lord krvolok wrote:
no_username wrote:
Napijte vi dobro"metalce od glave do pete" tj. "pozere" pa da vidite kako se sluša Maja Marijana,a ne slavna Pantera na koju se toliko znaju furati radi nekog šupljeg respekta u toj domaćoj "metal jet-set " sceni..:) A takvih u Sa ima ko logoraša iz 94'...
Auu zar je do tog doslo??Ja recimo slusam Panteru,al volim i Crvenu Jabuku ne znam jel to sad ok :?
ZnaÅ¡ u Äemu je stvar?! Furanje...Furanje da neko nizaÅ¡ta drugo lafo ne zna nego za death,black,trash i sav taj old school,proÄita svu Wikipediju i poÄne vaziti kako je nastao metal ,ko su mu zaÄetnici i koje imaju sve vrste i podvrste metala,a ovamo kad se napije khm."jebo metal" :)
Mislim da ga takvi upravo brukaju,metal je za one koji istinski uživaju u tome bez ikakvog foliranja!
ZaÅ¡to nebi bilo uredu da sluÅ¡aÅ¡ i Crvenu jabuku jer onda nemaÅ¡ ograniÄen muziÄki ukus,a to je dobro u neku ruku jer ne omaložavavaÅ¡ drugo i imaÅ¡ Å¡ire poglede okolo.JoÅ¡ je gore ljude osuÄ‘ivati na osnovu muziÄkog ukusa.Npr. trebam li se sad odreći svog najboljeg prijatelja ako on sluÅ¡a narodnjake ponekad?SluÅ¡anje narodnjaka ne znaÄi za svakog maloumnost kako neki prosuÄ‘uju jer nisu svi ljudi na istoj domeni mentalne svijesti.
Ne znam koliko ste upućeni u nauÄna istraživanja...U SAD su hardvarski nauÄnici istraživali dugo o sistemu uÄenja studenata,naÄinu polagana ispita i vremenskom roku njihovih davanja.Istraživanja su pokazala da lakÅ¡e uÄe i polažu osobe koji sluÅ¡aju heavy metal jer je rijeÄ o inteligentnim osobama koje su mnogo viÅ¡e svjesnije o onom Å¡to ih okružuju pa im pomaže nadvladati pritisak pod kojim se nalaze.Kratak zakljuÄak jeste da je heavy metal za nadprosjeÄno inteligentne osobe!
No,opozivam se na ovu Äinjenicu iz razloga Å¡to se mnogi "metalci" tzv. "pozeri" opozivaju na to da je heavy metal za pametne pa sad tu žele da istaknu svoju individualnost al' opet na pogreÅ¡an naÄin!NiÅ¡ta originalno...U svemu Å¡to radite,radite s ljubavlju i originalnošću jer vi ste jedna individualna liÄnost koja živi jedan i svoj život,a ne tuÄ‘i.U suprotnom sluÄaju znaÄilo bi da nemate svoj stav i karakter jer niste pronaÅ¡li svoje mjesto u svijetu! :)
Znam,napisala sam malo više...Ovo je samo nadovezivanje na tvoj komentar-nikakvo osuđivanje,daleko od toga! ;)
Ne predstavlja nikakav sram sluÅ¡ati i drugu vrstu muzike uz metal sve dok je to u normalnim granicama i bez nekog furanja koje je apsurdno u svakom sluÄaju!
Pozz!