Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 17:27

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 228 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Bendovi koji nisu zasluzili svoju slavu
PostPosted: 22. 08. 2008. 03:01 
Moderator

jebga tjeskoba, slazem se s tobom za a7x i norther...ostalo ipak ima svoje...
pogotovo flejmsi,cob i pod,kao jedan od meni rijetko dobrih rap metal bendova..
papa roach je takodjer imao poprilicno dobar prvi album, a ni drugi nije za odbacit, na trecem jedna il dvije dobre imaju...svejedno, bend je ucinio svoje i ne moze se nazvat losim(muzicki gledano), ako sagledas ciljnu grupu, ljude koji tu vrstu metala vole(jer su ipak svirali metal nekad) i ako zanemaris mainstream zastupljenost..

nickelback ni ja ne volim, ali opet...nisu los bend, za onaj moderni rock il sta vec sviraju su dobri, a chad kroeger ima sjajan glas, tacka.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 10:07 
Nameless wrote:
papa roach je takodjer imao poprilicno dobar prvi album

uuuu pa Infest je razbijacina i po...dead cell majka
uz Disturbedov Sickness jedan od najjacih nu metal albuma

PostPosted: 22. 08. 2008. 12:36 

Nameless wrote:
papa roach je takodjer imao poprilicno dobar prvi album, a ni drugi nije za odbacit, na trecem jedna il dvije dobre imaju...svejedno, bend je ucinio svoje i ne moze se nazvat losim(muzicki gledano), ako sagledas ciljnu grupu, ljude koji tu vrstu metala vole(jer su ipak svirali metal nekad) i ako zanemaris mainstream zastupljenost..

nickelback ni ja ne volim, ali opet...nisu los bend, za onaj moderni rock il sta vec sviraju su dobri, a chad kroeger ima sjajan glas, tacka.

ne kazem da su to losi bendovi,nego da nisu zasluzili slavu,i pogotovo onoliku medijsku paznju.po meni,daleko vecu slavu od flejmsa zasluzuju Soilwork ili jos bolje Dark tranquillity.POD,kao i papa roach su izbacila 2-3 singla,stekla neku popularnost i paznju preko noci..poznato je kako vecina nu metal bendova zavrsi muzicku karijeru nakon 2-3 albuma,nakon sto zgrnu neku lovu,cast izuzecima,a to su oni najbolji:korn,soad,knot,deftones,i meni vrlo drag bend koji je nastavio s radom nakon 3 albuma: Ill nino...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 12:53 

tjeskoba wrote:
Nameless wrote:

ne kazem da su to losi bendovi,nego da nisu zasluzili slavu,i pogotovo onoliku medijsku paznju.po meni,daleko vecu slavu od flejmsa zasluzuju Soilwork ili jos bolje Dark tranquillity.

Soilwork i In Flames dobivaju vecu paznju od Dark Tranquillity, a ne mogu im ni do noznog prsta. Ako se vec prica o tom bransi i u tome se slazem s tobom. Ima brdo jos primjera.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 14:36 
sranje tema svakako

nije ni jedan band zasluzio slavu jebo vas bog

papa roach, pod, IF itd sve premocno, al sta ces kad prave takvu muziku koju mogu slusati i ljudi koji ne vole bas neki prezestoki metal
papa roach i slava, papa roach je kao navodno propao, isto tako i pod, pa sta, slusaju se i dalje, i dalje izdaju albume, nevazno jel slabiji, slava kako dodje tako i ode

bilo kuda, sranje svuda

PostPosted: 22. 08. 2008. 15:20 
Moderator

Ne znam sta se palite toliko. Normalno je da se nekom ne svidja ono sto se nekom drugom svidja i obratno.
Na ovu temu je nemoguce objektivno odgovoriti.

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 16:27 
ta "slava" ne znaci da bend mora biti komercijalan...
ev ja cu navest jedan domaci bend (uf al cu vas sad razljutit :mrgreen: :mrgreen: ) KRV
Fakat ne znam zasto ga dizu u nebesa...

PostPosted: 22. 08. 2008. 17:27 
Burnt iN Effigy wrote:
Zasto pljujes po necemu sto ne volis ? Tebi nije poznata esencija dva-tri hladna riffa od kojih mozes stvoriti takvu atmosferu i rasplet, da se zapitas kako ovo jebote :shock:

Vjeruj, mnogo je teze napisati sjebanu,zlu,uvrnutu kompoziciju nego sve tehnciki zajebano-besprijekorne aranzmane ;-) Ako ne vjerujes, uzmi instrument u ruke i probaj napraviti nesto slicno sa smislom, kratko, ubitacno, gdje energija iz sekunde u sekunde raste i imas osjecaj da se zvuk pretvara u nesto apstraktno a u isto vrijeme toliko blizu, opipljive prirode. Onda kada uvidis da ne ide tako lako, malo razmisli o smislu i samom nacinu interpretacije, pogledaj malo tablature, na prvi pogled ce ti biti smijesno. Da moj Sodome, ljudi ipak od 2-3 prosta riffa naprave takvo djelo da sjebes od 'atmosfere', jer jebiga, black metal i nudi samo ugodjaj, ambijent zla. Ovdje ne mislim na bendove tipa Dark Funeral, 1349 i ostale prosere, koji ne nude nista vise od ciste puke zavrsnice suhog ritma, koji cak ne vodi ni u krajnost.

izvini jarane al ovo za mene nikad nije niti ce biti kvalitetna mjuza (volim black u kombinacijama i to zvuci jebacki al onaj cisti sirovi nikako ne mogu)...ima ono finih melodija i rifova ali jebena black produkcija to upropasti...

a zar ta 2-3 rifa nisu glavni razlozi zbog cega se pljuje po nu metalu ? ? :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 22. 08. 2008. 18:57 
Moderator

Burnt iN Effigy wrote:
Zasto pljujes po necemu sto ne volis ? Tebi nije poznata esencija dva-tri hladna riffa od kojih mozes stvoriti takvu atmosferu i rasplet, da se zapitas kako ovo jebote :shock:

Vjeruj, mnogo je teze napisati sjebanu,zlu,uvrnutu kompoziciju nego sve tehnciki zajebano-besprijekorne aranzmane ;-) Ako ne vjerujes, uzmi instrument u ruke i probaj napraviti nesto slicno sa smislom, kratko, ubitacno, gdje energija iz sekunde u sekunde raste i imas osjecaj da se zvuk pretvara u nesto apstraktno a u isto vrijeme toliko blizu, opipljive prirode. Onda kada uvidis da ne ide tako lako, malo razmisli o smislu i samom nacinu interpretacije, pogledaj malo tablature, na prvi pogled ce ti biti smijesno. Da moj Sodome, ljudi ipak od 2-3 prosta riffa naprave takvo djelo da sjebes od 'atmosfere', jer jebiga, black metal i nudi samo ugodjaj, ambijent zla. Ovdje ne mislim na bendove tipa Dark Funeral, 1349 i ostale prosere, koji ne nude nista vise od ciste puke zavrsnice suhog ritma, koji cak ne vodi ni u krajnost.

jebo te onaj burzum posred tog zgoljavog supka, sta si zapeo za dark funeral, djes bolan njih u isti kos s tim 1325 i gorgorothima i tim hljebovima nesretnim, daj ba...

Profile  

PostPosted: 22. 08. 2008. 23:53 
Moderator

lol, ne kenjaj vise ba i okani se te glupe price :roll:
koga bolan boli kurac kakav su uticaj na koga imali, seres nest ciletu za nanslotera, a ti istu glupost vamo prosipas...ne svidja ti se bend-tvoja stvar, al nemoj srati bezveze
smiri malo fakat postajes naporan s tim filozofiranjem... :D

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2008. 00:07 
Moderator

hahah, covjece slusam zato sto mi je kurcu cejf, zato sto mi se svidja muzika, ne deru oni, niti su nesto posebno, al jednostavno ima nesto u njihovoj muzici sto me privlaci, tako da se necu truditi da ti objasnjavam...slusam ih odavno i ne namjeravam prestati, black metal je za mene karina iskreno , al ima tih par bendova koje ipak volim i to pravo, ne zato sto su svirali na hitlerovom rodjenju, pa time pokrenuli neku revoluciju blek metala i uticali na sadasnju muziku neg zato sto meni odgovara i to je to...

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2008. 00:16 
Moderator

ma aj nebitno ;-)
posro si se fino al et :D

Profile  

PostPosted: 23. 08. 2008. 00:37 
NecrodaemoN wrote:
ma aj nebitno ;-)

joj Necrodaemone avatar ti sila...e nek jos neko slusa Rahmera bas mi je drago :mrgreen: :mrgreen:
nego izadjel on iz zatvora??

PostPosted: 23. 08. 2008. 01:00 
Moderator

haha veze neam :D

Profile  

PostPosted: 24. 08. 2008. 02:33 

SODOM wrote:
NecrodaemoN wrote:
ma aj nebitno ;-)

joj Necrodaemone avatar ti sila...e nek jos neko slusa Rahmera bas mi je drago :mrgreen: :mrgreen:
nego izadjel on iz zatvora??

rahmer raja, dopisivo se ja s njim bas negdje blizu tog incidenta :razz: predlago mi da otvorim bosnian NYDM chapter, ono sto on vodi, al trazi para za clanarinu picka hahahaha

Profile  

PostPosted: 25. 08. 2008. 13:59 

Black Sabbath , složili se ili ne precjenjen bend, mnogi ih nazivaju začetnicima heavy metala, niđe veze, i njihovoj muzici ima svega osm heavy metala....

Profile  

PostPosted: 25. 08. 2008. 14:02 
Snatch wrote:
Black Sabbath , složili se ili ne precjenjen bend, mnogi ih nazivaju začetnicima heavy metala, niđe veze, i njihovoj muzici ima svega osm heavy metala....

nemojte ga ba,nije on tako mislio :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 25. 08. 2008. 14:56 

nekad je stvarno bolje ispast iz aviona :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 00:09 
Moderator

LOL

Profile  

PostPosted: 26. 08. 2008. 01:54 

Doduse... A mozda je i ispao kad je ovako nesto napisao :lol:

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 228 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]