Rest in Peace, Countdown to Extinction i Youthanasia PAPA za dorucak, uzinu, rucak, uzinu, veceru i jebenu uzinu sve sto je almighty Metallica izdala nakon crnog albuma !
Megadeth je od 90. izdao tri MASTERPIECE izdanja metal muzike, a Metallica je napravila brand (pametni Lars) i gubila se u svijetu glazbe.
Load, Reload imaju izvrsnih pjesama - masterpiece pjesama, ali imaju i puno nepotrebnog smeca, koje gusi albume.
NOTE TO MYSELF: sprzi si cd best of load i reload
ovaj novi album....sta je to? dobra mjuza - mozda. povratnicki album metallice - mozda (imajuci u vidu sto su izdali prije toga). jos jedno izdanje na silu, nekad metal kraljeva, sad zrelih ljudi koji nikako da se pomire s cinjenicom, da ne ide bas 6 puta zaredom - hell yeah!
PS. Klanjam im se do poda zbog svega sto su napravili do 2000. godine. Nakon sto je, meni omiljeni, Jason otisao i mene je prosla zelja za bendom. Prije dvije godine su odsvirali cijeli Master...odsvirali koncert mog zivota, dva i pol sata stare Metallice - i to je to. Ja vise ne bih ovo dirao.
Sad kad vidim hype s novim albumom, 5 koncerata u jednom gradu zaredom, rasprodanu skoro turneju...kontam na sto je muzika spala - izdaj album da mozes na turneju uzet pare! kakav god on bio, imas ime. sta mislite zasto se svi reunioni izdaju? zivimo u vremenu gdje je marketing 75% proizvoda. Metallica je u 2008. godini nista drugo no marketing masinerija, koja je izdala prosjecan metal album, a zaradice novce o kojima ne mozemo ni sanjati.
eto. odo slusat sad Beneath The Remains i Justice for All...sjecati se kako je JEBENO dobro nekad bilo, kad se muzika snimala s dusom, iz srca, kad se pravilo 9 dobrih pjesama, kad je LP, album bio svetinja, a na tour se islo promovirati album pa cak ako je to znacilo i gubiti novce. Metallica bi mozda cak ovo i prihvatila jer su dovoljno zaradili, ali oni vise jednostavno ne mogu napraviti sjajnu pjesmu.
uh koji rant...jebiga morao sam

PS. ne zelim potaknuti raspravu oko mog posta, ovo je samo misljenje jednog covjeka koji ih prati od onda kad su snimali albume do jaja. nista vise od toga.