KoldVoid wrote:
Kolko potrosi na taj nuklearni grob Arnele sviju ti? Jesil mogo jednu finu Fabiu maznut za te pare dosad?
Nemoj mi na Yugu, svega ti
Evo ti neke orijantacione cifre, tako da vidis da nisam mogao kupiti ni najgoru mogucu skodu Feliciju za pare koje sam ulozio, a o Fabiji da ne pricamo
Yugo 45, 1988. Placen 1400 KM
Extra stanje, fabricka boja, presao 31.000, prvi vlasnik, ocuvan do bola.
Posto mi je nakon nekog vremena 45-ica stvarno postala slabasna, ulozio sam cak 150 KM i kupio Yugu 55 bez papira, zbog dijelova i motora.
Motor je radio jaran koji vozi brdske trke sa Yugom (odatle i ova extremna ljubav prema sumadijskoj kockici

).
Ostatak sminke je handmade, tako da na kraju cifra i nije strasna (prije bih rekao smijesna

)
- Amortizeri: Skracene opruge, skraceni amortizeri, napunjeni uljem 90-kom. 70 KM
- Zadnji gibanj ispravljen, tako da je yugo spusten nazad. Par distancera radi veceg ososvinskog razmaka i dobili smo stabilan zadnji dio. (Extremno stabilan u odnosu na fabricku varijantu). 0 KM
- Alu Felge, 6Jx13, 4 kom - 100KM
- Gume polovne 185/60/13 - 20 KM komad
- Sprej u bojji auta 15 KM (ofarban prednji spojler, zadnji dio gdje je zatvorena tablica, retrovizori, pragovi i prednji dio maske iznad farova).
- Zatamnjena stakla - folija 7 KM komad, 2 komada kupljena
- Samoljepljiva folija (bijela za shajbu i crna mat izmedju prozora na vratima) - 10-tak KM
- Pragovi pojma nemam od cega su, glavno da su prilagodjeni
Od ostalog tu su jos i bijela instrument tabla sa obrtomjerom od Golfa 2, GTI (prepravljen, redline na 6500 o/min), CD Player 4x45W, nekakvih zvucnika u gepeku i to je to otprilike.
Jebga, da nisam imao jarana i njegovog alata (preko aparata za varenje, brusilice, busilice i svih potrebnih kljuceva i gedora

) koji je odradio sve sto ja nisam znao, izaslo bi me skupo. Medjutim, ovako i nije bas tako strasno.