Jhoj sto ga Dinko izdvoji iz konteksta...

Eto Nekro, savrsen primjer kad neko cita samo ono sto zeli citati, a ne ono sto stvarno pise. Ti upravo tako gledas na Calcipoli aferu.
Niko ne spori da je Juventus imao premocan tim. Zidane, Del Piero, Trezeguet, Thuram, Buffon, Nedved, Ferrara, Vialli, itd, sve vrhunski igraci. Problem je sto celnim ljudima Juventusa to nije bilo dovoljno, htjeli su drzati i ostale detalje pod kontrolom, pa cak i najbezazlenije sitnice. A nisu prezali ni pred cim, Zidane i Deschamps su izjavili da su im cak davali EPO. Ljudi su znali koliko to moze biti stetno na duze staze, ali bolio ih kurac za zdravlje igraca u starim danima, bitna je pobjeda pod svaku cijenu. Znas i sam da je Ajax htio nazad Kup Sampiona zbog te EPO afere (da ne pricamo o serie A prvenstvima), ali nista iz devedesetih nije moglo biti procesuirano posto je proslo previse vremena. Juventus bi vjerovatno osvojio vecinu trofeja iz devedesetih i do 2006tei bez ovih prljavstina, ovako je bacena jedna neizbrisiva mrlja na sportske podvige jednog velikog tima i svi drugi navijaci osim Juventusovih gledaju na te trofeje sa velikom dozom sumnje i podsmijeha. A za sve su krivi Moggi, Giraudo & c. I umjesto da pljuju po njima, neki vasi navijaci su nostalgicni..
Ti pijes vodu samo sa jednog izvora, odnosno skroz si pristrasan i ne vidis nista od navedenog (postoje gigabajti materijala, snimaka, informacija i svakakvih cudesa koji su dostupni na internetu). Ali eto sacekacemo kraj sudskog procesa, pa ako Inter bude kaznjen na neki nacin, javno obecavam da cu odstampati sve one tvoje postove pune necijih nebuloza, klimavih teorija zavjere i pseudodokaza sa prethodnih strana i pojesti ih.

Jedina greska po meni je onaj scudetto iz dvije i seste koji je dodijeljen Interu, a koji je trebao biti ponisten kao i onaj iz 2005te, iz respekta prema igracima Juventusa koji su se trudili i znojili cijelu godinu i nisu bili krivi sto su ih mafijasi vodili. Nemam predrasude, ali Moggi ti je tipicni italijanski spletkaros, beskrupulozan, bez principa, sa ogromnim i zasljepljujucim ambicijama. Odnosno bio je takav, sad su mu dohakali.
Mene licno ova tema smara vec par godina i prestao sam se zanimati za sve vezano uz nju. Isto tako bi i Juventusovi navijaci uradili kad bi vam stvari isle bolje na terenu, ali jednostavno ne ide. Ljudi su izfrustrirani, sve se urotilo protiv vas, i onda je normalno da se osjecate kao zrtveni jarci i trazite neki ispusni ventil. Npr. Amauri ode u Parmu i dade 2 ponajljepsa gola ove sezone u Serie A, a Juventusu nije znao hodati kako treba. Trebali bi se kakvom hodzi obratiti, da im stagod zapise, nema druge solucije..
Eto'o toliko od mene na ovu temu, odoh gledati Real - Lyon.