Striker wrote:
mislim da trebas smanjiti na svaki drugi dan..
mislim takodjer da je efikasnije da uradis sve za jedan dan i onda pauza dva dana i sve tako.. jer kad uradis vjezbu vrlo je vazan odmor misica jer za to vrijeme dok miruje on raste.. samim tim ako ga ostavis dva dana da miruje.. vishe naraste

to sam citao negdje..
Nisi dobro citao, odnosno lose pisali. Ne, fakat, mi smo na balletu to i ucili, anatomija, folovi, rad zlijezda, spoj sa razvojem muskulature, bla, bla, bla, i, naravno, disciplina vjezbi da se zamrznes, po pet sati svaki dan u srednjoj balletskoj i to ako nije priprema premijere, onda i na sedam sati se popne. Dakle, hocu reci da je najbolji tempo
SVAKI JEBENI DAN . Ovako izazivas konstantne upalice misica, mali je period dva dana, pa i ne osjetis, ali osjetis zategnutost i to nije dobro. Misic voli da je ispraznjen i tacno je tempiran na zadati ritam, odnosno ocekuje vjezbu u zadatom ritmu. Zavisno od onoga sta zelis postici, ali ukoliko je to definisanje misica, pomalo vretenasto itd., da se izbjegne pretjerano nabijanje, onda krace i lakse serijice, a svakodnevno ukoliko se moze. ZAKON!!! I ja poceh malo sa tegovima za ruke u zadnje vrijeme, nema vise zajebancije, godine
Nego, ovo iz licnog iskustva... Ja mala, ujak me vodao po tadasnjim podrumima u Saraj'vu gradu, svi najmocniji likovi, tada su to bili hevi metalci, jel', bar blago bildali, pa vi vidite