Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:30

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Author Message
 Post subject: Re: Rok trajanja jednog metalca
PostPosted: 24. 03. 2008. 21:08 

Sad nam treba Zlaja (Enemy Inside, ex Bombarder) da udrobi koju, al', kad malo porazmislim, bolje ne, neznanje je blagoslovljeno nekad :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 13:07 

Ah prije trinaest godina sam pocela sa Metallicom, grungeom i sl. i mislila sam (ustvari bojala se) da cu s vremenom, kako sam starija, preci na muziku tipa Oliver Dragojevic :mrgreen: .... Medjutim..khm...khm
#rok trajanja, svashta :lol: #

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 18:09 
Moderator

Taj rok trajanja se moze bolje pripisat bosanskim metalkama,vecini.Drugdje bas i nije tako..

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 18:45 

Nameless wrote:
Taj rok trajanja se moze bolje pripisat bosanskim metalkama,vecini.Drugdje bas i nije tako..

Cini mi se da ce tebi prvom rok trajanja isteci :lol:
Obicno metalci imaju malo trezvenija razmisljanja. Barem oni kojima je to godinama stil zivota.
Da ne duzim... Nisam znala da nacionalnost ima neke veze sa muzikom opcenito? Grijeh je tako nesto reci momak... Pretpostavimo da si to :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 19:18 
Moderator

Nameless wrote:
Imas metalce,ljude koji vole slusat metal i furace

Metalce poštujem i žao mi je što ih ne znam dovoljno (ono metalce ko metalce). Ja volim slušati metal, za furače me boli tuki, lako ih se da prepoznati pa su mostly harmless.

Nameless wrote:
Rok trajanja ne postoji.
Ne mozes jedan dan bit metalac,punker,rocker,hardcorer il ista tako i sutra ne biti.

Tačno burazeru, ko mijenja te stilove mijenjajući muzičke afinitete kao zmija kožu vjerovatno nije izgrađen karakter (ovo je strogo postavljeno al ajd). Zavisi kako se ljudi deklarišu, ja sam se od 7 osnovne deklarisao kao fan Prodigy-a a najviše sam zaglibio u hip-hopu pa me tako svi poznaju, lično sebe nisam nigdje cementirao jer previše sam slobodna duha da bi mi stilovi based on muzički afiniteti bila prepreka. Ipak je to samo deklarativno - ko kome viri u dušu kao muzički policajac da vidi jel se on drži normi subkulturnom zapovjeđenih je u najmanju ruku neko ko je previše siromašan duhom, ljudi mogu govoriti da su ovo ono a raditi nešto skroz drugo - jel mu trebaš jebat mater i biti milicajac što se tiče njegovov izbora. Ali problem je da li si kao čovjek true - to se zove stal biti "down" što bi "mi hip-hoperi" rekli - vječno dole - bez obzira klošario, studirao, radio, išao na svadbe i ostale trivijalnosti ;-)

Last edited by artredis on 18. 01. 2009. 20:07, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 19:39 
Moderator

Jebiga zajebo sam se. Ovo je trebao biti 1 post. Idemo:

Nameless wrote:
Ti ljudi koji su bili i nisu vise,nisu nikad ni bili nego su se il furali na to(kao posljedica krize identiteta,koja te prodje kad navrsis 20 maksimalno) .Takodjer su tu ljudi koji vole slusat metal,al nisu metalci,usprkos izgledu,ne zive to,vec im je to samo muzika il jedna od vise vrsta muzike koju vole(najbanalniji su mi primjeri osoba koje vole slusat i metal i narodnjake i plesat na stolu uz rnb,sve zajedno...to ne ide!)

Ćune buraz nikoga da pravdam. Uzmi sam ovu tvoju izjavu pa je probaj podvesti pod moj zadnji post - mislim da bi se trebala barem malo uklapati. Ja ću ti reći svoje iskustvo. Faze dolaze i prolaze kod onoga ko muziku nije dovoljno jako iskusio ili je prejako iskusio nešto drugo. Moondust je napisao jednom da je metal kao droga. Svaka muzika koja ima dušu i subkulturu kojoj je sastavni dio i je droga za ljude koji je puše. Onda kažeš: obični ljudi + metal + stil + veća kohezija + određena pravila ponašanja i etiketa govornog, jezičkog, mimičkog i stila oblačenja = subkultura - metalci. Brate gdje ti vidiš ovdje išta subjektivno. Jebo te nemaš pojma kolike su moje frustracije bile što su mi u ekipi 50 "repera" koji čekaju prvu priliku da idu na neki folk dernek i sl. Znači subjektivno - osjećaji - internalizirana subkulturna matrica - naposljetku tvoja kreativnost - jednostavno kod nekoga postoji a kod nekoga ne. 'Oćeš ti sad ubiti nekoga zbog toga, naravno da ne. Toga je uvijek bilo i biti će, true/netrue dipla je tru(la)e dipla praksa potvrđuje pravilo.

Nameless wrote:
Najvise se pisam na one koji su bili,ko fol pa prerasli.Ti ljudi su za mene kurac i ne cijenim ih ko ljude,ko individue,jer su jebeni sistemasi koji se mijenjaju s godinama,kako bi se uklopili u okolinu,sto im prije kao nije smetalo,ali danas su "dosli sebi" pa to kao "slusaju za sebe",a ostao...NABIJEM SVE TAKVE NA KURAC!!!!!!!
U tim ljudima nikad nije gorio metal kao filozofija,kao nacin zivota,kao nesto vise od samog zvuka.

Ja lično metal ne doživljavam kao muziku, i ja ga osjećam kao drogu, stalno ga slušam i uz njega se osjećam slobodan i čistim svoj um od najrazličitijih gluposti. Da shvatim njegovu filozofiju hem želim hem imam predispozicije (jer sam to već prošao sa jednom drugom vrstom muzike). Što se tiče tvog nabijanja na kurac tih konformista priključujem ti se ako mislimo na iste - one koji to nikada nisu iskusili (mogla bi se to nazvati i ulica naposljetku jer ona kako mjesto radnje tako i amplifikator senzacije) već samo to furali da jer im je bila jedna faza u razvoju, a nabijem ih jedino ako nešto kenjaju i izazivaju ovakvu reakciju protiv sebe. Svako ima svoj izbor brate - tvoj život tvoj izbor.
Ljudski karakter je na kraju puno više od muzičkih afiniteta i dublje - filozofije (makar vlastite) ali mi smo se skupili na ovom mjestu jer nas veže nešto dublje ŠTA izražavamo kroz muziku. Zato ćemo se ti i ja kontati bez obzira koja je to muzika - to je forma buraz. Opet imaš nekih koji su zagriženi u nake vrste muzike al su pičke od ljudi i ne možeš se na njih osloniti. Muzika i stil ne čine karakter ali se nekada po njoj karakter ocjenjuje - zbog tog i sličnog ljudskog nesavršenstva odlučio je Friedrich Nietzsche napisati ep o Ubermensch-u. Možda je od stila, stav bitniji ;-) Respect.

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 19:59 

WOW ovo je fakat iscrpno gradivo....ali procitah ga do kraja i mogu ti reci...da sad nemam pojma sta je pisac htjeo da kaze :lol:
mala sala: respect, slazem se sa vecinom texta!
*fali vam na ovom forumu dugme "hvala" za postove ovog tipa :lol:

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 20:46 

Nameless wrote:
Ja to ovako gledam.
Imas metalce,ljude koji vole slusat metal i furace.
Rok trajanja ne postoji.
Ne mozes jedan dan bit metalac,punker,rocker,hardcorer il ista tako i sutra ne biti.
Ti ljudi koji su bili i nisu vise,nisu nikad ni bili nego su se il furali na to(kao posljedica krize identiteta,koja te prodje kad navrsis 20 maksimalno) .Takodjer su tu ljudi koji vole slusat metal,al nisu metalci,usprkos izgledu,ne zive to,vec im je to samo muzika il jedna od vise vrsta muzike koju vole(najbanalniji su mi primjeri osoba koje vole slusat i metal i narodnjake i plesat na stolu uz rnb,sve zajedno...to ne ide!)

Najvise se pisam na one koji su bili,ko fol pa prerasli.Ti ljudi su za mene kurac i ne cijenim ih ko ljude,ko individue,jer su jebeni sistemasi koji se mijenjaju s godinama,kako bi se uklopili u okolinu,sto im prije kao nije smetalo,ali danas su "dosli sebi" pa to kao "slusaju za sebe",a ostao...NABIJEM SVE TAKVE NA KURAC!!!!!!!
U tim ljudima nikad nije gorio metal kao filozofija,kao nacin zivota,kao nesto vise od samog zvuka.

Tako da je prica o roku trajanja metalca glupa.
To ne postoji.

ee bravo legendo! :twisted:

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 21:35 
Moderator

Ma samo kazem da nabijem na kurac one koji su lafo prerasli - sistemase,furace i maloumnike kukavicke,isto ko i ove s postmodernim identitetima sto su jedan dan metalci,drugi dan pankeri,treci dan papci,cetvrti hopperi,...
Ti ljudi meni nisu metalci,nisu nista,nego najveci otpad ljudskog karaktera,inteligencije,razboritosti...skupa sa papcima!
Schluss.

I da se razumijemo,nije nikakva true/untrue spika,samo konstatacija cinjenice koja je takva kakva je,dakle istinita.
Ne kazem da metalci,punxi,bilo sta alt ne trebaju slusat i druge vrste muzike,naravno da trebaju,samo...shvatili ste me... ;-)

Profile  

PostPosted: 20. 05. 2008. 22:06 
doduse, meni su uvjek podjele na "muzickoj osnovi" isle na kurac
jbt, vremenom se covjek naslusa toliko RAZLICITE mjuze KOJA MU SE SVIDJA, i na kraju sebe ne moze nazvati metalcem, hip-hopperom, punkerom i sta ja znam kojim kurcem
mada sam jos klinac, al mislim da su ove stvari glupe... odrasto sam uz metallicu, slayer ali i uz rage against..., pink floyd i tako... jednostavno mi je bezze reci da sam metalac, jer zapravo nisam; volim metal ali jbt tolko mjuze ima da mi se svidja a da uopste nije metal
i da ne odem skroz u neko filozofiranje koje ce sluziti kao podloga za pljuvanje, uglavnom, ne postoji nesto poput roka trajanja... covjek citav zivot slusa mjuzu, staru-novu... jbt, vi stariji znate sigurno bolje od mene, kakav je osjecaj kad nakon bas duuuuuugoooo vremena uzmete neki CD ili plocu i poslusate... vidim starog kad se izvali na kauc i pusti sebi neku stari vynil od pink floyda, U.F.O. ili CD neki sta ja znam, Birth Control recimo
za mene nema jednostavno roka trajanja, jer nema nesto tipa metalac, punker itd... glupo mi to jednostavno, i mrzim vjecne svadje na osnovu toga ko koju/kakvu mjuzu slusa

nije samo metal droga, jednostavno je muzika droga i to je to... koja, nadam, se nikom ne steti

PostPosted: 20. 05. 2008. 22:18 
Moderator

Naravno burazeru. Odvede nas postmodernizam u epohu multi-svašta-nešta-niđe-veze identiteta. Kažem ti ja.

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 04:11 

Burnt iN Effigy wrote:
Joj sad ljudski karakter ima veze s muzikom koju slusa, i ako mijenja muzicke pravce svaki dan onda je otpadnik . . . . Samo cu ovo reci : :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja sam danas slusao

Boyd Rice & Friends
Total Hate
Sodom
Boris

Cetiri albuma. Glava me haman zaboli. Ne sjecam se kad sam zadnji put toliko muzike bas ODSLUSAO u jednom danu. Al nebitno, koja mrtva izdaja :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 10:41 
Moderator

Ja sam jedan od tih jedan dan metalac, drugi punker, treći reper. Dosta mi je jedne kože. Gdje me rap ne ispuše, ispuše punk, gdje me punk ne dotakne, thrash me satre.

Ja mislim PUNK, živim HARDCORE i slušam METAL.

Usput, rok trajanja...dok vam je dobro, dobro vam je. Ako vam nije dobro, samo udri dalje.

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 11:13 
Maximum Satan wrote:
Ja sam jedan od tih jedan dan metalac, drugi punker, treći reper. Dosta mi je jedne kože. Gdje me rap ne ispuše, ispuše punk, gdje me punk ne dotakne, thrash me satre.

Ja mislim PUNK, živim HARDCORE i slušam METAL.

Usput, rok trajanja...dok vam je dobro, dobro vam je. Ako vam nije dobro, samo udri dalje.

:D :D :D :D e bas ovako! :D :D :D :D

nema onog smajlija sa laola valovima ;-)

PostPosted: 21. 05. 2008. 17:58 

Nemoguce je bit danas Metalac, sutra Panker, prekosutra Hip Hoper...

to su podkulturalne divizije. ko skace iz jednog u drugog i nije nista.

Slusanje muzike je prilicno iskljuceno iz tog sistema. Ja sam Metalac. Najvjerovatnije do groba...

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 18:25 
Moderator

stari serator wrote:

Slusanje muzike je prilicno iskljuceno iz tog sistema. Ja sam Metalac. Najvjerovatnije do groba...

Ovo sam vam ja pokusavao rec,al me krivo shvatiste klocevi
Elem,rijesena stvar - objasnjenje mog prethodnog posta.
Cujem Symphony da si se opet zazeljelja moga,sva sreca pa si mi prva na foe listi - oleeee :mrgreen:

Last edited by Nameless on 21. 05. 2008. 18:40, edited 2 times in total.

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 18:33 
Moderator

stari serator wrote:

primijeni svoj potpis na ovu temu...

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 20:00 

Libija vas zlostavlja, ba, nista mu ne vjerujte :mrgreen:

Ono ste sto osjecate da jeste, jeb'o covjeka koji se svodi na metalca (cak i sa velikim M), te cak i u sirem kontekstu nacina zivljenja... Sta vam je, ba,... opusteno.

Profile  

PostPosted: 21. 05. 2008. 23:13 

http://de.youtube.com/watch?v=ytVbn6DjjiY

Profile  

PostPosted: 22. 05. 2008. 16:49 

.::Grind Bastard::. wrote:
stari serator wrote:

primijeni svoj potpis na ovu temu...

Nemoguce.

Nacionalnost je pripadnost sirokom dijapazonu olosa i cesto se ne moze birati.

Biti dio neke podkulture je cisto stvar nacina zivota, imidza, pogleda na svjet, sistema vrijednosti.

Metal je daleko vise muzika od pudkulture doduse, od anarhoveganaca do ultrafasista, Metalaca ima svakakvih...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 198 posts ]  Go to page Previous  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]