ZlayA wrote:
@master:
da ozzy ima specifican glas, ali on nije dobar! gledajuci sa stanista vokalnih mogucnosti ozzy ima los glas! ali kako ne kontas, meni je ozzy bolji od svih pjevaca sabata jer je on jedini pravi glas sabata kao benda! i ja nisam nista gledao subjektivno ovdje, a ako je neko subjektivno odgovorio onda si to ti, kao sto rekoh, ian gillan ima vokalno najbolje sposobnosti od ovih navedenih pjevaca sabata, jedan od najboljih pjevaca u istoriji rocka vjerovatno, ali kao sto je i sam gillan rekao ''Ja sam najgori pjevac kojeg su Black Sabbath imali ikada''... inace ako si informisan koliko nisi, znao bi da su za ozzya iommi i geezer rekli da ima los glas i da su pjesme pravili sa dubljim i mracnijim tonovima samo da bi dosli na nivo sam ozzyevim vokalnim sposobnostima, ali ozzy je to skontao i namjerno pjevao kako je pjevao i nije pogrijesio...
i da, slican glas ima Page Hamilton...
Ozzy ima loÅ¡ glas u poreÄ‘enju sa Gillanom, ali Äovjek uopÅ¡te nema male vokalne sposobnosti. ÄŒek niÅ¡ta gledao subijektivno
! A znaÄi, onako objektivno (ko brat bratu) Ozzy je najgori vokal u istoiriji ÄovjeÄanstva
!
I taÄno da sam ja na to gledao subjektivno i svjestan sam da je on Äovjek sa možda i najloÅ¡ijim vokalnim sposobnostima u Sabbathu, ali onakvu glupost za istoriju ÄojveÄanstva...ma daaaj.....To kad neko hoće da se napravi pametan pa izvali neÅ¡to banalno...