Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 08. 07. 2025. 18:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 66  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album pt. II
PostPosted: 15. 08. 2008. 01:06 

Burnt iN Effigy wrote:
Na originalu :? ?

smjesan si, da ove sve moguce demo snimke neko ima na orginalu taj bi bio bogat covjek :-)

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 01:13 

Hahahaha, zakuhant. Merak mu incident napravit, al' sta bi forum bez istih bio...

Addi, ja sam samo jednu malu kaseticu imala, doduse 90-ku, pa se pored Kill 'em All-a, sto je Faruk postavio, nasao i Power Metal cini mi se. Sad kontah da ti zatrazim to da presnimim, pa se onda sjetih kako je moja zavrsila, hahaha, pa, rekoh, necu, iako bih cuvala i vratila, mogla bi se neka gadost desit, vrela kafa, 'vamo tamo.

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 01:27 

Cekaj, nesto ti ta P.S. recenica malo iscasena... Veci sam ja zakuhant samo da znam, ono (citaj: kako). Ili, pak, veci sam ja zakuhant samo da znam, ono (citaj: pa, pobogu, podrazumijeva se) Hahahaha

Sta? Covjek ti je fino odgovorio, nidje vrijedjanja, sta si to omaksao... Pih.

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 01:50 

Uvodni riff, ostalo ke ke, al', eto, vidjecemo finalni mix... Odnosno, vidjecu ja, jer nisam slusala ovu na site-u njihovom, valjda je finalna. I necu, do albuma... 'Ocu gustat, valjda?, u kompletu.

Nista to dok ne postanem incidentna, mali su to standardi, hahahaha

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 01:52 

Addi wrote:
eh vako, ko je ocekivao bukvalno kill em all fali mu koja daska u glavi :) mislim to je nemoguce, nemoguce je ponoviti identicno bilo koji album. takodjer ko je ocekivao neki troo old school thrash njemu fali malo vise daski u glavi. metalika najbolje sto moze, sto se tice njih samih (stil, furka bla bla), a i mene isto tako, je uraditi nesto slicno black albumu. ja ne volim metaliku samo zato sto je kill em all obavezna lektira thrash metala, nit samo zato sto su poceli svirat neki moderni rock sa elementima juznjacke muzike, nit sto su stekli abnormalnu slavu black albumom.... to sve cini metaliku, presjek svega toga, zlatno doba and justice for all - metallica (the black album), to je metalika. ko zeli stvarnu i realnu sliku benda, ono sto stvarno ovaj bend jeste, dovoljno je da pogleda oba dvd-a live shit-a. to je to, vrh sami rock n roll muzike. ovo novo je tu negdje oko mog ocekivanja, samo ne zelim ni hvalit ni pljuvat dok ne cujem finalnu studijsku verziju svih pjesama.

Slazem se s tobom... Nemoguce je ocekivati da Metallica izda Kill'Em All ili Ride the Lightning. Taj bend je davnih dana totalno skrenuo sa puta i oni takvo nesto po mom misljenju ni teeoretski ne mogu. Cak je jednom, cini mi se, na naslovnici Metal Hammera bila njihova slika i natpis: Please don't call us metal... Svako ko ima mozga u glavi ne moze od njih ocekivati old school thrash album i ja to prvi (koliko god zelio) ne ocekujem.
Rijetko koji veliki thrash bend moze ponoviti neki od svojih klasika iz 80-tih ili pocetka 90-tih i pri tome ocekivati komercijalni uspjeh kao prije 20 godina kada je scena dozivljavala vrhunce. Za takve albume danas, ukoliko se striktno puca na zaradu i komercijlni prolaz, nije pravo vrijeme. Da li se moguce koliko-toliko vratiti korijenima kao sto su clanovi Metalllice po ko zna koji put najavili??? Jeste za neke bendove... Uporedi Slayerove albume Diabolus in Musica i Christ Illusion, Kreatorove albume Outcast ili Endorama sa albumom Violent Revolution, Megadethov Risk sa albumom United Abominations... Uzmi onda Exodus i njihov povratak sa albumcinom Tempo of the Damned, zatim eksperimentisanje na Shovel Headed Kill Machine i konacno povratak korijenima sa The Atrocity Exhibitionom... I more drugih velikih bendova je imalo nekih "cudnih" faza - Sodom, Overkill, itd. I svi oni su manje-vise dokazali da se mogu vratiti korijenima, ukoliko misle da je to prava stvar... Mislim da bendovi poput Metallice i Sepulture (koja je poslije Maxa totalno drugi bend), to niti mogu, niti zele. Oni su odavno u nekom drugom fazonu, zanimljivi su samo novim narastajima i profilima metalaca... Jednostavno nisu nimalo u tom "old-school" fazonu. I najiskrenije se nadam da ce novi album Metallice vise vuci na Black nego na Reload ili St. Anger, ali mi ova pjesma Cyanide ne ulijeva previse nade. Neki sitni momenti sa "smislom" kao na Blacku, cak i Loadu postoje, ali glavnina pjesme je "tandrkanje" u ovom najnovijem stilu.
Stvarno mi nije namjera nikog uvrijediti, ovo je moje misljenje kao covjeka koji je Metallicu prvi put cuo prije 17-18 godina. Ne bih volio nekih nepotrebnih prozivki, a za pravu diskusiju ipak moramo cuti citav album...

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 02:50 

ma da, slazem se. pa ni bendovi koji su nastavili svirat taj thrash ne mogu ponovit masterpiece star 20 godina a pogotovo bendovi koji su uplovili u mainstream poput ovog.
i opet se slazem, oni to i ne zele. a iskreno da kazem, ni ja ne bi volio da pokusavaju to na silu, zamisli na sta bi to licilo...
sto se tice novih narastaja, u vezi toga da je samo njima zanimljiva nova metalika, ja bi rekao da ima i starih die hard fanova koji vole bend od pocetka do kraja. tj jos nije kraj al eto, do danas :-) mozda i vise njih. jer danas je moderno postalo "samo prva 4 metalike, ostalo je smece". iskreno ne znam kako se neko usudjuje rec smece i ne kvalitetno isl. to je sasvim drugo od ne svidjati se.
a cyanide, sam par puta poslusao, iskreno ne znam da li iko ocekuje ovaj album kao ja, ali posto sam perfekcionista, zelim to da mi se slegne u izdanju u kojem treba da bude, pa kakvo god bilo :-)

Profile  

PostPosted: 15. 08. 2008. 02:52 

Burnt iN Effigy wrote:
~°~ wrote:
Haha, vid' ovoga sto sebi dize cijenu, ct ct ct ct Mislim, Amera, da zabune ne bude...

Pa vidim nabraja, reko da nije sve nabavio na originalu hahah p.s veci si ti zakuhant samo da znas ono :mrgreen:

Adi, nemoj me vrijedjati nije ti uredu to, znas da te volim :D

vrijedjat? dobro ti kaze ceca, posto si pravi sissy :lol:

a sto se orginala tice, ne znam, tih 12-13 kaseta orginalni print naravno, ko ima... blago mu se :-)

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 11:09 

Kako ova tema ponovo zavrsi na ovoliko stranica? :lol: :lol:

Profile  

PostPosted: 17. 08. 2008. 22:59 
Moderator

SYMPHONY wrote:
Kako ova tema ponovo zavrsi na ovoliko stranica? :lol: :lol:

Metalika, jarane, Metalika...

Metalika je nas dobar drugar.

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 00:30 

Ne volim ja pojeftinjavat odanost nekom BANDU, nikako nije bez veze velikim slovima. Metallica je datost i svako izdanje ove grupe cu pazljivo preslusati. To nikako ne propustam. Da li cu sloziti na policu ili slusati dalje, to je kod Metallice vise izlisno pitati se. I tako kao ja mnogo, bas mnogo ljudi. To je datost, mozes samo izabrat da nikako, ali nikako ne preslusas nove stvari od Metallice. Al', to vec ima nekakve, bas ljevlje (trenutno nebitne) razloge...

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 01:01 

~°~ wrote:
Ne volim ja pojeftinjavat odanost nekom BANDU, nikako nije bez veze velikim slovima. Metallica je datost i svako izdanje ove grupe cu pazljivo preslusati. To nikako ne propustam. Da li cu sloziti na policu ili slusati dalje, to je kod Metallice vise izlisno pitati se. I tako kao ja mnogo, bas mnogo ljudi. To je datost, mozes samo izabrat da nikako, ali nikako ne preslusas nove stvari od Metallice. Al', to vec ima nekakve, bas ljevlje (trenutno nebitne) razloge...

Odanost svakako ne sporim i to je hvale vrijedno, ali... Ne mogu se oteti utisku da ovdje mnogo komentara samo zapetljava ionako zamrseno stanje iscekivanja :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 01:23 

to je neizbjezno, kod ovako velikog benda. mada pored ovog ne mogu rec ni jedan takav. da tek vidis oficijalni forum. jedno 3-4 stranice samo tema o novoj pjesmi cyanide :-)

Profile  

PostPosted: 18. 08. 2008. 02:01 

Addi wrote:
to je neizbjezno, kod ovako velikog benda. mada pored ovog ne mogu rec ni jedan takav. da tek vidis oficijalni forum. jedno 3-4 stranice samo tema o novoj pjesmi cyanide :-)

Hajde dobro :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 04:00 

eh evo i novih 14 sek. sa albuma :-D

http://metallica.com/index.asp?item=601104

prvi oficijalni zvuci :mrgreen: 8)

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 14:17 
toooooooooooooooooo jbt koja rifcina

ovo je vec nesto...u stilu ridea jbt
testamentovski :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
e sad vec rastu apetiti

PostPosted: 19. 08. 2008. 14:24 
Moderator

Tooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 16:06 

odlican, svi se nesto na orijentalu ove godine nafurali :D

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 16:22 

ma nece metalika, nema sanse :-)

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 16:23 

Burnt iN Effigy wrote:
Koja je ovo pjesma, ovo nije lose, jab volio da nema nikako vokala na albumu, jer me onaj majmun uvijek nervirao, pogotovo sad kad je ostario.

haha ma majmun rulz, kad zapjeva ko mornar :lol:
ma ne zna se koja je pjesma, vjerovatno ovaj prvi singl....

Profile  

PostPosted: 19. 08. 2008. 17:22 
anthrax wrote:
Tooooooooooooooooooooooooooooooooooo

jelde srce zaigra?? :D :D

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]