Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 03. 07. 2025. 12:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sarajevo
PostPosted: 29. 11. 2007. 21:12 

Sarajevo je za mene ko heroin. U njemu sam "high", bez njega sam sjeban.. Mozda cu se osusit u njemu, intelektualno nazadovat, crknut ali ne mogu iz ovog grada.

Bio sam u Americi 10 godina - zivot sredjen, ali isprazan i sterilan. Ljudi su uglavnom zombiji "stuck" izmedju posla i porodice. Ovdje ima svakavih budala, seljaka i krkana, ali i oni su mi drazi nego Dockers@Polo shirt dronovi.

Iskreno, draze su mi vehabije od evandjelista; drazi mi je cevap u Petici nego 1,000 burgera, burita i stejkova; draza mi je Grosina kafana smrdljiva od bilo kojeg Starbucksa; draza mi je setnja Ferhadijom nego bilo kojom "poznatom" americkom avenijom ili bulevarom; draze mi je smrzavat se na Kosevu gledat polu-amatere od nasih fudbalera i slusat Rusove indijanske poklike njima nego utakmicu americkog fudbala gdje je poruka navijacima "silence please, offense at work" da ne bi zbunili multimilionere od igraca dok napadaju. Mogao bih ovako mnogo sta napisat, ali... Ko misli da je ovdje sranje, treba da ode odavde i pokusa si naci srecu u bijelom svijetu. Ali, neka se ne iznenadi jednog dana kada mu ova prchvarnica zafali.

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 00:11 

Shakhbuurz wrote:
eh kad se sjetim da sam i ja tako razmishljo :)
upravo tako, ja sam ovdje u finskoj tek 4 mjeseca i umirem samo da dodjem do bosne nekako. a prije sam i ja kontao jebes ovo sve, samo da mi je otici odavde. al na kraju te ipak tamo vuce odakle potices :cry:
wanna go back!!!!!

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 07:17 

[vanja] wrote:
Sarajevo je za mene ko heroin. U njemu sam "high", bez njega sam sjeban.. Mozda cu se osusit u njemu, intelektualno nazadovat, crknut ali ne mogu iz ovog grada.

Bio sam u Americi 10 godina - zivot sredjen, ali isprazan i sterilan. Ljudi su uglavnom zombiji "stuck" izmedju posla i porodice. Ovdje ima svakavih budala, seljaka i krkana, ali i oni su mi drazi nego Dockers@Polo shirt dronovi.

Iskreno, draze su mi vehabije od evandjelista; drazi mi je cevap u Petici nego 1,000 burgera, burita i stejkova; draza mi je Grosina kafana smrdljiva od bilo kojeg Starbucksa; draza mi je setnja Ferhadijom nego bilo kojom "poznatom" americkom avenijom ili bulevarom; draze mi je smrzavat se na Kosevu gledat polu-amatere od nasih fudbalera i slusat Rusove indijanske poklike njima nego utakmicu americkog fudbala gdje je poruka navijacima "silence please, offense at work" da ne bi zbunili multimilionere od igraca dok napadaju. Mogao bih ovako mnogo sta napisat, ali... Ko misli da je ovdje sranje, treba da ode odavde i pokusa si naci srecu u bijelom svijetu. Ali, neka se ne iznenadi jednog dana kada mu ova prchvarnica zafali.

Ma finta je u tome da i u nas ima kiborga jebenih koji bi se neopisivo obradovali crnim petcima, diznilendu, i Americkom izobilju (koje je, naravno, na kredit :mrgreen:), jer jebiga one nase zajebancije su za njih "primitivizam", "ispraznost" i "jad". Ko ih jebe, ima mashala ambasada pa money where the mouth is i raus....serem im se u osjecaj za zivot...

Nazalost such shit finds home, pa se onda ko i ovi ovdje koji znaju sta su izgubili zbog tog Americkog sna sa sezdeset fataju za glavu i pitaju "o gdje mi zivot ode". Tvoj jaro u produktivnost, konstruktivnost, i potrosacku kulturu, moj u zajebanciju, pa da vidimo ko je dobio, a ko zijanio...Sarajevo je teski kurac, al najbolji grad na svjetu...

Profile  

PostPosted: 30. 11. 2007. 16:27 

Ko ne uspijeva ostvariti toplo i ugodno emocionalno okruzenje u Saraj gradu, crknuce od hladnoce bilo gdje drugo. Rijetko gdje drugo ljudi tako ekstremno razlicitih pozicija (uslovno receno) u socijalnoj zajednici dolaze u medjusobni kontakt, htjeli ne htjeli...

Profile  

PostPosted: 01. 12. 2007. 23:03 
Moderator

~°~ wrote:
Ko ne uspijeva ostvariti toplo i ugodno emocionalno okruzenje u Saraj gradu, crknuce od hladnoce bilo gdje drugo. Rijetko gdje drugo ljudi tako ekstremno razlicitih pozicija (uslovno receno) u socijalnoj zajednici dolaze u medjusobni kontakt, htjeli ne htjeli...

s ovim se mogu slozit, fasciniran sam sarajevom, ponajvise zbog otvorenosti ljudi prema meni, koji sam dosao sa strane ( doduse, ima i dosta likova koji ce ti nesto srat o tome, i tjerati te od sebe jer nisi iz neke stare sarajevske porodice, al jebo njih ) i odjednom uletio u raju koja se poznaje iz djetinjstva, i prihvatili su me kao da ih isto dugo znam, tako da se sad vise druzim sa sarajlijama nego sa ljudima koje znam godinama. a to je nesto.
ima duha, definitivno, i pored svih stvari koje su grozne, tipa krkana ( u biti, njih svugdje ima, al ovdje su mocniji ), sanera, snobova, drskih ljudi u raznoraznim institucijama i prodavnicama, atmosfera je za 10, pozitivno je na neki cudan nacin

Profile  

PostPosted: 03. 12. 2007. 00:01 

u bosnu se nece vratit samo oni seljaci koji nikad nisu nis imali,a ovdje sad benge vozaju,stanove kupuju,sto i sami kazu "mogu nas samo u sanduku vratiti" :lol: :lol: zalosno al eto jbg,ima nas i takvih.......

Profile  

PostPosted: 03. 12. 2007. 08:58 

biafra wrote:
( doduse, ima i dosta likova koji ce ti nesto srat o tome, i tjerati te od sebe jer nisi iz neke stare sarajevske porodice, al jebo njih )

ma kakve stare porodice, takvi likovi su najcheshe seljadurija chiji su starci preselili u sarajevo pa se kurche sad... il' sAndjaklije ;)

Profile  

PostPosted: 05. 12. 2007. 10:34 
Moderator

Prolazi Andrić nakon dobijanja Nobelove nagrade kraj Parkuše i šaneri mu dobacuju ''Alo pisac, napišel' se šta?''. To je ba Sarajevo.

Ko se nije ovdje rodio, ne može ni skontati. Ko je papak, otići će i ne okrenuti se.

71000 do groba!

Profile  

PostPosted: 05. 12. 2007. 11:08 

Da te cigo zaustavi u mracnoj uličici...
Noise Messiah wrote:
Prolazi Andrić nakon dobijanja Nobelove nagrade kraj Parkuše i šaneri mu dobacuju ''Alo pisac, napišel' se šta?''. To je ba Sarajevo.

Ko se nije ovdje rodio, ne može ni skontati. Ko je papak, otići će i ne okrenuti se.

71000 do groba!

Ma nisu to samo šaneri, mi Sarajlije, rođeni smo s tim :)).

Profile  

PostPosted: 06. 12. 2007. 21:23 

Postoji samo jedan sveti zakon...You'll never be SHIT in Sarajevo :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 12. 2007. 18:59 

Sarajevo je lud grad,to je 100%.
Al ono sto me nervira tu je ta neproduktivnost... Samo s kafe na kafu, pa kuci za kompjuter igrat igrica, kontat gdje izaci, pa kad je rok malo strebat, i onda opet sve ispocetka. Dugorocno gledajuci dokurci to...
Momentalno kontam da mi je malo tog ritma, al nakon izvjesnog vremena dokurci.

Profile  

PostPosted: 12. 12. 2007. 02:01 

upravo...a i ako pokusas nekako probit to, nemoze, ne ide, osim ako ne radis na nekoj solo zajebanciji, jer niko nece rukave zavrnut, dje ce se odrec svakodnevnog ispijanja kafa i svakonocnog devastiranja q-packova...a za one izgubljene idiote sto "samo izlaze sa boljom polovinom"...sto manje receno to bolje...

Profile  

PostPosted: 12. 12. 2007. 02:45 
Moderator

Ljudi tu jesu većinom neproduktivni,ali to ovisi i o dobi,dragi dječaci..nije svima interesantno hodati po kafama,ukoliko nije vječni adolescent.Imaju ljudi gdje i šta raditi ako hoće isto.
A i vi vjerovatno kad ste tu,pijete svaku večer i ispijate kafe s jaranima jer tamo gdje životarite takve stvari su SKUPE.Sarajevo je "priuštljivo" svakom,zato ga svi i vole.

Profile  

PostPosted: 12. 12. 2007. 06:12 

u jebem vam sveca... to i jest najljepshe u bosni, opijanje svaku noc :)

Profile  

PostPosted: 12. 12. 2007. 06:48 

Arinoe wrote:
A i vi vjerovatno kad ste tu,pijete svaku večer i ispijate kafe s jaranima jer tamo gdje životarite takve stvari su SKUPE.Sarajevo je "priuštljivo" svakom,zato ga svi i vole.

hahahahaha zato je dobro biti zensko...uvijek mozes piti besplatno bez obzira koliko skupo bilo jer ce se uvijek naci neka muska budala koja ce ti to platiti :lol:
sto je jedna rekla 'sva besplatna pica koja sam dobila nakon ugradnje silikona, otplatila su tu operaciju' :lol: :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 12. 12. 2007. 17:46 

Arinoe wrote:
Ljudi tu jesu većinom neproduktivni,ali to ovisi i o dobi,dragi dječaci..nije svima interesantno hodati po kafama,ukoliko nije vječni adolescent.Imaju ljudi gdje i šta raditi ako hoće isto.

Tacno!!! I dodajem... ne zavisi samo od zivotne dobi, nego jel' mozes trpit da budes PARAZIT ili ne.

A ovo oko placanja pica. Ja ih na prste jedne ruke mogu izbrojat sto su meni pice platili (valjda to na celu pise, a mozda su ipak neugradjeni silikoni krivi :lol: )...

Profile  

PostPosted: 13. 12. 2007. 00:14 

Ma, sto je najtuznije, i jesu vecina kao "vjecni adolescenti".

stari serator wrote:
upravo...a i ako pokusas nekako probit to, nemoze, ne ide, osim ako ne radis na nekoj solo zajebanciji, jer niko nece rukave zavrnut, dje ce se odrec svakodnevnog ispijanja kafa i svakonocnog devastiranja q-packova...a za one izgubljene idiote sto "samo izlaze sa boljom polovinom"...sto manje receno to bolje...

I to sto kazes.. A cim nesta radis mimo ostalog svijeta, ljudi te onda gledaju ko budalu ;)
Popred toga, skonto sam jos nesta... I da hoces da radis nesta produktivno... il nemas gdje il nemas s kim.

Profile  

PostPosted: 21. 12. 2007. 14:40 

Samo mi nekad naumpadnu crne kifle nedjeljom ujutro pred akademijom, ili sta ja znam... topla cokolada u buybooku, burek u bosni, caj u malim dairama :(
Nisam bila 7 mjeseci i pitam se da li ima iko ko je otisao iz Sarajeva a da ga nije pozelio.

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 17:50 

siwitch wrote:
Samo mi nekad naumpadnu crne kifle nedjeljom ujutro pred akademijom, ili sta ja znam... topla cokolada u buybooku, burek u bosni, caj u malim dairama :(
Nisam bila 7 mjeseci i pitam se da li ima iko ko je otisao iz Sarajeva a da ga nije pozelio.

Ne znam podrazumijevaš li pod tim 'otišao' da je otišao trajno, ili misliš samo izbivao na duže vremenske periode...meni se desi da budem van Sarajeva po 3-4 mjeseca ponekad, i sa svakim danom izbivanja teže mi padne pomisao na povratak...svaki povratak u Sarajevo je kao silazak u podzemni svijet. Preciznije, čim zađem u tu kotlinu, kao da sam ušao u utrobu mrtvaca. Zavisti, podlosti, podozrivosti i zajedljivosti, koje su sama supstanca slavnoga 'sarajevskog duha' nikad se dosad nisam poželio.

Quote:

I zato je Sarajevo svoje najbolje ljude ili otjeralo daleko od sebe, ili potpuno progutalo u anonimnost, ili ubilo. U takvom se Sarajevu ljudi onda pitaju zašto li se to Andrić osjećao Srbinom, ili Mak Dizdar Hrvatom, zašto nisu bili 'uz raju'...u takvom se Sarajevu danas svaki debil osjeća pozvanim da pljuje Kusturicu, zato što danas iz Beograda poručuje sve i svašta o Sarajevu, i o istoj toj 'raji' koja ga je i otjerala

Profile  

PostPosted: 25. 12. 2007. 20:54 
Moderator

heheh, kao da sam znao, jebiga ovo za Andrica i Dizdara je od svega ovoga najvise istina, al brate to se ne moze iskljucivo vezati za Sarajevo, i u ostatku BiH je isti takav odnos prema ljudima koji nam u tom pogledu ista znace

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 82 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]