Rock Planet

rock-planet.com
It is currently 02. 08. 2025. 00:45

All times are UTC + 1 hour [ DST ]

Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

morse vs. blackmore
morse 9%  9%  [ 5 ]
blackmore 91%  91%  [ 48 ]
Total votes : 53
Author Message
 Post subject:
PostPosted: 06. 02. 2004. 22:16 

woodstock child wrote:
Gia wrote:
woodstock child wrote:
Pobogu Gia dali si ti uopšte pročitala šta je Soul_Cry napisao."donekle je dostojna zamjena blackmoreu"? To ti uopšte nije trebalo.Blackmore je Blackmore,i to stoji, a tvoje shvatanje muzike je pomalo površno.Ono što bi ti trebala da uradiš, je da uzmeš sve albume Purple-a sa Mors-om, da ih dobro preslušaš, zatim uzmeš gitaru u ruke i vjerodostojno poskidaš nekoliko pjesama koje smatraš da su najjednostavnije, i onda razmisliš o riječima."donekle je dostojna zamjena blackmoreu"

reci cu ti samo par stvari kao sto je recimo da sviram dva instrumenta (gitara i klavijature)sto ti odgovara na tcvoje napisano da skinem par pjesama i odsviram.a kao drugo vjerovtno sam preslusala i vise albuma deep purple nego sto ces ti ikad i kao sto svaki prokleti put moram ponavljat da je ovo MOJE misljenje.lijepo je receno da se trazi tudje misljenje i ja MISLIM (ponavljam JA!!!) kako je morse donekle dostojna zamjena za blackmorea jer je meni blackmore bio bolji od njega.to sto ti mislis da je morse bolji je uredu i TVOJE je misljenje a oko MOG se ne petlaj previse.

Ovo si ti napisala u rubrici "Koji Instrument Svirate" - citat:...a u slucaju da se svirasju dva insterumenta?
ja sviram odlicno klavijature (4 godine ucila klavir), a danas sam ipak vise okrenuta gitari koju sviram neku nepunu godinu (cini mi se...)..."

Mislis li zaista na osnovu tvojih navedenih kvalifikacija, pogotovo kad se uzmes u obzir da gitaru sviras nepunu godinu (gore navedeno si napisala u postu od 27.12.2003) da imas pravo govoriti o pravom skidanju dionica koje sviraju Morse ili Blackmore i razumijevanju istih???Ti cak nemozes reci da sviras Gitaru, jer je tek ucis svirati i to vrlo kratko vrijeme! Mislis li da zaista, objektivno gledano odlicno sviras klavijature samo zato jer si klavir ucila (samo) 4 godine?Kako se postavljas, rekao bi covjek da si muzicku akademiju zavrsila,sto opet nista ne mora da znaci ali bih u tom slucaju barem pristao da pocnem ozbiljnu polemiku s tobom, polemiku koja nesto vrijedi, ovako me samo nasmijavas balavim i neargumetiranim tvrdnjama koje nemaju smisla.Nismo se razumijeli ocigledno, uzmi i poslusaj npr. pjesmu "Sometimes I Feel Like Screaming", imas je na Purple-ovom albumu "Purpendicular", skini tu pjesmu, mada ne vidim nacin na koji ti to mozes uraditi istinski dobro i "zaoprave" i reci mi nesto o toj pjesmi, koja tehnika je koristena na gitari u toj pjesmi, koliko modulacija ima glavna tema - ovo su laksa pitanja, reci mi zatim o aranzmanu pjesme uopste, gitare, klavijatura...itd itd, reci mi NESTO KONKRETNO, dakle analiziraj mi tu pjesmu kad si toliko kvalifikovana i kad si tako opasan svirac i muzicar uopste koji sebi daje za pravo da potpuno nekompetentno daje besmislene tvrdnje.I jos nesto, opet tvoja izjava, citiram:...vjerovtno sam preslusala i vise albuma deep purple nego sto ces ti ikad...Ja sam poslusao i posjedujem SVE, ne rmislim na kojekakve kompilacije, ali svaki poznatiji bootleg - Imam,podosta malo poznatih - takodjer imam, svako zvanicno zivo izdanje, a za neka od njih GARANTOVANO nisi cula - Imam, Svaki studijski album, od najranijih do zadnjeg - Imam, Singlove, Maxi singlove sa bonus trackovima - Imam, Snimljene probe Deep Purple-a i to imam, kad je diskografija Deep Purple-a u pitanju, vjeruj mi da tu nemas pravo glasa, prema tome ne nasmijavaj me bizarnim tvrdnjama, ti imas pravo na svoje misljenje i to je OK, ali malo si pretjerala sa tim svojim muzickim umijecem koje ti kao daje za pravo da TVRDIS nesto + ono o tome kako si se vise Purple-a naslusala, to vec nije OK i ne spada u sferu tvog misljenja, jer tvrdis i zakljucujes stvari sa vrlo malo ili nimalo argumenata.I opet ponavljam, ni u jednom momentu nisam stao na stranu Blackmore-a ili Morse-a, i stojim iza toga da je govoriti o tome koji je bolji od njih dvojice besmisleno, radi se o 2 potpuno razlicita muzicka profila i mozes govoriti samo o tome kojeg vise volis slusati, koji ti je drazi ali NIKAKO o tome koji je bolji jer su obojica na svoj jednako genijalan ali opet razlicit nacin, stvarali i svirali u Purple-u.

Decko, mnogo davis, bre!!! :) :roll:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 00:55 

a ako ti kazem da mi je sometimes i feel like screaming najbolja pjesma?cuj momak s tobom se ocigledno ne moze pricat.novi si i javi se kad shvatis kako se na ovom forumu iznosi misljenje pa ako se neko ne slaze s tvojim red je da to postujes.prema tome, do vremena kad to shvatis, imas pozdrave.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 02:56 

Gia wrote:
a ako ti kazem da mi je sometimes i feel like screaming najbolja pjesma?cuj momak s tobom se ocigledno ne moze pricat.novi si i javi se kad shvatis kako se na ovom forumu iznosi misljenje pa ako se neko ne slaze s tvojim red je da to postujes.prema tome, do vremena kad to shvatis, imas pozdrave.

Ako mi to kazes, onda ja kazem to je tvoja stvar, ja samo kazem da ako nesto tvrdis treba da imas osnova za to, ako se uplices u raspravu o muzickim stilovima i sviranju uopste, daj mi nesto konkretno, samo sam ti skrenuo paznju da sa tvojim sviranjem gitare cime si se zdusno pohvalila, nemas pravo da TVRDIS da je neko DONEKLE dostojna zamjena bilo kome, to moze biti samo tvoje misljenje.Slusati muziku i iznositi svoje misljenje je OK, ulaziti u raspravu o necijem sviranju i tvrditi nesto na osnovu minimalnog znanja to vec nije OK, to je poenta, dok ti to ne shvatis, imas pozdrave.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 03:03 

izgleda da jedino ti jos nisi shvatio da to 'bolji' znaci 'drazi'. to je ok, nov si na forumu, al nije ok sto odma hoces da svima solish pamet

Profile  

Post subject:
PostPosted: 07. 02. 2004. 05:13 

woodstock child wrote:
Ja sam poslusao i posjedujem SVE, ne rmislim na kojekakve kompilacije, ali svaki poznatiji bootleg - Imam,podosta malo poznatih - takodjer imam, svako zvanicno zivo izdanje, a za neka od njih GARANTOVANO nisi cula - Imam, Svaki studijski album, od najranijih do zadnjeg - Imam, Singlove, Maxi singlove sa bonus trackovima - Imam, Snimljene probe Deep Purple-a i to imam, kad je diskografija Deep Purple-a u pitanju, vjeruj mi da tu nemas pravo glasa.

Blago tebi... da nemas mozda snimak kad je gillan prdnuo u sobi? E ja imam :roll: :D

Edited by Lena_Rose.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2004. 05:59 

pobesnelizmaj wrote:
Blago tebi... da nemas mozda snimak kad je gillan prdnuo u sobi? E ja imam :roll: :D

Sta, ovo je neki Beogradski humor???Ali da ti odgovorim, DA, blago meni....Gillanovi prdezi me ne interesuju, ali mozda bih mogao da ti nabavim ako zudis za takvim necim ali kad si vec zainteresovan za pikanterije, posjedujem npr. snimak pijanog Hughes-a na jednoj probi koji se svadja sa Blackmorom i psuje sve u sesnaest...DA, blago meni!!!

Edited by Lena_Rose: ne quotajte po 5 postova, nepotrebno je!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2004. 06:37 

woodstock child wrote:
Sta, ovo je neki Beogradski humor???Ali da ti odgovorim, DA, blago meni....Gillanovi prdezi me ne interesuju, ali mozda bih mogao da ti nabavim ako zudis za takvim necim ali kad si vec zainteresovan za pikanterije, posjedujem npr. snimak pijanog Hughes-a na jednoj probi koji se svadja sa Blackmorom i psuje sve u sesnaest...DA, blago meni!!!

Pa ne treba da mi da saljes taj prdez jer sam ja to vec napisao da imam, a iz ovoga kontam da ti ne citas poruke kako treba ( ili ne znas da citas) , jer ipak izgleda da nisi dovoljno odskolovan da bi mogao da pricas sa ljudima civilizovano, sto me cudi za nekoga ko zivi u Sarajevu... :D
A mislim da je besmisleno pricati toliko o sebi, pa zeznuo si i najvece egoiste koji su postojali.... te ja imam ovo, te ja imam ono, te ja znam najvise ovima, te ja znam najvise o onima... pa pobogu covece, to ako ti znas ,nista ti ne vredi, jer ne znas s nekim da prodebatujes o tome sto znas, a debata je pustiti drugog da kaze sta misli... e da , i da si ti neki iole pozitivan covek, moju opasku sa prdezom bi shvatio na saljiv nacin... a ako ti ona nije jasna , to nije pokazatelj trulog beogradskog humora ,vec tvoje maloumnosti :D , jer sigurno da postoji bar pet ljudi na forumu koji ce naci da je ista ta opaska bar imalo smesna...

Edited by Lena_Rose: nemojte quotati po 5 postova, ružno izgleda i nepotrebno je.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 08. 02. 2004. 15:12 

Blackmore!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 01:41 

pobesnelizmaj wrote:
woodstock child wrote:

Pa ne treba da mi da saljes taj prdez jer sam ja to vec napisao da imam, a iz ovoga kontam da ti ne citas poruke kako treba ( ili ne znas da citas) , jer ipak izgleda da nisi dovoljno odskolovan da bi mogao da pricas sa ljudima civilizovano, sto me cudi za nekoga ko zivi u Sarajevu... :D
A mislim da je besmisleno pricati toliko o sebi, pa zeznuo si i najvece egoiste koji su postojali.... te ja imam ovo, te ja imam ono, te ja znam najvise ovima, te ja znam najvise o onima... pa pobogu covece, to ako ti znas ,nista ti ne vredi, jer ne znas s nekim da prodebatujes o tome sto znas, a debata je pustiti drugog da kaze sta misli... e da , i da si ti neki iole pozitivan covek, moju opasku sa prdezom bi shvatio na saljiv nacin... a ako ti ona nije jasna , to nije pokazatelj trulog beogradskog humora ,vec tvoje maloumnosti :D , jer sigurno da postoji bar pet ljudi na forumu koji ce naci da je ista ta opaska bar imalo smesna...

Pa problem je izgleda u tome sto ja vrlo dobro citam postove, pogotovo kad ih pisu osobe kao ti i pri tome ne izrazavaju svoje misljenje, nego TVRDE besmislice (znas, tu postoji razlika) na osnovu nicega ili na osnovu smijesnih stvari, debata je jedno, tu ljudi iznose svoja misljenja - druga stvar je kad vidis da neke osobe TVRDE gluposti i notorne besmislice i ne ostavljaju prostora argumentovanoj korekciji, na neke od takvih postova sam reagovao, da TI znas da citas POSTOVE a ne poruke kako si ti to napisao (toliko o odskolovanosti i umijecu citanja), uvidjeo bi to i sam.
Sto se egoizma tice, nisi u pravu i tu vazi ovo gore navedeno, ja izrazavam svoje misljenje i reagujem na TVRDNJE bizarnog karaktera a kad je u pitanju post gdje sam naveo sta posjedujem u kolekciji, isti je bio isprovociran postom koji je postavila Gia, procitaj malo bolje...to sa Gillanovim prdezom ne mogu da shvatim na saljiv nacin jer ne vidim nista smijesno - dodji u Sarajevo pa probaj da se nasalis malo na takav nacin i uvidi rezultate, vecina bi ti rekla da je to pateticno smijesno mozda,ali nikako smijesno u pravom smislu rijeci, a da u pravu si, od svih clanova na ovom forumu, siguran sam da bi nasao samo 5 kojima bi to bilo "zaista" saljivo...

Edited by Lena_Rose: nemojte quotati po 5 postova, ružno izgleda i nepotrebno je.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 04:10 

woodstock child wrote:
pobesnelizmaj wrote:
woodstock child wrote:
Pa problem je izgleda u tome sto ja vrlo dobro citam postove, pogotovo kad ih pisu osobe kao ti i pri tome ne izrazavaju svoje misljenje, nego TVRDE besmislice (znas, tu postoji razlika) na osnovu nicega ili na osnovu smijesnih stvari, debata je jedno, tu ljudi iznose svoja misljenja - druga stvar je kad vidis da neke osobe TVRDE gluposti i notorne besmislice i ne ostavljaju prostora argumentovanoj korekciji, na neke od takvih postova sam reagovao, da TI znas da citas POSTOVE a ne poruke kako si ti to napisao (toliko o odskolovanosti i umijecu citanja), uvidjeo bi to i sam.
Sto se egoizma tice, nisi u pravu i tu vazi ovo gore navedeno, ja izrazavam svoje misljenje i reagujem na TVRDNJE bizarnog karaktera a kad je u pitanju post gdje sam naveo sta posjedujem u kolekciji, isti je bio isprovociran postom koji je postavila Gia, procitaj malo bolje...to sa Gillanovim prdezom ne mogu da shvatim na saljiv nacin jer ne vidim nista smijesno - dodji u Sarajevo pa probaj da se nasalis malo na takav nacin i uvidi rezultate, vecina bi ti rekla da je to pateticno smijesno mozda,ali nikako smijesno u pravom smislu rijeci, a da u pravu si, od svih clanova na ovom forumu, siguran sam da bi nasao samo 5 kojima bi to bilo "zaista" saljivo...

Kratak je zivot za ispravljanje krivih drina ljudima koji ne znaju... i mogao bi i ti malo da se drzis toga, jer za sve ovo vreme ubedjivanja drugih na ovoj temi , ti si mogao eto da procitas na netu o purplima i naucis i saznas nesto vise njima sto nisi recimo znao,ili o bilo kome drugome, ili da ustedis vreme za internet, a potrosio si vreme ubedjujuci druge, kojima ces veoma tesko promeniti misljenja i tvrdnje, jer je ovo forum na kome svako ima svoje misljenje( odnosno tvrdjenje).... Tako da ti nisi shvatio sustinu foruma od samog pocetka...smiri strasi i iskuliraj malo... :wink:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 09. 02. 2004. 17:00 

Blackmore.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 06. 03. 2004. 04:14 

Ovi bi momci trebali otic na sladoled :lol: Blackmore je majstorcina.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2004. 03:38 

jednostavno pitanje, jos jednostavniji odgovor

MORSE

jednostavno mi leze melodije i svaka cas RB, neka te s trebom u RBN, al More je legenda covjek.

p.s. imal ko sta da mi da/proda od morse, trazim dregs i steve morse band

dajte ljudi, izludih!!!!!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2004. 05:45 

Ma Morse je mala maca za Ritchie-a.

Tema aus Naftalin.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 29. 03. 2004. 11:43 

KoldVoid wrote:
Ma Morse je mala maca za Ritchie-a.

Tema aus Naftalin.
mali zeka :lol:

Profile  

Post subject:
PostPosted: 14. 05. 2004. 14:44 

naravno Blackmore!

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2004. 12:48 

ajd dao sam glas morseu iako je meni jako tesko odabrat.
blackmore je napisao puno dobrih stvari i imao je odlicne solaze (made in japan), ali morse mi se nekako vise svida jer se vidi na njemu da svaki trenutak na stejdu uziva dok mi se blackmore cini umisljen.

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2004. 18:33 

Freebyrd wrote:
ajd dao sam glas morseu iako je meni jako tesko odabrat.
blackmore je napisao puno dobrih stvari i imao je odlicne solaze (made in japan), ali morse mi se nekako vise svida jer se vidi na njemu da svaki trenutak na stejdu uziva dok mi se blackmore cini umisljen.

On nije uopce umisljen nego se iz njegovog ponasanja vidi da je pravi gospodin sa gitarom. Covjek svira mirno i bez srkleta sa laganim smijeskom. Svaka mu cast

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2004. 20:03 

... ovakve ankete su uvijek bile jedno veliko dno zato sto se porede ljudi koji eto haman na malo drugacije nacine shvataju svoj instrument...blackmore je jedan veliki pojam, i sto se mene tice purple je purple dok je ritchi svirao na njemu...legenda bio, legenda ce ostati i tako dalje...

morse je bog u cizmama, barem sto se gitare tice...porediti ova dva ludila je besmisleno...

Profile  

Post subject:
PostPosted: 25. 08. 2004. 20:10 

samo cu dodat da mi se cini da je dobra stvar sto je morse dosao u purple jer je donio neku svjezinu pa su ovi albumi s njim relativno dobri, dok je onih par zadnjih s blackoreom (nakon perfect strangers) meni osobno pretezno ocajno.

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 78 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4  Next

All times are UTC + 1 hour [ DST ]