Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 01:37

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 108 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Author Message
 Post subject: Re: Seka Aleksić pljuje po metalu!!!
PostPosted: 16. 06. 2010. 17:25 
Moderator

jab vala prije na Darkest Hour otišao neg na Joksimovića.

isto tako mi je Pero Defformero preglupa furka i ne vidim razliku između njih i hejvi metal pjesme Seke Alesić, ideja je ista.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 17:28 
Moderator

Pa jebiga, poredit jedno i drugo je klasični shabanizam balkanski, mada se Nekro zaj'bavao.
A DH općenito, moraš se bar malo "udubit" i poslušat pjesmu, tekst pročitat... jbg, za nas modernaše je to ko deatheru Death, ne znam kako ti objasnit al ono... kontaš

A za Peru... khm... ne volim ja to, al bih išao zbog dobrog provoda. Ne volim općenito ethno melos ovaj naš, jebiga :)

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 18:32 
Moderator

Baš sinoć nešto šaltam i na OBN-u neki njen šo. Vidim s bendom se priprema - mislim da je ista ekipa kao u spotu - i kontam šta će joj ovi? Kad ono ova pjesma :) .

Očito je da se radi o pripremi za novi ciklus emisije Rat Bendova, čik pogodite ko će pokazati prijavljenim bendovima kako se svira - Seka & co :lol: .

Dupla papa na njen pjev :!: - Lady GaGa je već zaboravljena.

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 19:00 
Moderator

a i taj OBN, sto ne prikazuju zivot Al'Dina ili nekog, nego show neke srpske pjevaljke, a lafo seru po tom papanluku, gori su od hayata nesretnog i glam blama...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 19:05 

nekrodemon wrote:
a i taj OBN, sto ne prikazuju zivot Al'Dina ili nekog, nego show neke srpske pjevaljke, a lafo seru po tom papanluku, gori su od hayata nesretnog i glam blama...

zutilo ce prodati i crno pod noktom

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 19:12 

biafra wrote:

isto tako mi je Pero Defformero preglupa furka i ne vidim razliku između njih i hejvi metal pjesme Seke Alesić, ideja je ista.

daj ba abe... pero je metalac koji ismijava seljakluk, ono uz zajebanciju, dernek-provod sto andrej kaze. ova je otpjevala ovo jer joj je neko od menadzera rekao. vjerovatno trazeci malo vise paznje. ne znam kako ideja moze i slicna bit :)

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 19:23 
Moderator

Joj, al mi smiješan sam naziv:

Seka Aleksić pljuje po metalu!!!
Mislim, kog boli kurac za nju...

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 21:07 
Moderator

Addi wrote:
biafra wrote:

daj ba abe... pero je metalac koji ismijava seljakluk, ono uz zajebanciju, dernek-provod sto andrej kaze. ova je otpjevala ovo jer joj je neko od menadzera rekao. vjerovatno trazeci malo vise paznje. ne znam kako ideja moze i slicna bit :)

prvo da budemo realni - ovo Sekino i Pero su ista vrsta muzike.
Pero se začudio fenomenu turbo-folka koji je bezveze i napravio album-dva te muzike miješajući je s rokačom. Seka Aleksić čula bezvezni rok popularan i napravila rok pjesmu miješajući je s turbo-folkom. možda jest nagovor menadžera, ali nije ni Pero bend za podruma, oni ovim materijalom traže samo pažnju i evo, dobili su je. nije ovo ozbiljna muzika, već muzika za široke mase, za dernek, za spot, za...kontaš? metalci dižu petecije da im se ne dira u svetinju, a ovamo slušaju ovakve stvari. to isto kad neki džiber koji je latentni gej pokušava svojoj okolini da dokaže da nije gej, interesovalo to njih ili ne, il se men čini, malo sam popio pa se ne mogu sabrat... :mrgreen:
opet, Pero je nama inteligentan i zajebo je narodnjake i ljude koji slušaju tu muziku koji nit su čuli za njega nit ih boli kurac. Seku s druge strane također boli kurac jer će se ta pjesma ionako zaboraviti iduće sedmice. njeni fanovi će se nasmijat, niko je neće ozbiljno shvatit i kud koji mili moji.

a metalci i dalje slušaju narodnjake. Pero Defformero i Nervozni Poštar iju iju

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 21:24 

Abe je reko sve

Profile  

PostPosted: 16. 06. 2010. 21:25 

da, biafra je totalno u pravu...
nikad nisam skonto tu famu oko pere tacnije taj fazon ovih "metalaca" sto slusaju nesto sto najvise preziru.
to isto ko kad bi Benton pjevo/propovjedo na fazon popova jer zeli ismijat krscanstvo

mada ja ne prezirem turbo folk,jer dok je njega bice i naivnih tvrdoguznih i mehkosisnih bicarki koje se plode za 2-3 fante u kahvicima.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2010. 01:35 

ja ne znam da iko "slusa" peru, to ko pusti, vjerovatno pusti da se nasmije ono malo. znaci neozbiljno, usputno, zezancija... bar tako ja mislim, cuo sam 2-3 pjesme do sad...

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2010. 05:15 
Moderator

biafra wrote:
prvo da budemo realni - ovo Sekino i Pero su ista vrsta muzike.
Pero se začudio fenomenu turbo-folka koji je bezveze i napravio album-dva te muzike miješajući je s rokačom. Seka Aleksić čula bezvezni rok popularan i napravila rok pjesmu miješajući je s turbo-folkom. možda jest nagovor menadžera, ali nije ni Pero bend za podruma, oni ovim materijalom traže samo pažnju i evo, dobili su je. nije ovo ozbiljna muzika, već muzika za široke mase, za dernek, za spot, za...kontaš? metalci dižu petecije da im se ne dira u svetinju, a ovamo slušaju ovakve stvari. to isto kad neki džiber koji je latentni gej pokušava svojoj okolini da dokaže da nije gej, interesovalo to njih ili ne, il se men čini, malo sam popio pa se ne mogu sabrat... :mrgreen:
opet, Pero je nama inteligentan i zajebo je narodnjake i ljude koji slušaju tu muziku koji nit su čuli za njega nit ih boli kurac. Seku s druge strane također boli kurac jer će se ta pjesma ionako zaboraviti iduće sedmice. njeni fanovi će se nasmijat, niko je neće ozbiljno shvatit i kud koji mili moji.

fala, ključaj temu.

to je to, nema greške nigdje.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2010. 09:14 

biafra wrote:

;-)

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2010. 10:44 
ja sam jedne godine kod tetke saltao kablovsku, i kako onaj DM naidje, skontam onu ofirnu reklamu, gdje u nekom 3d fazonu DM satelit kruzi oko zemlje, i prepoznam neku metalikinu stvar u MIDI formatu da pici u pozadini, ako nije enter sandman i tako nesto
i bi mi komicno i ostavim, kad taj neki lik koji je iducu pjesmu prezentirao u studiju, prekomicno, i u po pjesme, iron maiden the trooper solo 1/1, samo "urezano" u pjesmu
znaci komedija

ne cudi me nista vise
pogotovo ova seka furka i sta ja znam

poserem se na to

a ono za peru, dobro je addi napisao, ja fakat ne vjerujem da to neko slusa kuci da se bas gotivi i sta ja znam, to je vise pjanska mjuza, napijes se s rajom i pustis peru deformeru isto ko sto pustas general two i saju em sija

PostPosted: 17. 06. 2010. 10:57 

sajo i general su prica za sebe...mojne ih sa ovim deformisanim peradima stavljat.

pero deformero bi mogo u isti kos sa kultur shokom.

Profile  

PostPosted: 17. 06. 2010. 10:59 
sihirbog wrote:
sajo i general su prica za sebe...mojne ih sa ovim deformisanim peradima stavljat.

pero deformero bi mogo u isti kos sa kultur shokom.

manje vise
pero se zajebaje, a kultur se fura da se zajebaje
a kultur je meni, ruku na srce, odlican

PostPosted: 17. 06. 2010. 22:42 

A meni svi redom bezveze.. :lol: nit sam ikad slusao peru, ni nervoznog postara i slicne, niti zelim.. dapace, radije cu slusati seku ako mi je bas do tih narodnjaka.. bar je hitoidno i zaboravis za neko vrijeme.. nisam za te neke zajebancije, meni to nije smijesno, ni in.. kao sto rekoh, radije mi daj onda narodnjak kao takav nego neke metalce koji to glume ili glume da glume, ak bas moras..

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2010. 01:30 

Svasta, meni je Sekina pjesma okej, ono, radje bih fakat to slus'o neg Darkest Hour. Sad mozda ispadam vaki il naki al ja taj Darkest Hour, muziku, imidz, produkciju, tekstove, ne volim, ne osjetim, ide mi na zivce, jer je navodno "moderna" verzija onog sto volim. Ustvari nije ni nalik na ono sto ja volim.

Perro Deformero mi je bezveze. Jer je bezvezno kopanje i oranje po poljima kojim je Nervozni Postar davnooo sjetvu obavio. Ili Hali Gali Halid recimo, koji je jos imao neke bas cudne odlike koje volim u muzici (slampavost, direktnost, sirovost), dakle citav taj delirium tremens i cemer je bio zastrasujuce uvjerljiv.

Sto je jos gore Pero Deformero je bend ove urbane post-modernisticke cinicne mladezi koja nije sposobna da nit zabavu (turbofolk) nit neku romanticarsku umjetnost (metal) validnu ponudi, bez neke ruzne pretencioznosti i umisljenosti.To su isti likovi ko oni sto prave instalacije i recituju nekakve spoken wordove obuceni u vrece za smece...ergo moderni umjetnici. Govnari.

Perro deformero je puno vece ruganje metalu nego Seka jer sviraju seljacku furku u metal paleti, i to sa ciljem parodiziranja.

Seka samo svira svoju istu muziku sa drugacijom pratnjom, i puno ce klinaca i seljaka postati zbog toga bolje adaptirano zvuku distorzirane gitare i agresivno sviranih bubnjeva. Ne vidim cime se ona tu rugala. Imitacija je najvisi moguci vid velicanja. Ne vidim kako je njena pjesma neozbiljna ili parodija.

Uostalom eto vi metalci, sad cete moci i koju zaradit na tezgi ako taj zvuk uspije da potjera sajzere i harmonike...al tesko, ipak se tu puno jasnije vidi manjak glasovnih sposobnosti.

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2010. 01:41 

Et vidis.. o tome ti pricam.. ne mozes da vjerujes da cu to reci, tj. sloziti se.. :lol:
U biti je bolja (ne treba ulaziti u raspravu ovoga ili onoga) ova pjesma Seke, kak rekoh, nego gore navedeni, makar je iskren izraz onoga sto inace pjeva, na jedan drugi nacin, svidjalo se nekome to ili ne.. majke mi i ja bi prije je sebi radije pustio da moram, nego gore navedene..

Profile  

PostPosted: 18. 06. 2010. 02:10 
Moderator

stari serator wrote:
ono, radje bih fakat to slus'o neg Darkest Hour. Sad mozda ispadam vaki il naki al ja taj Darkest Hour, muziku, imidz, produkciju, tekstove, ne volim, ne osjetim, ide mi na zivce, jer je navodno "moderna" verzija onog sto volim. Ustvari nije ni nalik na ono sto ja volim.

ko bi rek'o da cu se ja s tobom nekad sloziti..al ova je bas na mjestu.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 108 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]