Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:35

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 16. 12. 2006. 22:15 

@Khasma: vrlo vjerovatno si u pravu. Al' ova tema, cini se, zahtjeva dosta analize. 'Vako, na prvu, ko jebe zene, niko im ne brani niti iskren ostanak u metal prici, niti angazman na sceni. Hoce, hoce, nece, ne moraju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2006. 00:40 

Ode after Litany wrote:
@Symphony: al' to je ipak do samih zenki, zar ne? Malo, ako nista drugo, umisljenih muda ne bi falilo...

Ne znam koliko je globalno do nas. Ima i brdo onih koje su pokusavale i nisu uspjele. Ma, to nam je Eva ostavila usud! :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2006. 03:16 

Ode after Litany wrote:
niko im ne brani niti iskren ostanak u metal prici, niti angazman na sceni. Hoce, hoce, nece, ne moraju...

upravo to ja htjedoh reci.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2006. 04:03 

:arrow: http://www.spikedhumor.com/articles/717 ... ncing.html

Profile  

Post subject:
PostPosted: 17. 12. 2006. 21:08 

jebote ovdje ima manje metalaca nego u kaknju...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 18. 12. 2006. 02:00 

ja nebih mogao zamisliti svoj zivot bez metala :D

100% za metal

Stranka ZA Metal :D :D :idea:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 20. 12. 2006. 15:42 

U mojoj sredini, Banjaluci...prosijecan vijek trajanja metalca je do 30 godine zivota, cesto i krace.
Naravno ima vatrenih fanova koji su doslijedni, ali na zalost cinjenice govore da je slusati metal prvenstveno zabava za mladolike, skolarce tj. tinejdzere.

Ja sam malo ispao iz drustva koje zuji po gradu, ali mislim da kriticna masa jos uvijek postoji...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 21. 12. 2006. 02:36 

Jbg, neki ljudi prestanu da slusaju stvari u koje su se nekoc zaklinjali iz mnostvo razloga, koji zavise od same individue, npr. imaju neke predrasude kako bi trebalo da 'se smire' i podju zivjeti 'normalnim' zivotom nekad oko 30-e; vise im se, iz nekih razloga, to ne svidja i ne uzivaju u toj muzici; pun im je kurac seratora 'Ko znam vise underground bendova' (bez obzira na kvalitet); oni koji su se samo furali da bi izgledali zajebano zbog nekih svojih kompleksa ... itd., itd. ....
Ili im je mrtvi sjeb jer im je kosa do guzova postala rijetka, nemaju cime bengati, pa se osisju kad vide svjezu piletinu u nekoj preenergicnoj su(t)ci, a oni ne mogu da se pomjere od muzevnih pivskih stomaka ... :lol:
He, he, he :lol: :lol:
(A, bas je to nekako slatko, jos ako povedu i sincica .... :wink: )

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2006. 16:13 

Ma kakve nacine zivota spominjete? Znam ljude koji zive kao "takvim nacinom" a veze nemaju s tom muzikom. A znam i one druge koji slusaju godinama, a po nacinu zivota, postupcima, oblacenju nikada se ne bi reklo. I takvi s godinana nemaju razloga praviti neke radikalne poteze u smislu "smirivanja".

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2006. 17:30 

Mislim da sam to htjela da kazem.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 23. 12. 2006. 18:25 

SYMPHONY wrote:
Ma kakve nacine zivota spominjete? Znam ljude koji zive kao "takvim nacinom" a veze nemaju s tom muzikom. A znam i one druge koji slusaju godinama, a po nacinu zivota, postupcima, oblacenju nikada se ne bi reklo. I takvi s godinana nemaju razloga praviti neke radikalne poteze u smislu "smirivanja".

Postoji nacin zivota metalca. Njegova muzika i njegovo potpuno identificiranje s muzikom, u nosnji, u razmisljanju i on kao pojava. Obuci majcu nije dovoljno. To se zove Old School i True. Oni koji kofol slusaju Metal a ne nosaju se tako radi cura ili da mozda ne bi narod gledo na njih drukcije, to su za mene moroni.

Ili jesi ili nisi.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 12:11 

Dr.Larsen wrote:
Oni koji kofol slusaju Metal a ne nosaju se tako radi cura ili da mozda ne bi narod gledo na njih drukcije, to su za mene moroni.

Ili jesi ili nisi.

Mislim da si dovoljno reko o sebi s ovim :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 13:35 

na ove sve trve spike samo mogu rec... vidimo se u 30oj ;)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 15:53 

ja ba da nemam dugu kosu niko nebi ni skonto da slusam metal...osisacu se :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 16:36 

Elektron wrote:
Dr.Larsen wrote:
Oni koji kofol slusaju Metal a ne nosaju se tako radi cura ili da mozda ne bi narod gledo na njih drukcije, to su za mene moroni.

Ili jesi ili nisi.

nemoj skretat sa teme, nego se mora znati sta je true. nema nikakvog opravdanja za nesto drugo. to "ja sam metalac u dusi" je kao "ja sam metalac u supku".

nije samo kosa u pitanju. neki pustaju kosu da izgledaju "dobro". mora se biti true, sorry. pogotovo ako je neko thrasher. i ja se naravno normalno oblacim, ali normalno kod mene znaci jeans i patike i nema majca ili vojnicki dzemper i moja biker-jakna :)

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 17:03 

pazite ljudi........odelo ne cini coveka samo ga odaje........
a to da li si ti pravi metalac ili nisi.....to ti najbolje znas,mislim neko moze za tebe da prica sta hoce,ali ako ti znas da si to sto jesi,cemu rasprava uopste....mislim i ja znam cura i momaka koji su poceli slusati metal pre pola godine i sad su kao neki jebeni metalci ili sta vec....a to rade samo da bi se uklopili u drustvo jer ih niko ne prihvata......ja slusam metal,ne nesto preterano ali ga slusam jedno 6 godina......naravno da se ukusi menjaju sa godinama...ali sta ces....neki ljudi ostaju do kraja metalci a neki ne....
a postoje ljudi koji preteruju sa metalom.....tipa ja zivim za metal.....sto se tiga tice,ne treba ziveti za metal,treba ziveti kroz njega......... :}

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 17:39 

ne "ja zivim za metal" nego "ja zivim metal" :)

naravno oblacenje nije sve. i ja je hodam samo kao metalac po ulicama, nego se oblacim isto skroz normalno, kako sam gore opiso. ali kazem, ne biti saner, sredjivat se za neke specijalne lokale, sto znaci ne prodati samog sebe ni za sekundu a kamoli jednu vecer. prvo ostati sebi vjeran pa onda drugima, da je ne znam ko u pitanju.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 17:50 

Dr.Larsen wrote:
ne "ja zivim za metal" nego "ja zivim metal" :)

naravno oblacenje nije sve. i ja je hodam samo kao metalac po ulicama, nego se oblacim isto skroz normalno, kako sam gore opiso. ali kazem, ne biti saner, sredjivat se za neke specijalne lokale, sto znaci ne prodati samog sebe ni za sekundu a kamoli jednu vecer. prvo ostati sebi vjeran pa onda drugima, da je ne znam ko u pitanju.

da tu se slazem sa tobom,treba da budes ono sto jesi....u svakom pogledu.......

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 18:30 

Dr.Larsen wrote:
Elektron wrote:
Dr.Larsen wrote:

Ili jesi ili nisi.

nemoj skretat sa teme, nego se mora znati sta je true. nema nikakvog opravdanja za nesto drugo. to "ja sam metalac u dusi" je kao "ja sam metalac u supku".

nije samo kosa u pitanju. neki pustaju kosu da izgledaju "dobro". mora se biti true, sorry. pogotovo ako je neko thrasher. i ja se naravno normalno oblacim, ali normalno kod mene znaci jeans i patike i nema majca ili vojnicki dzemper i moja biker-jakna :)

Halo ba, kakav metalac u dusi...mislis da mene zaboli za metal i metalce u tom smislu ? Slusam ono sto mi se svidja..znaci muzika iznad svega..totalno me zaboli za metal imidze i za 'metalce'.....ma doma to najbolje reko:

DoMa wrote:
boli me kurac za metal...da ima sta bolje ne bi ga ni sluso

vrlo jednostavno..

Profile  

Post subject:
PostPosted: 24. 12. 2006. 20:11 

vi definitivno nemate preca posla od raspravljanja ko je metalac i zasto i sta i kako....
bas ste looody (/me to kaze ali ne misli nista lose,misli da ste simpaticni jer se oko toga raspravljate........ :} ) :}}}}
oko toga je bolesno raspravljati........odnosno raspravi nikad kraja.... :}}}

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 316 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]