Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 22. 12. 2024. 08:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: Otisao El Comadante
PostPosted: 21. 02. 2008. 18:05 

..kad se kod nas zaratilo, 92.. moro sam napustiti BiH sa porodicom...

prvo smo otisli u Spaniju i tamo smo bili par mjeseci u nekom "izbjeglickom centru", kad ono tamo, ni manje ni vise nego rodjena kcerka Fidela Kastra (napustila Kubu zbog rezima svog baba) :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2008. 19:28 
Moderator

Kad je glupa :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2008. 20:50 

Debil koji je ishandrio svoj narod do maksimuma... dok gradjani zive u rupama i ibrete se kad vide kolor TV, njemu je pucao kurac od para i svega. Samo naivne budale prave heroja od njega. Isto ko i od Tita koji je pricao o odricanju proleterskom dok su mu na prstima svjetluckali prstenovi sa dijamantima. Mrzim cults of personality. Covjek je jedino slobodan kad ne vjeruje raznim demagozima i kretenskim ideologijama (da ne spominjem vjere koje su najveca rak rana covjecanstva) vec prati sebe i samo sebe. Zato se nadam sporoj i bolnoj smrti Fidelu, njegovom bratu i ostalim supcima. Viva piva.

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2008. 21:03 
Moderator

Quote:
Who gives a fuck...

Profile  

PostPosted: 21. 02. 2008. 21:55 
Moderator

[vanja] wrote:
..da ne spominjem vjere koje su najveca rak rana covjecanstva...

Pročitala sam jednom (autora se ne sjećam) da je vjera najveći opsesivno kompulzivni poremećaj društva.Odlično rečeno.

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 01:45 
Moderator

Arinoe wrote:
[vanja] wrote:
..da ne spominjem vjere koje su najveca rak rana covjecanstva...

Pročitala sam jednom (autora se ne sjećam) da je vjera najveći opsesivno kompulzivni poremećaj društva.Odlično rečeno.

Jel to Allaha i prijatelje vrijedjate?? :evil:

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 02:11 
Moderator

manite offtopika! ovo nije tema o vjeri i religiji, već o Kastraciji :razz:

Profile  

PostPosted: 22. 02. 2008. 15:05 

Otislo sve u neku stvar, sve manje romanticnih, zadrtih ljevicara, valjda sindrom tranzicione samosvijesti :mrgreen: , new wold order bas dobro radi svoj posao, prvi znaci poduke svijetle buducnosti bas su vidljivi. "INDIVIDUALIZAM!!!", ha ja :lol:

Profile  

PostPosted: 13. 03. 2008. 16:14 

Ko ga Å¡ljivi,ne gotivim komunjare,tako da me zaboli.!!!!!

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 16:34 

ma, kuba je raj za "ljevicarske" turiste, drzavni socijalizam i nije nist drugo nego drzavni kapitalizam, bio je to i u jugi i jos je u kubi, pitanje je samo koja je varijacija bolja, taj drzavni ili onaj americki multikorporativni, i postoji li alternativa. anarhizam ne racunam jer je davno izumro ko radnicki pokret i posto manje vise zabava za visu/srednju klasu, cast izuzecima al premalo ih je. fundamentalizam i uopce extremni konzervativizam nas vracaju u feudalizam, mada tog vec i sad imamo ohoho, sa lokalnim tajkunima i nama stokom sitnog zuba, to je taj nas divlji kapitalizam i nacionalisticko neoliberalni sustav. u neki razvoj prema socijalnoj demokraciji ne vjerujem bas zbog nase korupcijske kulture. tu se i individualizam fino uklapa kao jos jedan u mozaiku opce apatije. zanimljivo je donekle pratiti razvoj situacije u latinskoj americi, kojoj moram priznat da jedina jos ima nekog "revolucionarnog" potencijala, ali mislim da kastra i njegovu dvorsku kliku ne zanima previse sirotinja vec njihov komadic kolaca u svemu tome. nema od romantizma nista, to je samo parola za topovsko meso. oni drugi uvijek se snadju, tosmo barem dosad trebali naucit ;)

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 18:25 

Vidis kako ti to fino, svaka stoji, samo... KOJA JE TO/STA JE TO ALTERNATIVA? Mislim, primoran je covjek birati MANJE zlo od dva.

kktz wrote:
zanimljivo je donekle pratiti razvoj situacije u latinskoj americi, kojoj moram priznat da jedina jos ima nekog "revolucionarnog" potencijala

E!

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 18:32 

upravo tako. ocekivati neko veliko spasenje od bilo koje ideologije je jednako iracionalno kao traziti isto u religiji. i ja sam tu posto pragmatik, mada jos imam nekih simpatija i za neke krajnje opcije, cisto zbog kreativnog potencijala, heh, ali u sustini, uhvacen ko i ostali u egzistencijalnom grcu, a "alternativa" je danas samo dobar brand za prodaju nekog life style-a ;)

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 18:38 

U religiji NE, u vjerovanju DA!!! Dobro za "pakt mira sa samim sobom", kod mene funkcionise. Dosad. Generalno gledajuci, alternativa jeste takva "alternativa", pojedinacno nuzno ne mora biti TO pod navodnicima. Mislim, uvijek moze covjek popizdit, pa otici negdje Bogu iza nogu i cuvat ovce. Meni sve primamljivija ALTERNATIVA. Il' osnovat komunu istomisljenika. Zemlje imam, ko je za :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 18:58 

heh, nazalost nisam hipi. neka alternativa koju ja imam na pameti je jako drustvo, jakih individua, znaci krajnja sloboda koja je ujedno i krajnja odgovornost, sve sto ide u tom pravcu, podrzavam, ali svjestan sam da sa mentalitetom kakav imamo to je samo utopija, jer sve na kraju pojede dogmatsko razmisljanje i jednostavno sklonost kradji (krasti od drzave npr isto ubrajem u taj sindrom, jer ne osjete to oni na vrhu vec roblje), te starom sustavu veza i potplacivanja, koji blokira ono istinski kreativno i korisno za neki stvarni napredak. ali to pobjediti, puno je teze nego brijat na bilo kojeg "velikog vodju". sad, da, vjerovanje na individualnom nivou moze pomoc da se lakse shvati neshvatljivo :D

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 19:13 

Hahaha, 'ajd sto si latentni hippe, nakon saopstenog o drustvu jakih individua koji egzistiraju u krajnjoj slobodi, nego sto si i romanticar. Htjeli mi to priznati ili ne, bolujemo od slicne utopijske boljke. Jbg., prosto te natjera da budes blizak odredjenim ekstremnim/na ivici varijantama, izmedju ostalog i kultu vodje u mom slucaju, i to u smislu biranja manjeg zla od dva, ako je potpuno jasno, a jeste, da je tvoje idealno drustveno uredjenje (inace, mnogo slicno i mojoj slici istog, a, vjerovatno, i slici mnogih) neostvarivo. A sto se tice mentaliteta koji je istom prepreka... Khm, nije nas (balkanski) mentalitet osnovna prepreka tome, ako si na to ciljao. Takvog uredjenja, koji opisa, nemas ni u ostvarenim socijalnim demokratijama (pr. Norveska, Svedska) niti igdje na ovom dunjaluku. Jos uvijek sam u dilemi sta, u kontekstu prepreke, ima prevagu - NECE SEF ili COVJEK JE JEDINA PRAVA ZIVOTINJA.

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 19:28 

ma mislio sam prepreku da konacno krenemo bar jedan korak naprijed, nevidim ni to. da, u pravu si, mada ja to drustvo ne vidim kao bezkonfliktno, konflikti su nekad bolji nego lazni mir, pri tom ne mislim na ove nedavne konflikte koji su donjeli jos vecu moralnu i socijalnu nakaznost nego smo ju imali prije. samim tim ga nevidim kao neku hipi utopiju i kraj evolucije, ali je, ono ne postoji nigdje kao takvo, mada nekih elementa uvijek ima, inace ne bi ni dosli do ovdje, davno bi se rasuli na atome. ipak, u pravu si, previse romanticarski je i to moje, moracu se rjesiti i te iluzije, heh. ili cemi ju zivot sam razbit ko i mnoge druge ;)

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 19:40 

If, tacno, beskonfliktno ni u kom slucaju, ta znas i sam, konflikti i frustracije, uglavnom, i stvaraju kvalitet, pod pretpostavkom da kreativne individue djeluju u okviru drustva jednakih mogucnosti, sto bi, otprilike, moglo biti ili pojednostavljen ili tolerantniji oblik krajnje slobode. S druge strane, nekad se upitam da li sve ovo i treba biti upravo takvo, jer gadni uslovi radjaju/kreiraju jake ljude, znas ono, ide jedno s drugim ruku pod ruku. Primjera u istoriji masu, nekako najveci primjer post mortem slava, znas na sta ciljam, pronalasci, dometi u umjetnosti, prosto civilizacijske i evolutivne vrijednosti zbog kojih i jesmo bar dovde dogurali. A sad nesto na silu se rjesavati iluzija, deluzija. Ih, zajeban recept, ja ne bih mogla funkcionisati bez toga, bez te hrane, mislim cemu to na silu raditi kad su mogucnosti da to sam zivot nametne ogromne. E, na to sam mislila, kad sam pomenula koncept vjerovanja. Na koncu, uvijek ostaje ono, suzeno egzistencijalisticki, urođena sposobnost, a ja bih se usudila reci i nuznost, prilagodjavanja. Na skali od fizioloske do socijalne.

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 20:01 

huh, da, to je bas ono sto je zaje...no u svemu tome. neki mimimum bi bilo bar drustvo istih startnih mogucnosti, ali ako nam se socijalizmom bilo kakvim ogranici razvoj kao individua, dolaze frustracije, iz kojih se radja i dobro i lose. to je jasno, a u suprotnom, u genima je covjeku da svom potomstvu ostvari bolje uvjete, samim tim prica o jednakim startnim mogucnostima pada u vodu. i opet imas one frustrirane sa losijim startnim pozicijama, tako da se za konflikte ne moramo brinuti :mrgreen:
neprivlaci me toliko ideja same utopije, koliko u sebi jos imam onaj impuls za vjecnu herezu, vjeru u borbu za nezaustavljivi napredak, to mi je izgleda strast, sto me cini ipak neizljecivim ljevicarem :twisted: socijaldarvinisticke vrste, heh. mada taj moj luciferijanski instinkt vec pomalo nagriza i taj nas balkan doom, pocinjem prihvacat i mrak kao takav... da ne tusim, odosmo offtopic, komrad kastro nam nebi poklonio jednu onu kubansku ako se gubimo u dekadentnim pseudointelektualnim nebulozama ;)

Profile  

PostPosted: 14. 03. 2008. 20:13 

Hahaha, dobar, dobar!

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 39 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC + 1 hour [ DST ]