Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 05. 07. 2025. 00:26

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
 Post subject: Re: BM-Proslost,Sadasnjost i Buducnost?
PostPosted: 05. 08. 2010. 17:33 

kktz wrote:
nikad cuo za Little Radoica, pliz digni ako mozes i daj mi link, ako mi se svidi stavim i na svoj ex yu 80's ug blog, jako me zanima! Sat Stoicizmo je enigma, radili u mom gradu, a ni stariji od mene ne znaju nist o njima, ja prvi put cuo za njih ovako na netu. ma juga je bila jedna od najnaprednijih zemalja muzicki, nema govora, nikad u centru paznje, al zato pravi biseri, snaga "periferije".

Imas privatnu poruku kktz!

Profile  

PostPosted: 05. 08. 2010. 18:14 

kktz wrote:
takodjer, sta je margina? zapravo jos uvijek je vecina ta koja radi ono sto ne voli da bi prezivjela, al dobro, kuzimo se.

jep, ali ima ih puno na granici, npr i sam ak budem moro na duze na teren nemam uvjete za bend i tako to, dost se bendova manjih i raspalo ustvari zbog slicnih stvari, pa i vani, life is life :D u biti, kad ima dovoljno "nize srednje klase" tjst kad radnicka klasa nije na rubu, bude svega, mislim da je blue collar metal i najbolji, heh, al mislim da je npr za UK punk bum bila jako zasluzna i nezaposlenost, ima tu raznih nijansi, ali sustinski se slazemo, najlakse ce se i "probit" bendovi koji imaju dovoljno para / vremena, ne igra uvijek ulogu ni muzika. pa i fenriz je radnicka, mada ovdje i za takav poso treba dobra veza, ustvari treba i za komunalac, tak da smo mi kategorija za sebe :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 13:52 

Slazem se sa kukcom i drugim postom provokatora, sa milom i stargazerom ne. upeglala me ova tema. enormno.

a za ono darwin, meni su ta bioloska objasnjenja muzickih radova/pokreta idiotizam zesci. I naveo sam zasto. Autsajdere mjerit po nekim generaliziranim socioloskim crtama mi je logic fail. I to mi smrdi na onu kauzalnost koja mora ici uz svaki moderni umjetnicki rad. Ja sam to tako jer ovo ono. Ako ti to treba, ne treba ti umjetnicki rad. Idi pisi esej.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 14:00 

stari serator wrote:
Ako ti to treba, ne treba ti umjetnicki rad. Idi pisi esej.

Klasika na koji sam vec navikao jer je slusam svaki dan na akademiju, doduse ne od arapa ( :razz: ) no od crnogorskih nepismenih buducih "artista"...kao i ona cuvena, naslikaj ti prvo ka Mikelandjelo pa onda pricaj o modernoj...hahah

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 14:52 

Ja nisam pricao ni o kakvoj biologiji, vec o cisto kulturoloskim razlikama. Sve nas oblikuju drustva u kojima odrastamo...

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 15:43 

Dukljanin wrote:
stari serator wrote:

Klasika na koji sam vec navikao jer je slusam svaki dan na akademiju, doduse ne od arapa ( :razz: ) no od crnogorskih nepismenih buducih "artista"...kao i ona cuvena, naslikaj ti prvo ka Mikelandjelo pa onda pricaj o modernoj...hahah

jest to je balkanski mentalitet inace, znam puno takvih umjetnika u SA mada su oni radikalniji antimodernisti od mene i to debelo. Ali ja u taj princip vjerujem. Kao sto vjerujem i u tehnicko crtanje rukom prije CAD-a. Isti kurac, ali sam to kroz svoje zajebancije sa muzikom i informatikom uvidio kao jedini pravi put, mozes se otisnut u sve i svasta osorno, bez samokriticnosti, i bez poznavanja fundamenata ali u 99% slucaja, rezultati ce biti bruka i sramota. Naravno ima i onih 1% al to su zaista rodjeni talenti..

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 15:44 

Stargazer wrote:
Ja nisam pricao ni o kakvoj biologiji, vec o cisto kulturoloskim razlikama. Sve nas oblikuju drustva u kojima odrastamo...

Odrasto je i Varg Vikernes u Bagdadu, pitam se jeli to na njega utjecalo :P

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2010. 16:07 

stari serator wrote:
Dukljanin wrote:
stari serator wrote:

jest to je balkanski mentalitet inace, znam puno takvih umjetnika u SA mada su oni radikalniji antimodernisti od mene i to debelo. Ali ja u taj princip vjerujem. Kao sto vjerujem i u tehnicko crtanje rukom prije CAD-a. Isti kurac, ali sam to kroz svoje zajebancije sa muzikom i informatikom uvidio kao jedini pravi put, mozes se otisnut u sve i svasta osorno, bez samokriticnosti, i bez poznavanja fundamenata ali u 99% slucaja, rezultati ce biti bruka i sramota. Naravno ima i onih 1% al to su zaista rodjeni talenti..

Slazem se u jednom dijelu al ne u tome da ti treba da znas nacrtat studiju covjeka u prirodnoj velicini da bi se bavio onda poslije konceptom il "apstrakcijom"...Ako me kontas to su dvije razlicite stvari ne provlaci se jedna kroz drugi nisti je jedna preteca druge.Isto kao sto kandinski primjera radi ne prestavlja nastavak nekog old skul iluzionizma vec je covjek pravnik advokat il sto li vec i ne umije da nacrta nos ili ruku.
Desava se naravno da likovno nepismeni ljudi pocinju da se bave performans artom il necim slicno a da je to smece i obratno.Imas svakakvih umjetnika svudje, al da li su isti umjetnici, nije dovoljno izlozit bilo sta pod zloupotrijebljenom "parolom" Jozefa Bojsa "svi su ljudi umjetnici"....iako je istorijski bitna i poslije ce doci do kulminacije njenog znacenjskog, ipak konkretna umjetnost (stvarska jelte) ipak lezi u onoj toliko trazenoj autonomiji boje i forme a koja je rezultirala i hiperprodukciji loseg apstraktnog slikarstva (dovodjenje njega na nivo iluzionizma!) kao i najgore moguce pojave ikad, outsajder arta !

Profile  

PostPosted: 07. 08. 2010. 16:30 

stari serator wrote:
Stargazer wrote:

Odrasto je i Varg Vikernes u Bagdadu, pitam se jeli to na njega utjecalo :P

pa da su mu bar tamo nastavnici opalili koju pljusku ko ostalima mozd bi i ispo normalan :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 23:10 

Mislim da je ta bagdatska godina, godina i po, samo doprinjela debilnoj reciklazi jos debilnije cistoce krvi, cistoce rase. Skolski primjer uticaja okoline.

Profile  

PostPosted: 08. 08. 2010. 23:13 

ja mislim da nisu dorpinjele nista coek je bio djete.

on je meni prilicno solidan trenutno iako bas nije sav svoj (nikad nije ni bio)

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 51 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC + 1 hour [ DST ]