Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 12. 08. 2025. 09:53

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 580  Next
Author Message
 Post subject: Re: Sport
PostPosted: 29. 05. 2012. 10:59 

vladoslayer wrote:
Meni nije jasno na kraju šta bi Kagawa radio u Unitedu.. Pa Ferguson skoro 20 god već igra 4-4-2 formaciju! A Kagawa ne može igrat centralnog veznog, on je baš 100%ni attacking midfielder. Ili misli prebaciti igru na 4-4-1-1 ko što je ove godine igro Tottenham na početku s van der Vaartom kao polušpica i Smradebayor kao napadač. Ajd vićemo.

Gledao sam na nekom engleskom nogometnom sajtu kada je govorio neki statisticar/ ekspert ( neki kurac njima vazan jeste ) , kao da bi Kagawa treba da predje na Rooneyvu poziciju a Rooney u špicu napada, da ce to valjda Sir Alex forsirati. Koliko tu ima istine, nisam bas siguran jer sta bi mu onda na klupi radili Chicharito, Welbeck ... Vidjet cemo prvo koga ce sve dovesti a koga prodati do kraja jer to samo Fergie zna , a Fergie ZNA NAJBOLJE .

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 11:07 

Pa to upravo kažem, Welbeck je dobar i mlad igrač, sumnjam da bi on pristao biti back-ip Rooneyu a tu je i Hernandez. Ajde vidjet ćemo.

Sale, Arsenal najmanje troši. Doduše nema ni trofeja :lol: ali je uvijek među 4 najjače ekipe. Wenger je menadžer i po.

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 15:05 

ma rooney i welbeck su tandem buducnosti uniteda, u to ne sumnjam sekundu....
sta ce onaj kagawa radit ako dodje, ne znam, mozda iza njih igrat malo, neki izbaceniji malo amf.

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 15:09 

Saleo wrote:
neko sa dugogodisnjim ulaganjima ostvaruje rezultate preko dužeg vremenskog perioda kao npr. junajted,a neko kao siti ili čelzi u kratkom vremenskom roku..npr. spiskaju što neki top klub potroši u 10godina.

pa u tom i jest sva poenta. sto neko preko para i preko noci hoce da ostvaruje neciju tradiciju. a to je kratkorocno, valjda smo se uvjerili milion puta. i pogresno. nije nikakva provokacija, al da liverpul ostvaruje rezultate, po tebi bi bili gori (sto se te potrosnje tice) od junajteda. to nije moje misljenje, nit smatram da ni junajted ni liverpul trose neke sume glavom bez obzira, ne bi li izgradili tim preko noci i osvoji nesto. to ostavljam klubovima kao city i chelsea.

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 16:18 

Saleo wrote:

..nasuprot,naravno,uvreženom misljenju da siti "kupuje" titule parama,a junajted,zamisli ne ;-)

a ovo je bas nebuloza. siti ne kupuje "titule" nego "titulu" :lol:
na osnovu kojih troskova je junajted kupio titulu ikad? ;-)

pogledaj tu tvoju listu igraca, i da su svi odjednom dovedeni, a naravno da nisu (vec u periodu od 10 godina), cak mislim da ni jedan nije doveden u istom prelaznom roku, cifra je smjesna na trosak sitija ili celzija, kad su dovodili citav tim.

tako da neopravdanije izjave i optuzbe odavno ne procitah ;-)

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 17:54 

Addi wrote:
pa u tom i jest sva poenta. sto neko preko para i preko noci hoce da ostvaruje neciju tradiciju. a to je kratkorocno, valjda smo se uvjerili milion puta. i pogresno. nije nikakva provokacija, al da liverpul ostvaruje rezultate, po tebi bi bili gori (sto se te potrosnje tice) od junajteda. to nije moje misljenje, nit smatram da ni junajted ni liverpul trose neke sume glavom bez obzira, ne bi li izgradili tim preko noci i osvoji nesto. to ostavljam klubovima kao city i chelsea.

pa izgleda da je doslo vrijeme kada neko ko ima para,i namjerava obilno da ih troši na klub kao npr. roman ili šeici može da osvoji dovoljan broj titula koje bi predstavljale tradiciju.
to se jos nije desilo,ali na dobrom smo putu da se nesto takvo i dogodi.
sad,hocemo li je ti i ja to priznati ili ne,to je druga stvar,ali ta mogućnost je legitimna u kapitalističkom društvu.

Addi wrote:
a ovo je bas nebuloza. siti ne kupuje "titule" nego "titulu" :lol:

izgleda navijaci junajteda brzo prestali da se sjecaju banera na old trafordu kojeg su skinuli kada je siti osvojio fa kup sada vec pretprosle sezone? ;-)

Addi wrote:

na osnovu kojih troskova je junajted kupio titulu ikad? ;-)

na osnovu istih troskova kao i siti, e.g.

man.junajted za 10godina troši npr. 400miliona = siti/čelzi za 2-3godine troši 400miliona i sve to jednako je titula/e.

ovi drugi su trenutno sa puno više para pa mogu sebi da omoguće bržu "kupovinu" titule,ali reciprocitet je isti: imas pare,dovodiš kvalitetne igrače,ustrojiš sistem,osvajaš titule.
nemaš pare,nemaš ni igrače,ne osvajaš titule.
sve ovo je = moderni fudbal.

..za razliku od prije 20tak godina,kada nisi morao da imaš pozamašnu cifru,a mogao si da osvojiš čak i ligu prvaka e.g. crvena zvezda '91,steaua i sl.

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 18:16 

ne mozes porediti nikako..ekipa koja dovodi kvalitetno ime da pojaca tim na odredjenom polju, napad, sredinu, odbranu i ekipu koja uzme 6-7-8 igraca koji su malo je rec preskupi ali i kvalitetni i opet na guzove osvoji titulu...

Liverpool je doveo Suareza i carrolla za masne pare i opet meda nisu mogli jer citav kolektiv je u kurcu sto pokazuje tabela...

United gradi ekipu godinama, popunjava odredjene rupe i gradi jedan kolektiv, dok City ima desetak igraca koji igraju za sebe i svoju slavu jer su preplaceni..jedan Nasri da se smije Arsenalu, tevez da pise R.I.P. Fergiu...to je za mene kurac ekipa, kurac ljudi, jedan masovni kurac koji je na celu jedne od najjacih liga..

Juventus bi sad trebao uzeti par velikih imena, al Juve je tim sa tradicijom, slavom, tim koji je prosao sodomu i gomoru i opet se vratio na vrh, sklopili su sampionsku momcad za relativno male pare i sad imaju pravo da se pojacaju velikim imenima koji ce popuniti praznine jer za LP ti treba neko jaci od Matrija u napadu..ekipa koja dise kao jedan se ne moze porediti za hrpom sebicnih majmuna sto hoce da su u centru paznje..

Profile  

PostPosted: 29. 05. 2012. 23:54 

Saleo wrote:
man.junajted za 10godina troši npr. 400miliona = siti/čelzi za 2-3godine troši 400miliona i sve to jednako je titula/e.

ma stoji to, al u tom sto pises i jest moja poenta. junajted recimo za 10 godina potrosi sto je city za 2. jarane, ti za 10 godina moras potrosit neke pare na neka odredjena pojacanja. vazda se tako radilo, samo sto je sad sve skuplje. previse skuplje po meni. prodas nekog dovedes nekog drugog. trosenje tolike sume na 10 godina je ulaganje u klub, a trosenje iste sume u sezoni ili maximalno dvije je kupovanje tima. ovo je sva poenta moje price.

da se razumijemo, ja ne omalovazavam niciju titulu, bez obzira na troskove i pojacanja. nisu otisli u trzni centar pa kupili pehar. samo kazem da po mom misljenju to ne pije vode na duge staze, bar tako mi se cini da je do sad bilo. al kako pare sve vise igraju ulogu u fudbalu, nista me ne bi cudilo da buducnost donese.

Profile  

PostPosted: 30. 05. 2012. 00:26 

Addi wrote:
trosenje tolike sume na 10 godina je ulaganje u klub, a trosenje iste sume u sezoni ili maximalno dvije je kupovanje tima. ovo je sva poenta moje price.

odlicno.tako je.
znaci u periodu od narednih par godina,ako klubovi kao sto je junajted ne budu odmah mogli da iskesiraju pare za dovodjenje ekstra kvalitetnih igraca moci ce da se pozdrave sa titulama.
sada kada siti,celzi,psg,qpr,anzi,a od danas i reding mogu to da urade,skratili su,kako ti kazes "vrijeme ulaganja" u klub tj. igracki kadar na godinu dvije,pokupovali sta ima na pijaci,i mogu da igraju sa najjacima.
vjerovatno neko ko studira ekonomiju moze cak da nam ponudi i termine vezane za dominaciju na trzistu koji strucno objasnjavaju ovu pojavu (nisam siguran da je monopol prava rijec),uglavnom taktika "ulaganja u klub" koju ti spominjes je nestala sa pojavom romana abramovica 2004.,a bas se dobro zahuktala sa arapima u zadnjih par godina.

nidles tu sej,murinja mrzim upravo iz ovih razloga,jer je on udarna igla kapitalizma u svijetu fudbala,olicenje "akvizicije" koju kada kupis uz odredjena pojacanja koja kostaju ko grcka,obecava titule na najvisem nivou.da ne krene sad prica o portu,i kako je sa njima osvojio LP (sjetite se te ekipe porta,ti igraci su doveli portugal u finale evropskog prvenstva iste te godine),taj lik je trosio zilijarde dolara ili ih zatekao u vidu basnoslovno placenih igraca u svakoj ekipi koju je vodio,ali je malo kojeg igraca sam stvorio,pri tom mislim dao mu priliku od juniora,a da je danas zvijezda.on je ipak,onaj dio koji zna da ustroji sistem koji sam spominjao u prethodnim postovima ako se ispune prethodne pretpostavke.

da skratim,ne osvrcuci se na emocije,koje ado i adi ocigledno uplicu u pricu o finansijama iako to nije bila tema diskusije i vodi ka drugim temama,klubovi za koje navijamo nas trojica su propali i nikada vise nista nece osvojiti ako se ne desi ono sto sam naveo u jednom od prijasnjih postova..
imas enormno puno para,stalno dovodiš kvalitetne igrače,ustrojiš kvalitetan sistem,osvajaš titule.

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 00:37 

nekro wrote:
ne mozes porediti nikako..ekipa koja dovodi kvalitetno ime da pojaca tim na odredjenom polju, napad, sredinu, odbranu i ekipu koja uzme 6-7-8 igraca koji su malo je rec preskupi ali i kvalitetni i opet na guzove osvoji titulu...

Liverpool je doveo Suareza i carrolla za masne pare i opet meda nisu mogli jer citav kolektiv je u kurcu sto pokazuje tabela...

United gradi ekipu godinama, popunjava odredjene rupe i gradi jedan kolektiv, dok City ima desetak igraca koji igraju za sebe i svoju slavu jer su preplaceni..jedan Nasri da se smije Arsenalu, tevez da pise R.I.P. Fergiu...to je za mene kurac ekipa, kurac ljudi, jedan masovni kurac koji je na celu jedne od najjacih liga..

Juventus bi sad trebao uzeti par velikih imena, al Juve je tim sa tradicijom, slavom, tim koji je prosao sodomu i gomoru i opet se vratio na vrh, sklopili su sampionsku momcad za relativno male pare i sad imaju pravo da se pojacaju velikim imenima koji ce popuniti praznine jer za LP ti treba neko jaci od Matrija u napadu..ekipa koja dise kao jedan se ne moze porediti za hrpom sebicnih majmuna sto hoce da su u centru paznje..

Jest lijepo kad spomeneš JUventus pa te neko uvijek napomene (pretežno ja) kako su kupovali utakmice a ti mene uvijek napomeneš kako ja nemam pojma i kako je to jedna velika teorija zavjere :D

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 10:34 

Image

ovaj runi da ne zna da igra fudbal,vjerovatno bi tražio da jede po kontejnerima,kakav je

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 12:47 

jok radio bi u cirkusu ko nakaza

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 14:42 

jebi ga, ne mogu svi bit lijepi ko suarez :mrgreen:

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 15:21 

Image

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 15:48 

Addi wrote:
jebi ga, ne mogu svi bit lijepi ko suarez :mrgreen:

suarez je dzolijen leskot za runija :lol:

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 18:37 

dinko wrote:
nekro wrote:

Jest lijepo kad spomeneš JUventus pa te neko uvijek napomene (pretežno ja) kako su kupovali utakmice a ti mene uvijek napomeneš kako ja nemam pojma i kako je to jedna velika teorija zavjere :D

Nadji mi te tekme sto je Juve namjestio, kupio, prodao i castim vopi :) S obzirom da si upucen u to i volis pisati o tome kako Juve namjesta, kako nisu teorije zavjere..eto daj mi te tekme :D

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 21:08 

Saleo wrote:
Image

ovaj runi da ne zna da igra fudbal,vjerovatno bi tražio da jede po kontejnerima,kakav je

Fakat ljudi skocili na tog Rooneya s tim kako je ruzan, ako je on ruzniji od onoga Teveza jebo me svako

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 21:49 

Image fali im jos ribery :)

Profile  

PostPosted: 31. 05. 2012. 22:00 

Kad god ovako Tevez otvori usta potvrdi se Darvinova teorija da mi i majmuni imamo zajednickog pretka

Profile  

PostPosted: 01. 06. 2012. 15:55 

bravo bosno :lol:
koji debil, jebo on sve svoje....

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 11597 posts ]  Go to page Previous  1 ... 539, 540, 541, 542, 543, 544, 545 ... 580  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]