Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 01:00

All times are UTC + 1 hour [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
Author Message
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 24. 03. 2011. 19:27 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
Danas, malo zdravije!
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 16:58 
Offline
User avatar

Joined: 06. 03. 2011. 11:54
Posts: 156
Location: Velika Kladusa/Norveska
Danas jos zdraviji rucak

Kolac od mrkve sto sam pravila jucer
Image

Balansiram to sa vocnom salatom :mrgreen:
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 19:36 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 20. 05. 2006. 18:25
Posts: 1815
Location: Sarajevo
Evo i mene malo...

Kineske noodles s povrćem i tonom zelenog čilija od kojeg smo zamalo umrli. Bon apetit.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 20:02 
Offline
User avatar

Joined: 01. 02. 2010. 20:13
Posts: 2161
Location: Brazil
Arinoe wrote:
Evo i mene malo...

Kineske noodles s povrćem i tonom zelenog čilija od kojeg smo zamalo umrli. Bon apetit.

Image


I ja bih ovoga :: smajli koji slini ::


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 21:24 
najmocnije sto znam napraviti a pravo je jednostavno

narezem pilecih prsa, zapecem sa lukom u tavi, zacinim kak hocu, ljuto, il sta ja znam, moze ko kako hoce, to sve kad dobije finu boju kolko tolko, zalijem vrhnja za kuhanje, i dodam kasikicu-dvije kikiriki putera, sve to mijesati dok ne bude fino sve, bez grudvica stobse reklo
naravno cijelo vrijeme treba paziti da ne zagori il nesto, jer ne valja onda.
inace ako se zacini fino, dobije se bas taj malo azijski šmek, malo ljuto, malo slatkasto, malo slano

ide uz rizu dobro a i uz krompir pire isto


Top
  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 21:31 
Offline
User avatar

Joined: 09. 06. 2010. 22:13
Posts: 2797
Location: Tuzla
Najjača je krompir salata:

Skuhati krompira po potrebi,
oguliti
narezat luka
začinit octom, sirćetom ili čime volite

Najbolje ide uz šampijer (ribu), pohovanu.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 22:05 
Offline
User avatar

Joined: 11. 06. 2010. 02:22
Posts: 1097
Location: Gornja Maoča
Thy_light wrote:
Danas jos zdraviji rucak

Kolac od mrkve sto sam pravila jucer
Image



RIP MRKVA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 20. 04. 2011. 22:28 
Offline
User avatar

Joined: 06. 05. 2006. 03:59
Posts: 4543
Location: Lukavac/Hall in tirol
:lol: :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 04. 2011. 09:59 
Offline
User avatar

Joined: 30. 03. 2005. 01:20
Posts: 3476
Location: GB
core wrote:
Najjača je krompir salata:

Skuhati krompira po potrebi,
oguliti
narezat luka
začinit octom, sirćetom ili čime volite

Najbolje ide uz šampijer (ribu), pohovanu.


Kako znaš šta spremam za večeras ? :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 04. 2011. 15:50 
Offline
User avatar

Joined: 09. 06. 2010. 22:13
Posts: 2797
Location: Tuzla
Ma joj, Å ampijer rules 8)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 04. 2011. 19:32 
Offline

Joined: 06. 12. 2007. 02:09
Posts: 2494
ja sam zakuho sa svim trebama u gradu, bog me prokle, dade mi nemiran kurac, šta ću, takav sam erotika, sex, satanik panik facial abuse 666



dođite kurve sutra na tigreve, biće mesa!

:twisted: :twisted: :twisted:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 21. 04. 2011. 20:43 
Offline
User avatar

Joined: 06. 05. 2006. 03:59
Posts: 4543
Location: Lukavac/Hall in tirol
:lol: :lol: :lol:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 04. 2011. 16:33 
Offline
User avatar

Joined: 03. 10. 2007. 15:49
Posts: 1664
Location: void
Arinoe wrote:
Evo i mene malo...



kad si već tu... da te priupitam. :mrgreen:
sad ću frendu radit panna cottu od earl greya, jer je dobio stipendiju pa slavimo :D

uglavnom, znam da za panna cottu trebao bit onaj caster sugar, sam me zanima jel mogu za to zdrobit smeđi šećer jer bijeli mrzim, tojes oće to baš tolko sjebat?

i sad još samo moram nać alternativu želatini, da nije od mljevenih životinjskih kostiju :rigica:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 04. 2011. 18:22 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 20. 05. 2006. 18:25
Posts: 1815
Location: Sarajevo
Pa iskreno smeđi šećer nije najsretnija opcija za slatkiše, treba ga više nego bijelog, tako da ti na kraju dođe isto što se tiče 'slatkoće' kao i kod rafiniranog.

Također je dosta krupniji i prilikom kuhanja/pečenja se ne rastvori dovoljno brzo da bi tijesto/krema moglo narasti kako treba u prvom, te biti čvrsta u drugom slučaju.

Ja čak nekad ako pravim deblje tijesto stavim šećer u prahu jer tako prašak za pecivo pokaže sve svoje moći :mrgreen: .

A kako planiraš naći želatinu biljnog porijekla? :D


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 22. 04. 2011. 18:42 
Offline
User avatar

Joined: 03. 10. 2007. 15:49
Posts: 1664
Location: void
hehe

evo kolko vidim imam dve opcije: agar agar(alge), al 30g 58 kuna FFFUU
ili podravkin želin, nekakva mješavina za želiranje u kojoj je pektin - biljnog podrijetla.

also, mislim da ću probat sa muscovado šećerom, on mi više daje okus nego slatkoću. prvo ću isprobat na nama doma :mrgreen:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 23. 04. 2011. 01:22 
Offline
User avatar

Joined: 03. 10. 2007. 15:49
Posts: 1664
Location: void
Bruno wrote:
prvo ću isprobat na nama doma :mrgreen:



SAMO DA SE SJETIM DODAT ARSENA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 23. 04. 2011. 01:22 
Offline
User avatar

Joined: 03. 10. 2007. 15:49
Posts: 1664
Location: void
Bruno wrote:
prvo ću isprobat na nama doma :mrgreen:



SAMO DA SE SJETIM DODAT ARSENA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 23. 04. 2011. 09:45 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 20. 05. 2006. 18:25
Posts: 1815
Location: Sarajevo
Vidim, iza ponoći sastojci bivaju profinjeniji.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 23. 04. 2011. 13:02 
Offline
Moderator
User avatar

Joined: 27. 09. 2005. 01:21
Posts: 8156
Location: Tunguska
Kuje, slušajte Mati jer jedino ona zna šta priča očito.

Seriously, preksinoć je napravila najbolji pileći sendvič koji sam ikad u životu pojeo, jebo Toto i Pingvin i sva ta sranja koja su za komercijalne pedere, ono je i meni i Dači bio najbolji pileći ikad!
Samo šteta što sam ga poslije povratio.. :/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Kulinarski Topic
PostPosted: 23. 04. 2011. 13:45 
Offline
User avatar

Joined: 03. 10. 2007. 15:49
Posts: 1664
Location: void
Arinoe wrote:
Vidim, iza ponoći sastojci bivaju profinjeniji.


uopće se ni nemrem sjetit zašto :|


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 126 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group