ,koji se mogao čuti samo na live koncertima, snimljen na demo kazetama i kompilacijama u srednjim 80-ima, gore navedenih bendova (Asylum, Genocide Association i Plasmid).
Neki od važnijih bendova na koje je utjecala UK scena iz kasnih 80-ih su GISM, Confuse, Siege, Septic Death, Discard, Anti Cimex. Također su imali i snažnu pozadinu u anarcho punk zvuku, sceni i načinu razmišljanja.
U pogledu na kontinetalnu europsku scenu i zvuk postojao je ogroman broj bendova koji bi se mogli opisati kao nešto između dominantnih UK bendova i američkih bendova. Bend s najviše utjecaja između njih svih je Discharge, iz kojeg se izrodio sasvim novi D-beat podpravac. Circle Jerks, Bad Brains i Black Flag također su ostavili svoj trag na europskoj hardcore sceni (posebno u Italiji). Drugi ključni utjecajni bendovi bili su Dead Kennedys, Disorder i Millions Of Dead Cops (M.D.C.). Neki značajniji bendovi iz ove ere su; Wretched, Raw Power, Negazione, Indigesti (Italija), H.H.H., MG-15, Eskorbuto (Španjolska), Inferno, Vorkriegsjugend, Scapegoats (Njemačka), U.B.R. (Slovenija), Kafka Process, Barn Av Regnbuen (Norveška), Heimat-Los (Francuska), Lärm, BGK (Holandija), Dezerter, Armia, Moskwa, Siekiera (Poljska), Kaaos, Rutto, Kansan Uutiset, Terveet Kädet, Appendix (Finska), Anti-cimex, Headcleaners, Asocial, Missbrukarna, Sound Of Disaster, Avskum (Švedska), Vi, Enola Gay i O.H.M.
Primeri bendova koji su nastavili svirati ovaj stil hardcorea u '90ima su; Seein Red, Uutuus, Kirous, Health Hazard, Detestation, Los Crudos, Sin Dios i Totalitär. Ovaj stil je postao popularan i u Aziji u kasnim '80ima i ranim '90ima. Primjeri takvih bendova iz Azije; Disaster Funhouse, Chronic Mass, Basic Righs, Noisemonger i Cramp Mind iz Malezije, 4-Sides, Stomping Ground iz Singapura, Agony of Destruction, Death from Above, Mutual Assured Destruction, i Biofeedback sa Filipina, Gnats Sucker iz Japana.

Ovo nije sve, nastavak slijedi (jednog lijepog dana...)

Inače šta je hardcore za mene; to je D.I.Y., to je glazba koja mi je otvorila oči zbog koje sam ja ovo što jesam, to je nešto šta živim svaki dan (isto vrijedi i za oi! punk). I zaboli me pičkin živac ak če neko reč da je ovo hrpa post-hipijevskih dječjih sranja.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 02. 2006. 19:33 

Bolje da si stavila "osvrt na D.I.Y hard core"
Ja hard core pocetke nemogu zamisliti da se ne spomene Cro Mags,7 Seconds,Agnostic Frond,Youth Of Today...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 27. 02. 2006. 15:11 

@comrade mashenka: ima sve to na mom blogu.. na samom pocetku site-a!
al neka si ovdje to posta-la/o nek ze zna!

Quote:
Bolje da si stavila "osvrt na D.I.Y hard core"
Ja hard core pocetke nemogu zamisliti da se ne spomene Cro Mags,7 Seconds,Agnostic Frond,Youth Of Today...

Pa sa tim benovim je dosao proboj HC-a u svijetu! a bilo ih je prije njih jos bitnih bendova!

Profile  

Post subject: Re: Pojam ''hardcore''
PostPosted: 04. 03. 2006. 00:04 

shxoc wrote:
ne znam nekako pojam ''hardcore'' ima previse znacenja,meni je hc hardcore punk,discharge,gbh,bad brains,black flag,sick of it all,agnostic front bla bla dok je ovdje vecini raje hc neki rapcore tipa biohazard.evo i u ovom podforumu vidim bendova od agnostic front do biohazard-olikih bendova..

Q: Sta slusas?
A: Hardcore:
QA: Aaa, ono RATM, KORN i ostalo!!!
:oops: :lol: :shock:

Za shiroke mase, pojam HC = Rage Against The Machine. A bogami i korn :udri:

Moram priznati da mi se nova skola svidja jedino zvukom,cuo sam dosta bendova koji razvalise usta ponavljajuci "friends, family, forever, honor, pride..." ali za mene sinonim (ZA MENE) za hc jeste youth crew hardcore (punk). Znaci YOT svakako!
Ne pravim veliku razliku izmedju punk i hc bendova, jer po meni ideologija treba da stoji na prvom mjestu u (ovoj) muzici/stilu zivota.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 03. 2006. 17:58 

koga zanima a nije vidio ranije:

FUCKED UP + PHOTOCOPIED

sjajna knjiga o vizualnom dijelu US hardcore punka. malocas kupio, jako lijepo.

http://www.amazon.com/gp/product/158423 ... e&n=283155

Raw, brazen and totally intense, Fucked Up + Photocopied is a collection of frenetic flyers produced for the American punk scene between 1977 and 1985. Many were created by the musicians themselves and demonstrate the emphasis within the punk scene on individuality and the manic urge of its members to create things new.
Images were compiled out of whatever material could be found, often photocopied and, still warm, stapled to the nearest telephone pole to warn the world about next week's gig. One glance and you can sense the fury of live performances by bands such as Black Flag, the Dead Kennedys and The Minutemen, and, through the subtext the reader is exposed to the psyche of a generation of musicians stripped bare: The Germs, J.F.A, NOFX, The Circle Jerks, X, Devo, The Cramps, The Exploited, Screamers, The Avengers, The Dils and more.

Fucked Up + Photocopied is the definitive reference book on the North American Punk scene and covers New York, Los Angeles, San Francisco, Boston, MA, San Jose, CA, Washington, DC, Houston, TX, and Canada's Toronto and Vancouver.

Winner of the Firecracker Alternative Book Award 2000 for Music.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 10. 03. 2006. 04:05 

brate meni je hardcore bendovi poput: madball, agnostic front, biohazard, hatebreed isl...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 28. 03. 2006. 13:48 

od tih nove skole hardcore bendova svidja mi se pravo hatebreed
a stvarno ne mogu da svarim one emo/metal/i sta vec ne bendove kao bleeding trough, darkest hour itd. ono po meni nema veze sa hardcore-om
jbg. po meni hardcore muzika treba da ima neku poruku, nesto sto tjera na razmisljanje,treba da bude izravan ( in your fuckin' face ) a ne neke filozfske gluposti u textovima kao gorespomenuti bendovi koji ja mislim ni sami ne mogu da skontaju sta govore :D

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2006. 01:45 

hard core = punk = d.i.y.
ostalo je pozeraj da ne spominjem idiotske patriotske macho bendove tipa agnostic front bajuhazarda ili slicna komercijana maco smeca i samo tko je nenanslusan hard cora moze tvrditi slicnu glupostili
nego nisam vidio mozda grijesm (nisam citao sve postove ) gdje je tu disorder , kaaos (uops vidi da se spomenute i nordijske zemlje ka anti-cimex :D , a izmedju ostalog ni "nasa " ex yu scena tokom 80 ih uopste nije bila losa , pocev od tozibaba , ubr , III kategorije , solunski front , distres

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 05:34 

hard-core je hard-core

u slobodnom prijevodu znaci
>do poslednjeg daha<

a sad emo-core,soft-core, basement-core

ma zajebi

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 10:39 

Dobar je onaj gore tekst... Dobri su i Ameri, al`evropski hardkor je jos bolji. MAdball, Hatebreed i slicni, nisu dobri. Post-hipijevska proseravaranja su najbolja u celoj prici.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 16:41 

meni u zadnje vrijeme nekako najvise lezi dobar crust ( doom, discharge, ak-47, uncurbed... ) jer to su po meni bendovi koji se najvise drze te diy filozofije, i fakat su vecina tih ljudi extremno pozitvni i zagovarju ispravne stvari, kao borbu za okolis, antikapitalizam, prava zivotinja itd.
jednom sam citao u nekom broju playboya (?!), gdje je bio dosta opsiran clanak o punk muzici, da ako '' vase dijete slusa crust onda je vjerovatno bolje od vas samih ''... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 26. 04. 2006. 16:56 

gogi_the_bastard wrote:
..... prava zivotinja ....

čuj, zar ima i toga :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 62 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]