Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 21. 08. 2025. 17:09

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 06. 07. 2011. 19:13 

Neko je zaboravio na Millwall-WHU :twisted: nema tog razloga da ijedan derbi bude veci :twisted:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 02:21 

Omudina wrote:
Neko je zaboravio na Millwall-WHU :twisted: nema tog razloga da ijedan derbi bude veci :twisted:

Njihova mrznja je zasnovana na dijelovima Londona u kojem zive Millwallovci ( Bushwackers) odnosno Westhemovci ( ICF ) . Mislim da je derby Dinamo Zagreb - Crvena Zvezda pravi odraz mrznje , jer je tako obiljezen pocetak rata i raspad Yuge te pocetka stanja koje danas imamo na Balkanu .Kurac su od ekipa danas i jedni i drugi pa se ne mogu sretati po evropskim takmicenjima a stvarno imam zelju da pogledam dvije utakmice ( Zagreb / Beograd ) da vidim kakvih bi desavanja bilo .

Poslije Uniteda , West Ham mi je najdrazi klub i zao mi je sto su ispali . Samo me raduje jedna istina , ako sta izbije da ce one picke Millwallovske fasovati kao i uvijek :mrgreen: :mrgreen: Uglavnom racunam da ce biti zanimljivo :D

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 11:17 

jarane ovo je kradja titule i izbacivanja najveceg talijanskog kluba u seriju B, bez dokaza..i 5 godina nakon svega se "otkriju" dokazi protiv intera, oduzece im se titula, al nece biti kaznjeni zbog zastare, iako bi da nema zastare i oni i milan izletili u seriju B...buraz ovo je nepravda da te bog sacuva...jebo ti ta rivalstva sad sta je ovo...18. ce se znati konacna odluka..ja im zelim sve najgore :)

a ima ovdje "mozgova" koji su cekali svaku priliku da se naseru po Juventusu, evo nek sad vide koliko su glupi...

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:28 

nekro wrote:
jarane ovo je kradja titule i izbacivanja najveceg talijanskog kluba u seriju B, bez dokaza..

:lol: :lol:
Imas hrpu dokaza, cijela knjiga u presudi. :D
To sto ti ne zelis citati je druga stvar.

Haj’mo probat sa ove strane (imam vec napisano :mrgreen:) :

Porodica Agnelli je sinonim moci u Italiji. Definitivno su najcijenjenija italijanska familija, kroz godine su naveli citavu cizmu da sa strahopostovanjem prica o njima. U sedamdesetim i osamdesetim je bila dovoljna jedna jedina rijec nekog od Agnellija da sasjece u korijenu i najcvrscu novinarsku karijeru. I danas posjeduju novac i moc, te uzivaju u svom statusu polu-bozanstava, iako to vise nije tako ocito i markantno kao nekad. U svakom slucaju, gotovo je nemoguce naci neki clanak u novinama u kojem se lose zbori o njima, cak i dok je afera Calciopoli bila u punom jeku ime Agnelli je samo sapatom izgovarano - sva se krivica svaljivala na Moggija i Girauda.

Osim ovoga (a i zbog ovoga), Juventus je klub sa najvise osvojenih titula u Serie A i sa najvecim brojem navijaca u Italiji (iako taj cenzus nije toliko relevantan, posto se izjasnjavaju i zene i generalno nezainteresovani stanovnici, koji se eto deklarisu kao navijaci nekog kluba).

Dakle, uz sve ovo navedeno iznad, zar ti se cini moguce da bi Juventus bez dokaza mogao biti onako drakonski kaznjen kao sto se to desilo 2006.? Znaci ne radi se o izivljavanju Golijata nad Davidom, daleko od toga. Juventus nije neko tamo Battipagliese, vec ogroman klub, a njegovi vlasnici su mocni tajkuni sa prejakim politickim i drustvenim vezama.

Pa pobogu, Italija je pravna drzava, desi se sigurno nekad da neki nevini jadnik bude nepravedno osudjen, ali to se desava jadnicima i siromasima, bogatim i mocnim nikada.

I neki jos uvijek tvrde da su najjaca italijanska porodica i najjaci italijanski klub kaznjeni ni krivi ni duzni i ne mogu se iskopeljati iz paukove mreze teorija zavjere vec cijelih pet godina. Okrenite stranicu.

Ako te zanimaju dokazi, mogu ti nabacati linkova da 3 dana citas. :mrgreen: :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:48 

hahahaha, a to Morattijevi nemaju nikakvog uticaja...zna se ko su Agnelijevi, ali pogledaj ko je sve bio u upravi kluba u periodu od 2006 pa do danas, pa nema vise Umberta, Andrea je manji od makova zrna :D

osim toga pogledaj po kojim tackama optuzbe je Juve oslobodjen, a da li tacka po kojoj su krivi vodi u Seriju B, ne radis e ovdje o potpunoj nevinosti Moggia, ali isto tako pogledaj za sta sad inter terete, i jedino ih zastara sprjecava da izlete u Seriju B, iako sad se pise peticija da se slucaj nanovo otvori sa svim dokazima..de ti nakon svega meni reci da je tu inter nevin...ti i ja ocito imamo razlicite izvore, naravno, svako na stranu svoga kluba...ali meni je sasvim logicno da se cekalo da slucaj zastari, interu sad prijeti samo oduzimanje titule, a sta bi bilo da su ove stvari izasle na vidjelo prije 2 godine? hehehe..ne mozes pricati o utjecaju Agnellia a izostaviti Morattia :D

svak na svoju stranu moj Adnane :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:49 

Sto se Intera tice, postoje samo 2 inkriminirajuca razgovora Facchettija i Bergama, ali totalni macji kasalj u poredjenju sa onim sto je Moggi obavljao. :D Ali sama cinjenica da uposlenik nekog kluba razgovara sa glavnim i odgovornim za sudije je zabranjena i samim time kaznjiva. Ali tad je takva praksa bila, svi su zvali. Ali samo Moggi je naredjivao, ostali su se drzali na distanci.

Pa sad ti je ovaj Palazzi u zadnjem izvjestaju napisao da je Moggi bio na celu kriminalne organizacije. Evo ti link, pa ako ti nije mrsko sebi prevodi na google translate:
http://media2.gazzetta.it/gazzetta/content/2011/pdf/Palazzi_su_scudetto_06.pdf

Moggi je mafijas, al' onaj pravi, po starom sistemu. :mrgreen: Ccc, koga su Agnelliji uzeli da im vodi klub 12 godina. Nisu ga valjda bez dokaza dozivotno suspendovali neki dan u FIGC-u, kaznili na godinu dana zatvora (uvjetno) zbog one GEA kompanije i sad ga ocekuje glavna i najvjerovatnije najteza presuda od svih, odnosno ona iz Napolija?
Cuj, bez dokaza. :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:52 

Pa normalno da imamo razlicite izvore, kad je tvoj izvor Juve Balkan Forum. :lol: A moji cjelokupna italijanska stampa. Daj linkove, razgovore, dokaze, sve cu rado pregledati i komentarisati. Samo nemoj rekla-kazala, peticije, ovo ono. :D
Cini mi se da studiras pravo, pa me cudi da padas na te folove.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:53 

Morattijevi su kurac od ovce u poredjenju sa Agnellijima, da 'prostis. Uvijek bili.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 13:58 

ma realno, Moggia ondje mogu povuci samo za kitu, to i sam znas, sta god da mu na teret stave on ce se izvuci, frajer jeste mafija, al ja ga i dalje volim :mrgreen: ...a pusti ba Palazzia, on sad jedno sad drugo... cinjenica je da se sad otkriva sve sto je mutio inter, i da se dosta stvari skida grbace Juventusa...sta je sa svim pozivima Fachettia koji nisu usli kao dokazni materijal, ja se sjecam clanaka oko 170 000 traka koje niasu usle kao dokazi..mislim, ovdje ne mozemo ni ja ni ti biti u pravu, kamoli ti izvori silni i textovi...

ne mogu ti naci link sto je neki dan neko postavio, o tome kako se Fachetti zalio skoro na svaku tekmu u kojoj nije bio ostvaren rezultatat kakav je htio..uzeti to kao relevantno? isto kao i te tvoje dokaze :mrgreen:

aj ga znaj, ja nikad necu pristati na to da se Juventusu sve prisije, da inter i milan ostanu netaknuti(nevini, a nemaju nikog za ledjima :mrgreen: )...stavise, mislim da ce se sad pokazati da zastara slucaja dolazi interu ko s neba poslana, ako se vec nije ciljano islo na to...

Last edited by nekro on 07. 07. 2011. 14:05, edited 1 time in total.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 14:00 

Hapa wrote:
Pa normalno da imamo razlicite izvore, kad je tvoj izvor Juve Balkan Forum. :lol: A moji cjelokupna italijanska stampa. Daj linkove, razgovore, dokaze, sve cu rado pregledati i komentarisati. Samo nemoj rekla-kazala, peticije, ovo ono. :D
Cini mi se da studiras pravo, pa me cudi da padas na te folove.

ma da je bogdo to izvor bilo bi mi lakse, pratim i ja talijansku stampu, uz translator naravno, pricam s ljudima iz italije i pricam s ljudima koji kao ti koriste vise stampe kao izvore..pa nisam tako plitak jeboga ti da se drzim foruma kao relevantnog izvora podataka :lol:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 14:02 

Hapa wrote:
Morattijevi su kurac od ovce u poredjenju sa Agnellijima, da 'prostis. Uvijek bili.

jesu, ali Andrea mi vise izgleda ko segrt kakav nego ko pravi Agnelli, zato ga sad i mogu jebavati oko svega...

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 14:14 

Ma nema tih razgovora, objavili bi ih negdje, ovdje stampa jedva ceka da nesto izadje na vidjelo. Izmisljotine. Ima ih dosta bezazlenih i 2 malo relevantnija, koji zvuce sumnjivo i koje svi mediji neprestano iznose -mogu tih i nalijepiti ovdje ako zelis. Kako vec napisah, sama cinjenica da su razgovarali predstavlja krsenje pravila.

Isto tako oduvijek govorim da se taj naslov nije trebao nikome dodijeliti, ali gotovo je sad.

Ne skida se sad apsolutno nista sa grbace Juventusa, posto je Moggi upropastio calcio u zadnjih 12 godina i glavni je odgovorni za nazadovanje italijanskog fudbala, sa svojim malverzacijama i prljavim radnjama. Samo se govori da je Moggi uspostavio kriminalni sistem, a da su se drugi morali prilagoditi istom, da bi nekako opstali. Covjek je dosad ispusio na svakom sudjenju na kojem se pojavio, valjda je to dovoljan dokaz do koje je mjere kriv.

Jak Juventus je od ogromnog znacaja za cijeli italijanski fudbal, i potreban je napretku istog - kad se oporavite, necete vise ni pricati o proslosti, a do tada ce vam biti glavna tema, kao i svim nostalgicarima.

Kako sam ti vec napisao, zastara je najvise spasila vas, inace bi vam pola titula otislo u nepovrat. Pa Inter u tim godinama svejedno nije nista ni osvojio, gle cuda. :mrgreen:

Tol'ko od mene, izdangubih, a vec sam izjutrangubio. :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 14:19 

naravno da nije inter nista osvojio, da im ne bi calcopolia ne bi nista ni osvojili :mrgreen:

zivio ti meni, vise bi volio da ti nama cesce naletis da mi sta zamezimo:mrgreen:

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 20:03 

wes brown i john o'shea potpisali za sunderland.
nek idu, samo se nagomilavaju losiji igraci. eh da je tog sneijdera sad...
arsenal odbio ponudu uniteda za nasrija od 20 miliona funti, traze 25.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 21:05 

Vidim da je navijačima žao O'Sheae. Nasri ili će u City ili ostaje. To ti ja mislim.

Profile  

PostPosted: 07. 07. 2011. 22:24 

Addi wrote:
wes brown i john o'shea potpisali za sunderland.
nek idu, samo se nagomilavaju losiji igraci. eh da je tog sneijdera sad...
arsenal odbio ponudu uniteda za nasrija od 20 miliona funti, traze 25.

Pravo da ti kazem, mislim da je pametnije da namaknu jos 10 miliona i upecaju Sneijdera.
Ali vidjecemo sta ce biti :D

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2011. 00:32 

malaga nudi 35 miliona za snejidera :lol:

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2011. 13:18 

Ma imaju para, mogu. Samo je druga stvar želi li Sneijder u Malagu.

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2011. 13:40 

ma garant ne zeli, bolje mu je u United da ode ko covjek, a ne da eksperimentise, Malaga sad novi city postaje..nece oni jos koju sezonu nista moci..

Profile  

PostPosted: 08. 07. 2011. 14:08 

Ma ja, čini se da će ići iz Intera jer je Gasperini rekao da bi ga mogli prodati. Ma i novinari su mi dosadili više, svaki dan 300 novih transfera.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]