ma i meni su, doduse u svakom tarantinovom ima bar 5 glumaca koji su mi vrh, al u reservoir dogsu, sve do jednog: steve buscemi, tim roth, michael madsen, harvey kietel, chris penn, i tarantino sam. u pulp fictionu: samuel l jackson, john travolta, bruce willis, tim roth, steve buscemi, christoher walken, harvey kietel, peter greene. u jackie brown: robert deniro, samuel l jackson, michael keaton, bridget fonda u kill bill: david carradine, michael madsen, daryl hannah, samuel l jackson, lucy liu u njegovom dijelu four rooms: bruce willis, tim roth, i sam tarantino u death proof: eli roth, kurt russel u inglourious basterds: brad pitt, christoph waltz, eli roth, till schweiger i sad ce bit u django unchained: leonardo dicaprio (po meni novi deniro, jedan od najboljih glumaca danas), samuel l jackson, christoph waltz, kurt russel, james remar, james russo
a u pravu si za dijaloge, tarantino se najvise fokusira na dijaloge i uglove kamera spaghetti westerna. bez obzira na ove glumacke postave, meni nisu zbog glumaca najbolji njegovi filmovi, meni licno on je najbolji reziser ikad. kamere, price, dijalozi, izbor glumaca, ideje, zajebancije, muzika, orginalnost, uvodne spice... lik je prekucao sve.
a vic vega ili mr.blonde iz reservoir dogs (michael madsen) i vincent vega iz pulp fictiona (john travolta) su burazeri. tarantino je imao ideju da napravi film vega brothers, o njima dvojici, al je odustao jer su oba lika umrla u prethodnim filmovima, pa je onda htio prequel radit, al ovi su omatorili previse, a nije htio mjenjat glumce. tako da nista za sad od toga. to bi tek bilo nesto. a istina je 100%, ima intervju kad tarantino (ili travolta) prica o tome.
|