Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 11:08

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Evo glavnog grada..
PostPosted: 25. 09. 2008. 17:03 

hot_blood wrote:
ovo je tek pocetak :mrgreen:

*edit

Zbog sigurnosti Queer festival otkazan
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080925088

meni je drago sto je otkazan :mrgreen:

eh nadam se da su retardosi sljedeći na redu kod vehabija ;)
u tom slučaju se dobro pripazi ;)

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:06 
Moderator

Kristalna noć se ponovila jučer u Sarajevu. Udarali i novinare. Samo zato jer su bili na zadatku i jer su imali dugu kosu. Interesuje me jeste li vidjeli ove plakate po gradu...na njima je napisana adresa http://www.zdravodrustvo.info - pogodite ko je sljedeća meta fašističkog divljanja, obratite pažnju na zaokruženo:

Image
Image

Dakle, NACISTI koji su polijepili ove plakate po gradu, ne zanima ih jel u pitanju seksualna orijentacija ili vrsta muzike - sve što je drugačije treba da umre. Šta ćemo sad, gospodo, kad vehabijama i ostalima zasmeta neki punk, metal ili hardcore koncert? Hoće li nam biti svejedno??? :evil: :evil:

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:13 

Rekoh vam ja, to je vec transverzala, ja zivim u Bible Beltu i znam koje su to NEMANI, na svakom koraku ih vidim!

Ovdje ima vise crkvi u gradu velicine Visokog nego u Sarajevu dzamija!

Jadna vam majka ne krenete li u protukampanju. Ima motivacijskih plakata. Treba i njima dat do znanja da im u Bosni nije mjesto i da ih neko mrzi!

Da osjete malo taj strah, da znaju da su manjina, da vide kako je...onda ce se smirit i vise im takve stvari naumpadat nece.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:13 

Still Cyco wrote:
hot_blood wrote:

*edit

amin

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:16 
Moderator

From i sociologija koja se bavi transformacijom građanskog u društvo totalitarističke aksiologije mi se sve više vrte u glavi. Propaganda i neobrazovani puk ima ozbiljne izglede da brzo postane mobilizirano protiv svega što je drugačije. Ovo je živi trend, vidljiv i glasan - koji ide od sloboda ka mraku strogog pridržavanja kurčevih normi.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:17 

Still Cyco wrote:
hot_blood wrote:

*edit

hehehe jesil to i ti sinoc bio ganjan :mrgreen:
da se razumijemo mrzim i vehabije..al mrzim i pedere..
a sinoc je bilo svijeta i koji ne pripadaju vehabijama..

a iz nekih izvora - bolje sto su ga otkazali, za njihovo dobro..

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:20 

Ja znam dosta tih ljudi, i nisu u principu losi. Samo se upustaju u raznorazne internet klubove ispiranja mozga. To je propast IZ-a na djelu. Jer pri prvoj pojavi takvih IZ je odlucila da ih negira, ignorise. Onda su odlucili da su u pitanju "budale" i da je ispod njihove casti da se sa takvim opterecuju i raspravljaju.

Onda je g. Al-Masri imao onaj okrsaj sa Karicem prije godinu dvije, jel u Danima jel u SB, gdje ga je Al-Masri doslovce pokosio.

Tako to biva kad ne rijesavas problem na vrijeme i na pravilan nacin. Kad ekskomuniciras dio drustva jer su razliciti, ljudi postanu laka meta svakakvim manipulatorima. Bojim se da to nase drustvo aktivno radi svim svojim gradjanima kojim se zivot ne svodi na fudbal-kafanu-turbo folk-vjeru.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:22 

artredis wrote:
From i sociologija koja se bavi transformacijom građanskog u društvo totalitarističke aksiologije mi se sve više vrte u glavi. Propaganda i neobrazovani puk ima ozbiljne izglede da brzo postane mobilizirano protiv svega što je drugačije. Ovo je živi trend, vidljiv i glasan - koji ide od sloboda ka mraku strogog pridržavanja kurčevih normi.

DOBRO JUTRO!

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:23 
Moderator

Seratoru a i ostalima - u sljedećim mjesecima bi trebalo da izađe izvrsna doktroska disertacija na temu sekularizma i vjerskog/nacionalnog identiteta bošnjaka/muslimana iz oblasti sociologije religije od Dine Abazovića. Ja sam samo čitao ankete i rezultate - nije normalno koliko ta teza za manipulaciju ima stvarnog osnova. Mnogi su se zaprepastili, uključujući i IZ. Probat ću to da ti dobacim kako znam.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 17:33 

Aktivnosti IZ-a se svode na sest stvari...

1) Prosnja

2) Kukanje

3) Tragikomicni Epski "Hepeninzi" tipa "Moj Ummete"

4) Izleti za penzionere na Ajvatovicu i slicne

5) Periferije tipa vaktije, ilmihale (koje sumnjam da su revizirali od vakta Austro-Ugara), Preporod...

6) Prljave podzemne rabote sa "bracom" iz Islamskih banaka iz zaljeva, Turske...a bogam i sa ostalim puno gorim vukodlacima.

I onda, zasto iznenadjuje da im je puc otisao u veci kurac nego ikad. Pustili su azdahu da hara. Al nema Aladina da je zagura natrag u lampu. Komunjare.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:04 

Burnt iN Effigy wrote:
Gledano s tog aspekta, i vehabijski pokret odnosno vehabije su drugaciji od ostatka 'normalnog drustva'. Oni su ugrozeni ali isto 'jebu u glavu ugrozene', sad ko je tu normalan, treba se zapitati.

Cudna su bica te vehabije, ne kontaju da su manjina a daju sebi za pravo da ugrozavaju prava ostalih manjina, koji zacarani krug. Sve do jednom, kada nekom ne prekipi i ne predje velikim kamionom preko nekog skrivenog skrovista.

Ako nista, vrijedi ona, belaj - za minut se stvori grupa od 50 cigana ili vehabija, ljudi su udruzeni n puta jace nego ostali dio drustva, pokretac nikada nije jedna osoba, nego citav kolektiv, zato su jos uvijek na ovim prostorima, jaci nego ikad i pitanje je uopce hoce li ikada otici . . .

To je sasvim normalna pojava. Kad te sef na poslu iznervira, ti mozes otic u kafanu i utopit sjebove, il mozes otic kuci zeni i djeci koji ce u 90% slucajeva tebe natjerat da bar nekog izmlatis. Frustracije se lijece po principu udri na slabijeg. Pogledaj fudbalske tribine. Volja mase. Kad osjetis negdje pizdariju spuca te adrenalin i na ivici si. Vidis masu oko sebe, i nema tog alkohola ni kokaina koji ti moze dati TAKVO samopouzdanje.

Tako i Vehabije, koji su inace prilicno uljudni, mirni, naravno prividno jer su to vecinom "lijeceni" ovisnici, ili ljudi sa toliko kapitalnim problemima da ih je jedino vjera, tojest totalno ekstremno i nasilno apsolutisticki prihvacena vjera, mogla spast.

I zato krivim IZ, jer ih nisu prihvatili u taj "ummet" nego su im manje vise rekli da ih zaboli kurac za njih i njihove stavove. Ali to nije nista novo, to je problem u svakom Islamskom drustvu jos od pedesetih i Sejida Kutuba. Nereagovanje, tojest, pogresno reagovanje, na reakcionizam i utjecaj modernizma te post-modernizma na neke elemente Islamskog drustva. Mislim da su glupani na Al-Azharu tu tesko zakazali, ali to nije ni prvi, ni zadnji put.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:12 

Pametan doktor, al nista nam nije reko sto nismo vec znali, sto barem ja nisam znao.

U Kraljevstvu glupih, prosjecan covjek je Bog. Kako u Americi, tako i u krugu Al-Masrijevih podanika. Jedan Abu-Dzahil moze svasta da ucini...pa i da najvecu imperiju na svjetu na koljena dovede...

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:16 

I bas se sudarise drugaciji (citaj: manjinski) u ovom nam ubavom gradu. Niko ne uvidja apsurd? Endemicnost? Jebi ga, nije to za price ni zapadnim seljanima, zapadnoj stoci, onima sto gutaju javni medij BBC. Al' je to bas mocna, endemicna prica, al' takvu, valjda, konzimira, ma, jede, propusta kroz taj kontekst ni jedan procenat populacije na zemlji. Endemicna Bosna. Aferim!!!!

Nego, otkazivanje festa? Kao niste znali ranije, uvazeni clanovi queer zajednice, da je vjerovatnoca da se ono sto se desilo zaista i desi, uracunavajuci i statisticku gresku, 100 procentna? Hahahahaha Ne trpim ponasanje: Jebali bi se, al' da nam ne udje! Jadno, cak i u svjetlu presmijesnog opravdanja zastite svekolike bezbjednosti. Stoga, trpite i dalje da ne smijete ili smijete iskljucivo u iznajmljenim jeftinim stanovima i sobama za noc. Libo me racku!!!!

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:20 

Ipak je Libija uvidio, da, zato je car! Procitah sada...

Bice bolje.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:24 

Ne procitah intervju kad napisah zadnji post, samo onaj clanak.

srz, po meni...

DANI: Zar adekvatan odgovor upravo ne bi bilo prihvatanje liberalne demokracije kao najboljeg sistema za ostvarenje gradjanskih i ljudskih prava?

SILAJDZIC: Liberalna demokracija je dobra sinteza sa stanovista politicke pragme, politicke vlasti. Ali ne mozemo kazati, u skladu sa Fukuyaminom teorijom o kraju ljudske povijesti, da je to najvisi moguci oblik ispoljavanja ljudskog duha. To ne mozemo kazati. Ja kao musliman to ne mogu prihvatiti. Sa liberalnom demokracijom i individualizmom, ma koliko se sa stanovista ljudske svakodnevnice cinilo da su to sistemi koji proizvode i oslobadjaju najveca blagostanja za ljude, zajedno pod ruku idu i fenomeni koji nas jako zabrinjavaju. Na koncu, spram tih fenomena kriticki se pisu izvanredne studije. Postoji citava literatura koja je nasim ljudima nepoznata, ali ljudima koji se bave iole ozbiljnije razvojem zapadnoevropskog misljenja to je poznato. Hocu da kazem da ti momci iz Bocinje, bas kao i pentekostalci (duhovski pokret u krilu Katolicke crkve) ne vjeruju zapravo da liberalna demokracija, ili gradjanska drustva, mogu bezuvjetno ponuditi ljudima sva blagostanja, oni naprosto u to ne mogu povjerovati.

Pentekostalci i vehabije su identicni. Jedina razlika je sto Amerika pruza mogucnost Bocinja i slicnih vidova, al onda ih mora, ko u Waco-u, neminovno spaljivat. Mi nismo Amerika i tu je kapitalni sjeb. Nit cemo bit. Mi smo kao sto on u intervjuu kaze, naprasno presli iz jednog reuliranog, opceprihvacenog uredjenja drustva u mrtvi Babilon svega i svacega, od ultra-liberalizma do ultra-konzervativizma i moramo se s propascu ideolosko-vjerskih institucija koje su to trebale predvidjet i tretirat na vrijeme sada nositi. Totalni sumrak uma, pomor, apokalipsa. Al et bio je rat, a mi smo samo mali prosti brdjani, daj da se zamezi, popije....

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:25 

Burnt iN Effigy wrote:
kao sto je slusaj oko izgradnje crkve, ja mislim u Srebrenici, na zemljistu one stare zene, e to je vec druga stvar i treba shvatiti kao uvredu.

Avlija Fate Orlović. Konjević polje.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:42 

Izbori za reisu-l-ulemu, Karic protivkandidat, Silajdzic potpora svake vrste istom. Trebalo bi nam biti jasno.

A... Misteriozna saobracajka Barcica (onog sto je poceo preuzimati dzamije i po Sarajevu) nikako nije misterizona jer je i ranije, prosto, brzo vozio :lol: Tom Barcicu je trebalo u svakom smislu pomoci, prije svega terapeutskim radom vjestog psihijatra, al' dobro, mi smo humano drustvo, mi imamo misteriozne saobracajke.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:47 

Lijepo je kad ja, kao analfabeta, hobijista, osoba koja prolazi kroz zivot i pokusava sebi odgonetnuti povode i rezultante u drustvu oko sebe, dodjem do istih zakljucaka kao jedan doktor nauka, bez ikakvog poznavanja istih :mrgreen:

Mada sam platio normalnim djetinjstvom i pubertetom za taj luksuz. Bez zrtve nista nema. :evil:

Ja sam cuo svakakvih, neke su mozda i lovacke, o Efendiji. Samo znam jedno, ako ima iko da je siva eminencija u nasoj drzavi, ako ima iko ko moze "nacinit" da nestanes, on je taj. Kad ti totalni ljigavac kao sto je jedan Henry Kissinger orden uruci...znamo koji si ;) Ne cudi me, nimalo. Ne iznenadjuje me. On se na cudan nacin ustolicio, na jos cudniji nacin je NEPOMJERIV, i bice nas suludi Papa do zadnje. Ako su nam ista Austro-Ugari nazao ucinili, onda je to ta jebena institucija koju su "oformili" da bi nas sekularizirali. Uspjesno, nema sta.

Mada efendiju ko i Henrija interesuje samo jedno: PARE. Nedo bog da mu je stalo do "ummeta", ja mislim da bi onda tek najebali. Ja bih prvi trazio da se uvede Vehabijski Serijat, da ne moram slusat curice kako izvode Ilahije i Kaside 24/7.

Last edited by stari serator on 25. 09. 2008. 18:52, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:52 

~°~ wrote:
Izbori za reisu-l-ulemu, Karic protivkandidat, Silajdzic potpora svake vrste istom. Trebalo bi nam biti jasno.

A... Misteriozna saobracajka Barcica (onog sto je poceo preuzimati dzamije i po Sarajevu) nikako nije misterizona jer je i ranije, prosto, brzo vozio :lol: Tom Barcicu je trebalo u svakom smislu pomoci, prije svega terapeutskim radom vjestog psihijatra, al' dobro, mi smo humano drustvo, mi imamo misteriozne saobracajke.

Kada je Enes, koji je meni prilican smarac (uglavnom zbog konstantih kvotacija i razbacivanja referencama, dobro je ba, nacitan si, persu, de ti nama to uprosti, TO JE TVOJ POSAO) zijanio Mustafi na tom izboru sve mi je bilo jasno. Papa. Ko Watain, BM Militia TO THE DEATH.

A Barcic, pa njemu je Alah dao vozacku. Al kako mu je tek oduzeo, spektakularno :mrgreen: Sva pomoc koja je bila potrebna :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 25. 09. 2008. 18:57 

hot_blood wrote:
Still Cyco wrote:
hot_blood wrote:

*edit

hehehe jesil to i ti sinoc bio ganjan :mrgreen:
da se razumijemo mrzim i vehabije..al mrzim i pedere..
a sinoc je bilo svijeta i koji ne pripadaju vehabijama..

a iz nekih izvora - bolje sto su ga otkazali, za njihovo dobro..

jarane koliko ti treba da shvatiš i da se upitaš "ko je sljedeći"!?

nije ovo zajebancija i treba reagovati na svaki mogući način. kad si već tu predloži šta konkretno...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 137 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]