Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 07. 07. 2025. 22:03

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metallica - New Album pt. II
PostPosted: 08. 09. 2008. 12:31 

ih Bonded_by_Blood, jes ti to istrazivanje neko pravio?

JA sam u Banjaluci davno pokrenuo neko istrazivanje i dobio rezultat:

Metallica je bez obzira na sve...

1. Odlican kultni bend 53%
2. Nesto sto me podsjeca na mladost, davno bilo... 17%
3. Sranje nevidjeno 12%
4. Nemam pojma, slusao sam 2 balade...onako... 12%
5. Nikad ih nisam cuo ili se ne sjecam 2%

Niko od ispitanika nije paralelno slusao Britney ili Madonu .... sve su old school metalici ili mladji nije vazno.
Samo sto ovih 12% sa 3. najvise galami i laje, pa izgleda da ih je vise, ali nije...

Evo ja ne pratim MTV, npr. nemam nista sa svjetskim mainstreamom osim Metalike.

I znam jos ljudi masu koji vole metaliku i sa Load i Reload albuma, a slusaju normalnu ostalu muziku.
Jedan od najvecih fanova Iron Maidena u banjaluci, ko mu se usprotivi izgubice, obozava, necete vjerovati St Anger i sve ostale.... nemos njemu nikako reci da nema pojma, coek jos stariji od svih nas malo iz ekipe ima 32 g a enciklopedija old school metala ..
Covjek pjevca Tankard ko neki pisonju i zugu!

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 13:02 
ljudi,bit je u tome da je metallica napravila najbolju zegacu,najbolji rock i najbolji metal mejnstrim....zato i ima ovoliko fanova...ja bi reko ZASLUZENO...

PostPosted: 08. 09. 2008. 13:29 

IZUDARAGA wrote:
Addi wrote:
01 That Was Just Your Life
02 The End of the Line
05 All Nightmare Long
08 The Judas Kiss
10 My Apocalypse

koji se ovdje thrash metal rifovi mogu nac 8)

Šeha brate moj, zar da slušam album i TRAŽIM rifove???

ko je reko da ih moras trazit? kocu da kazem da je album prepun prejebenih thrash rifova, pogotovo te pjesme.
a jebiga meni se taj testament ne moze poredit s metalikom... exodus mi pojede testament uveliko :-) pogotovo ovaj novi, sto rece sinisa, poprilicno je monoton album...

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 16:02 

Eo sad spot pogledah... ismijah se dobro , jos na kraju i Yugo ba hahahahahahh, konto sam sace ga Hetfild na kleme spojit :mrgreen:
jao cemera, jao sege; mrtvi Horror Piknik

ale ale metalika :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 17:14 

Kakvo dobro rokanje po rifovima zadnjih 3 minute pjesme. Cisti thrash ....

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 20:34 

Addi wrote:
exodus mi pojede testament uveliko :-)

nijeeee :lol: hehehe, ma znaš da ja ne gotivim exodus, upeglaše brate :) ma skini ti novi Bloodbath :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 09. 2008. 22:17 
heheeeee ev upravo gledo sa ocem na MTV-u spot za The day that never comes i sad on gleda sav ono napet pa kad ono drze na nisanu bulu govori:"sad ce je roknut,sad ce"
kad se na kraju oni vojnici okrenuse kaze:" e jesu budale,sad ce ih sigurno ono dvoje pobit"
zavrsi spot kad on:" pa koji kurac ga snimise kad niko nikog ne ubi,ja napet cijelo vrijeme...al nema veze,super im je ova pjesma"

hehe i stari je metalac..loza se prosiruje :mrgreen: :mrgreen:

PostPosted: 09. 09. 2008. 01:37 

IZUDARAGA wrote:
Addi wrote:
exodus mi pojede testament uveliko :-)

nijeeee :lol: hehehe, ma znaš da ja ne gotivim exodus, upeglaše brate :) ma skini ti novi Bloodbath :lol:

hahaha i to sto kazes :D

Profile  

PostPosted: 09. 09. 2008. 10:56 
joj miline...na MTV ADRIA spot sedmice je The day that never comes i pustaju ga svakih sat vremena...i tako ce bit cijele sedmice :D :D :D
nikad dosadit jbt brasno

PostPosted: 09. 09. 2008. 15:45 
Moderator

SODOM wrote:
joj miline...na MTV ADRIA spot sedmice je The day that never comes i pustaju ga svakih sat vremena...i tako ce bit cijele sedmice :D :D :D
nikad dosadit jbt brasno

LOL cim sam ovo procitao, prebacio na MTV, kad ono The Day That Never Comes. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 13:20 

Gotiva je album. Pogotovo stvar All Nightmare Long. A ova stvar The Day That Never Comes nekako mi neki djelovi imaju smek starih pjesama One, Fade To Black. Usustini jak return.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 14:33 
Moderator

Hej jeste li ikome na pamet palo koliko će samo klinaca početi slušati metal zbog ovog albuma? Ja se sjećam kada sam kao klinjo 5-6 razred išao po rođendanima i slušao Load i Reload (koje i dan danas imam na kaseti) i sve kontam ovu mlađu raju danas kako gleda ovaj novi spot, furaju album, traže majice da kupe i sl. A još x starije raje koja druge veze sa metalom nemaju osim ovog banda (spomenuto već prije ovdje) - kako tek njima sjeda ova genijalnost :D - apropo toga Metallica je sinonim za metal općenito, znam iz iskustva.
Ali ovo što su snimili može bez po frke svakome leći, ukusi i nisu previše bitni. A to što je zasluga samo za ime, pa neka je, rekoh za šta je svima van metala sinonim za metal ;-) .
All Nightmare Long je meni najdraža.

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 14:50 
artredis wrote:
Hej jeste li ikome na pamet palo koliko će samo klinaca početi slušati metal zbog ovog albuma? Ja se sjećam kada sam kao klinjo 5-6 razred išao po rođendanima i slušao Load i Reload (koje i dan danas imam na kaseti) i sve kontam ovu mlađu raju danas kako gleda ovaj novi spot, furaju album, traže majice da kupe i sl. A još x starije raje koja druge veze sa metalom nemaju osim ovog banda (spomenuto već prije ovdje) - kako tek njima sjeda ova genijalnost :D - apropo toga Metallica je sinonim za metal općenito, znam iz iskustva.
Ali ovo što su snimili može bez po frke svakome leći, ukusi i nisu previše bitni. A to što je zasluga samo za ime, pa neka je, rekoh za šta je svima van metala sinonim za metal ;-) .
All Nightmare Long je meni najdraža.

isto toliko koliko ih je i nakon angera pocelo slusati...jer vjerovatno ce nabaviti cijelu diskografiju metalike a znamo sta nam ona nudi...
ovaj album nije cini mi se namjenjen novim klincima nego starim fanovima...

PostPosted: 10. 09. 2008. 14:57 
Moderator

Za St. Anger je dobar bio samo onaj spot u zatvoru - i ja koliko ljudi znam taj im se album Metallica-e sveo samo na taj spot i pjesmu ali da je sada bio spektaklularan nije. Šta misliš onda da će ovaj album od Metallica-e slušati starija raja (a njihovih fanova pun kurac ljudi imaš koji veze sa metalom nemaju, ponavljam) a klinci novi Slipknotov? A da bude isfur i All Hope is Gone nije namjenjen klincima - jer nema više one Slipknot furke kao na prethodnim albumima. Ne sekiram se ja za klince - vidjet ćeš da će prije slušati ovo nego kakvo emo sranje ili možda Kate Perry ili kako se već zove :mrgreen: . Metallica je prije uradila album za sve. Ali volio bih se vratiti u djetinstvo da baš vidim kako bi mi legao ;-) .

Profile  

PostPosted: 10. 09. 2008. 15:12 
heh pa slusat ce ga i starija i novija i najnovija raja...kazem samo da ce biti novih klinaca koji ce nakon ovoga albuma poceti slusati metallicu ali isti ti klincii bi je slusali i da je umjesto Death Magnetica izasao ST.Anger 2...kontas sta hocu rec??ovaj album ne puca na nove fanove ali ce ih svakako biti...

PostPosted: 11. 09. 2008. 05:55 

SODOM wrote:
heh pa slusat ce ga i starija i novija i najnovija raja...kazem samo da ce biti novih klinaca koji ce nakon ovoga albuma poceti slusati metallicu ali isti ti klincii bi je slusali i da je umjesto Death Magnetica izasao ST.Anger 2...kontas sta hocu rec??ovaj album ne puca na nove fanove ali ce ih svakako biti...

Ovaj album je pokusaj da vrate stare fanove...oni imaju pun kurac novih fanova sa Crnim albumom (koji je po meni sranje ...licno misljenje) gdje bubanj ne zvuci ko jebena kanta i gdje nema obrada americkog klasicnog roka (koji vuce na kantry i gdje napokon mozemo cuti solaze)...i sto vise slusam album sve vise ulazi u uho iako to nije to al jebi ga ipak nije tolko lose , mozda cak i kupim cd iako sam se zakleo da su oni umrli za mene nakon...And Justice al jebi ga svak se ujede za jezik....bice nesto od njih za 20 godina ako vako nastave :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 15:24 

samo nesto serete. pokusavam na ovu temu ne pisati nista ali ne mogu se bas susdrzat. ljudi koji vako seru po njima i filozofiraju nemaju pojma ko je to metallica uopce. ne znam ni zasto ih uopste svrstavate u thrash metal kad to nije tako. ako mislite da su albumi master of puppets , justice, ride ili bilo koji drugi cisti thrash onda se varate. poslusam pjesmu battery i kazem to je thrash metal, poslusam orion i kazem to je ... , sta je to uopce. metallica je vise nego samo brzina i energija, napravili su neke od najljepsih melodija u muzici do sada, napravili neke od najebenijih balada koje se cak nalaze i na ozloglasenim load/reload albumima, napravili bruku obrada i ne smijemo zaboraviti s&m. band je toliko raznovrstan da ga se ne moze stavljati ni u jednu kategoriju. st anger je sigurno najlosiji album metallice ali nakon dvadeset godina sviranja bandu se dogodio jedan veliki kiks i odmah svi seru po bandu. mislim da ni jedna osoba na svijetu nema pravo ni jednu ruznu rijec da kaze za ovaj band jer na kraju krajeva oni nose teret citave svjetske metal scene na svojim ledjima.

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 16:26 
dinko wrote:
samo nesto serete. pokusavam na ovu temu ne pisati nista ali ne mogu se bas susdrzat. ljudi koji vako seru po njima i filozofiraju nemaju pojma ko je to metallica uopce. ne znam ni zasto ih uopste svrstavate u thrash metal kad to nije tako. ako mislite da su albumi master of puppets , justice, ride ili bilo koji drugi cisti thrash onda se varate. poslusam pjesmu battery i kazem to je thrash metal, poslusam orion i kazem to je ... , sta je to uopce. metallica je vise nego samo brzina i energija, napravili su neke od najljepsih melodija u muzici do sada, napravili neke od najebenijih balada koje se cak nalaze i na ozloglasenim load/reload albumima, napravili bruku obrada i ne smijemo zaboraviti s&m. band je toliko raznovrstan da ga se ne moze stavljati ni u jednu kategoriju. st anger je sigurno najlosiji album metallice ali nakon dvadeset godina sviranja bandu se dogodio jedan veliki kiks i odmah svi seru po bandu. mislim da ni jedna osoba na svijetu nema pravo ni jednu ruznu rijec da kaze za ovaj band jer na kraju krajeva oni nose teret citave svjetske metal scene na svojim ledjima.

a ja dje ces je neg u thrash...pa najvise imaju thrash albuma...da nece mozda u power jbt.
i tema je o novom albumu...

PostPosted: 11. 09. 2008. 16:36 

SODOM wrote:
dinko wrote:

a ja dje ces je neg u thrash...pa najvise imaju thrash albuma...da nece mozda u power jbt.
i tema je o novom albumu...

metallica nema ni jedan cisti thrash metal album.pozzz, nadam se da cemo bangat opet nekad jedan do drugog

Profile  

PostPosted: 11. 09. 2008. 17:15 
hahaaa,meni bas i nije bilo ugodno kad si upo na mene :mrgreen: :mrgreen:

e jbg a sta je sa Kill em all-om

Post new topic Reply to topic  [ 1311 posts ]  Go to page Previous  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 66  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]