Malo uvoda da napravim, a sami su po sebi crni humor...
U dupleksu (najgora stvar sto je izumio komunizam, uz arhitekturski stil tog doba), imam mutante od komsija, sisli sa jebenog brda i donijeli brdo u grad, cim se proljece primakne, eto ti seljadije u dvoriste, od 6 ujutru do ponoci ne ulaze u kucu (a betonirali komplet dvoriste i iza i ispred kuce, e jebem ti kretena, samo da ga na livadu ne podsjeca nista!).
Tako ti oni sjede u dvoristu, galame, psuju, treste narodnjaci, milina, samo cekam kad cu popizditi jednog dana pa malo paliju u ruke, jer teror od rane zore do kasne noci + sa obe strane kuce, ne mozes prozora otvoriti jebenog cim dodje topliji period, "jebo im pas mater seljacku do kraja sveta"!
Onda su tu boks mecevi ukucana, svekrva sa tastom, svrkrva sa zetom, svekrva vs njena majka (pistolji included), svekrva vs vozac kamiona koji je prolazio u blizini i slicno
Uglavnom, tu su ti oni jedno 50 godina, ali to nije sprijecilo da ostanu najgore paorcine, da se drze pilici i kokoske, da se cirkular tup pali svakih par dana i slicno (a treba mu 3 minute dok obicnu daku prepila jer je tup i buci do zla boga), neke hemikalije se vazda koriste za farbarije kojekakve i smrdi stalno, cuku drze na 1m lanca na betonu, pas pisa i sere i lezi na istom mjestu i ostale divote, a to sve u naselju koje granici sa centrom grada...
Hajd dosta kukanja, stvorio sam valjda sliku o njima
Jutros me budi nesto genijalno! Drugo koljeno gradske generacije seljacina, majka dvoje djece, jutro urla na mladje dijete, od svojih godinu i po i kaze: CRKO DABOGDA!
Ou jea, koji crnjak, majka djetetu od godinu i po vristi crko dabogda