Evo da sumiram... Pobjednici dobro odabrani, osim drugo mjesta, koje, ruku na srce, od 10 bendova bas i nije zasluzilo titulu skoro pa najboljeg, pa cak ni treceg mjesta. Ali dobro, imali su zanimljiv i jedinstven scenski nastup i tekst (barem na demofestu, a u sustini, ublazena kopija Let 3).
Demofest je ove godine jako podbacio. Prvo vece sam vec rekao probleme, drugo vece - pored redovnog crkavanja video-bima, na prvoj pjesmi Magme otkaze kompletan desni zid ozvucenja, pa se vise od polovine njihovog koncerta moglo uzivati u mono zvuku, lijevi zid je radio, a nesto kasnije se dobilo mozda 20% snage iz desnog, tek da bude kakav takav stereo, a nakon polovine nastupa se sve sredilo.
Trece vece - na 2 ili 3 benda otkazuje gitarsko pojacalo u sred nastupa

Naravno, sve vrijeme trece veceri video bim se grchi i rastaje od zivota.
Cetvrto vece - bim se i dalje grchi (mislim, halo, genijalci, stavite platno i projektor, ionako ima 10x kvalitetniji prikaz od LED bima!), i pooonovo otkazuje pojacalo za gitaru, genijalno :/
Prosle godine sam bio svih osam dana, i nije bilo skoro nikakvih problema, perfektno je radio i zvuk i video, divota. Stavise, zvuk na Kastelu je bio osjetno kvalitetniji nego ove godine, bina veca, a publika prisnija sa bendom (nisu bili ogradjeni 4 m od stejdza).
E sada, NAJVECA ZAMJERKA na festival, je taj sto se nisu rijesili termita.
I ove godine, 80% posjetilaca je dolazilo da gleda "imena" a ne demo bendove. Prosle godine je tuga bila golemija, jer je nas 200-injak gledalo bendove, a onda se sjati 2000 termita da pogleda KUD Idijote, Marchela i slicno, ove godine je barem bilo i 300-400 ljudi na demo bendovima, sto je opet jadno i tuzno, fest je pravljen za demo bendove, a ne da se narodu da hljeba i igara. Rijesenje - naplacivati ulaz na revijalne bendove, isprazniti tvrdjavu nakon demo bendova, i pustati sa finom naknadom.
Ne samo da su dolazili da gledaju velika imena, vec su dolazili ljudi koji apsolutno nisu culi za ta imena, vodjeni principom - sto je dzabe i bogu je drago, pa ste imali situaciju da ne znaju pjesme, i da budu staticni kao zidovi, te time upropaste atmosferu na koncertu, ali kada je krenula HIde you od Kosheen, e onda su svi skakali, tuga... Samo im prikucati ulaz, na demo bendove simbolican, 2-3 marke, a za ove ostale, kako im volja, oni me nisu ni zanimali...