stari serator wrote:
NAPUSENA KUJA wrote:
@Libija
jest duznost svakog naroda da se suoci sa stvarima iz proslosti, ali brate ovi crnci ovdje stagod da se desi odmah pribjegavaju tome kako su bijelci rasisticki nastrojeni prema njima.
a nisu?
NAPUSENA KUJA wrote:
Crnac pucao na policajca,ovaj ga u samoodbrani upuca i odmah protesti crnaca po citavom gradu zbog rasizma i nasilja prema njima. I za sve se vade na to i sve ih vrijedja.
Jes a ovdje drot bjelac otiso u hood u petak navece da zavrsi koke i kad mu lerdi nije htio dat dzabe ovaj ga pokuso privest pa ga lerdi upuco pa cjeli grad place za jadnog drota koji je "zagino na duznosti"...those things cut both ways. A ako zaista hoces primjer...Jena 6...to bas i nije bilo davno
Koliko sam ja uspjela primjetiti u NYC-ju i nisu bas nastrojeni rasisticki prema njima. Ljudi nemaju vremena da se bave sami sobom, a kamoli njima. Isto kao sto se ne zamaraju homoseksualcima i ilegalcima (osim imigracione policije

)
A ovdje je nedavno policijac tako upucao crnca, pa su poceli da seru da je rasista, a sto je najgore i taj policajac crn
A sto se tice Jene 6...zalosno. U Louisiani mentalitet ljudi je drugaciji. Recimo da su u NY visile omce sa drveta, odmah bi se digla frka i ne bi sigurno cekali da dodje do onog do cega je doslo u Jeni. Kao sto su digli frku zbog omce na profesoricinim vratima. Medjutim,nagadjati 'sta bi bilo kad bilo' je besmisleno.
Za nasilje kao oblik protesta nikad nisam bila, pa sve to sto se desilo tamo u meni izaziva gadjenje, Ali ipak osuditi maloljetnike na 20 godina i to od strane porote u kojoj su svi bili bjelci...sranje
U Bosni u zatvoru ces duze zaglaviti zbog kradje,nego zbog ubistva