pozdrav Geri , sad sam se vratio iz Broda

sa Alterfesta gdje su svirali breaking silence , self liberation,phobia , UE ,true i guzva u sesnastercu,i un sam utisaka sto se tice prostora nikad bolji jbg ipak je dom sportova + sto nema ogranicenja kao kod nas sto se tice debilne policije i gradske uprave prava ozaz slobode , samo se nadam da se nece i to sjebati ,: prvi su izasli breking silence nisu losi prva misao svirkom i zvukom bosanske amebe (iako se ispostavilo da doticni ni ne znaju za amebe ...) uglavnom meni simpaticno ,nakon toga self liberation sastavljen od ekipe iz bl i broda (sa kojim djelim pjevaca ) koji sviraju nesto slicno hejtbridu ,u sustini mi se previse ne dopada njihova muzika , ali super ljudi i domacini

+ prva im je bila svirka sasvim solidno odsvirano ,nakon toga fobija koja je jos jedan od bendoa koji izgleda ne znaju napraviti napraviti svoju stvaru nego izdrkavaju bezvezni ritam nereda do iznemglosti upotpunjeno sa kojom pjesmicom provokacije nema sta prava "punk tezga ", nakon toga izlazi UE pukao me adrenalin a i pivo otpjevao sam neke 4, pjesme sa njima ,ok Mica svira tehnicki u sustini nije lose samo kad slusam stare pjesme u sadasnjoj izvedbi imam utisaka kao da ih svira neki drugi bend koji svira stvari UE , mislim malo vise melodije i noisa im ne bi skodilo

, sto se tice novih stvari nisu lose ali su mi bolje starije , + sto mi je najavljivanje pjesama i govor izmedju njih bio malo isprazan vjerovatno prejerani dezavu.

, navodno kako robija kaze imaju mini turneju po Bosni (mislim novi , jabalnica , banja luka prijedor , srebrenica i sarajevo ) pocetkom 11 mjeseca , njihova stvar ali bi sad trebali ako hoce nesto napraviti od benda opet snimi i samoizdati demo ...,
poslje toga izlazi simpaticni true - meni muzika simpaticna da ne kazem odlicna a i tamburica se fino uklopila nema sta pravi "balkanski skandinvci '

, steta sto su svirali samo mozda 5/6 stvari i mozda sitniji ispadi basistkinje na brzim djelovima ali jebat ga sve to punk he he
i nakon toga guzva u 16 ercu koja je po moj procjeni zajebancija bend muzicki kao nofx + nesto slicno kao atheist rap - na pocetku mi je bilo simpaticno kasnije su me udavili , ponekad ljudi ne znaju kad trebaju sici sa bine ,uglavnom sam zadovoljan svirkom .
e da trebam raditi distro Lest breath 3# za bosnu , ali cekam jos da se odstampa , ..