Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 13:51

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 234 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next
Author Message
 Post subject: Re: Metal i satanizam
PostPosted: 01. 03. 2010. 17:46 

Stargazer wrote:
Quote:
E sad, jedina stvar što to u Sarajevu malo ko "živi". Većini je to samo muzika koju samo slušaju, odnosno hobby poslije škole kako bi to Libijac rekao. Najčešće ih do 25 nestane, puf, sve bilo furka (a to se vidi i po stavovima još i prije, npr. kad vidiš stavove/razmišljanja po forumu, u razgovorima uživo s tim ljudima itd. jednostavno im je općeprolazna furka koju ne žele sami sebi priznat i trude se na sve načine opravdat to a ne mogu).

Ljudski interesi evoluiraju. Ako neko slusa istu muziku sa 15 i 25 godina, mozda to govori o tome da se nije bas previse razvio kao licnost? Da se razumijemo, ja ne mislim ovo sto sam gore napisao. Al mi se ne svidja prica "ja nesto zivim, a ostali se furaju". Metal je furka. Svi se furaju, samo je pitanje do koje su mjere toga svjesni. Sve je to ok, i normalno, i za ljude. Neko slusao metal pa prestao, i sa kaze da mu je sa distance to sve bezveze. Pa sta, njegovo misljenje, njegovo iskustvo.

Metalci bi trebali nauciti da umjerenije sude drugima. Al onda bi vjerovatno prestali biti metalci...

ne znam brate ali ja se osjecam superiornije jer sam metalac :razz:

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 17:49 

HomoAgricolus wrote:
90%posto je to furka..kod nas je bilo desetak "metalaca",imali kosu do gujce,sad imaju oko 25godina,osisani,slusaju folk..i kad ih pitas sta bi oni :"sinko to ti je furka,proci ce i tebe"..a pitas ih sta su slusali,znaju nabrojat deset bendova i to pet domacih.

Ne bi rekao ti imas/imao dugu kosu :D , i kod nas nema previse metalaca , a pravi jos manje , ja ne znam ni jednog, Kemo je mozda i najveci thrasher/metalac kod nas , i naravno Nori ostali su ko ja i ti sto slusamo ali ne furamo se previse medju rajom , ti znas i sam koliko je bithcarki kod nas slusaslo rock/punk i glumatalo starke itd a sad Ceca , Brena i ostale kurve su im idoli .

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 17:51 

ma pazi, nisam ni ja rekao da senad nije u pravu, ja se slazem skoro sa svim, samo sto ja malo veci naglasak stavljam na muziku tj sta slusas. izgled mi je bitan dok se ne oblacis ko seljak il neki jednolicni klon. e sad jel neko ima dugu kosu il kratku, jel nosa jednobojne majice bez benda ili sa bednom, jel nosi bermude il farmerke, motorku il neku vijetnamku, martinke il nesto drugo, na to manje paznje obracam. sve je to alternativno i dok nisi seljak neces se utopit u masu istih...

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 17:52 

Sa mnom nece niko da se raspravlja :(

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 17:54 
Moderator

bosanski sindrom u svemu pa tako i u ovom :)

skontam da nema fajde. vozdra

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 18:26 

Obezglavator wrote:
HomoAgricolus wrote:
90%posto je to furka..kod nas je bilo desetak "metalaca",imali kosu do gujce,sad imaju oko 25godina,osisani,slusaju folk..i kad ih pitas sta bi oni :"sinko to ti je furka,proci ce i tebe"..a pitas ih sta su slusali,znaju nabrojat deset bendova i to pet domacih.

Ne bi rekao ti imas/imao dugu kosu :D , i kod nas nema previse metalaca , a pravi jos manje , ja ne znam ni jednog, Kemo je mozda i najveci thrasher/metalac kod nas , i naravno Nori ostali su ko ja i ti sto slusamo ali ne furamo se previse medju rajom , ti znas i sam koliko je bithcarki kod nas slusaslo rock/punk i glumatalo starke itd a sad Ceca , Brena i ostale kurve su im idoli .

a sta ti znas "slusas" metal godinu dana,zato bez pametovanja :) bilo je dosta propalih slucajeva "metalaca",imali kosu do guzice,samo ti si tad igrao nintendo u kuci;)

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 18:40 

HomoAgricolus wrote:
Obezglavator wrote:
HomoAgricolus wrote:

a sta ti znas "slusas" metal godinu dana,zato bez pametovanja :) bilo je dosta propalih slucajeva "metalaca",imali kosu do guzice,samo ti si tad igrao nintendo u kuci;)

Sta ti znas odkad ja slusam metal ?
Drugo pricas tu ko da imas 20 godina vise od mene pa nesto znas o metalu a stariji si od mene nesto vise od pola godine ? Zato ne seri . Bar ja znam kakvo je stanje tu jer sam odrastao vise u carsiji nego ti i zivim tu , de ti nabroj metalce koji zive za to i to furaju iz Cazina ? Sve neki glumci , ja se bar ne furam i boli me kurac za njima a i tebe bi trebao , rob si bitcharki i Rosicev sljedbenik , nemoj puno da seres.
P.S.

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 18:53 

Sta ti znas odkad ja slusam metal ?
Drugo pricas tu ko da imas 20 godina vise od mene pa nesto znas o metalu a stariji si od mene nesto vise od pola godine ? Zato ne seri . Bar ja znam kakvo je stanje tu jer sam odrastao vise u carsiji nego ti i zivim tu , de ti nabroj metalce koji zive za to i to furaju iz Cazina ? Sve neki glumci , ja se bar ne furam i boli me kurac za njima a i tebe bi trebao , rob si bitcharki i Rosicev sljedbenik , nemoj puno da seres.
P.S.[/quote] neke stvari cu ti reci pvt,ovako idemo s teme.
hmm satanizam,normalno u metalu mada ga ja ne "furam",to vise rade prljavi blekeri koji hoce pozornost :mrgreen: a bom ko ga stuje,stujem i ja njega:) vise volim vidjeti i slusati metal bend koji se bavi nekim socijalnim temama,ratovima,etc..i kad budm radio pjesme sa svojom ekipom nece biti satanizma :)

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:16 

"ako neko slusa istu muziku sa 15 i 25 godina, mozda to govori o tome da se nije bas previse razvio kao licnost?" taj sam! evo i nakon 25 godina neki od tih bendova su mi i dalje daleko najbolji :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:27 

joj ovih cazinanja :) true-ne true, zar se opet o tome raspravlja :)

dobro je jednom neko s foruma rekao, onaj ko je slusao pa poslije to isto prestao slusati ("isfur'o), nije NIKADA ni BIO U TOME.. To je to, muzika je tu da se sluša, a METAL je sam po sebi više od muzike, to ide uz rokenrol stil življenja, i okej je ako neko ko sluša metal onda i izgleda u skladu s tim.. Kada reperi mogu nosati one kačkete, hlače, mogu i metalci svoje lance,majice bendova,patcheve,koznjake..sta vec..

Potpuno se slazem sa Nameless i medical_murder.. Stvarno, sve je manje "metal-look" likova i zenski na svirkama, nije to to.. Zarr nije gotivnije kad svi bengamo i moshamo se sa dugim kosama, lancima, prišivcima, i tak to :D

METAL, MUSIC AND WAY OF LIFE!!! :twisted:

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:30 

Bestial Invasion iz Cazina, daj bolan ostavite se personalnih tema na forumu.
Satanizam je uvijek bio dio metala i ostat ce, postoje razne nijanse toga, vecina ne zna o cemu bi pisala pa im je to prvi izbor. Ma da vecina metalaca koristi sotonu manje vise kao sinonim za otpor i suprostavljanje svemu modernom a prije svega naravno krscanstvu :roll:
Pogotovo u blek metalu koji toliko ne tolerise taj "herd mentality" kome je glavno mjesto u krscanstvu i slicnim religioznim opredjeljenjima.

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:31 

tjeskoba wrote:

dobro je jednom neko s foruma rekao, onaj ko je slusao pa poslije to isto prestao slusati ("isfur'o), nije NIKADA ni BIO U TOME.. To je to, muzika je tu da se sluša, a METAL je sam po sebi više od muzike, to ide uz rokenrol stil življenja, i okej je ako neko ko sluša metal onda i izgleda u skladu s tim.. Kada reperi mogu nosati one kačkete, hlače, mogu i metalci svoje lance,majice bendova,patcheve,koznjake..sta vec..

Potpuno se slazem sa Nameless i medical_murder.. Stvarno, sve je manje "metal-look" likova i zenski na svirkama, nije to to.. Zarr nije gotivnije kad svi bengamo i moshamo se sa dugim kosama, lancima, prišivcima, i tak to :D

a znate svi kakav je obezglavator,govno,kako vec..on bi spammao ko mrkva sad.moram mu reci i objasniti neke stvari na pvt:) p.s potpisujem tvoj post :)

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:32 

Image

o ovome ti pričam brate :) to je taj DUH..Metal..

(dio RP ekipe sa Napalma ;-) )

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 19:37 

Addi wrote:
ma pazi, nisam ni ja rekao da senad nije u pravu, ja se slazem skoro sa svim, samo sto ja malo veci naglasak stavljam na muziku tj sta slusas. izgled mi je bitan dok se ne oblacis ko seljak il neki jednolicni klon. e sad jel neko ima dugu kosu il kratku, jel nosa jednobojne majice bez benda ili sa bednom, jel nosi bermude il farmerke, motorku il neku vijetnamku, martinke il nesto drugo, na to manje paznje obracam. sve je to alternativno i dok nisi seljak neces se utopit u masu istih...

seha druze....ja sam u svome postu velikm slovima napisao "MUZIKA JE NAJBITNIJA" tako da taj dio nije potrebno naglasavati ;-) :) ...uglavnom razumijemo se,i ovaj tvoj post je apsolutno na mjestu i djelimo misljenje...
@andrej...drago mi je da razmisljamo isto,mislio sam da ce SVI popljuvati ovo sto sam napisao ;-)

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 20:15 
Moderator

tjeskoba wrote:
Image

mislim da nam samo Ajdin fali ovdje na forumu, i Amer nesretnik, al ima njega samo se ne javlja, ne moze on bez RP :D

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 20:36 

al tema rasprave je na nivou retardiranog fetusa... :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 21:10 

HomoAgricolus wrote:
tjeskoba wrote:

a znate svi kakav je obezglavator,govno,kako vec..on bi spammao ko mrkva sad.moram mu reci i objasniti neke stvari na pvt:) p.s potpisujem tvoj post :)

Nabijem ja tebe na kurac , ne znas sta bi rekao pa tu meni nesto pametujes . Ti si poceo sa tim ko je pravi metalac ko nije , ja za to najmanje marim za razliku od tebe . Ko si ti da pricas sta ja slusam jer me ne znas tako dobro bas iako se druzimo , ne mozes ti meni pricati o onome sto ja slusam , jel ti meni na neki nacin gledas na compu koju ja vrstu muzike imam ? I DA , Obezglavator je govno , ali nije najvece ima vecih govana na forumu samo su in diskajz .

Sad vezano za temu :
Nikad se nisam furao na taj satanizam u metalu , nisam nikad shvatao to previse ozbiljno , ali moram priznati da su mi se uvijek svidjale provokacije na racun crkve , islama i slicnih institucija .

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 21:12 
Moderator

ovo je novi RP klasik :o

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 21:14 

biafra wrote:

Iznenađen? :lol:

Profile  

PostPosted: 01. 03. 2010. 21:48 

nekrodemon wrote:
tjeskoba wrote:
Image

mislim da nam samo Ajdin fali ovdje na forumu, i Amer nesretnik, al ima njega samo se ne javlja, ne moze on bez RP :D

hehe, Ajdin cesto navrati na forum i cita, ali nije registrovan :lol: A siguran sam da i Hellammer tako navrati i čita diskusije :mrgreen:

btw. ova slika je kvlt! Ne znaš ko je luđi ispao (Andrej :lol: ), najnormalniji je nekako Hellammer :)

biafra wrote:

definitivno

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 234 posts ]  Go to page Previous  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]