Ma ne znam šta je taj Portugal toliko strašan. "Velesila" koja završi iza Danske u grupi i ima isto bodova sa Norveškom (na gol razliku su prošli u baraž), i nije neka ekipa od koje treba da se strahuje. Ekipa koja na svom terenu primi 4 gola od Kipra i 3 od Islanda, sigurno nije nepobjediva.
Imaju igraÄine, nemaju ekipu, jer da imaju, pomeli bi sve u onoj svojoj grupi, a ne jedva u baraž.
I naša reprezentacija ako hoće da bude neka respektabilna ekipa treba da se pokaže i dokaže upravo u velikim tekmama, kakva je bila ona protiv Francuske, i kakva slijedi protiv Portugala. To je i Medunjanin izjavio, "ako ne možemo dobit Portugal i ne zaslužujemo da idemo na EP". Prosto ko pasulj.
I mi smo dosta napredovali od proÅ¡log susreta protiv Portugala. NaÅ¡ problem je veliki broj kartona, al' niÅ¡ta Å¡to se ne može zakrpit. MeÄ‘utim, s druge strane i oni imaju, ja mislim 7 igraÄa kojima prijeti suspenzija ako dobiju karton u prvoj tekmi. Slabiji su za Karvalja (mislim da je igro onda protiv nas), Å¡to znaÄi da će Pepe morat da krpi dole, a ne na zadnjem veznom, gdje nas je dosta izjebo proÅ¡li put. Isto tako, imamo golmana boljeg, imamo napad bolji, sredina terena (bez Nanija i Ronalda) je tu negdje s naÅ¡om. Malo su bolji, al opet se možemo nadigravat s njima. Problem jesu njihova krila, al lopta je oo..okrugla, trave je ze...zelena, Å¡to znaÄi da su i oni od krvi i mesa. I usput, portugal kad igra s ronaldom ne bilježe baÅ¡ dobre rezultate.
Još jedna stvar. I oni su molili Boga da nas ne izvuku, a i to nešto govori.
Meni stvarno nije jasno Äemu toliki pesimizam.
|