Jebiga zajebo sam se. Ovo je trebao biti 1 post. Idemo:
Nameless wrote:
Ti ljudi koji su bili i nisu vise,nisu nikad ni bili nego su se il furali na to(kao posljedica krize identiteta,koja te prodje kad navrsis 20 maksimalno) .Takodjer su tu ljudi koji vole slusat metal,al nisu metalci,usprkos izgledu,ne zive to,vec im je to samo muzika il jedna od vise vrsta muzike koju vole(najbanalniji su mi primjeri osoba koje vole slusat i metal i narodnjake i plesat na stolu uz rnb,sve zajedno...to ne ide!)
Ćune buraz nikoga da pravdam. Uzmi sam ovu tvoju izjavu pa je probaj podvesti pod moj zadnji post - mislim da bi se trebala barem malo uklapati. Ja ću ti reći svoje iskustvo. Faze dolaze i prolaze kod onoga ko muziku nije dovoljno jako iskusio ili je prejako iskusio neÅ¡to drugo. Moondust je napisao jednom da je metal kao droga. Svaka muzika koja ima duÅ¡u i subkulturu kojoj je sastavni dio i je droga za ljude koji je puÅ¡e. Onda kažeÅ¡: obiÄni ljudi + metal + stil + veća kohezija + odreÄ‘ena pravila ponaÅ¡anja i etiketa govornog, jeziÄkog, mimiÄkog i stila oblaÄenja = subkultura - metalci. Brate gdje ti vidiÅ¡ ovdje iÅ¡ta subjektivno. Jebo te nemaÅ¡ pojma kolike su moje frustracije bile Å¡to su mi u ekipi 50 "repera" koji Äekaju prvu priliku da idu na neki folk dernek i sl. ZnaÄi subjektivno - osjećaji - internalizirana subkulturna matrica - naposljetku tvoja kreativnost - jednostavno kod nekoga postoji a kod nekoga ne. 'OćeÅ¡ ti sad ubiti nekoga zbog toga, naravno da ne. Toga je uvijek bilo i biti će, true/netrue dipla je tru(la)e dipla praksa potvrÄ‘uje pravilo.
Nameless wrote:
Najvise se pisam na one koji su bili,ko fol pa prerasli.Ti ljudi su za mene kurac i ne cijenim ih ko ljude,ko individue,jer su jebeni sistemasi koji se mijenjaju s godinama,kako bi se uklopili u okolinu,sto im prije kao nije smetalo,ali danas su "dosli sebi" pa to kao "slusaju za sebe",a ostao...NABIJEM SVE TAKVE NA KURAC!!!!!!!
U tim ljudima nikad nije gorio metal kao filozofija,kao nacin zivota,kao nesto vise od samog zvuka.
Ja liÄno metal ne doživljavam kao muziku, i ja ga osjećam kao drogu, stalno ga sluÅ¡am i uz njega se osjećam slobodan i Äistim svoj um od najrazliÄitijih gluposti. Da shvatim njegovu filozofiju hem želim hem imam predispozicije (jer sam to već proÅ¡ao sa jednom drugom vrstom muzike). Å to se tiÄe tvog nabijanja na kurac tih konformista prikljuÄujem ti se ako mislimo na iste - one koji to nikada nisu iskusili (mogla bi se to nazvati i ulica naposljetku jer ona kako mjesto radnje tako i amplifikator senzacije) već samo to furali da jer im je bila jedna faza u razvoju, a nabijem ih jedino ako neÅ¡to kenjaju i izazivaju ovakvu reakciju protiv sebe. Svako ima svoj izbor brate - tvoj život tvoj izbor.
Ljudski karakter je na kraju puno viÅ¡e od muziÄkih afiniteta i dublje - filozofije (makar vlastite) ali mi smo se skupili na ovom mjestu jer nas veže neÅ¡to dublje Å TA izražavamo kroz muziku. Zato ćemo se ti i ja kontati bez obzira koja je to muzika - to je forma buraz. Opet imaÅ¡ nekih koji su zagriženi u nake vrste muzike al su piÄke od ljudi i ne možeÅ¡ se na njih osloniti. Muzika i stil ne Äine karakter ali se nekada po njoj karakter ocjenjuje - zbog tog i sliÄnog ljudskog nesavrÅ¡enstva odluÄio je Friedrich Nietzsche napisati ep o Ubermensch-u. Možda je od stila, stav bitniji

Respect.