Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 12. 2024. 09:22

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Author Message
 Post subject: Re: Prosvjedi-sranje u Sarajevu
PostPosted: 14. 02. 2008. 02:18 

i opeth, da se belaj i napravi, svu stetu kako je vec konstatovano, platice cemo mi, da ne govorim o sjebu sto ce stradati samo nevini ljudi, koji su se potrefili u pravo vrijeme na pogresnom mjestu.

recimo kad su gadjali zgradu kamenje se odbijalo, komotno je moglo nekoga u prvo redu spucat.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 02:19 
Moderator

Kako?!

Imas opciju nasilnog,nesto ala revolucija(ali mi smo previse neujedinjeni i prevelike pizde za takav jedan podvig.
Ni ne moze nas se ni skupit vise od koje miljice jada i rekreativno prosetat Ferhadijom.).

Imas opciju "goni papka iz grada",ali to je vec vrsta socijalnog fasizma pa krsi ljudska prava,ionako vec prekrsena nad nama "normalnima" sto je,izmedju ostalog i dovelo do ovih pizdarija danas i neki dan...S druge strane bi bila neucinkovita jer je poimanje "papka" danas jako slozeno i varira od individue do individue,a niko za sebe nije papak te kako god da okrenes - njih je UVIJEK vise nego nas ;-)

Imas na kraju najkukavickiju,ali i najbolju opciju - gibaj odavde!(ova opcija je izuzetno diskutabilna naravno)

Et ga,karte otvorene ;-)

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 02:30 

ne shvatam, opet kažeš nasilno, a pljuješ po danas nekom (malom) nasilnom istupu. ne znaš vala ni ti šta bi ;P

Black_Rose_Oara wrote:
i opeth, da se belaj i napravi, svu stetu kako je vec konstatovano, platice cemo mi, da ne govorim o sjebu sto ce stradati samo nevini ljudi, koji su se potrefili u pravo vrijeme na pogresnom mjestu.

recimo kad su gadjali zgradu kamenje se odbijalo, komotno je moglo nekoga u prvo redu spucat.

haha! pa svako ko dođe tamo, dođe na svoju odgovornost. i ako stane u prvi red logično je da može očekivati i kamen u glavu, zalutali ili namjerni. kome nije do tog, držaće se podalje. mislim halo, protest, rulja prvi red fazoni, al nemoj da mi ko isprlja bijele tene... :mrgreen:
a ne znam, i meni mora da je dosadno pa raspravljam o ovom.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 02:38 
Moderator

Nisi me shvatila.
Popljuvao sam ovo danasnje,jer je trebao biti mirni protest.
A skupili su se ljudi,tj. klinci - shanerija,koja nit je znala zasto je tu nit je imala specijalnog razloga(osim izostajanja iz skole) te je samo trazila povod za belaj.

Ovo o cemu sam pisao u prethodnom postu je ono sto bi trebalo/treba tek da se desi(jedna od opcija),kao i odgovor na ono tvoje "Kako?" ;-)

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 02:40 

upravo je to i smijesno. samo cemo mi stradat, niko vise, a nista necemo dobit/promjeniti. nazalost kod nas je tako, a ne bi trebalo biti, jer znamo za sta protesti sluze.

mislim sve je ovo isprepleteno, ne zna covjek sta da pomisli. otici? ne otici? :|

i da, ' jer je trebao biti mirni protest'
to je bas kretenizam ispao. brate ako ce biti sranja, treba se najaviti da se zna sta da se ocekuje.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 03:00 

Black_Rose_Oara wrote:
upravo je to i smijesno. samo cemo mi stradat, niko vise, a nista necemo dobit/promjeniti. nazalost kod nas je tako, a ne bi trebalo biti, jer znamo za sta protesti sluze.

mislim sve je ovo isprepleteno, ne zna covjek sta da pomisli. otici? ne otici? :|

i da, ' jer je trebao biti mirni protest'
to je bas kretenizam ispao. brate ako ce biti sranja, treba se najaviti da se zna sta da se ocekuje.

pa nemoze se najaviti "eto, znate, danas cemo vam razbijat prozore...".
ovo nije bio protest organizovan od strane 1 organizacije, ko sto onaj debil s.s. pokusava da nametne pricu... ljudi su se skupili i svak je pojedinacno odgovarao za postupke. kako ce neko znat da li ces ti ili ja razbijat nesto, itd... znaci, normalno je da se ocekuje bilo kakva reakcija.

btw, slazem se da je bilo stoke, koja su tu samo zato da iskoriste "trenutak" i bacaju kamenje i jaja, razbijaju i huliganisu. ovo im je samo posluzilo kao "izgovor" da rade ono sto inace ne smiju, a voljeli bi. mislim da danas jos nije trebalo doci do neredâ i da se trebalo ovo na neki malo drugaciji nacin odradit. tipa, bacanje onih balona sa vodom po onoj zgradi, mozda polijevat nekom bojom, lupanje od serpe i slicna sranja...ali eto.

ipak, za neke ozbiljnije proteste treba vise ljudi izaci na ulicu. sta je 10000 u subotu i 3000 danas... al dobro, nije istina da se nije nista postiglo. pratite malo medije, pa onda serite. ja sam gledo do nekih 23h tv, rekli su da ona naka sjednica jos nije bila zavrsena. jebiga, pomicu se stvari sa mrtve tacke, ne moze se preko noci sve...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 03:05 

pa ok, u pravu si, neces doci i reci 'ej sranje cemo napraviti', ali to govorim, zato sto je najavljen kao mirni protest.

a znam da se ko stanje pomaklo, jos od samog ubistva momka, protest nije ni organizovan, bilo je vec price o tome da se treba dom srediti za takve slucajeve maloljetnika.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 03:33 
Moderator

gliiiste...bljljlj :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 03:34 

Image

LOL

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 04:00 

e jebiga sad nana hahahahahahahahhahahaha
fakat LOL

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 04:14 
Moderator

Hahaha e pa na ovom plakatu "Moja nana..." vidis kakva je malogradjanstina dosla na ovo...Sjecam se tog plakata,ja sam se kocio od smijeha :lol:
Mislim,ne izgleda kao natpis koju bi iole pismena osoba napravila i stavila na ono cudo.
Mada je i originalna,bas zbog te primitivne niti u sebi :lol:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 09:26 

meh...poljoprivrednici su kampirali dvije godine i nisam siguran da im se bas isplatilo

ovi 'protesti' su samo vandalizam :\ osim sto su napravilo nered u smislu smeca po ulici, takodjer su i razbili par prozora ili sta vec (a i tesko je shvatit protest ozbiljnim, kad ove bas sad vidim na TVu, gomila raje pjeva 'sjever je poludio').

bah...treba napraviti neki konkretan plan sta ce se raditi ako ce se vec protestovati, inace ovako tesko da ce nesto bit postignuto (ne kazem da je lako napraviti taj plan...).

Premda je ipak nevjerovatno da se nije pojavila neka savjesna osoba i prije ovoga da ispravi ovakve zakone :\

Ali, ovu stvar uglavnom promovisu mediji. Relativno cesto se ovakve stvari dogadjaju, samo sto je ovaj zapazeniji zbog medija.

Valjda ce se nesto promjeniti veoma brzo, jer sada svaki maloljetnik zna da mu zakon nista ne moze.

i da...u posljednje vrijeme su se poceli pojavljivati (ili su ih samo mediji vise popratili) gomilu losih desavanja. Razna poskupljenja, veci pad na berzi nekih drzavnih firmi, Denis, ona starica, ono u Sa klubu, ona bomba na Dobrinji, ona 'nestasica' secera i ulja...mozda je ovo pocetak nestabilnosti koji neko zeli nametnuti :shock:

--
PS - za ove plakate...ni ovaj pored se ne cini nista boljim od tog sa nanom :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 09:34 

Nameless wrote:
Hahaha e pa na ovom plakatu "Moja nana..." vidis kakva je malogradjanstina dosla na ovo...Sjecam se tog plakata,ja sam se kocio od smijeha :lol:
Mislim,ne izgleda kao natpis koju bi iole pismena osoba napravila i stavila na ono cudo.

jarane ponavljam, najavi posebno da su demonstracije za ELITU da bi mi primitivni malograđani ostali kući taj dan.
želiš promjene a najsjebaniji sloj društva nazivaš klošarima i malograđanima, mislim da je ona zadnja opcija ko stvorena za tebe!

skuliraj se i ruku pod ruku sa šanerima pa na proteste. ako bog da kad pravi ljudi dođu na vlast i kad policija i pravosuđe budu kako treba vidjećeš da će biti od makova zrna.
tad ćeš ti moći na miru piti pivu u parku a ja neću morati raditi 6 dana u sedmici po 9 sati i mirna bosna...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 13:21 

ma bjez ba.. primitivizam i debilstvo usere sve, kao i ovo..
u pocetku, sve je bilo ok, ali koji kurac sad??? zar bas ne znamo nista raditi i misliti pravilno, kako dolikuje homo sapiensu?
na racun jadnog Denisa praviti ovakve ispade... mada se u neku ruku slazem sa tim napadima, jer jebena vlast nije nista bolje ni zasluzila i treba im tako!!!! ali HALO - ko je organizovao te nerede, nego neki malodobni i maloumni kloci, koji ce sutra biti isti kao ona trojica pickica sto su ubili Denisa???

ako im je do toga, neka fino naprave "nemirne proteste" :mrgreen: pa se na tome ponasaju tako... a ne srati po "mirnim..."
ha ja

al nije ni cudo, kad u sarajevu jedna 15% ima gradjana... sve to sljeglo sto nikad asvalt nije viĐelo

PS: odavno ja planiram nabavit GUNS :razz:

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 14:07 
Moderator

Still Cyco wrote:
Nameless wrote:

jarane ponavljam, najavi posebno da su demonstracije za ELITU da bi mi primitivni malograđani ostali kući taj dan.
želiš promjene a najsjebaniji sloj društva nazivaš klošarima i malograđanima, mislim da je ona zadnja opcija ko stvorena za tebe!

skuliraj se i ruku pod ruku sa šanerima pa na proteste. ako bog da kad pravi ljudi dođu na vlast i kad policija i pravosuđe budu kako treba vidjećeš da će biti od makova zrna.
tad ćeš ti moći na miru piti pivu u parku a ja neću morati raditi 6 dana u sedmici po 9 sati i mirna bosna...

Covjece daj skuliraj ti,molim te :)
Kakav crni najsjebaniji sloj drustva... :lol:
Ne znam za tebe,ali ja itekako dobro poznajem strukturu tog po tebi "sjebanog sloja" i ne sekiraj se,jer kao sto rekoh,oni imaju sta jest ;-)

Znaci u proslom topicu sam ti sve fino objasnio i tamo imas,dakle,sve fino i potanko.
Ae me,molim te,nemoj sad i ovdje jebavat s tim,jer mi se fakat ne da raspravljat i da,stojim uz sve sto sam rekao.
A to za tu zadnju opciju,ko zna...mozda i jest ;-)

I dalje mislim da je najbolje tjerat gamad iz grada!!!!!

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 14:16 

morate bit svjesni da su vecina naseg stanovnistva ti "malogradjani" i da ste morali bit ludi ako ste ocekivali da ce na protestima bit samo "fina" raja.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 14:35 

Khm, jos cemo upasti u zamku nepotrebne mistifikacije gradjanin/urbana raja vs. malogradjani/papci... Lose, lose, u ovom kontekstu izuteno lose. Andrej je sa tom tezom krenuo, koliko sam shvatila... U pravu si, jarane, pricali smo neki dan (bas u subotu nakon PRAVIH PROTESTA!!!) o tome, sjetices se, ali to bi trebao biti predmet kakve kvalitetne socioloske studije, to je sad zaista krajnje pogubno... Evo zasto, a stojim iza svake, - BOSNA JE ODAVNO U LJUBAVI SA TIM USKIM, MALOGRADJANSKIM DUHOM U NEKOM GENERALNOM PRESJEKU. Tacno je, prije rata je u Sarajevu bilo gradjana, onih koji su znali svoja gradjanska prava i obaveze, pravila funkcionisanja u urbanoj sredini, dakle, drustveno-svjesno izgradjenih ljudi, danas ih ima mnogo manje, tacno, ali su i onda BILI U MANJINI. Vjeruj mi, tako je. E, sad, selo je selo, tu se nema i ne smije nista prigovoriti, tamo vlada obicajno pravo, takodjer jasna pravila, no, nazalost, ono izumire. Ustvari, zelim poentirati da se u B&H, negdje pocetkom '80., uzurbano pocela kreirati neka nova grupa sve brojnijih (a oni su danas najbrojniji) ljudi - malogradjana, odnosno socioloska grupa koja je u relativno kratkom vremenu nekako nakaradno nakalemljena u gradove i prefernije dijelove gradova. Taj veliki zadatak, zaista podvig ako se gleda s migracione strane, okoncao je, ali i dao nove podstreke za isto, rat.

I sta bismo mi, koji se osjecamo i djelamo kao svjesni gradjani ovog grada i nase drzave, trebali? Istjerat brdjane iz urbanih sredina? ... a takvih sredina danas ima, u doslovnom smislu rijeci - da se ne lazemo -, u svega cetiri, pet gradova koji se mogu nazvati gradovima. Ne, upravo suprotno, a cesti su takvi primjeri u istoriji drustava - ta manjina pojedinaca svjesnih svojih gradjanskih prava treba romanticarsko-idealisticki pristupiti svojoj odgovornosti u cilju svjetlije buducnosti drzave u kojoj zivi. Ona MORA imati odgovor za saniranje bijede i poboljsano opste i specijalisticko obrazovanje malogradjana koji su, odavno, nasi sugradjani, doduse nesvjesni sta ta gradjanstina jeste. Razumijes?

Nasa se intelektualna misao svela na, vise-manje, dvije grupe ljudi. Prve, one romanticne intelektualce kakav je, recimo, M. Filipovic (sto li ga, Boze, zovemo "Tunjo" i sta mislis ko mu je taj nadimak dao), covjek star, ali hvala bogovima, jos uvijek mentalno ostar, no, do kada (i samo nekoliko onih poput njega). I one druge, konformisticke intelektualce koji samo kontaju kako ce kakvu pride dnevnicu staviti u dzep gostujuci kao predavaci/prodavaci magle na raznim seminarima, simpozijumima, kurcima, palcima medjunarodnih i inih NVO. A sta rade oni koji bi ih trebali naslijediti?... oni koji imaju i genetskog i stecenog intelektualnog i senzibilnog materijala za tako nesto. Znas sta oni rade?! Kad se zalomi kakva rasprava o ustavu, kvalitetu obrazovnog sistema ili zdravstva, kao po difoltu reaguju ovako - ma, pusti se suplje price, sta mi mozemo promijeniti, mi smo manjina, treba bjezati iz ove zemlje i sl. Ili, jos cesce, ali jos i gore, ja sam apolitican, mene to ne ineresuje, smara me i onda ga svaku ili svaku drugu noc gledas kako po parkovima i raznim mjestima pisanja raznoraznim sredstvima sistemski unistava izgradjene neuronsko-sinapsicke veze.

Nasrah se ja opasno, ali zaista mislim da je krajnje vrijeme da o ovakvim stvarima ozbiljno pocnemo razmisljati, da ozbiljno pocnemo razmisljati o SVOJOJ ODGOVORNOSTI, jer drustvo nije nista drugo nego slika svih nas pojedinacno. Dosta mi je vise izostanka MINIMUMA AKCIJE unutar populacije koja bi morala biti prva u redu ZA PROMJENE, tih samosvjesnih gradjana. Sto se mene tice, trazli smo /odnosno nismo nista cinili, sad je vrijeme ili da trpimo i dalje (jer smo JAKI SAMO NA JEZIKU) ili da pocnemo DJELOVATI.

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 14:37 

Nameless wrote:
Still Cyco wrote:
Nameless wrote:

Covjece daj skuliraj ti,molim te :)
Kakav crni najsjebaniji sloj drustva... :lol:
Ne znam za tebe,ali ja itekako dobro poznajem strukturu tog po tebi "sjebanog sloja" i ne sekiraj se,jer kao sto rekoh,oni imaju sta jest ;-)

Znaci u proslom topicu sam ti sve fino objasnio i tamo imas,dakle,sve fino i potanko.
Ae me,molim te,nemoj sad i ovdje jebavat s tim,jer mi se fakat ne da raspravljat i da,stojim uz sve sto sam rekao.
A to za tu zadnju opciju,ko zna...mozda i jest ;-)

I dalje mislim da je najbolje tjerat gamad iz grada!!!!!

sorry buraz do mene je, mislio sam da pričam sa nekim ko ima iole iskustva u životu... očigledno je riječ o tinejdžeru koji u životu svojim rukama marke nije zaradio dok ja radim najprljavije poslove već punih 13 godina da bi školovao buraza i nahranio staru.

ti se bori protiv šanera a ja ću protiv onih koji su krivci za ovu situaciju i jebaću im mater ko i do sad gdje god stignem jer je sada prava prilika za to. Jučerašnje dešavanje kao ni buduća uopšte ne treba dovoditi u vezu sa Denisom jer je on bio iskra koja "nam" je falila.

nadam se da će u subotu ako uopšte bude protesta biti pun kurac nepismene, krezave, primitivne gamadi koja će naći pravi način da pokaže svoje nezadovoljstvo...

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 15:13 

Prvo, sta uopste znaci "mirni protest"... neka mi neko to objasni sa psiholosko/filozofskog stajalista i bit cu sretan. Jel to nesto kao Gandijevski otpor Englezima? Mislim....

Od protesnih setnjica po gradu nikome u politickoj i izvrsnoj vrhuski se nece zaljuljati stolica, niti ce se iko osjecati ugrozenim. U Sarajevu je svaki dan setnja, pogotovo kada je vikend i lijep dan. Hiljade ljudi na Ferhadiji seta gore-dole... i? I sta? NISTA! E isto to NISTA se moze postici i sa ovim "mirnim setnjama po gradu" koje neki zagovaraju.

S druge strane, nezadovoljstvo se akumulira u ljudima vec vise od deset godina. Nasi roditelji to nezadovoljstvo nesvjesno prenose i na nas mladje. Oko nas su svi "sivi", depresivni i nezadovoljni. I normalno je da postoji lako zapaljiva masa koja je spremna na sve.

Medjutim, daleko smo mi od te spremnosti na sve, jer jos uvijek mozemo stosta izgubiti. Nije nama toliko lose koliko mislimo. Tek kada izgubimo sve, kada nam bude svejedno da li cemo ubiti nekoga i to odrobijati, tada se mogu ocekivati promjene u ovom drustvu i neke revolucije. Dok god kalkulisemo kako prezivjeti do sljedeceg mjeseca i nekoga uz to prehraniti kao sto "Cyco" kaze, nema od revolucije nista.

A onda... cak i da zbacimo ove smradove sa vlasti, ko ce to doci na njihovo mjesto. Vodje ne dolaze preko noci. Oni grade svoje pozicije dugo godina. A ko je to od "alternativnih" jos ostao. Svi su u ovoj ili onoj sprezi sa vlascu. Cak i onaj celavac koji se kao nesto suprostavlja Silajdzicu, a jadnicak ne zna dvije proste recenice sastaviti a da ne pri tome ne zamuca. I sta treba, da mi on sutra bude predsjednik...neka hvala!

I za kraj...murija jucer presmijesna...samo su potvrdili gradjanima da su nesposobni. Ono jucer je bio akt napada na vladu (bez obzira kakva je), a u takvim slucajevima policija moze i smije pucati, ubiti, uraditi sve da rastjera masu. Koliko je trebalo nesposobnjakovicima da uopste pocnu reagovati? Tek onda kada su polupana sva stakla na onom dijelu zgrade.... i to je malo sumnjivo zar ne?!

Profile  

PostPosted: 14. 02. 2008. 16:35 

Od mirnih protesta nista. Sjetite se poljuprivrednika i tri godine satora pred parlamentom...i sta bi? PA NISTA! Cak su bagra poceli dopisivati po onim njihovim transparentima parole tipa "jah", "koga boli kurac"...Uvjek je u nas cinizam bio bitniji od zalaganja izasta...

Ekonomska i sigurnosna situacija i nemaju bas neke veze. To sto nigdje nema posla, perspektive i bilo kakve nade za buducnost je malo slozenije od naseg truhlog i bezvrijednog pravosudja i policije. Ovo drugo se MOZE interno rijesiti za dva dana. Ono prvo, za sto je bilo dosta prilike da se ispegla u zadnjih 13 godina, se nazalost nije rijesilo upravo zato jer su svi bili prezauzeti hapanjem, kradjom, otimanjem. I suoceni sa takvom situacijom, ko bi bio lud da u takvu pravnu situaciju ubaci dinar? Pa niko. Kako su svi nasi danasnji veliki bogatuni bili ama bas nista prije rata? Zato sto zakona nema.

Ipak je sigurnost malo bitnija od para, bar Maslow to tako opisuje u ljestvici potreba. Bitnija i od hrane cak. Hranu mozes ulovit, ukrast, ima nekih (iako nebuloznih) nacina za dolazak do toga, al brate ako nemamo zakona, nemamo ni drzavu, mozemo komotno obrisat guzicu sa dokumentima, pretvorit ovo govno od nazovi drzave u ratarsku komunu i umjesto placanja poreza za funkcionerske vozne parkove i plate kravatasa, napravit par staklenika i posijat paradajz i vozdra...I na kraju, ocekivati neku bitnu promjenu u ekonomiji je nemoguce dok nema pravne drzave. Ko ce doc da investira? Pa samo neko ko Lakshmi Mittal il Heidelberg, neko ko nam svima moze jebat mater jer ima vise para nego sto sve u nasoj zemlji brutto vrijedi...

Tojest, ako ja moram pistoljem rjesavat problem parkiranja ili kad mi olos u komsiluku presjece kanalizaciju pa ja moram prijetit kasikarom jer su oni u opstini dobili posao putem nepotizma a svoj posao jednostavno NE ZNAJU radit...jebajiga. Takva opstina, organi i sve slicno mi ne trebaju, zasto da placam porez? Bolje da ga udjelim fukari, bar cu imat dusevnu satisfakciju, a ne sjeb, jer hranim kretene...Nekog tu treba likvidirat, bacit u bunar, a ove maloljetnike koji se ne mogu kontrolisat na PRINUDNI RAD pa cemo onda vidjet kakva ce nam bit ekonomija.

Bez autoputa smo donji, to valjda svako zna, to je kljuc svega. Dok se C5 ne zavrsi bicemo robovi i gotovo...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 95 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]