Metal i satanizam su podosta bliski u odreÄ‘enim podžanrovima al' satanizam je postao samo magnet za privlaÄenje pažnje svijeta kroz metal.
Mnogi se kroz muziku i raju izražavaju tako ali ni jedna mala većina ( realno ) svakodnevno ne misli isto kako iznosi za raju.
Pitanje je, da li da kažem Äast izuzecima?
Nisam pobornik toga, al0 poÅ¡tujem svaÄije sve dok možemo ko ljudi razgovarati i imati viÅ¡e tema za razgovor sem muzike ( u sluÄaju da se ne podudaramo).
Muzika ( naroÄito ona Å¡to nosi emociju i poruku ) je postala takva da je jednostavno teÅ¡ko razdvojiti povrÅ¡no robovanje njoj i stvarno osjećanje i poimanje s njom.
To su potpuno dvije razliÄite perspektive gledanja.
Robovanje je samo "slušanje" za raju i "pokazivanje svijetu ko sam ja i koje je moje mjesto u ovom društvu" za razliku od stvarnog poimanja sa određenom muzikom.
Slušaš ono što voliš, slušaš za sebe, ne robuješ nikakvom tamo sotoni sigurno u sobi niti na bilo kom drugom mjestu jer bi onako "blesavo" trezven razmislio i rekao sebi: to bi samo neki poremećeni lik radio...Ovo važi samo ako realno gledaš na to
jer pravi metalac ne skreće pažnju na sebe kroz ono što sluša, to trebaju drugi da ocijene i prosude.
Mene popriliÄno ironiÄno nasmijava kod mlaÄ‘e nezrele raje Å¡to ono na svijet nije joÅ¡ postalo i ono već robuje nekom, pokazuje bijes, hvali i veliÄa neku (ne)postojeću materiju-- ovo stavljam pod upitnikom postojanja isto ko Å¡to i mnogi stavljaju pod upitnik postojanje i suprotne strane dobra ( Boga, anÄ‘ela ) , jer je to sve povezano, a nećemo blebetati tu majmunluke da jedna strana ne postoji, druga da..Ide lanÄano. Ko vjeruje, pravac džamija/crkva, ko ne, nek ide gdje hoće.
Da se razumijemo ja nisam nikakav metalac/rocker, ne nalazim sebi na takav naÄin nikakav epitet u ovoj druÅ¡tvenoj sredini. Postoje mnogo veće vrijednosti koje izgraÄ‘uju liÄnost, a ovo ga samo dopunjava ili umanjuje za one koji to (ne) razumiju ...
Mislim, kad bi se malo manje ljudi furali na neÅ¡to tek onda bi smo imali pravu sliku i vrijednost metala/rocka u globalu jer meni liÄno i ÄinjeniÄno ne treba neko da ga spomenem ikad u budućnosti u barem ni jednoj reÄenici da je bio nekad metalac/rocker i eto "proÅ¡lo ga je to" kasnije... On za mene ne umanjuje vrijednost metala/rocka već umanjuje svoj karakter i svoju liÄnost.
Nažalost, najviše je takvih djevojaka...
Cure, radije budite lijepe zgodne da se naÅ¡i deÄki imaju za Äim okretati, a ne da viÄ‘aju straÅ¡ila i hodajuće mrtvace!
Kad tad svakoj dođe iz guzice u glavu da se mora jednom dotjerati

..a i vi djeco, manje se furajte i excentriÄno ponaÅ¡ajte!