nasmjeshiti luzer wrote:
:D , pa da.
Al', salu na stranu, jer ponekad ljudi zaista znaju da na taj nacin dovode stvari u vezu. I nije mi vise uopste smijesno kada cujem kako je opet neko lupio da su R.G.K, Glazgov Kolac i Patricks-i nazi. A i cudna je koincidencija sto cesto cujem slicne stvari cim je u pitanju neki bend koji ne svira crust, noise ili emo, nego se lozi na neki 70/80's punk ili HC. Odmah sutra cujes da su nazi. A prekosutra odes na koncert gdje svi ti ''nazi'' bendovi sviraju Kennedys-e

. Mislim, taj Biafra, jeb'o majku svoju, on je u stvari bio nazi, a spominjao ih je u pogrdnom kontekstu samo da bi mogao da se neprimjetno infiltrira u anti-nazi redove

.
mah, mene vise to ne zanima ko je lijevo ko je desno orijntisan... kao sto prije neki dan napisa na jednoj drugkj temi, to je vise postalo totalno nebitno... neko fura celavu glÄavu, nego irokezu, neko kukasti na bedzu a neko anarhija na prisivacu. u 90% slucajeva ni jedna ni druga grupa nemaju blage veze sta jwe to, nego su to obicni klinci kojima ocito fali paznje u zivotu ( da li roditeljeske, jaranske il nesto trece nebitno ) i te svoje komplexe pokusavaju isfiltrirati kroz mentalitet mase, odnosno kroz pripadanje nekoj grupi 'istomisljenika'... iskreno, i ja sam bio u toj anarho prici, ne bas aktivno, ali mi se uvijek svidjala ideja anarhizma kao pozitivne ideje koja ce doprinijeti razvoju drustva. na zalost, anarhizam, kao i socijalizam itd., je samo dobar na papiru, a neostvariv u realnmost, tako da jednostavno vise ne zelim traciti svoju mladost u neke prazne snove za koje pouzdano znam da se nece nikad ostvariti. takodjer, sa druge strane imamo te nacije, faiste ili sta vec, koji su zapravo, bar u vecini slucajeva neobrazovana derista koja nemaju veze o zivoptu ( uostalom, kao i dosta wannabe anarhista ) nego pokusdavaju svoje komplexe rijesiti kroz agresivu, a totalitarna ideologija im se cin kao najbolji filter za ispoljavanje svojih najnizih nagona. opet ponavljam, kao u vec spomenutom postu, u mom gradu npr. ima 10ak skinsa u vreh glave, nepovezanih medjusobno, koji se bore za nesto koji nema veze za tuzlanskom, odnosno bih realnoscu. npr oni zele protjerati onih 10 crnaca sto su dosli ovdje, ili onaj jadni ostatak zidova sto zive ovdje kao i svi ostali... ne znam, meni ti ljudi ne smetaju, al takodjer ne zelim sada dignuti te manjine kao neku ugrozenu rasu na neki visi nivo ( kao sto npr. pederi pokusavaju kroz gay pride, ), jednostacvno cu ih smatrati normalnim ljudima, i ne vidim razloga zasto bi ih trebao isticati ili ponizavati kao drugacije od nas. svi smo isti.