Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 01:42

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 245 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Next
Author Message
 Post subject: Re: RS METAL NA BHT-u,KAD CE MO MI??? hahaha
PostPosted: 06. 07. 2011. 11:31 

Nastavi valjati gluposti ... ima ljubitelja

Last edited by BloodOverdrive on 06. 07. 2011. 11:34, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 11:33 
BloodOverdrive wrote:
Image

Tehnički problemi. Forum će biti onlajn za 5-10 dana...

AAAAAAAAAAAAAAAAAHHAHAHAHAHHAHAAHAHAHHAHAAHAHAH
:lol: :lol:

PostPosted: 06. 07. 2011. 11:37 

Imbued wrote:
shitpifter wrote:
još ti je fino podebljao da si napisao kompIjutere.

Lapsus

shitpifter wrote:
ako nastaviš tako da se ponašaš, nikada nećeš naći djevojku.

Da ti iskreno kažem zabole me.

shitpifter wrote:
iz tvog ponašanja vidim da nisi čak ni pušiti počeo, a bez cigare ti brkovi nikad neće narast, a bez brkova nema muškarca.

Baš si mi uzor. Znači ja ću postati dobar, ako se počnem trovati alkoholom i cigaretama. Znaš li ti uopšte da konzumiranje cigareta izaziva rak pluća?

shitpifter wrote:
umjesto da budeš glavni na ringišpilu, ti se uhvatio nekakvih bezveze priča, šta ti je to uopšte, to nije ni o pičci meščini što ti navijaš?

Ovo aludira na to da ti misliš da sam neki mongoloid od 13 godina. Najlakše je vrijeđati nekoga iza barijere anonimnisti i kurčiti se po internetskim forumima. Kada nekome kažeš da je glup, da je retardiran, da je ovo ili ono ti ne govoriš o toj osobi, ti govoriš o sebi.

P.S. Ljudi boli me ona stvar šta ćete misliti o meni, to ne predstavlja ništa u mom životu. Ja sam došao na ovaj forum samo iz razloga da bi vam ukazao na vaša stereotipna razmišljanja tipa "svi su ljudi isti", to ste čuli od liberala, a liberalan danas znači biti u modi, pa ko velite "idem i ja ponavljati za njima biću faca kao i oni".

Mi smo na Balkanu takav narod , da se cudimo svemu normalnom i liberalnom a nesto kao ti je za Balkance nesto sasvim normalno ( nazalost ) . Rasizam , fasizam , nacionalizam i segregacije ne vode nicemu , mislim da se to pokazalo odavno u svijetu ali i jednim dijelom kod nas . Ja sam veliki patriota ( mozda sam u necijim ocima ja nacionalist ) ali znam dobru razliku izmedju Srbina i cetnika ili Hrvata i ustase . Znam da je cetnik / ustasa fasist a ne Srbin ili Hrvat . A isto znam da je prije svega za mene neko covjek a ne crnac / bijelac / zuti . Tebe jebe sto ti to ne shvatas i posmatras svijet na pogresan nacin , a to ti nece biti dobro u zivotu donijeti .

Dalje - kako to nisu doprinijeli znanosti ? Pogledaj ovo pa se razuvjeri http://www.returntoglory.org/inventions.htm . Eto mi smo bijelci najpametniji na Balkanu a pogledaj malo gdje je Japan pa vidi sta oni sve imaju a sta mi to imamo , ljudi su u tehnici ispred nas ne 20 godina , vec 20 svjetlosnih godina .

Kazes da crnci imaju za 15 nizi stepen inteligencije ? A pogledaj samo sebe kako si glup , od tebe mora da su pametniji onda jedno 90 % .

Zasto je vise crnackih zlocina u Americi , da li si ikad razmisljao o tome ? Tamo ti vlada prikriveni rasizam , a vlada ti ne nudi nista kako bi mlade crnce izvukla iz geta jer ih boli kurac .

To za lobanje ti je jako debilno , jer nismo svi odrasli na istim kontinentima pod istim faktorima , od klime pa nadalje . Ako su crnci postali od majmuna onda smo i mi vjerovatno od nekih malo svjetlijih majmuna , a vidim neki su jos i ostali majmuni .

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 11:47 
Moderator

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA JEBEM TI BOGA Å TO GA OPRAÅ E GORAN I MUHAMED MALI OVO JE VRH HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA :D

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 11:51 

Prvo da te pohvalim, glup si. Dalje, pošto je moja struka usko vezana sa pitanjima koja postavljaš sada ću ti objasniti par stvari, prvenstveno sa par slika. Jer ti izgleda i jesi na nivou slikovnice.

Image
Uh šta je ovo ?!

Image
Joj vidi ovih Nordijskih osvajača

Dakle, jasno je da Sumerska civilizacija nije bila dominirana crncima, ti ljudi su otprilike izgledali kao i ljudi danas na bliskom istoku (koje zasigurno jako voliš i cijeniš). Njima se pripisuje PRVA HISTORIJSKA CIVILIZACIJA. A pošto nemaš pojma o historiji moram ti reći da su tad naši Evropljani uveliko klesali kamen i nisu znali ŠTA JE POLJOPRIVREDA. Kada se Sumerska civilizacija počela razvijati, te poslije nje sve ostale na prostoru mezopotamije (Akkad, Elam, Asirija itd itd). Na prostoru BiH je počeo neolit, koji se karakteriše primarno tek! Prelaskom na sjedilački način života! Počeci poljoprivrede i stočarstva!

Aj sad dalje, pošto pitaš zašto Crnci jel? Ili ljudi koji generalno nisu Bijelci nisu doprinjeli razvoju tehnologije moram reći glup si.
- Čelik, najstariji nalaz pronađen u Anadoliji (star skoro 6000 god).
- Afrika, oko 3400 s.e.
Sve izvan Evrope,ima još mnogo stvari, samo meni mrsko gubit vrijeme na tebe.
Nabavi su knjigu Guns, Germs and Steel, ili barem upiši na youtube ako si nepismen i ne voliš knjige.
Da ti sumiram, geografski uslovi su oni koji diktiraju uslove razvitka civilizacije i tehnologije. Prve velike civilizacije su se vazda razvijale oko velikih rijeka (Nil, Eufrat, Tigris itd itd). Kao što je lijepo objašnjeno u knjizi, koju ti naravno nisi pročitao, na teritoriji koja se stručno naziva FERTILE CRESCENT (gugl gugl) se desilo nešto jako zanimljivo. Kroz vještačku selekciju (gugl), na tim prostorima se našlo najbolje bilje za sađenje i generalno prehranu, mnogo bolje nego na ostalim teritorijama. Te velika kombinacija domaćih životinja. Zbog geografskog položaja isti su se primarno širili na jug prema Egiptu i preko male Azije a potom i Balkana u Evropu. Eh sada, za specializaciju bilo kakve proizvodnje mora postojati višak hrane. To je postignuto u Egiptu i Mesopotamiji, što je omogućilo specializirane zanate (Metalurgija, Lončarstvo itd) te generalno razvitak pisma i svega onoga što nazivamo civilizacijom. Oni Crnci na koje ti misliš, primarno centrale Afrike. Nisu imali slične geografske uslove, njihov razvitak je opasno limitiran prirodnih predispozicijama.
Primjer, u južnoj Americi prije Conquistadoersa jedina domaća životinja je bila LAMA. Za razliku od Evrope. Ovo su naravno za male umove sitnice, ali gospodine od plastike se ne živi, sve se bazira na ovome o čemu ti ja pričam.

Dalje, neki od velikih Evropskih izuma imaju korijene drugdje, evo recimo prve primitivne puške, odakle Evropljanima barut?
Da još na kraju kažem, da nije tih muslića, koji se pale i žare okolo, prvenstveno bi danas bili bez mnogo tehnoloških dostignuća. A sigurno se ne bi mogao diviti mnogim Grčko-Rimskim piscima i filozofima. Koje zasigurno koristiš da potkrijepiš neke od svojih teza.

Ovo je 0,1% onoga što se može napisati, a ja sam čitao i Hitlera i Rosenberga i mnoge tvoje ideološke idole. I molim te nemoj pokušavat da obaraš ovo što sam napisao Rosenbergom jer taj čovjek je sve, samo ne naučnik. Nema smisla zaista.
Ti si sigurno jedan od onih koji i ne vjeruje u teoriju evolucije...?

I za kraj:

http://www.archaeology.org/1107/feature ... cotta.html

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 11:53 
svjetlosna godina je mjerna jedinica za razadljinu, a ne vrijeme, uprkos upotrebi "godina" :mrgreen: :razz:

bolje da ti ja nabijam na nos, nego imb(ecil)ued

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:06 

Image

a vi.. kako te?

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:08 

Imbued wrote:
shitpifter wrote:
još ti je fino podebljao da si napisao kompIjutere.

Lapsus

shitpifter wrote:
ako nastaviš tako da se ponašaš, nikada nećeš naći djevojku.

Da ti iskreno kažem zabole me.

shitpifter wrote:
iz tvog ponašanja vidim da nisi čak ni pušiti počeo, a bez cigare ti brkovi nikad neće narast, a bez brkova nema muškarca.

Baš si mi uzor. Znači ja ću postati dobar, ako se počnem trovati alkoholom i cigaretama. Znaš li ti uopšte da konzumiranje cigareta izaziva rak pluća?

shitpifter wrote:
umjesto da budeš glavni na ringišpilu, ti se uhvatio nekakvih bezveze priča, šta ti je to uopšte, to nije ni o pičci meščini što ti navijaš?

Ovo aludira na to da ti misliš da sam neki mongoloid od 13 godina. Najlakše je vrijeđati nekoga iza barijere anonimnisti i kurčiti se po internetskim forumima. Kada nekome kažeš da je glup, da je retardiran, da je ovo ili ono ti ne govoriš o toj osobi, ti govoriš o sebi.

P.S. Ljudi boli me ona stvar šta ćete misliti o meni, to ne predstavlja ništa u mom životu. Ja sam došao na ovaj forum samo iz razloga da bi vam ukazao na vaša stereotipna razmišljanja tipa "svi su ljudi isti", to ste čuli od liberala, a liberalan danas znači biti u modi, pa ko velite "idem i ja ponavljati za njima biću faca kao i oni".

eto kakav si ti, ja ti lijepo odgovaram, jedini se trudim da te razumijem i uputim na ovom forumu, ništa ti ne psujem, a ti meni tako. čemu sam ja to zaslužio? ja ti govorim iz iskustva jer sam ja ušao u više kuća kroz prozor nego što si ti kroz vrata, ali ti si, očigledno, kratkog fitilja pa samo znaš da vrijeđaš.

hvala bivši jarane, za to, veliko hvala...

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:17 

Moondust wrote:
svjetlosna godina je mjerna jedinica za razadljinu, a ne vrijeme, uprkos upotrebi "godina" :mrgreen: :razz:

Aj Benjo ne seri kruha ti :mrgreen: :mrgreen: Mislio sam na ono kada neko kaze ' oni su svjetlosnim godinama ispred nas ' :D :D

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:22 
Obezglavator wrote:
Moondust wrote:

Aj Benjo ne seri kruha ti :mrgreen: :mrgreen: Mislio sam na ono kada neko kaze ' oni su svjetlosnim godinama ispred nas ' :D :D

morao sam iskoristiti sheldon moment :mrgreen:

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:24 

Moondust wrote:
Obezglavator wrote:
Moondust wrote:

morao sam iskoristiti sheldon moment :mrgreen:

HAHAHAHA :mrgreen: :mrgreen:
Image

IDOL !

Last edited by Obezglavator on 06. 07. 2011. 12:28, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:25 

http://www.youtube.com/watch?v=vsCzi5DGh2g

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 12:31 

Imbued wrote:

Rece on hahahah, ustvari nemoj te ga banovat treba ovakih likova da im se smijemo :D

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 13:52 

Imbued wrote:
Listeria wrote:
Hej Imbued, po svim pročitanim komentarima i tvojim stavovima, zaista ne izazivaš želju u čovjeku da te ubjeđuje u suprotno od tvog trogloditskog stava, jer se i nisi nešto razbacivao sa naučnim činjenicama, ni obrazloženjima istih. Ali evo pošto mi je struka povezana sa pitanjem koje konstatno postavljaš, zašto ne treba biti rasista, ili zašto je to zatucana ideologija, savjetujem te da malo proguglas na netu o NAUČNIM, OBJAVLJENIM RADOVIMA KOJI SU PROŠLI RECENZIJE, u kojima se govori o tome kako zapravo termin rasa sve manje ima biološko, genetičko, uporište, drugim riječima kako jednostavno mi kao vrsta Homo sapiens nismo toliko različiti međusobno (kad se sagleda u kompletu cijeli genom) i sve naše karakteristike, i kako i razlike koje nastaju između nas prije treba pripisati tim nekim uslovima u kojima živimo/prilagođenosti/razmjena gena unutar manjih grupacija, pa nas to diferencira kao populacije, ali generalno, u samoj osnovi previše smo slični da bi smo se dijelili. Za početak posjeti stranicu Humani genom projekat, i nađi šta kod njih piše na tu temu. + Ovo što sam ja sada napisala je samo mali dijelić informacija koje ne idu prilog tom stavu. I da se razumijemo kod nas na faxu profesori već paze na terminologiju, i stalno napominju da ne postoji više taj termin rasa, što ti pomalo govori o važnosti te informacije..Jel ti to sada dovoljan odgovor na pitanje zašto je rasizam zatucana ideologija?
Druga stvar je ako ti ŽELIŠ da mi nismo svi isti, i da jedni budu superiorniji od drugih. To jeste onda tvoje mišljenje/želja, ali samo to. I ljudima je apsolutno dopušteno da te nazivaju i zatucanim, i maloumnim jer vjeruješ u jednu ideologiju koja ne nosi ništa dobro kompletnoj ljudskoj vrsti (htio ti to sebi priznati ili ne i dalje si ista vrsta sa svim tim ljudima koje diskriminiraš), i koja na kraju krajeva nema nikakvih objektivnih uporišta iza sebe. Na kraju, i da evo postoji osnova da se dijelimo po rasama, jel ti stvarno misliš da je taj termin izmišljen da bi ti i ostali maloumnici (po svojim SUBJEKTIVNIM KRITERIJIMA) mogli odlučivati ko će biti više a ko manje vrijedan? Meni se sve čini da nije.

Zašto onda ne-europidi nisu dali ni zrno doprinosa nauci? Šta su oni uopšte izmislili u istoriji ljudske civilizacije? Znaš li ti da crnačka manjina kumuje 80% zločina u USA. Izvor

Zašto je to tako ako su svi ljudi jednaki i ako nas razlikuje samo boja kože?

Uz to na američkim testovima inteligencije dokazano je da crnci u prosjeku imaju 15 stepeni niži IQ od bijelaca. Izvor

Struktura lobanje
Image

Sada ono zadnje... Zar bi ste vi kao bijelci imali djecu sa ne-bijelim ljudima? Zna se da su bijeli geni recesivni, a tamniji dominantniji što znači da to djete uopšte ne bi ličilo na vas i vaše predke, nego na vašeg ne-bijelog partnera.

Pošto sam započela tu priču o genetici, da je privedem i kraju, iako počinje nervirati odakle uzimaš informacije za svoje stavove. Kao prvo, nekakav blog sa tekstom bez ikakve reference u sebi NE MOGU SHVATITI OZBILJNO. To se, pretpostavljaš, odnosi na ove postotke inteligencije. Ali evo našla sam ti ozbiljniju verziju toga:

"The belief in the lesser intelligence of African-Americans and European superiority, was a companion to the idea of race in the 19th and much of the 20th century [HERRNSTEIN and MURRAY 1994]. Did European ancestry mean greater intelligence? Intelligence tests were given to 350 African American school children in Philadelphia [SCARR et al. 1977]. Each person’s degree of African and European ancestry was estimated from blood samples indicating 12 hereditary traits that were more likely to have either African or European ancestry, corroborated by degree of skin color. The researchers found that “Blacks who had a large number of European ancestors did no better or worse than blacks of almost total African ancestry” [SCARR and WEINBERG 1978: 32]." Ovo je izvađeno iz: http://www.anthro.amu.edu.pl/pdf/paar/vol066/01lieb.pdf Pa fino na opciju Save as, i izvoli informiši se. Btw. ovako ti izgleda jedna naučna studija.

Nisu svi ljudi jednaki, jer imamo mali milion varijanti gena koje određuju različite fenotipske osobine, i hajd što je sam broj varijanti velik (poligenske osobine) nego što postoji nešto što se zove interakcija između alelnih i nealelnih gena, i nešto što se zove kvantitativne osobine (one koje su pod uticajem okoliša, npr. područja sa višim i nižim temperaturama, pa je u uskoj vezi s tim boja kože). Znači da ne možeš tako striktno govoriti samo o dominantno-recesivnom odnosu gena, kad postoji puno veći broj genskih interakcija. Šta misliš zašto pocrnimo na moru, jel ti to malo liči na prilagodbu? Kad bi došlo do masovnog miješanja bijele i crne populacije došlo bi, prije svega, do povećanja heterozigotnosti, i samo je slučajnost ona koja bi određivala da li će se ispoljiti svjetlije ili tamnije osobine (pod uslovom da je dovoljno velika populacija, i da je parenje slučajno). Pa ti evo da uzmeš jednu evropsku porodicu i istražuješ nasljeđivanje određene osobine (npr. boja očiju) vidio bi da je sasvim slučajno u jednoj generaciji ispoljena jedna varijanta boje, u drugoj generaciji druga varijanta. Nema pravila. A to da postoje dominantne i recesivne osobine, da postoje, ali to postoji u svakoj populaciji, u svakoj porodici (tako npr. ja imam dominantnije osobine od svojih sestara), znači bez obzira na tu tzv. "rasnu" pripadnost. Eh ti se bojiš da će se možda nazovimo "bijeli geni" izgubiti? Neće, naprotiv. Ako je alel recesivan veća je šansa da će se duže održati u populaciji (naravno da se ispune gore navedeni uslovi panmiksije), jer se ne ispoljava uvijek, i samim tim manje je pod uticajem selekcije.
Ovo za doprinos nauci si već dobio odgovor od npr. Rietasa.
A ovo za veličinu lobanje, je nonsens apsolutni, nisam antropolog (iako jesam imala taj predmet, i bogme nisu nas učili o tim razlikama, možda zato što ne postoje?), ali vala i ne moram biti da bi znala da veličina lobanje varira među ljudima, jer da je kod crne populacije tako drastično manja veličina lobanje (i bliža onoj kod majmuna) u odnosu na "uzvišenu" bijelu populaciju, onda bi se vjerovatno dovodila u pitanje i vrsna/podvrsna pripadnost. Ako se uzme u obzir da to bio jedan od kriterija koji se posmatrao kod sapiensa, neandertalaca i tako redom unuzad po stepenu dostignutog razvoja. Ali vidi kako se ne dovodi, možda zato što te razlike (ako postoje) nisu značajne?
Ja ću s ovim završiti (pošto nije naučni forum, stvarno mi se ne ide u detalje), a i vidim da se ti trebaš dobro obrazovati po mnogim pitanjima, i zaista nemam vremena da se bavim tim tvojim pseudonaučnim studijama.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 14:08 

Image

HUUURRRRGH HUURGH!!!
kako li njegova lobanja izgleda? :)

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 14:17 

Rietas wrote:
Da još na kraju kažem, da nije tih muslića, koji se pale i žare okolo, prvenstveno bi danas bili bez mnogo tehnoloških dostignuća.

ako možeš malo bolje da pojasniš o kakvim tehnološkim dostignućima je riječ kada je u pitanju religija,a u ovom slučaju islam.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 14:21 

Saleo wrote:
Rietas wrote:
Da još na kraju kažem, da nije tih muslića, koji se pale i žare okolo, prvenstveno bi danas bili bez mnogo tehnoloških dostignuća.

ako možeš malo bolje da pojasniš o kakvim tehnološkim dostignućima je riječ kada je u pitanju religija,a u ovom slučaju islam.

Pa vjerovato misli na arapske naucnike koji su imali jak doprinos u matematici, astronomiji i mozda najjaci u medicini.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 14:26 

..ejšn.. wrote:
Image

HUUURRRRGH HUURGH!!!
kako li njegova lobanja izgleda? :)

ovo za profilne :lol:

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 15:22 

_LOKI_ wrote:
Saleo wrote:
Rietas wrote:

Pa vjerovato misli na arapske naucnike koji su imali jak doprinos u matematici, astronomiji i mozda najjaci u medicini.

Da, na to mislim.U tom periodu Islam igra ulogu, jer propagira učenje i razvitak nauke, za razliku od dogmatično opterećenog kršćanstva toga doba. Ja pak, nisam religiozan, ali ipak u historijskom kontekstu tok perioda, islam predstavlja pozitivan faktor.

Profile  

PostPosted: 06. 07. 2011. 15:28 

_LOKI_ wrote:
Saleo wrote:
Rietas wrote:

pa sad..trebalo bi definisati šta je to tehnološko dostignuće.
posmatrajući činjenicu šta se radilo naučnicima a i običnim ljudima koji su pokušavali i otkrivali raznorazne stvari kroz vijekove,i kako ih se posmatralo i šta im se radilo upravo zbog dominacije religije i vjerskih učenja,nisam siguran da se većina razmišljajućih slaže da je religija ta koja nas je dovela do ovog stadijuma danas.čak mislim da bi danas vjerovatno bili miljama daleko od sadašnjih pozicija u razvitku da crkva i džamija nisu palili i sakatili ljude koji su spoznavali stvari koje su nam bile od koristi.
pogledaj napredak civilizacije u zadnjih 100godina od kako je društvo počelo da usvaja liberalne vrijednosti na svim poljima,pa ćeš shvatiti šta je kočilo u prethodnih par hiljada godina.

Profile  

Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 245 posts ]  Go to page Previous  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 13  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]