Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 07. 2025. 00:33

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2004. 10:13 

bloodflood wrote:
svakakih govana po forumu....

jel ti to misliš na članove il na teme isusa ti?

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2004. 15:31 

Vjerojatno na postove...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 01. 08. 2004. 19:09 

black wrote:
Vjerojatno na postove...

bingo! :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 03. 2006. 11:14 

ma hammerheart je bog i batina za sve ove moderne atmosferase. bog te, ne smijem vise da ono igdje stavim da mi je neki bend fav, u svakom je neko onda umro . . .

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 11. 2006. 17:15 

super su arghhhhhhhhhhhhhhh!!!

Profile  

Post subject: Re: Bathory
PostPosted: 15. 06. 2007. 11:48 

Odličan band bili-inače dobri na prva 4 albuma do 1988-pošto volim brzu muziku-no i kasnije epic viking folk faza nije loša...Odličan band

Profile  

PostPosted: 25. 06. 2007. 16:39 

Jeb'o mater k'o da neko nepisano pravilo postoji da NAJmocniji bandovi imaju najSJEBANIJE topice...

Hammerheart pod obavezno,The Return, ma meni i Rekvijem lijeze... Nego, ima l' ko ovaj mix posvecen sjecanju na Ace-a?

Profile  

PostPosted: 27. 06. 2007. 16:05 

hammerheart je NENADMASAN!!!!

Shores in flames, father to son, One rode to Asa bay... meni su fenomenalne - jedne od drazih sa te albumcine!!!!!

Profile  

PostPosted: 05. 07. 2007. 23:14 

imam 3 albuma , onaj jedan iz 90-e ,jedan 95 mislim i ovaj zadnji nordland 2
zadnji album mi je najbolji.
nisu mi nesto oni stari.

Profile  

PostPosted: 06. 08. 2007. 04:47 

Woman of Dark Desire!!!

Profile  

PostPosted: 20. 01. 2008. 19:56 

Poprilicno volim sve albume..

Ali Blood Fire Death i Hammerheart.. su stvarno remek djela.
Samo mi je zao sto se moralo zavrsit tako tragicno.

Profile  

PostPosted: 24. 02. 2008. 14:45 

Na sta god da naletim ja se najezim.Bathory ja za mene cudo,tacnije taj Qurthon.Steta covjek je bio veliki umjetnik.

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2008. 11:18 

VJEÄŒNA MU SLAVA!!!

...fino sto se sjeti Abigail ;-)

...i da, treci je pravi datum.

Profile  

PostPosted: 07. 06. 2008. 14:12 

SLAVA!

Oj jebo te, zar vec 4 godine.. Kako vrijeme brzo prolazi u pm!

Profile  

PostPosted: 30. 07. 2008. 15:09 

Presluso ono sto imam(samo tri albuma), ali idalje sam odusevljen...
Jedini zakljucak sem toga Hammerheart pjesma ce mi svirati na sahrani...

Profile  

PostPosted: 30. 07. 2008. 22:46 

Nadam se da u ono sto imas ulazi i album The Return. Ukoliko imas, preporuka je da BAS OBRATIS PAZNJU, ukoliko ne... trazi... hitno... trazi ;-)

Profile  

PostPosted: 31. 07. 2008. 03:09 

~°~ wrote:
Nadam se da u ono sto imas ulazi i album The Return. Ukoliko imas, preporuka je da BAS OBRATIS PAZNJU, ukoliko ne... trazi... hitno... trazi ;-)

Upravo skidam ostatak sto nemam tako da cu obratiti paznju ;-) :D

Profile  

PostPosted: 31. 07. 2008. 07:52 

Ako ti valjaju kasniji tesko da ces ranije skontat.

Svaki Bathory album do preusranog Requiema je mrtva lektira, dok se Under the Sign.../Blood, Fire, Death mogu strpati u isti kos kao i Hammerheart/Twilight..., Bathory je bend koji je prosao kroz cetiri razlicite faze, i inspirisao na cetiri razlicita nacina bendove u panku i metalu generalno.

Ne vjerujem da je ijedan metal bend pokrio u svojoj karijeri vise teritorije, i sa vecim uspjehom. Jednostavno, Forsberg zasro nije, do sredine devedestih. Poslije toga je on nesto tu pokusavao...al nazalost nije uspio. No oni koji Metal zaista vole i postuju mogu shvatiti bitnost tog benda i njegovih prvih sest albuma. Sumnjam da ce iko, ikad, uspjeti postici nesto tolike gravitacije.

Jedina spojna veza je, kao sto onaj seljak sa Anus.com-a dobro zapazi, Quorthonova logicarska sposobnost da od najprostijih motiva stvori duboku atmosferu kroz zdrav pristup strukturi. Za tries godina ni Death, ni Metallica, ni kurac grah mu nece moc drzat svjecu, retrospektiovno gledajuci...na kraju krajeva, svaki Metal bend koji je ikad postojao je imao neki tipican pristup, neki svoj "niche". Bathory tu odudara. Od prvog albuma koji je haman punk/hc, preko drugog koji definise i istovremeno krunise TRUE BM, do treceg koji postavlja temelje za DM i atmosfericni Metal generalno kasnije...da kompletno zaobidjemo totalno ignorisanje brze/brutalnije trenda kraja osamdesetih i kompletnu Eurocentricnost i etno/kulturalne fiksacije...Bathory je bend o kojem ce se jednog dana knjige pisati. Do tad, stoka ce slusat Amon Amarth nazalost.

Profile  

PostPosted: 31. 07. 2008. 10:30 

stari serator wrote:
Ako ti valjaju kasniji tesko da ces ranije skontat.

Svaki Bathory album do preusranog Requiema je mrtva lektira, dok se Under the Sign.../Blood, Fire, Death mogu strpati u isti kos kao i Hammerheart/Twilight..., Bathory je bend koji je prosao kroz cetiri razlicite faze, i inspirisao na cetiri razlicita nacina bendove u panku i metalu generalno.

Ne vjerujem da je ijedan metal bend pokrio u svojoj karijeri vise teritorije, i sa vecim uspjehom. Jednostavno, Forsberg zasro nije, do sredine devedestih. Poslije toga je on nesto tu pokusavao...al nazalost nije uspio. No oni koji Metal zaista vole i postuju mogu shvatiti bitnost tog benda i njegovih prvih sest albuma. Sumnjam da ce iko, ikad, uspjeti postici nesto tolike gravitacije.

Jedina spojna veza je, kao sto onaj seljak sa Anus.com-a dobro zapazi, Quorthonova logicarska sposobnost da od najprostijih motiva stvori duboku atmosferu kroz zdrav pristup strukturi. Za tries godina ni Death, ni Metallica, ni kurac grah mu nece moc drzat svjecu, retrospektiovno gledajuci...na kraju krajeva, svaki Metal bend koji je ikad postojao je imao neki tipican pristup, neki svoj "niche". Bathory tu odudara. Od prvog albuma koji je haman punk/hc, preko drugog koji definise i istovremeno krunise TRUE BM, do treceg koji postavlja temelje za DM i atmosfericni Metal generalno kasnije...da kompletno zaobidjemo totalno ignorisanje brze/brutalnije trenda kraja osamdesetih i kompletnu Eurocentricnost i etno/kulturalne fiksacije...Bathory je bend o kojem ce se jednog dana knjige pisati. Do tad, stoka ce slusat Amon Amarth nazalost.

Hvala sto si mi neke stvari objasnijo, vidis znao sam da je Bathory prolazijo kroz razlicite faze razvoja (Uz to vjeruj mi znam kolika je vaznost ovog benda). Bathory mi je uvek lego, ali eto vidis nisam bio upoznat sa svim albumima, vec:
Bathory -
Hammerheart -
Twilight of the Gods -
Nordland I -
Veoma sam zainteresovan da cujem ostalo...imas li mozda jos koji savjet, ili informaciju?

Profile  

PostPosted: 31. 07. 2008. 16:05 

Mislim da ce ti se Under the Sign of the Black Mark i Blood, Fire, Death posebno svidjeti, bar sporiji momenti (ima tu dosta prebrzavanja samo zaradi brzine takodje).

The Return...-u preporucujem da pristupis sa dozom otvorenoumnosti hehe, trebat ce ti. Ili narkotika jebiga. Aljkavo, hrapavo, zivotinjski....

Od requiema pa nadalje, to vise nije taj kvalitet ako se mene pita. Nordland I i II su vrhunac kasnije karijere ali ni oni nisu ni blizu Hammerhearta i Twilighta. Twilight je zaista magican album, pogotovo kako je u pitanju bas izvorni, pionirski Viking Metal, a tekstualno nije u pitanju suho nabrajanje bogova i glupavo poziranje, vec je nekako mit i religija pretocena u filozofiju, u neke "humane" stvari. Nazalost ta ideja bjezi danasnjim Viking Metalcima...

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 64 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]