Burnt iN Effigy wrote:
Hehehe, bog stvara, bog unistava . . . . Oni vjeruju u to zbog toga sto im tako predanja i vjera nalaze . Sad jedna logika, sve se radja, sve zivi, sve umire, svi prolaze taj ustaljeni ciklus, i ponovo se vracaju na pocetno mjesto. A sta je pocetno mjesto

Sigurno nije six feet under, prema tome

Ne mora postojati raj ili pakao, svi se vracaju tamo gdje su nastali, a to je u ovom slucaju bog . . .
Kako gube vrijeme, dok neki debeli stomak sjedi i ubija dosadu gledajuci tekmu, ovi klanjaju, obavljaju vjerske duznosti

Sad Cile jedno logicko specijalno samo za tebe

Sta ti smatras pod gubljenjem vremena

Za tebe je gubljenje vremena npr klanjati/ici u crkvu dok je za nekog gubljenje vremena provodeci s curom ili s drustvom na kafi

pa upravo to ti i govorim. samo sto je ovo sto neki "nevjernik" radi, sigurno korisnije, nego klanjanje u dzamiji ili "iđenje" (lol) u crkvu. ja ti samo govorim da vjernik nece nista bolje proci ako ne postoji bog, nego sto ce nevjernik. (pogledaj samo kako je glupa i naivna ta teza, koju si naveo...i svo to "pa eto, nista ti ne gubis, ako nema boga"...)
rekao si nesto ovako: "ako nema boga, eto, vjernik nije na gubitku...jer je on kao obavljao svoje vjerske duznosti, pa sad sto nema boga, boze moj

, hajd, nece ti nista bit". a ja ti kazem da jest na gubitku, itekako. jer je potrosio vrijeme ni na sta ustvari, a mogo je vamo guzit...

haha, salim se... eto, zamisli koliko je stvarno/realno korisnih stvari mogao uraditi za to vrijme sto se zajebavo sa tim sranjima... pa evo ti dokazâ, na sve strane, koliko samo religije koce i usporavaju razvitak ljudske vrste, od inkvizicije, pa do ne znam ni ja cega...