Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 09. 08. 2025. 19:20

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next
Author Message
 Post subject: Re: Santa not welcome..?
PostPosted: 30. 12. 2008. 11:36 
Moderator

Dedo Alija :lol: :lol: :lol:
jos sao da ga na zastavu stave i da pocne reklamirati sarajevski kiseljak kosto je djed mraz colu. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:03 

hahahahahahahahah :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:28 

Nedavno sam prisustvovao jednoj vrlo nezgodnoj raspravi o tome kako 'Muslimanska djeca ne smiju vjerovati u djeda Mraza'.WTF?!To samo govori na šta smo spali,na najjadniji čin nasilne islamizacije BIH.Dno jebenog dna.Glavno je pitanje-dokle će to dogurati?Tjerati 6 godišnje dijete da strepi od Boga u tom periodu i da svoje vršnjake druge vjeroipsovjesti doživljava kao vlahe,kijafire...Stvarno jadno.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:42 

"Protjerivanje" Deda Mraza je sramotno, ali nisam uopće iznenađena. To je nekako bio logičan korak nakon uvođenja vjeronauka u vrtiće. Idemo od pelena napraviti podjele, da djeca odmah znaju kojem "toru" pripadaju i kojeg da se klone. Pa nek još umisle da više vrijede od ostalih i da su samo njihova uvjerenja ispravna. Hajmo im lijepo uništiti djetinjstvo, šta će njima i bajke i igre, treba ih odmah uozbiljiti i napraviti od njih male nacionaliste.
One Arzije me strah, svega mi :mrgreen: Ista Gargamel. Spodoba. Grinch. Kad je vidiš, sve ti je jasno.
A Sarajevo tone sve dublje i dublje, u svakom pogledu. Žao mi je što je to tako jer je ovo (bio) moj grad, ali mislim da više nema načina da se nešto bitnije promijeni. Šačica ljudi koja nešto vrijedi ne može ništa u ovom moru papanluka. Gotovo svaki projekt i svaka ideja propadne jer je nemaš više kome plasirati, niti postoji ikakva svijest.
Sad samo čekam sljedeću izmišljotinu i trend, mada mislim da me odavno više ništa ovdje ne može šokirati.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:46 

a jbg ....... nemores ti nista tu ....... jbem ti ljeb vjeronauk u vrticu fak .......... ovo nije normalno ......... a i to sto kazete da djeca od 5 godine djele sve moguce rase , vjeroispovjesti i ta sranja .......... ocemo prosvjede :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:56 

Nego sta nego u vrtice vjeronauku! Tada su djeca najprijemcivija, vjeruju slijepo u sve sto im kazu roditelji/vaspitaci, postane to dio njih i onda nikada nece puno preispitivati vec ce samo piciti po naucenom...
Hehe, sto ima onaj vic: kako je nastao djed-mraz? Upao cetnik u varikinu! Haha, sada ce srbi tvrditi da je to njihov izum :) :)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 12:59 

Hhahaha, nisam za taj čula :mrgreen:
Nego, mene strah ove današnje djece. To je tako drsko, puno neke agresivnosti, negativnog naboja, nekulture... Uh... Čast izuzecima.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 13:08 

ma ništa je ovo, ako ko nije čitao dane >> nek izvoli

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 13:19 

stvarno ne znam cemu zabrana djeda mraza.
sinoc na teveu gledam kao ona pokrivena zabranjuje da se pojavi ovaj "terorista" u vrticu, a pominju i neke stripove alije izetbegovica u vrticima. ode sve u kurac.
jucer je kao i svake godine u vrtic gdje odradjujem vjezbe dosao djeda mraz po propisu, nije imao oruzije, nasmijao je djecu, donjeo poklone,... sad se pitam, kakva osoba moras biti i tako jedan veseli cin da zabranis. sve me vise stid biti drzavljanin ove usrane zemlje, najradije bi sve sravno sa zemljom i posijo zito.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 13:22 

danasnja djeca su ionako drsak agrsivna nekulturna i puna mrznje prema drugim vjerama ....... jos taj vjeronauk u vrtice to nije normalno :evil:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 15:03 
Moderator

Divna Bosna. Ma fuj! Ma FUJ!!!
I onda me pitaj sto jedva cekam nazad u Zagreb. Jebes ovakvu sredinu. Fuj...

Moja djeca jednog dana u ovakvoj sredini da odrastaju? S Deda Hidzrom, Deda Nurkom i ostalim Ajvanima - ma mars se u tri picke materine. Treba ganjat daleko ba..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 15:07 

dasta :mrgreen: ajmo u albniju svi peci kifle :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 15:16 

momak, teska srca, imao sam nade da si pametniji, jos prije neg su te prvi put banovali ja sam bio protiv (kao sto sam bioprotiv svakog banovanja), al ovim te obavjestavam da mi je dopizdilo citati gluposti, pa se pridruzi drugu SODOMU na ignore listi ;)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 15:50 

shedifool wrote:

E svašta.
Desilo se to u jednoj zemlji seljaka.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:07 

drama.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:13 

Ok sve to ali ... kao da nam je ukidanje djeda mraza trenutno najveci problem u gradu... :roll:

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:14 

stari serator wrote:
Archangel wrote:
Cuuj molim te, nisu to tendencije, to su medjusobna uvazavanja, koegzistencija, jasna odredjenja, stavovi i misljenja, te na kraju krajeva realnost i onako kako jest i kako samo moze i biti, to sto se ti eventualno s tim ne mozes sloziti pa moras malo podjebavati, je druga stvar.. :P
Ovo je pak nesto drugo, ovo je samo debilno..

ma dasta, sa naglaskom na "kako samo moze biti"...al znamo, tojes, vec smo se uvjerili u tvoj apsolutizam vise puta ;)

zasto dublje ici u sulude cirkularne diskusije vec n puta isprobane? kraj.

Da, u pravu si, moj problem je sto sam sasvim realan i prihvacam stanje onakvo kakvo jest (naspram nekim zamisljenim utopistickim, vec stoput isprobanim) i ljude onakvima kakvim jesu i svejedno ne micem niti zelim.. ;)

No, doista, zasto dublje.. :)

Quote:

lol, dobra...

Quote:
Ok sve to ali ... kao da nam je ukidanje djeda mraza trenutno najveci problem u gradu... :roll:

Normalno da nije, cisto je jedna u nizu tema za diskutiranje.. a da je mali problem ili nista posebno, nije..

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:17 

Archangel wrote:
Da, u pravu si, moj problem je sto sam sasvim realan i prihvacam stanje onakvo kakvo jest (naspram nekim zamisljenim utopistickim, vec stoput isprobanim) i ljude onakvima kakvim jesu i svejedno ne micem niti zelim.. ;)

da bi ti uspio u ispunjenu svog zivotnog cilja da budes svakom loncu poklopac ;)

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:34 
Moderator

thrashtilldeath wrote:

Biseru, ovo je glavni problem :roll: Sačekaj 15 godina pa ćeš vidjet kako će se ponašat ta ista dječica ako nastave sa vjeronaukom u vrtićima i tetom Novom godinom i djedom Hidžrom. Svi misle ovo nije problem, ali nam Arzijica pametna ide od dječice i temelja, ako je sad ne zaustavimo, neće niko ovu djecu kad odrastu. Sad to nije problem, ali sačekaj.

Profile  

PostPosted: 30. 12. 2008. 16:38 

stari serator wrote:
Archangel wrote:

da bi ti uspio u ispunjenu svog zivotnog cilja da budes svakom loncu poklopac ;)

Eto tiiii mi reci.. :P

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 206 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]